Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak


  • Merhabalar,benimde I 485 formunda Address History bölümü ile ilgili kafa karışıklığı oldu.Current ,physical ve recent address olan partlara airbnb de kaldığımız adresleri yazmak gerekir mi sadece U.S.mailing adres kısmına yazdığımız akrabamızın adresini yazarsak sıkıntı olur mu?Dosyayı içeri verene kadar şu an kaldığımız airbnb adresi,formu gönderdikten sonra henüz ayarlamadığımız başka bir airbnb adresi olacak.
    Teşekkürler 😊


  • @Map Gönderileri sorunsuz alabileceğiniz bir adres yazmanız yeterli. Airbnb’de yeri tutmadan önce hostunuza bence bir sorun mailbox’ı kullanabilir miyiz diye, çünkü çoğu Airbnb hostu mailbox kullanmanıza izin vermiyor. İstisnai durumlar olabilir tabi. Yerleşik ve güvenilir bir tanıdığınızın adresini göstermeniz daha doğru olur gibime geliyor.


  • Genel olarak I-485 formunu doldururken YouTube ve diger kaynaklardan kontrolunuzu yapin, bir cok avukatin bu sekilde videolari oldugunu goreceksiniz. Buralardan bence mutlaka faydalanin, isinizi officer'in karsisina birakmamakta her zaman fayda var cunku burada yasanacak herhangi bir gecikme surecinizi uzatabilir ve kota sorunu oldugu takdirde kartinizi almanizi engel olabilir. Zaten I-485 icin yeterince online kaynak mevcut, kolaylikla ustesinden gelirsiniz.

    Keza karsiniza nasil bir officer geleceginin hic bir garantisi yok, gul gibi biri de gelebilir, berbat birisi de gelebilir. Cogunun sizin durumunuzdan vs haberi de olmuyor. Bizim donemimizde GreenCard cekilisinin suresi oldugunu bilmeyen officer bile vardi. Siz arastirmanizi cok iyi yapin, isinizi officer'a birakmayin.


  • Selam arkadaslar,

    Bu hafta numaram aktif oldu, filling fee'imi de bugun yolladim artik NOA bekliyorum, umarim hepimiz zamaninda GC alabiliriz, sureci burdan guncellemeye devam edecegim.


  • @erenotti çok teşekkür ederim .Us mailing address kısmına güvenilir adres yakını yazdık.Diğer adres bölümlerine şimdi konakladığımız airbnb adresi yazdık.


  • @koray2000 formu doldururken bir çoğunu bu şekilde doldurmaya çalıştım.Faydalı bilgiler için çok teşekkürler.
    Çok yardımcı oldu.


  • Askerlik part 8 de ki 1 . Soruya Yes diyip devamında askerliğin yapıldığı yerin bilgilerini yazdık ,49. Ve 55. sorulara da yes yazarak additional part kısmına zorunlu askerlik olduğunu açıklamıştık.Askerlik ile ilgili kağıdı da e-devletten alıp tercüme ettirdik ,@erenotti paylaştığınız bilgilere göre
    1.soruyu aynı şekilde bırakıp 49.ve 55. soruları No olarak değiştirmem gerektiğini anladım.
    Yanlışlık yapmamak için @koray2000 inde yazdığı gibi neyle karşılaşacağımızı bilemediğimiz bir officer ile stres yaşamamak için tekrar sormak istedim.
    Teşekkürler 😊


  • @Map Cok dogru ilerlemissiniz, örnek olmasi acisindan diger arkadaslara da fikir verecektir. Bu vesile ile hatirlatmis olalim, Turkiye'de askerlik yaptiysaniz -ki bu her tur askerlik icin gecerli, askerlikle ilgili kisma "evet" demeniz gerekiyor. Mulakatta bunu soran officerlara da, "Military service is mandatory in Turkey." diyerek rahatlikla aciklayabilirsiniz.

    Simdiden surecinizde bol sans diliyorum =) Umarim sorunsuz gecer.

  • ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti
  • btek14B btek14 bu başlıktan bahsetti

  • Yanıtınız ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.İnşallahh, hayırlısı olsun.
    @koray2000


  • @mikhail_tal merhaba abd turist vizesi ile greencard dosyami abd ye tasimak ve gorusmemi orada yapmak istiyorum. Yardimci olabilir misiniz konu ile ilgili


  • @Figen Figen merhaba,
    Abd turist vizesi ile gorusmemi abdye giderek yapma konusunda yardim alabilir miyim


  • Herkese merhaba. İ-130 formu onaylandı . İ-485 onaylanması ne kadar sürüyor acaba? Aynı anda dosyalanmamışdı . En çok ne kadar süre bilir muhtemelen?


  • merhaba, başvuru yaptım ama RFE geldi nkö istiyorlar, edevletten çıktı alıp göndermiştim ama konsolosluktan alıp göndermem mi gerekiyor? copy demişlerdi başvuruda


  • @edanurhk. edevletten cikartip ingilizce cevirisini yollamadinizmi? ben edevletten cikartip cevirisini yollamistim. RFE yi dikkatli okumanizi tavsiye ederim acik bir sekilde ne istediklerini soylemis olmalari lazim.


  • Merhabalar bir sorum daha olacaktı.
    I 485 formunda part 2 Information about your ımmigrant Category bölümü dv kazananlarını kapsıyor mu?
    Principal applicant kısmında bilgi olmadığı için boş bırakıcaz ancak derivative applicant kısmına principal applicant’ın isim ,soyisim ve doğum tarihini mi yazıcaz yoksa o kısımda mı boş kalacak?
    Teşekkürler


  • @koray2000 Merhabalar gecen sene ben de @Figen figen hanim ile Adjusment of Status dosyami Manhattan da ki Brooklyn Field Office de gerceklestirdim . Dosyayi January 10 de gonderdik ve mulakatim april 21 da gerceklesti

    Greencardin gelmesi total 3 ay 11 gunumu aldi
    Bu sene kotanin dolmasi gercekten cok üzücü bir durum


  • Merhabalar bu sene aos yapcaktım fakat kota mı doldu acaba


  • @ilker41 merhaba bu sene ile ilgili henüz böyle bir açıklama olmadı. 2023 yılında Eylül ayı başında kota dolduğu açıklanmaştı.


  • Merhabalar,I 485 Formunu doldururken cevap vermediğimiz soruları boş mu bırakıyoruz yoksa N/A ‘mı yazıyoruz.(Middle name yoksa boş mu N/A mı ya da boş bırakılması gereken partlar boş mu N/A mı)
    YouTube larda kimi n/a yazıyor kimi boş bırakıyor.
    Yanlış yapmamak için dolduran arkadaşlara sormak istedim.
    Teşekkürler


  • arkadaşlar selam.

    i-485 dolduruyorum da. 25. soruya ne cevap verdiniz? boş mu geçmek lazım yoksa ne cevap vermeliyiz? bir de formda pdf o sorunun altındaki kutuya yazdırmıyor. size de oldu mu bu? bazı kutuların yazdırmadığı oldu mu? olduysa nasıl çözdünüz? ve çözülmezse elle siyah kalemle çıktı aldıktan sonra yazmak yanlış olur mu?


Benzer Başlıklar

  • 6 Oy
    321 İleti
    20k Bakış
    crazycellsC
    @dogukanksck, içinde söyledi: Düşük gelirlilerin Green Card alımı zorlaşıyor (Public Charge rule) Merhabalar, birkaç gün önce Public Charge kuralının kaldırıldığı hakkında bilgi sahibi oldum fakat Public Charge kuralı nedir ve Green Card başvurusu yapanlar ile ne kadar ilgili ve ilgili ise ne konuları hakkında bir kuraldır? Bilenler ve deneyimli abiler kardeşler bilgi verebilirlerse çok memnun olurum teşekkür ederim.. Eminim benim gibi araştıran yüzlerce kişi vardır... Sorulariniz icin yeni basliklar olusturmaniza gerek yok. Bu basliktaki bilgileri inceleyebilirsiniz, ama once hemen ustteki iletiyle baslayin; cunku Trump'in 'public charge' uygumalari kaldirilip, eski -daha esnek- haline donduruldu.
  • Green Card iade etme koşulları

    Taşındı Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler
    81
    3 Oy
    81 İleti
    9k Bakış
    gucarslanG
    @Orco34 hangi ülkede yaşıyorsunuz?
  • 1 Oy
    1 İleti
    9k Bakış
    crazycellsC
    Ön not: J1 2 yıl kuralı ile ilgili bilgiler şu linkteki konuyla birleştirilip tüm iletiler ve bilgiler linkteki konuya aktarılmıştır. Lütfen konuyu şuradan takip etmeye devam edin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/79/j1-waiver-2-years-rule Sorularınızı yukarıdaki konuda sorabilirsiniz. Arkadaslar bu konu Green Card almak isteyen ama J1 2 yil kurali olan arkadaslar icin hazirlandi. Yasadiklarimi en bastan asama asama anlatacagim... Green Card(GC)’i kazandigimi ogrendigimde j-1 vizesi icin coktan basvuru yapmistim konsolosluga, ve egitim amacli ABD'ye gitmem gerektigi icin j1 islerini ertelemeyi dusunmedim, daha sonra j-1 vizem olsa da “j-1 waiver” alarak GC’yi alabilecegimi ogrendim ve bu yolla GC almaya karar verdim. Her ne kadar j-1 vizesi “2 years apply” kurali ile birlikte verildiginde GC alamayacagimiz yazsa da, alan kisiler var; sanirim verip vermeme vizelerin sayisina bagli bir karar. Fakat ben j-1 vizesini alirken, sistemde GC kazandigim gorulmus ve beni hukumet ya da universitenin gonderip, gondermedigini ve waiver alip almayacagimi sormustu konsolos, ben kendi imkanlarimla gidiyorum ve waiver alacagim deyince vizeyi vermisti. Dolayisiyla tedbirli olmakta her daim fayda var deyip, waiver icin basvurmak lazim... Ben "No Objection Statement" yoluyla waiver aldim (zaten bu durumdaki herken bu sekilde almali, cunku diger yollar bizim durumumuza uygun degil) yazdiklarim biraz ayrintili ve uzun olacak ama ihtiyaci olanlarin okuyacagindan eminim Not: Waiver alan arkadaslarin dikkatine! Bu konudaki bilgi ve guncellemeleri su J1 waiver konusundan takip edebilirsiniz.
  • 27 Oy
    2k İleti
    270k Bakış
    S
    @vitruvius çok çok geçmiş olsun. biran önce acil şifalar diliyorum. her işin başı sağlık.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

40

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum