@bionicks bilgilendirme icin tesekkurler. Normalde islem sureclerini gorebilmek icin suradan bakmak gerekiyordu:
https://egov.uscis.gov/processing-times/
Ama direkt hesaplardan bu bilgilere erisim kolaylik saglamis olacak.
@ATS16 Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
Herkese merhaba 2012-2015 arası eşimin işi dolasıyla Mısırda yaşadık. Şimdi vize için Mısırdan adli sicil belgesi istiyorlar. Daha önce Mısır dan bu belgeyi temin eden var mı? Türkiyeden nasıl alabiliriz?
@EasternStar RFE gondermeye bu hafta baslamislar. Asagidaki tablo nelerin onemli oldugunu gosteriyor.
Screenshot_20260530_111255_Instagram.jpg
@EfeNevada yeni fmcsa kuraliymis ogrendik ne yazik ki 10 years physical green card gerekiyor extension letteri artik kabul etmiyorlar
NA yazdım , sıfırları kaldırıp yazdım ama Your search did not return any data. sonucunu alıyorum.
@Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
J1 vizesi, kabul mektubumun süresinin dolacak olmasına rağmen bu cevabı aldım
Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
@apexcruel evet ayri hesap acip tamamladik. Ekleme kismi yoktu 😞
@capon
30 gunu gecmisti. 14 yasina bastiktan 3-4 ay sonra basvurmustuk.
Eger 30 gunu gecmis ise 'None of above" secenegini secip fee odeyerek basvuru yapilmasi gerekiyormus.
2017 yilinda almistim greencardi bir sure de kaldim ABD de ama pandemi sonrasi orada yasamama karari aldim.
Oncelikle turist vizesi icin normal basvuru adimlarini tamamlayip vize gorusmesine gittim. Orada i-407 formu ile kartimi kendilerine gondermemi istediler. Bu islemi de Istanbul'da VFS ye belgeleri vererek tamamladim ve pasaportm 10 yillik turist vizesi ile bana iletildi.
Ancak bugun konsolosluktan arandim ve grrencard ve i-407 belgemi kendimin yollamam gerektigini artik konsolosluk olarak onlarin bu gonderi islemini yapmadiklarini soylediler. Gorevlimiz eski bilgilerle size islem yapmis kusura bakmayin dediler 🙂
Konsolusluga gidip belgelerimi geri alacagim ve ben yollayacagim. Sonrasinda da size yine mail ile bilgilendirme yapilir dendi.
10 yillik vizem de pasportumda islenmis durumda, belgerimi(i-407 ve greencard) teslim alip Kasim 15,2025 de yeni iade adresi belirlenmis oraya yollayacagim. Subat gibi de gitme planim var.
Muhtemelen daha once boyle bir durum yasayan olmadi ama kart iadesini ilgili adrese yollayip bir geri donus alan oldu mu daha once?
Dun yapilan haberlere ve Trump yonetiminden edinilen bilgilere gore, gocmenlik ve calisma izinlerinde sponsor olanlarin yukumluluklerinin daha detayli incelenecegi ve sponsor olunan kisiler eger public assistance kullanirlarsa, bunun sorumlusunun sponsorlar olacagi ve kendilerine gerekli hukuki ve maddi olarak cezalar uygulanacagi vurgulandi.
Aslinda, bu durum zaten USCIS kanunlarinda var ama fiilen cok uygulanmiyordu. Trump yonetimi bunu incelemeye alacagini ve uygulayacagini vurguladi.
The US Citizenship and Immigration Services has warned migrant sponsors to take financial responsibility or face fines, lawsuits, and criminal charges. Sponsors, including individuals and employers, must ensure migrants do not rely on public benefits. USCIS warns that fraudulent sponsorship...
@crazycells Combo Kart nedir? Nasıl alınır? Teşekkürler.
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK internette çokça detaylı örneklerini bulabilrisiniz.
kısaca;
bütün kişisel bilgilerinizi
yapacağınız işin detaylarını
saatlik ücret bilgilerini
çalışma süresini
bunun dışında yan haklarını (sağlık sigortası, barınma vb)
içermesi yeterlidir.
Merhaba,
Temmuz 2024 tarihinde Amerika'ya giris yaptik ve Green Cart'larimizi aldik. Kizim Turkiye"de universite okudugu icin Agustos 2024 tarihinde Re-Entry basvurumuzu yaptik. basvurumuz isleme alindi ve Eylul 20024 tarihinde parmak izi ve biyometrik girislerimiz yapildi. (Re -entry permiti Ankara Elciliginden almak istedigimizi bildirdik). Kizim 17 eylulde 2024 tarihinde Turkiye' ye okula devam etmek icin donus yapti. Ogrendigim kadariyla permitin elemize gecmesi 6 ay ile 1,5 yil arasinda degisiyormus. Ogrenmek istedigim; permit elimize ulasana kadar kizim her 6 ay'da bir giris cikis yapmali mi yoksa permit geldikten sonra gelse olurmu? Yani biyometrigi verdikten sonra evrak elimize gecene kadar her 6 ayda bir giris cikis yapmalimiyiz, yapmasakta olurmu?
Klavyem ingilizce klavye oldugu icin Turkce harfleri yazamadim, ozur dilerim. Umarim anlasilmis olmustur yazdiklarim. Simdiden cevabiniz icin tesekkur ederim.
@kutaykc daha sonrasında yapılıyor mu bilmiyorum ama ödemek için acele etmenize gerek yok bu ücret ülkeye girerken bile ödenebilen bir şey.
@lumos Selamlar, giriş yapalı. 1.5 ay oldu ama hala online access code ve biometrik randevusu gelmedi. bu konuda tavsiyesi olan var mıdır?
@Peace4 Online access code ile bir işlem yapmanıza gerek yok, vatandaşlık ya da devlet destekli yardım almak dışında bu sistemi kullanmaniz şu aşamada SSN ve GC takip ve teslimi için gerekli değildir.
Biyometrik randevusu neden lazım oldu size bilmiyorum ama USCIS’e ulasmaniz gerekir.
@lumos Yanıt için çok teşekkür ederim. Ucsis üzerinden add case yapıp GC'nin ne aşamada olduğunu öğrenmeye çalışıyorum açıkcası. giriş yaptıktan 2 hafta sonra SSN geldi. Ama GC'den ses seda yok. açıkcası bu da beni biraz endişelendiriyor.
Biyometrik randevusu da normal sürecin bir parçası olduğunu okumuştum. Lazım değil ise peşinden koşmam elbette 
@Peace4 Biyometrik sürecin parçası ama normalde konsolosluk aşamasında ( parmak izleriniz ve fotoğrafınız dur biyometrik kayıt). Umarım eksik olmaz da yeşil kart eve gelir. Henüz erken GC nin gelmesi için, en az üç/ dört hafta sürer, 90 günde gelmezse yönergeleri takip edeceksiniz zaten yapabileceğiniz başka bir eylem yok GC özelinde. Fatura numaranızla verilen linkten ne aşamada olduğunu görürsünüz, case eklemenizi gerektiren bir durum yok, daha farklı bir takip seçeneği de.
Kolaylıklar,
@kutaykc Daha sonra yine ilgili kisinin bilgileri ve A number'i girilerek odeme yapabilirsiniz, es zamanli olmak zorunda degil.
"Immigrant Fee" her yerde 220$ dolar yazıyor benim 235$ çıkıyor zam gelmiş olabilir mi
@Karabey Merhabalar, öncelikle Vize Surecinizi Imzaniza Tasiyin , paylaşmış olduğum bağlantı üzerinden nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz.
Ayrıca merak ettiğiniz konu ile alakalı paylaşacağım başlığı okuyabilirsiniz. Buyrunuz ; USCIS Başvuru Ücretlerinde Güncelleme (1 Nisan 2024)
@Karabey, içinde söyledi: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)
"Immigrant Fee" her yerde 220$ dolar yazıyor benim 235$ çıkıyor zam gelmiş olabilir mi
Evet USCIS ucretlerine zam geldi. Reddit de bunun ile ilgili konu var
@Peace4 merhaba ssn sitede mi gozuktu yoksa mail olarak bilgilendirme ile mi geldi? Biz de yeni giris yaptik o yuzden merak ediyoruz 
@TheEcot siz ne zaman ve hangi havalimanından giriş yaptınız?
Biz 03.04.24 Çarşamba günü lokal saat ile akşam üstü Los Angeles’dan giriş yaptık, 09.04.24 Salı günü sabahı Google’dan kaldığımız yere en yakın rastgele seçtiğim Social Security Administration ofis’e giderek (randevusuz, girişteki numaratörden numara alarak) görevli ile görüşerek SSN numaramızı sözlü olarak öğrenmek istediğimizi söyledik. SSN numaralarımız atanmış, hem ben hem de eşimin numaralarını sözlü olarak söyledi memur ve not almamızı istedi. Fiziksel kartın basımının yapıldığını, 2 hafta içerisinde verdiğimiz adrese teslim edilmesinin muhtemel olduğunu söyledi memur.
Öğleden sonra bankada randevumuz vardı, daha önceden açılmış banka hesabımız mevcuttu, hesap içerisinde SSN numaralarımızı tanımlamalarını istedik. Fiziksel olarak SSN kartı görmeleri gerektiğini ve ancak bu şekilde sistemde güncellenebileceğini iletti bankadaki görevli. Türkiye’ye döneceğiz 2 gün sonra, bir sonraki gelişimizde fiziksel kart ile gerekli güncellemeyi yapacağız.
Merhaba arkadaşlar fee erken ödersek daha hızlımı gelir greencard bir bilginiz var mı ben 1 ay sonda gideceğim ama bugün ödemeyi planlıyorum .
@gubaz53 İki şarttan birine göre en geç olan hangisiyse ondan sonraki 90 gün içinde geliyor. Ülkeye girme tarihi ve ödeme yapma tarihi bu şartlar. Günün sonunda ülkeye girmeden ödeme yapınca ülkeye giriş tarihinden sonra; ülkeye girmiş olup ödeme yapsanız da ödeme tarihinden sonra geri sayım başlıyor. Yani giriş yapmadan erken ödemeniz sonucu değiştirmiyor, her şekilde ülkeye giriş sonrası basılacak.
@lumos çok teşekkür ederim en iyisi uçağa binmeden önce ödemek o zaman
@TheEcot bize posta yoluya basili kartlar geldi 3 hafta icinde. Oncesinde numarayi ogrenmek istedigimizde sozlu bilgi verilmedi ofis tarafindan. 90 gunu tamamlamak uzereyiz GC gelmedi ama bir turlu onu bekliyoruz
@Peace4 posta yoluyla 3 hafta içerisinde gelen kartlar SSN zannederim. Green card fiziksel kartlarınızın ne durumda olduğunu takip ettiniz mi online olarak, ne durumda gözüküyor basım ve gönderim süreci? https://usciscasetracker.com/ buradan takip edebilirsiniz telefonunuza bu uygulamayı indirerek (android veya ios) ve IOE ile başlayan receipt numaralarınızı girerek. Tek bir ofis ile yetinmeyin sözlü olarak öğrenmek için, bir başka SSA ofise de gidip sadece öğrenmek istiyorum diyerek (tekrar başvuru değil) bilgi edinebilirsiniz SSN numaranız hakkında
@orhanvegs merhabalar Orhan bey, sizin mülakatınız ocak ayında ancak vize onayınız eylül ayında olmuş. Bu süreç her zaman böyle mi oluyor yoksa size özel ekstrem bir durum mu vardı?
Merhaba,
Temmuz ayı içerisinde 3 kişilik aile olarak (ben,eşim ve kızım(18 üzeri)) USA'ya ilk girişimizi yapacağız. USCIS immigrant fee ödemesi için USCIS'de (GC bana üzrime) açaçağım hesabı, sadece benim açmam yeterli mi yoksa hepimiz için ayrı ayrı hesap açmalıyız. Bilenler konu hakkında bilgilendirme yapar ise çok memnun olurum.
Teşkkürler.
(İlk sayfada ki kayıtın nasıl yapılacağına dair bilgilendirmeyi okudum, tekrardan sormamın sebebi yanlış bir anlaşımaya meyil vermemek ve teyit etmek amaçlıdır.)
"Step-4" Diger aile uyelerinizi birer birer girip "add" dugmesine tiklayarak kaydedebilirsiniz. Tum aile bireyleri asagidaki tabloda ("Immigrant Payee Table") goruntulendiginde "continue" dugmesine tiklayabilirsiniz. Bir aile uyesinin bilgisi yanlis girildi ise "remove" dugmesiyle silip yukarida tekrar "add" yapabilirsiniz.
Asıl talihli (DV1) üzerinden kaydı açıp aile üyelerini yönergede anlatıldığı şekilde numalarını girip tüm aile üyeleri sayfada sorunsuz çıktı ise continue diyerek ödeme işlemine devam edilecek. Her bir birey için ayrı hesap gerekmiyor.
Daha once bahsedildimi hatirlamiyorum ilgili baslikta ancak A-Number yani Alien Number icin A ‘dan sonraki numaralar 9 haneden az ise sistem A dan sonraki “0” rakamini kendini koymakta, manuel olarak yazmamiza gerek olmuyor.Arkadaslarimin da birkac ileti oncesi belirtmis oldugu gibi Uscis fee 1 Nisan 2024 itibari ile 220$ degil , ben de 235$ olarak odememi gerceklestirdim. Oncelikle my uscis den kayit oldum , hesap actim ve ilgili bolumden daha sonra odememi kolaylikla gerceklestirdim.