Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

• @Map Gönderileri sorunsuz alabileceğiniz bir adres yazmanız yeterli. Airbnb’de yeri tutmadan önce hostunuza bence bir sorun mailbox’ı kullanabilir miyiz diye, çünkü çoğu Airbnb hostu mailbox kullanmanıza izin vermiyor. İstisnai durumlar olabilir tabi. Yerleşik ve güvenilir bir tanıdığınızın adresini göstermeniz daha doğru olur gibime geliyor.

• Genel olarak I-485 formunu doldururken YouTube ve diger kaynaklardan kontrolunuzu yapin, bir cok avukatin bu sekilde videolari oldugunu goreceksiniz. Buralardan bence mutlaka faydalanin, isinizi officer'in karsisina birakmamakta her zaman fayda var cunku burada yasanacak herhangi bir gecikme surecinizi uzatabilir ve kota sorunu oldugu takdirde kartinizi almanizi engel olabilir. Zaten I-485 icin yeterince online kaynak mevcut, kolaylikla ustesinden gelirsiniz.

Keza karsiniza nasil bir officer geleceginin hic bir garantisi yok, gul gibi biri de gelebilir, berbat birisi de gelebilir. Cogunun sizin durumunuzdan vs haberi de olmuyor. Bizim donemimizde GreenCard cekilisinin suresi oldugunu bilmeyen officer bile vardi. Siz arastirmanizi cok iyi yapin, isinizi officer'a birakmayin.

• Selam arkadaslar,

Bu hafta numaram aktif oldu, filling fee'imi de bugun yolladim artik NOA bekliyorum, umarim hepimiz zamaninda GC alabiliriz, sureci burdan guncellemeye devam edecegim.

• @erenotti çok teşekkür ederim .Us mailing address kısmına güvenilir adres yakını yazdık.Diğer adres bölümlerine şimdi konakladığımız airbnb adresi yazdık.

• @koray2000 formu doldururken bir çoğunu bu şekilde doldurmaya çalıştım.Faydalı bilgiler için çok teşekkürler.
    Çok yardımcı oldu.

• Askerlik part 8 de ki 1 . Soruya Yes diyip devamında askerliğin yapıldığı yerin bilgilerini yazdık ,49. Ve 55. sorulara da yes yazarak additional part kısmına zorunlu askerlik olduğunu açıklamıştık.Askerlik ile ilgili kağıdı da e-devletten alıp tercüme ettirdik ,@erenotti paylaştığınız bilgilere göre
    1.soruyu aynı şekilde bırakıp 49.ve 55. soruları No olarak değiştirmem gerektiğini anladım.
    Yanlışlık yapmamak için @koray2000 inde yazdığı gibi neyle karşılaşacağımızı bilemediğimiz bir officer ile stres yaşamamak için tekrar sormak istedim.
    Teşekkürler 😊

• @Map Cok dogru ilerlemissiniz, örnek olmasi acisindan diger arkadaslara da fikir verecektir. Bu vesile ile hatirlatmis olalim, Turkiye'de askerlik yaptiysaniz -ki bu her tur askerlik icin gecerli, askerlikle ilgili kisma "evet" demeniz gerekiyor. Mulakatta bunu soran officerlara da, "Military service is mandatory in Turkey." diyerek rahatlikla aciklayabilirsiniz.

Simdiden surecinizde bol sans diliyorum =) Umarim sorunsuz gecer.

• ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti
  • btek14B btek14 bu başlıktan bahsetti

• Yanıtınız ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.İnşallahh, hayırlısı olsun.
    @koray2000

• @mikhail_tal merhaba abd turist vizesi ile greencard dosyami abd ye tasimak ve gorusmemi orada yapmak istiyorum. Yardimci olabilir misiniz konu ile ilgili

• @Figen Figen merhaba,
    Abd turist vizesi ile gorusmemi abdye giderek yapma konusunda yardim alabilir miyim

• Herkese merhaba. İ-130 formu onaylandı . İ-485 onaylanması ne kadar sürüyor acaba? Aynı anda dosyalanmamışdı . En çok ne kadar süre bilir muhtemelen?

• merhaba, başvuru yaptım ama RFE geldi nkö istiyorlar, edevletten çıktı alıp göndermiştim ama konsolosluktan alıp göndermem mi gerekiyor? copy demişlerdi başvuruda

• @edanurhk. edevletten cikartip ingilizce cevirisini yollamadinizmi? ben edevletten cikartip cevirisini yollamistim. RFE yi dikkatli okumanizi tavsiye ederim acik bir sekilde ne istediklerini soylemis olmalari lazim.

• Merhabalar bir sorum daha olacaktı.
    I 485 formunda part 2 Information about your ımmigrant Category bölümü dv kazananlarını kapsıyor mu?
    Principal applicant kısmında bilgi olmadığı için boş bırakıcaz ancak derivative applicant kısmına principal applicant’ın isim ,soyisim ve doğum tarihini mi yazıcaz yoksa o kısımda mı boş kalacak?
    Teşekkürler

• @koray2000 Merhabalar gecen sene ben de @Figen figen hanim ile Adjusment of Status dosyami Manhattan da ki Brooklyn Field Office de gerceklestirdim . Dosyayi January 10 de gonderdik ve mulakatim april 21 da gerceklesti

Greencardin gelmesi total 3 ay 11 gunumu aldi
    Bu sene kotanin dolmasi gercekten cok üzücü bir durum

• Merhabalar bu sene aos yapcaktım fakat kota mı doldu acaba

• @ilker41 merhaba bu sene ile ilgili henüz böyle bir açıklama olmadı. 2023 yılında Eylül ayı başında kota dolduğu açıklanmaştı.

• Merhabalar,I 485 Formunu doldururken cevap vermediğimiz soruları boş mu bırakıyoruz yoksa N/A ‘mı yazıyoruz.(Middle name yoksa boş mu N/A mı ya da boş bırakılması gereken partlar boş mu N/A mı)
    YouTube larda kimi n/a yazıyor kimi boş bırakıyor.
    Yanlış yapmamak için dolduran arkadaşlara sormak istedim.
    Teşekkürler

• arkadaşlar selam.

i-485 dolduruyorum da. 25. soruya ne cevap verdiniz? boş mu geçmek lazım yoksa ne cevap vermeliyiz? bir de formda pdf o sorunun altındaki kutuya yazdırmıyor. size de oldu mu bu? bazı kutuların yazdırmadığı oldu mu? olduysa nasıl çözdünüz? ve çözülmezse elle siyah kalemle çıktı aldıktan sonra yazmak yanlış olur mu?

• @Figen Merhaba Figen Hanım, ben DV lottery I-485 USCIS ofise yolladım . Ancak ben ve oğlumun app fee personal check olarak yollamıştım. 26 Mart 2024 dosyam geri geldi. USCIS aradım ayrı iki çek yollamamı söylediler. Tekrar 2 ayrı çek yazıp yolladım, 1 Nisan 2024 tarihinde dosyam ulaştı. Hala parayı bankadan çekmediler , hala bekliyorum. Herhangi bir notice’te elime ulaşmadı. Geçen hafta USCIS Info pass aradım , officer bana process time 30 gün dedi bekliyorum .Ne yapmam gerekiyor sizce ? Teşekkürler

Benzer Başlıklar

• ABD'de WIC sağlık yardımı ve Green Card başvurusu

Taşındı Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler
    2
    1 Oy
    2 İleti
    539 Bakış
    crazycellsC
    @fatim, içinde söyledi: Abd de WIC yardımı Merhabalar,Amerikadayım 3 ay önce bebeğim oldu F1 vizesiyle geldim hala aynı statüm eşim green cardlı burda evlendik ama henüz green card için başvuramadık. Benim sorum şu şekilde şimdi ben Sağlık yardımı aldım hastane yönlendirmesiyle ve şimdide WIC den bebeğim için yardım alırsam green card başvurusunda sorun çıkar mı ? Çünkü sanırım yardım almadan yaşayabildiğini kanıtlaman gerekiyor? Çok emin değilim beni bilgilendirirseniz sevinirim. Su konuyu incelemenizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/1418/mevcut-abd-yonetiminin-yasal-gocmenlerin-vatandasliga-gecmelerini-engellemek-guclestirmek-icin-uygulamaya-calistigi-yeni-politika Baslikta vatandaslik yaziyor ama aslinda o uygulamalarin tamami sadece Green Card alirken gecerli.
  • Evlilik ile turkiyeden green card başvuru

Kilitli Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card evlilik abd mulakat uscis
    2
    -5 Oy
    2 İleti
    943 Bakış
    crazycellsC
    @akonwerty, içinde söyledi: Evlilik ile turkiyeden green card başvuru amerika vatandasi eşimle Türkiye'de evlendik şuan kendisi Amerika'ya döndü Türkiye'de green carda başvuru prosedüru nasıl işliyor neler sunmaliyiz mulakat da ? https://yesilkartforum.com/forum/topic/297/ir1-cr1-sureci-ve-mulakat-deneyimleri-abd-vatandasi-ile-evlenip-turkiye-de-green-card-almak
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 10 yıl vize yasağı ile abd vizesi almak(waiver)

Taşındı Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler
    6
    0 Oy
    6 İleti
    3k Bakış
    JoeyJ
    @crazycells Abi selamlar. 10 veya 5 yıl giriş yasağı olan bir kişinin green card lotosunu kazanma durumunda seçenekleri neler olabilir? Waiver'lar hakkında bir konu açmamışsın veya ben göremedim de. Ben de buradan sana sorayım dedim. Benim anladığıma göre I-601 göçmenlik için yapılan waiver, I-212 de nonimmigrant. (yanlışsam lütfen düzeltin). Araştırdığıma göre I-601'in 'processing time' 31-34 ay arası, yani DV lottery için fiscal year'ı geçiyor ama I-212'nin sonuçlanması 6 ile 12 ay arası diye biliyorum. Düşünceniz nedir? Kişi I-601'e başvurmak zorunda ise green card'ı kazanma şansı yanıyor mu?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k