Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @SUAT-GUNAY Dediğiniz gibi olsaydı daha önce hiç yurtdışına çıkmamış, yasal geliri aylık 10.000TL olan ve aile fertlerinin büyük çoğunluğu etnik kökenden ötürü iltica etmiş adama vize verip de işine gücüne bağlı, aylık geliri 100k ve üzeri olan kişilere vize vermemezlik yapmazlardı. Aşağıda sayın @charon 'un ilettiği gibi muhtemelen bir algoritma inceliyor ve konsolosa sorulması gereken hususları aktarıyor.

    Ayrıca sunulan ds-160 dosyaları mülakatınızdan 1 gün önce açılıp işleme konuyor. Hatta benim 2008'deki ilk vize görüşmemde sunuş yaptığımız akşamın sabah 9'unda mülakata girmiştim, bu kadar kısa sürede kağıt üzerinde inceleme yapıp kanaat getirmeleri mümkün değil.

    Dolayısıyla her şey mülakatta ve konsolosa göre belirleniyor, sabit bir parametre ya da düzen yok.

  • ⭐⭐

    @EasternStar, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

    @SUAT-GUNAY Dediğiniz gibi olsaydı daha önce hiç yurtdışına çıkmamış, yasal geliri aylık 10.000TL olan ve aile fertlerinin büyük çoğunluğu etnik kökenden ötürü iltica etmiş adama vize verip de işine gücüne bağlı, aylık geliri 100k ve üzeri olan kişilere vize vermemezlik yapmazlardı. Aşağıda sayın @charon 'un ilettiği gibi muhtemelen bir algoritma inceliyor ve konsolosa sorulması gereken hususları aktarıyor.

    Ayrıca sunulan ds-160 dosyaları mülakatınızdan 1 gün önce açılıp işleme konuyor. Hatta benim 2008'deki ilk vize görüşmemde sunuş yaptığımız akşamın sabah 9'unda mülakata girmiştim, bu kadar kısa sürede kağıt üzerinde inceleme yapıp kanaat getirmeleri mümkün değil.

    Dolayısıyla her şey mülakatta ve konsolosa göre belirleniyor, sabit bir parametre ya da düzen yok.

    hocam bu yaptığınız değerlendirmeler kendinizce/kendimizce olan değerlendirmeler. ABD bir bütün olarak tüm krıterleri değerlendiriyor. Salt yüksek gelir sahibi olmak hiçbir zaman onay verilmesi için yeterli bir durum değil. Hatta aksine, hep söylediğim şey gelir durumu öncelik değil değerlendirmede.
    Ayrıca DS-160 degerlendirmesinin manuel yapıldığını söylemedim ki. Sorulara, hele ki bazı sorulara verilen cevapların bir puanlandırması var diye tahmin ediyorum. Atıyorum 70 puan toplamanız lazım vizeyi alabilmek için. Yine atıyorum 50 altı kesin ret, 50-70 arası işte gri nokta o da mülakatta deşilecek gibi. Ama her sorunun puanı da eşit değil. örneğin daha önceden ABD vizesine sahip olmak ya da ABD ile ilgili bir positif duruma sahip olmak direkt 40-50 puan getirir gibi.

    Konsolosluk görüşmesi esnasında vizenin verilip verilmeyeceği belli oluyor mantığı da aklıma çok yatmıyor. Zira son 6 ayda 3 tanesi kendi ailem olmak üzere 11 vize görüşmesine direkt ya da dolaylı olarak dahil oldum. Bunun 11'i de bir ya da 2 soruyla onay aldı. Son olarak da eşime en ufak bir şey sorulmadan onay verildi. Haliyle bu bana DS-160'daki bilgilerin önemini gösteriyor.

  • ⭐⭐

    @charon direkt vize memurunun onay ya da ret vermesi ABD sisteminin de çok kabul edebileceği bir durum değil benim düşünceme göre. Zira bunun hesabı da sorulur sanki.
    ben memurun insiyatifinin sadece "gri" bölgede olan basvurular için geçerli olduğunu düşünüyorum. Yani DS-160'daki bilgilerle onay alması kesin olana ret, ret alması kesin olana da onay vermesi mümkün değil. Sadece belirsiz olanlar için bir insiyatif varsa vardır.

  • ⭐⭐

    Bu akşam yenildik ya, üzüntümü yazarak geçistirmeye çalışıcam sanırım 🙂 (Bu arada yenilmedik, FB hakkıyla yendi diye düzelteyim).

    (Bundan sonra yazacaklarım şahsi düşüncelerimdir. Uzun olacak gibi uyarmadı demeyin :))

    GreenCard talihlileri ile turist vizesi taliplilerinin mülakat değerlendirmeleri tamamen tezat, kişilerin sunduğu DS-160/260 ile beyan ettiği bilgilerin değerlendirmesi tam tersi sonuçlarla yapılıyor bence. Şöyle ki;
    Bir kere net olan bir şey var, bilgiler bir bütün olarak değerlendiriliyor. Yani herhangi bir bilgi tek başına "onay" ya da "ret" alma sebebi değil. Sahip olunan tüm özelliklerin bütünü ile sonuca ulaşılıyor. Örneğin GC talihlileri için "adam başı X K dolar olmalı hesapta" safsatası tamamen bir şehir efsanesi. Kanaat için elbette artı ya da eksi etkisi var, yok değil. Lakin bu asla bir kural değil. Kaldı ki onaylı GCler arasında 500 USD - 3K örneklerini biliyoruz.
    GC, "çeşitliliği artırmak"tan çok, ABD'de gerekli iş gücüne çözüm bulmak niyetiyle yapılan bir durum. Özellikle de zanaat ya da beden işçiliği gerektiren işler için. Ve tabi bunun yanında mühendis, doktor vs gibi "nitelikli" kişilerin de kapılması. Ama zaten bu nitelikli kişiler için ayrı seçenekler de var. Amaç/Hedef bu olduğu için de değerlendirmeler de bu yönde oluyor. Zaten aksi olsa, lise mezunu şartının yanına yetenek/tecrübe/zanaat gerektiren iş kolları için kolaylık sunulmazdı.
    Bu platformda hep şu örneği verdim; kısıtlı bir bütçesi olan ama genç, üniversite, hele hele geçerli bir alandan mezun olanların, 50+ yaşında olup da cebinde 40-50K parası olan bir talihliden çok daha fazla şansı var kabul edilmesi yönünde. Zira düşünce şu; bu genç bir şekilde çarkta yerini bulur, gerek sahip olduğu diploma (ABD'de geçerli olup olmaması çok önemli değil) gerek gençliği sayesinde sisteme dahil olması en fazla 2-3 ayını alır. Cebindeki kısıtlı paranın bu noktada çok da önemi yok. Aynı şey İngilizce biliyorsa da geçerli mesela. Ayak uydurması, ülkeye ve sisteme entegre olması çok daha kolay ve hızlı olacağı için ciddi bir artı. Ama öbür tarafta 50 üzeri yaşta birini düşünün. Elinde geçerli bir mesleği, zanaati de yok, e İngilizcesi de yok. İşte o zaman kafalarda soru işareti oluşur. Bu adam bu yaştan sonra gidip de ne yapacak, nasıl ikame edecek, dili öğrenmesi en iyi ihtimalle 2 yıl, nasıl iş bulacak vs vs diye şüpheler oluşur. Bankadaki mevduatın işte o zaman bir anlamı olacak. Bu 50+ adam bir de parasız ise, kendini bir süre idame edecek birikimi yoksa yanında buyur sana kırmızı kart. şunu unutmayın, GC sürecinde ABD hükümetine tek bir beyan veriyorsunuz, o da ABD'ye yük olmayacağınız konusu. Olay da bu zaten, değerlendirmenin varması beklenen yer bu kişi ABD'ye yük mü olur yoksa işe mi yarar...

    B1/2 için ise tam tersi. Burada verilmesi gereken karar, GC'deki gibi ABD'ye yük olmak/işe yaramak değil, gelip parasını harcayacak, ABD ekonomisi için direkt ya da dolaylı bir katkı sağlayacak mı? Bununla birlikte, ülkede kalmak, geri dönmeyip illegal duruma düşecek gibi bir potansiyele sahip mi? En başta iki başvuru birbirine tezat dediğim şey de burada başlıyor. GC'de genç olması, bir diploma ya da zanaatinin olması artı durum iken, B1/2'de kim bilir bu bir eksi. a da şöyle diyeyim, GC'de 50+ bir muamma iken, B1/2'de yahu bu adam ununu elemiş, eleğini asmış, çoluk çocuğu torunu ailesi ile memlekette bağı var, bu yaştan sonra illegal hayat macerasına atılmaz diye düşünülebilir. Travel plan, kontaklar vs de bunun sorulanması, daha doğrusu teyiti için bir yol işte. Ama tekrar ediyorum, tekil hiçbir konu karar vermeye yeterli olmayacaktır.

    Kendimden örnek vereceğim hem GC hem diğer vize başvurusu konusunda. Ben bu dediğim 50+ gruptanım. TR'de, geçerli, gelir ve title anlamında şükür kötü olmayan bir durumdayım. Ama ABD sınırlarında ne yaptığım işin ne de sahip olduğum title'ın hiçbir önemi yok. Orada dımdızlak, sıfır biriyim. Hal böyleyken olası GC mülakatında beni terletirler hocam. Benden farklı bir şeyler isterler. Ya bağlantılarım ile olası iş potansiyelimi sorgularlar ya da elimdeki parayı. Çünkü ben potansiyel bir yüküm ABD için. 50 yaşından sonra kendim ile ailemi geçindirecek bir gelir, pozisyon bulmak kolay değil nitekim. Yani o 25-26 yaşında, cebinde 1000 USD'si olan bir mühendisi hadi bırakın diplomayı bir genç potansiyel olarak benden daha çok faydalı olacaktır ABD'ye. Haliyle onun şansı daha yüksek GC mülakatında.

    Ama gelelim B1/2'ye. Çoçuğum var, aile bağlarım var. ABD'de geçerli olmayan ama burada geçerli, yıllarca yaptığım bir işim var. "Bu adamın bir yerlerinin kılı ağarmış artık, gidip de ne bok yiyecek, bulaşık mı yıkayacak burada mis gibi işi varken. Bare bırakalım da gelsin, 3-5 para harcasın" düşüncesi çok da doğru bir düşünce gibi geliyor bana. Hele bir de bir iki özellik ile bunu perçinleyince, vizenin onaylanması oldukça olası diye düşünüyorum.

    Yani sonuç olarak, GC mülakatında sizi öne çıkaran bazı özellikleriniz B1/2'de dezavantaj olarak dönebilir. ya da tam tersi, dezavantaj olan bazı özellikleriniz diğer tip vize mülakatında size avantaj olabilir, olacaktır da.

    İşte tüm bunlar da zaten secerimizin elllerinde olduğu ABD hükümeti için konsolosluk görülmesinde neticelendirecek, oradaki görevlinin insiyatifine bırakılacak şeyler değil. Ben bir puanlama sisteminin olduğuna, DS-160/260 ile beyan edilen bilgilere göre puan alındığına, bunun da vize başvuru sonucunu belirlediğini düşünüyorum. haa puanlama yoktur da spesifik cevapların olumlu olması sebebiyle direkt approved olmasa da approvable olarak sistemin görevliyi yönlendirdiği görüşündeyim. Görevlinin insiyatifi sistem tarafından değerlendirmesi sınırda olan istisnalar ya da belki de çoğunluklar için elbette vardır.

    Keseyim burada artık 🙂

  • ⭐⭐

    @SUAT-GUNAY Cok isabetli bi dusunce Suat abi. Her vizenin bi amaci var


  • @SUAT-GUNAY direkt vize memurunun onay ya da ret vermesi tam olarak ABD sisteminin onayladığı şey. Türkiye sisteminden farklı olarak ABD sistemi adem-i merkeziyetçidir, 3-5 kurum ve iş kolu hariç her uzman/konsolos/ataşe kendi alanıyla ilgili kararı kendisi verir. O yüzden televizyonlarda ABD polislerini kendi amirlerini çevirdiklerinde onlara sıradan vatandaş muamelesi yapabiliyor, üst perdeden konuşabiliyorlar. ABD sistemine göre bir kanun görevlisinin (law enforcer) yetki alanına girdiğiniz anda o kişinin alacağı kararlara uymak zorundasınız, elbetteki amirler bunu tersine çevirebilirler; ama bu çok nadir yaşanan bir durum.

    Ayrıca DS formuna girilen bilgilere göre beyaz-gri ve kesin reddedilecek şekilde gruplara ayrıldığını ama gelirin tek başına belirleyici olmadığını söylemişsiniz, o zaman bizim durumumuzu eğitim gördüğümüz okul, ana adı, doğum yeri gibi kriterlere göre mi belirliyorlar? DS-160 formunda sizin hakkınızda fikir verebilecek tek veri mesleğiniz ve gelir bilginiz, gerisi kimlik bilgisi ve artık internette satılıyor.

    1975 yılında çıkan ABD Göçmenlik Yasasının, Göçmen Olmayan Vizeler bölümüne göre ABD Konsolosları kendilerine yapılan vize başvurusunu 3 kritere göre değerlendirirler: iş bağı, aile bağı ve arkadaşlık bağı. Eğer konsolos bunlardan birisinde eksiklik olduğu kanaatine varırsa başvurunuz reddedilir, karar kesindir, itiraz edilemez. Yine aynı yasaya göre konsoloslar bu 3 kriteri değerlendirirken aldıkları eğitim, ABD yasaları ve geçmiş uygulamalara göre kanaat getirirler. Karşınızdaki adamlar Dışişleri Bakanlığı (State Department) tarafından verilen İKK/İD gibi eğitimleri en üst düzeyde alan ve sürekli kendilerini yenilemek zorunda kalan adamlar, elbette ABD sistemi bir bilgisayarın adres, ana adı, doğum yeri gibi kriterlere göre belirleyeceği puandan ziyade kendi eğitim verdiği konsolosa güvenecektir.

  • ⭐⭐

    @EasternStar, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

    @SUAT-GUNAY direkt vize memurunun onay ya da ret vermesi tam olarak ABD sisteminin onayladığı şey. Türkiye sisteminden farklı olarak ABD sistemi adem-i merkeziyetçidir, 3-5 kurum ve iş kolu hariç her uzman/konsolos/ataşe kendi alanıyla ilgili kararı kendisi verir. O yüzden televizyonlarda ABD polislerini kendi amirlerini çevirdiklerinde onlara sıradan vatandaş muamelesi yapabiliyor, üst perdeden konuşabiliyorlar. ABD sistemine göre bir kanun görevlisinin (law enforcer) yetki alanına girdiğiniz anda o kişinin alacağı kararlara uymak zorundasınız, elbetteki amirler bunu tersine çevirebilirler; ama bu çok nadir yaşanan bir durum.

    Ayrıca DS formuna girilen bilgilere göre beyaz-gri ve kesin reddedilecek şekilde gruplara ayrıldığını ama gelirin tek başına belirleyici olmadığını söylemişsiniz, o zaman bizim durumumuzu eğitim gördüğümüz okul, ana adı, doğum yeri gibi kriterlere göre mi belirliyorlar? DS-160 formunda sizin hakkınızda fikir verebilecek tek veri mesleğiniz ve gelir bilginiz, gerisi kimlik bilgisi ve artık internette satılıyor.

    1975 yılında çıkan ABD Göçmenlik Yasasının, Göçmen Olmayan Vizeler bölümüne göre ABD Konsolosları kendilerine yapılan vize başvurusunu 3 kritere göre değerlendirirler: iş bağı, aile bağı ve arkadaşlık bağı. Eğer konsolos bunlardan birisinde eksiklik olduğu kanaatine varırsa başvurunuz reddedilir, karar kesindir, itiraz edilemez. Yine aynı yasaya göre konsoloslar bu 3 kriteri değerlendirirken aldıkları eğitim, ABD yasaları ve geçmiş uygulamalara göre kanaat getirirler. Karşınızdaki adamlar Dışişleri Bakanlığı (State Department) tarafından verilen İKK/İD gibi eğitimleri en üst düzeyde alan ve sürekli kendilerini yenilemek zorunda kalan adamlar, elbette ABD sistemi bir bilgisayarın adres, ana adı, doğum yeri gibi kriterlere göre belirleyeceği puandan ziyade kendi eğitim verdiği konsolosa güvenecektir.

    Sizin söylediklerinizle benim söylediklerim arasında çok bir fark yok ki hocam. Benim söylediğim, siyah-beyaz-gri, sadece bir gruplama benim adlandırabilme şeklim. O şekilde ya da başka şekilde ama bir şekilde gruplama olduğunu söylüyorum mantık dahilinde. Kaldı ki, burada en önemli konu, en önemli benzerlik sizin söylediğinizle, DS-160'daki kişisel bilgiler. Sadece isim soyisim ve kimlik numaranız ile secereniz dökülüyor. Dediğim şey de tam da bu, o bilgilere göre değerlendirme yapılıyor. Sanırım bu platformda bir yerlerde söylemiştim, benim 15 sene önce Afganistan'daki ABD üst girişinde girdiğim mülakatta, sadece ad-soyad ve kimlik bilgilerim üzerinden, bırakın TC Hükümetini, kendimin bile bilmediği, benim hakkımda söyledikleri şey zaten bunun kanıtı.

    Verdiğiniz polis örneği ise, karar verme ile alakalı bir durum değil. Kanunlar önünde herkesin eşit olduğuna dair bir durum. Kaldı ki, memur ya da amiri kanunlar ve yönetmelikler dahilinde hareket etme/yorum yapma, sonuca ulaşma hakkına sahiptir. Ne yasayı, ne yönetmeliği kendi insiyatifine göre yorumlayamaz, belirleyemez. Hadi diyelim ki kanunu değil, kendi yorumunu uyguladı, bu da ille bir yerden geri dönecektir.

    "iş bağı, aile bağı ve arkadaşlık bağı" bunu hangi anlamda söylediniz çıkaramadım. Buradaki mi, oradaki mi ama çok da önemli değil. Zira Ds-160'da hem oradaki hem buradaki bu bağlar soruluyor biliyorsunuz.


  • @SUAT-GUNAY Son cümlenize istinaden; ABD yasasına göre başvuranın ülkesine olan bağları bu kriterlere göre değerlendirilir. Konsolosun birisi ret verir diğeri onay verir kimse de, eğer yasalarda ve kongreden alınmış kararlarda belirtilen durumlara aykırı değilse, karışamaz. Karar kesindir.

  • ⭐⭐

    @EasternStar örnek : benim mülakatım. 🙂


  • @EasternStar, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

    @SUAT-GUNAY Son cümlenize istinaden; ABD yasasına göre başvuranın ülkesine olan bağları bu kriterlere göre değerlendirilir. Konsolosun birisi ret verir diğeri onay verir kimse de, eğer yasalarda ve kongreden alınmış kararlarda belirtilen durumlara aykırı değilse, karışamaz. Karar kesindir.

    Biri ret biri onay verir kısmına %100 katılıyorum. Örneği 10 gün arayla girilmiş 1 kişi 2 mülakat. İlki ret ikincisi onay.

  • ⭐⭐

    @ReLoad bir kaç şey sorabilir miyim kafamdaki mantığa oturtmam için bu önce ret sonra onay alan sizseniz?
    daha önce yurt dışı, özellikle ABD seyahatiniz oldu mu?
    meslek durumunuz nedir?
    yaşınız (aralık da verebilirsiniz)?
    vize almaya ya da almamaya etki edecek bir referansınız var mı?
    artı olarak gösterebileceğiniz herhangi bir özellik, yaşanmışlık var mı hayatınızda?
    bir de her 2 mülakatta sorulan soruları hatırlıyor musunuz?
    teşekkürler


  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ReLoad ReLoad 

  • @selamibasaran Örnek annemle babamın mülakatı; ikisi de hasta annelerine bakıyorlar, ananem de babanem de bakıma muhtaç derecede yaşlandılar. Annem ve babamın üzerinde mal, mülk hazır kurulu şirket, ikisinin de ayrıca emeklilikleri var. Babamı işten 3 günden fazla uzak tutmak mümkün değil, ABD'ye bile en fazla 5 günlüğüne gelirim iş ve babanne beklemez diyor, ret aldılar.

    Kayınbabam diğer örnek, tek emekli maaşı, kayıtlı mal mülk yok, ev kira, eminim hakkında haciz işlemi falan da uygulanmıştır, kendisini Türkiye'ye bağlayacak aile ve arkadaşlık bağı yok, 11 kardeşinden 3 tanesi ABD'ye 2 tanesi farklı ülkelere iltica etti, kayınbabamın vizesi onaylandı.

    Bunun bir tek parametresi var; konsolosun keyfi.

  • ⭐⭐

    @ReLoad, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

    @SUAT-GUNAY
    Linki takip edin sorularınıza cevap olmayan kısımlar varsa yine sorun

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/5658/b1-b2-ziyaretçi-vizeleri-mülakat-deneyimleri-ve-görüşme-detayları/1317?_=1710787521295

    teşekkürler. okudum. ilginç olan şey daha önce ABD'de bulunmuş birinin alamamış olması. tabi sicilinde herhangi bir değişiklik olmadıysa. onun dışında akla gelen sebep, aynı vize türü olmaması ki son vizemde ben de o yüzden mülakata çağırıldım muhtemelen. bir önceki vize türüm farklıydı.

    sizin örneğinizden daha basit mülakatı eşim ve kızım geçirdi geçen hafta.
    tek soru; "kiminle gidecekseniz?", cevap "babamızla". Sonrası onay.
    eşimin ve kızımın ilk ABD vizesiydi. ve bana göre almasının tek sebebi eşimin de ABD üssünde görevli olmuş olmasaydı ki bu mülakatta görevli onu gördüğünü söylemiş hiçbir konusu açılmadan.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   SUAT GUNAY SUAT GUNAY 

  • Istanbul mulakatindan ret alip bu sefer ankaradan basvurup onay alan sayisi cok mu? Bazi ulkelerin vizelerinde belli illerin vize verme yuzdeleri bariz sekilde daha yuksek olabiliyor. Bunu Abd vizeleri mulakatlarinda deneyimleyen cok oldu mu?


  • @EasternStar tamamen dogru hocam.
    Vize memuru red veya onay konusunda tam yetkiye sahip. Dava bile edemiyorsunuz(mesela USCIS'in kararlarina itiraz edilebilir).
    Kafasina gore red verebilir bir vize memuru. Lakin onay verdiginde supervisor'una neden onay verdigi ile alakali rapor vermesi gerekiyor diye okumustum bir avukatin sitesinde. Bu durum o gunku onaylarin %10unu olusturuyor. Yani supervisor o gunku onaylarin %10unu rastgele seciyor Ve vize memurlarindan aciklama istiyor.

    Ayrica vize memurunun onay verdigi kisilerin vizelerini uygun kullanip kullanmadigi da kontrol ediliyor yillar boyu. Bu parametre terfi icin kullaniliyor.
    Vizeyi alip statu degisikligini bundan dolayi sevmiyor vize memurlari.

    Tamamen rastgele bu durum bence. 5 tane abd vizesi aldim 2011den beri(2si gecerli Hala), h2bye red geldi, kolombiyali esimin 3.vizesi idi,bogotadan onay Aldi, Ben ankaradan ilk onay alip sonra emaille red aldim. Ayni isveren 😂


  • @charon Hocam bu durum tüm kamu görevlileri için geçerlidir. Aynı durumdan ABD'li diplomat bir arkadaşım da bahsetmişti. Eğer terfi beklentisi olan bir konsolosa denk gelirseniz kendisi en ufak şüphede ret verebilir. Ama kariyerinin sonuna yaklaşmış, artık terfi beklentisi kalmamış bir konsolosun incelemesi ve risk iştahı daha farklı oluyor 🙂


  • Herkese merhaba,
    Mülakata bugün Ankara da girdim. Randevum saat 10 15ti. 9 :45 te geldikten sonra 1.5 saat sonra çıkabildim. İçerisi çok kalabalıktı. 4 Memur sadece bakıyordu. Genel izlenimim onay durumu yarı yarıyadan fazlaydı. Burada yazılanlara göre gidip red alacağımın beklentisiyle gittim zaten. Memurların çoğu Türkçe biliyordu. Sadece 2 tanesi tercüman kullanıyordu. Kalabalığı azaltmak için 2 memur daha yardıma geldi. Yeni gelen memurlardan birine denk geldim. Yanında tercüman vardı.

    Soru : ne iş yapıyorsunuz
    Kendi işletmem var.

    SORU: İş?
    E spor merkezi işletiyorum.

    Soru : Ne oluyor.
    Bilgisayar oyunlarının oynandığı turnuvaların yapıldığı yer diye anlatmaya çalıştım tercüman kadın zor anladı.

    Soru : ıngiltere de ne yaptınız?
    İş nedeniyle bulundum ( 2019da aa ile gidip 2 3 ay kalıp kendi isteğim ile geri dönmüştüm. Yıl sonuda gezmeye gitmistim.?

    Son soru
    Nerelere seyahat ettiniz
    Ingiltere İskocya Galler
    Memur : vizeniz onaylanmadı

  • ⭐⭐

    @zubeyira gecmis olsun hocam. Ingiltere'ye gidip de geri donen birisi ABD'den geri donemz diye dusunmusler herhalde. Sanirim ulke gezmenin bir anlami yok.


  • Faydalı bir mülakat anlatımı olmuş sizlerle de paylaşmak istedim 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

99
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum