DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @hasanmakinaci ABD'ye giriş yaptıktan sonra, (ücreti ödediyseniz), kartınız üretilip adresinize yollanıyor. Bazı arkadaşlar burada ne kadar erken öderseniz o kadar çabuk gelir gibi şeyler diyor ama bu doğru değil.

    Şu linke de bakarsanız "It may take up to 90 days from the date you entered to receive your permanent resident card." diye belirtilmiş.


  • @Seyduna

    1. Böyle bir şey deme hakkı yok. Diğer bekleyen herkes zaten sizin durumunuzda olan insanlar. ABD vatandaşı eşi olarak zaten en öncelikli gruptasınız. Maalesef bu süreç herkes için aynı. Bekleyeceksiniz.

    2. Göçmen vizesine başvuru yapmış olmak turist vizesi almaya engel değil, fakat ABD vatandaşı eşi ve halihazırda göçmen vizesine başvuru yapmış birisi olarak red alma olasılığınız çok daha yüksek. Konsoloslukta görevlileri ABD'ye turistik amaçla gideceğinize, orada kalmak istemediğinize ve geri döneceğinize ikna etmeniz gerekiyor. Sizin durumunuzda olan biri için bu çok daha zor 🙂 Mesela benim geçerli turist vizem vardı, eşimle tanışmadan önce almıştım. Buna rağmen göçmen vizemi beklerken ABD'ye hiç gitmedim, hep eşim beni ziyaret etti. Avukatımızın tavsiyesi de bu yöndeydi. İşi riske atmak istemedik. Siz her şeye rağmen bu yolu deneseniz bile turist vizesi mülakat randevuları en son yaklaşık 1 yıl sonrasına veriliyordu. Pek değiştiğini düşünmüyorum. Kendi vizenizi beklemeniz çok daha mantıklı bu durumda.

    3. Böyle bir şey hiç duymadım.


  • Arkadaslar ben amerika vatandasiyim. Esim Rusya dogumlu, Rusya ve Turkiye vatandasi. Suan ikimizde turkiye de ikamet ediyoruz. Ilk uscis ile olan maceramiz Ocak 2022 de basladi ve Nisan 2023 de DQ olduk. Suan hala interview beklemekteyiz. Bu tarz bekleyen oldu mu hic aranizda? Bir sene dediler esim yurtdisinda dogdugu icin, ama o da gecti. Kafayi yemek uzereyiz. 2 yil 4 ay oldu toplam surec. Umarim cevaplayan olur. Tesekkurler simdiden.


  • @ufukadiyaman hocam hic iletisime gecmeye calistiniz mi?


  • @ufukadiyaman merhaba bizde ayni durumdayiz esim rusya dogumlu 07/03/2024 DQ olduk. Ama kisinin yurt disinda dogmus olmasi interview tarihini etkilemez bence siz bi arayin NVC yi


  • @hasanmakinaci giriş yaptıktan sonra gonderiliyor diye biliyorum. @ygmbx inde dediği gibi.


  • @cokbekledik86 ve @ygmbx

    Merhabalar, cevaplarınız için teşekkürler :)) Malesef bekleyeceğiz, ABD vatandaşları için süreç bir yıl değil mi? Daha da uzar mı sizce?

    Birde araştırdığım kadarıyla bizler USCIS'den online olarak I-130 formlarımızı gönderdik ve 500 dolar ücreti ödedik. Sistemi her gün kontrol ediyoruz ama herhangi bir update yok henüz, emin olmak için soruyorum, ekstra yapmamız gereken bir şey var mı yoksa sadece NVC aşamasını mı beklememiz gerekiyor? Vakit ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkürler, iyi günler


  • 2023ün en son hangi ayı randevu aldı dq.su mart nisan olanlardan randevu alan oldu mu acaba?kendi sürecimizi tahmin etmek için yazarsanız mutlu oluruz saygılar.


  • @yasmin982 2024 Ocak ortasındakilere verildi en son


  • @yasmin982 ocak 16 en son bildigim kadari ile


  • Görüşmeye giderken adli sicil kaydının ve nüfus kayıt örneğinin ıslak imzalı mı olması gerekiyor?


  • @Busra-Akdag, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    Görüşmeye giderken adli sicil kaydının ve nüfus kayıt örneğinin ıslak imzalı mı olması gerekiyor?

    sanmam, e devletten aldiginiz evraklar da barkod var, bu evraklar e devletten teyit edilebiliyor. sicil kaydinin arsivli olmasi gerekiyor.


  • @hasanmakinaci avukatım bana ıslak imzalı veya mühürlü olsun adliyeden al dedi sizde bir sıkıntı olmadı mı?


  • @hasanmakinaci barkodlu evrak orijinal evrak olarak geçiyor mu


  • @ygmbx aslında burada bazı deneyimler yaşanıyor ve sonra zaman geçince üzerinden bunlar kulaktan kulağa gibi biraz değişime uğruyor. O muhabbet tam olarak şöyle.
    Bir arkadaş giriş yapıp uzun süredir kartını bekliyordu fakat hiç arastirmadigi için ücreti bilmiyor ödememiş. Neden hala kartım gelmedi sorusu üzerine epey konuşuldu.
    Aslında ne kadar erken ödersen o kadar erken gelir Değil,
    Doğrusu; Giriş yapmadan odeyin ki girisinizden sonra kartın basim işlemine hemen geçilsin. Girişten ne kadar önce olduğunun hiç bir önemi yok isterseniz 3 gün önce yatırın isterseniz 2 ay önce asla bir fark yaratmaz önemli olan giristen önce olması.
    Tabiki içeriye girip bir ay sonra kart ücreti odeyenin kartiyla giriş yapmadan hali hazırda ödemiş kişinin karti bir hata olmadıktan sonra aynı zamanda gelmez mantık olarakta.
    Tabi insanlar için ssn ve kart önemli bir resmi belge olduğu için bir hafta bile erken gelmesi burada konuşuluyor gayet normal.
    Konusu açılmışken bilgi amaçlı yazmak istedim sonra kafasi karışan arkadaşlarımız özelden soruyorlar. Herkese kolaylıklar diliyorum.


  • @hasanmakinaci, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    @berkant, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    Arkadaşlar merhaba 25 kasim dq ama dosya hala nvcde randevu gelmedi.Her yere mail attım aradim kimse birsey demiyor ben vazmı gecmem lazim yoksa amerikadan avukat mi bulayim uzaktan bilgilerimi verip tavsiyeniz var mi

    Senin evrak basvuru tarihinde, DQ tarihinde benden once, mulakat verilmemis olmasi normal degil, kaygini anliyorum. NVC ile 1 yil icinde irtibat kurmazsan, dosyan siliniyor, NVC ye mail attiginda, benden sonra basvuru yapip, benden sonra DQ olanlara randevu verdiniz, email lerinizde first come first serve diye sallamayi biliyorsunuz? benim mulakat tarihim nerde? diye sor, sonra bakariz

    Merhaba
    Nvc ile bir yıl iletişim kurulmazsa dosyan siliniyor bilgisini biraz acarmisiniz lütfen. Bana özelden soranlarda oldu bunu çünkü bir bilgim olmadığını söyledim.
    Benim bilgim şu yönde;
    Dosyanız uscis den nvc ye aktarildiginda evrak yükleme ödeme yapmak gibi hiç bir işlem yapmazsaniz bir yıl içerisinde dosyaniz düşer.
    Ancak biz her işlemi yapmışız dq de olmuşuz adamlar randevu vermiyor. Neden benim dosyam siliniyor? Burada benlik bir şey yok ki.
    Arada arayip hatırlarini mı soralım?
    Ben f2a kategorisindeyim ama her asamamiz sizlerle ayni sadece eşim green cardlı olduğu için yıllık kotaya tabiyiz. Dolayısıyla dq olalı bir yılı coktan gectik çoğumuz. Bu hesaba göre hepimizin dosyasi siliniyor.


  • @drk-24 sağlık raporunuz tamamlanıp konsolosluğa gonderildiginde vizeniz basılıp pasaportunuz gönderilir.


  • @hasanmakinaci, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    Bu $200 green kart basim bedelini nasil / nereye oduyoruz?

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle?_=1712241217071

    Buradan gereken tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. Vizeniz hayırlı olsun.


  • @berkant kapıya gidip bir cevap alamazsiniz sanmıyorum. Ama dosyanizda her hangi bir ekstra durum var mı? Bu önemli doğum yeriniz farklı olabilir istenen eksik bir evrakiniz var mı? Yada sadece bekliyorda olabilirsiniz. Nvc ve konsolosluğa e mail gonderip bilgi edinmeye çalışın. Yada iyi bir göçmenlik avukatindan tek seferlik bir danismanlik alabilirsiniz.


  • @hasanmakinaci hayır siz giriş yapmadan asla kartiniz basilmaz ve gonderilmez. Öncelikle giriş yapmalisiniz. Ücreti giriş yapmadan bir kaç gün önce odesenizde olur. Çok erken ödemeniz bir şey ifade etmez. Sadece girişten önce oderseniz iyi olur.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

178
Çevrimiçi

42.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

431.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum