Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    günaydın herkese 5 şubatta randevum var gideceğim yere bir work shopun başlığını attım çünkü planım bir kaç work shopa da katılmak bir otel bir mekan belirtmek istemedim... çünkü yalan beyan vermiş olacaktım kurmaca yapıyorlar ya herş eyi uçak biletine varana kadar... formdaki o bölümü de yazmadan geçirmiyor bir sonraki aşamaya... bende work shopun yapılacağı culinary okulun adını yazdım vizemi aldıktan sonrada akreditasyonumu tamamlayacağımı söyleyeceğim olmaz mı?


  • @tufank, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

    @Mehmet-Can-0 ya da 30 saniye de ret alabilir eğer doğru ifade edemezse. Profile bakarak "onay alır / ret alır" gibi kesin sonuçlar çıkarmak doğru değil. Bizim gördüğümüz değil konsolosun yorumu ve mülakattaki durum önemli.

    Ankara konsolosluğunda randevular açıldı. Mart ayına oraya aldım. İstanbulda oturuyorum ama burada randevular halen açılmadı. Sizce Ankara onay açısından daha mı iyi olur.


  • Bu arada isyerinizde bulunan çalışan sayısının önemi var mı ?

  • ⭐⭐

    @Zübeyir-Altunkaya Aslında kısmen var.Firmanızın büyüklüğünü o şekilde tahmin ediyor konsolos.Ama bu demek değilki şahıs şirketi yada çalışanı olmayan şirket negatif etki yaratır. Aksine işinin başına dönmesi gereken kişi ve ülkesine bağlayıcı özellik olarak şirket sahibi olmak avantajdır.Sorularınızı bu başlık altında yazarsanız daha doğru olur.Bu başlık mülakat deneyimleri için.


  • Herkese merhabalar,
    23 Ocak 2024 için randevu oluşturdum. Ve 08 Şubat 2024'te ABD'ye uçuşum var. Vizem eğer onaylanırsa pasaportum bu tarihe yetişir mi?

    Ayrıca gidiş amacım Amerika'da en iyi okullardan biriyle doktora eğitimi için görüşme/mülakatım olacak. Her şeyi okul karşılayacak gerekli davet belgesi ve uçak biletleri her şey ayarlı. Sizce görüşmede ekstra yapmam gereken bişey var mı?

    Son olarak önceden DS-160 belgemi doldurmuştum ve randevuyu bu belge ile aldım. Bu belgeyi doldururken herhangi bir okuldan davet vs yoktu. Fakat sonrasında okuldan davet mektubu geldi. Şimdi tekrardan DS-160 formu dolduracağım. Ve yeni DS-160 numarası var fakat ais sisteminde değiştirmek mümkün gözükmüyor. Nasıl bir yol izlemeliyim? Vize görüşmesi için de tavsiyesi olan varsa mutlu olurum.


  • @biyologs
    normalde çok rahat yetişmesi lazım. (biz görüştükten 3 gün sonra pasaportu almıştık)
    fakat yılbaşı ve noel tatillerinden sonra süreçler yavaşlamış.
    yine de ay sonuna kadar bekleme sürelerinin azalması ve pasaportunuzu almanız muhtemelen.

    bir işe yarar mı bilmiyorum ama görüşme günü binaya girince ds-160 formunu alan Türk görevliler var, bu durumu onlarla konuşabilirsiniz belki approve sonrası isseud durumunu hızlandırabilirler.


  • Merhaba,
    Görüşme öncesi burada oldukça zaman geçirdiğim için ben de görüşmemi paylaşmak istiyorum. Bugün sabahdı görüşmem. randevu saatinden yaklaşık 15 dk sonra içeri girebildim. Önceki paylaşılanlardan farklı bir prosedür yoktu. vize bölümünün bu kadar küçük ve dar alna sığdırıldığını açıkçası düşünmemiştim. tüm başvuranların süreçleri herkesi gözü önünde gerçekleşiyor. belki de şeffaflık gereği doğrusu budur bilemedim. 5 gişe de aynı anda hizmet veriyordu. Red / onay oranı %50 gibiydi. Benim görüşmem çok kısa sürdü bu kadar beklemiyordum. Neden Amerika'ya gittiğimi sordu. Fuar için olduğunu söyledim. Ne iş yaptığımı sordu. Mühendis olduğumu söyledim. Sonrasında ingilizce biliyor musun dedi? Burada ingilizce olarak evet bildiğimi ama anadilim olmadığı için hata yapmamam adına türkçe devam etmemin daha iyi olacağını söyledim. Sanırım bu kadarlık bir ingilizce bile yetiyor. Teşekkür edip onaylandığını söyledi ve ayrıldım. Herhangi bir belge istemedi farklı bir soruda sormadı.


  • @protectus tebrik ederim 🙂 iyi yolculuklar şimdiden.
    Mülakatınız hangi ildeydi acaba?


  • @gozdelymn
    teşekkürler. İstanbul'da oldu mülakat.


  • @protectus vizeniz hayırlı olsun. benim gidiş sebebim de aynıydı. bu şekilde vize daha kolay oluyor olabilir 🙂


  • Merhaba herkese, kendi görüşme deneyimimi paylaşmak istiyorum. Benim gidiş sebebim spesifikti o sebeple herkese yol göstemeyecektir ama benim gibi ihtiyacı olan birileri faydalanabilir diye yazmak istedim.

    Tıp fakültesi son sınıf öğrencisi olarak kabul aldığım bir staj için başvuruda bulundum. "Medical Clerkship", "Elective Clerkship" tipi ödeme almaycağınız stajlar "without remuneration", B1/B2 vizesi kapsamında gerçekleştirilebiliyor.
    Benim son 5 yılda 3 farklı schengenim vardı hepsi de spesifik eğitimler için spesifik zamanları kapsıyordu. Ek olarak son yılımda olmam nedeniyle turistik vize açısından sıkıntı yaşayabilirim korkusuyla gittim açıkçası.

    İçeri girmek uzun sürdü. 8.45 randevumdaydı, tüm işlemler (görüşme dahil) 10.10 civarı bitti. Mülakatım kısa sürdü. 2 dakika sürmüştür maksimum.

    Memurun türkçesi pek iyi değildi sürekli tercüman çağırıyordu, bu sebeple görüşmeyi ingilizce gerçekleştirdim.

    Memur: Gitme amacınız nedir?
    Ben: X okulundan Y stajı için kabul aldım.
    M: Staj evrağınızı görebilir miyim?
    Uzattım
    M: Bu stajda ne yapacağınızı anlatır mısınız?
    B: Staj içindeki görevimi mi soruyorsunuz yoksa stajın hangi uzmanlık dalında geçeceğini mi? Şu dalda olacak dedim.
    M: Spesifik bir alanda mı olacak
    B: evet
    M: Kaçıncı sınıfsınız
    B: son. ABD sadece son sınıf kabul ediyor zaten.
    M: Anneniz-babanız ne iş yapıyor
    B: Annem çalışmıyor babamda işçi emeklisi
    M: Ne işçisi
    B: Yani düz işçi (burada random işçi benzeri bir şey dedim çünkü 12 yıl önce emekli oldu babam ve cidden iş tanımını türkçe dahi yapamayabilirim)
    M: Böyle bir iş tanımı yok (random worker) (biraz sinirlendi bu noktada)
    B: Dedim bunu parayı ödeme için soruyorsanız Tübitaktan bursum var, buyrun bu da burs mektubu
    M: Ha tamam o zaman

    Aldı baktı, onaylandı dedi.

    Bilsem en başından burs mektubu gösterirdim...
    Özetle böyle bir durumunuz varsa iki şey önemli, yapacağınız staj uydurulma bir staj mı? sizi oraya götürmek için araç mı, değil mi? Bir diğeri de maddi olarak gidip dönebilecek durumda mısınız? Bu ikisini hazırlarsanız yeterli

    Bu arada İstanbul benim gördüğüm kadarıyla çok iyiydi bugün. Çok az red gördüm. Bir anne oğul vardı sanırım çok uzun sorular sordular onlara bile red vermeyip sizden ek evrak istenecek sonra durumunuz değerlendirilecek dendi. Benim gözlemim onay oranının bayağı bir yüksek olduğuydu.

    5 memur vardı, 5i de kadındı. 3ü daha ılımlıydı, ben 3ünden birine denk geldim ama hepsi onay veriyordu dediğim gibi. Söyleyebileceklerim bu kadar. Herkese kolay gelsin


  • @Kaan-Özdemir Tebrikler, yolunuz acik olsun. Ayrica, sizi akademik basarilarinizdan dolayi da tebrik ederim. Kendini dogru ifade edebilmenin ne kadar onemli oldugunu anladim sizin bu tecrubenizden.


  • @Kaan-Özdemir tebrikler, vizeniz hayırlı olsun. Paylaşılan her bilgi çok değerli.

  • ⭐⭐

    @Kaan-Özdemir tebrikler vizeniz hayırlı olsun. Staj için başvuracaklar için önemli örnek bir görüşme.


  • @Kaan-Özdemir tebrik ederim


  • Çok şükür biz de vizemizi aldık diyerek konuya gireyim...

    4 kişilik grup randevusu almıştık İstanbul'a sonra takip ve teşhislerime dayanarak randevu yerini Ankara olarak değiştirdim. @tufank ve diğer arkadaşlardan da aldığım bilgiye dayanarak çocukları yanımıza almadan, 18 Ocak (dün) sabah 8:00'de olan randevu için İstanbul'dan gece 12 gibi yola çıktık sabah 6'da varmıştık. Biraz dinlenmece evrakları son kontrol ve üst baş değişimi derken 7:30'da Konsolosluk ana kapısında sıraya girdik önümüzde 15 kişi kadar vardı. Görevli "Cep telefonu, akıllı saat, çanta v.s. içeri alınmıyor varsa aracınıza yada karşıdaki kafelerden birine emanete bırakın" diyince önümüzde 5 kişi kaldı.

    Saat 7 itibari ile 8'e kadar randevusu olanları hatta 8'den sonra olanlar da vardı, karışık olarak içeri aldılar. Bu arada ilk pasaport kontrolü dış kısımda yapılıyor oradaki adam "çocukları neden getirmediniz çocukları görmek isterler" falan diyince biraz korktuk açıkçası ve yapacak bişey yok diyip girdik içeri. İlk önce pasaport ve 1 er adet fotoğraf aldılar ve pasaportların arkasına barkodlu bir etiket yapıştırıp geri verdiler ve görüşmelerin yapıldığı bankoların tarafına yönlendirdiler. Önümüzde 1 bayan ve Afrikalı 1 erkek vardı, onun peşinden görüşme bankolarının 3 numaralı olan bankoda pasaportlarımızı aldılar barkodlarını okuyup geri verdiler ve 1 numaralı bankoya geçtik orada parmak izlerimiz alındı ve görevli sıraya aldı bizi. Sabah ilk saat randevuları olduğu için sanırım hiç bir banko açık değildi 1-2 dakika sonra 8 numara açıldı Pakistan'lı olduğunu düşündüğüm bayan benim önümdeki bayanı çağırdı, o arada da 9 numara açıldı bir erkek vardı orada, o da önümdeki Afrikalı erkeği çağırdı. 8 numaradaki bayan güne pozitif başlamış olmalı ki kısa sürede bayana vizeniz onaylandı dedi ve bizi çağırdı.

    Bizim durumumuz şu, pasaportumuzu ilk defa 2023 Ağustos ayında aldık ve hiç bir yurtdışı geçmişimiz yok ailecek.

    Kısa olarak diyaloğu aktarmaya çalışayım.

    Görevli: Buyrun gelin (el işareti ve konuşarak)
    Biz: Gülerek günaydın kolay gelsin.

    Görevli: Teşekkürler, daha önce vize aldınız mı ?
    Ben: Hayır almadık.

    Görevli: Başka bir ülkeye gittiniz mi daha önce?
    Biz: Hayır, hiç yurtdışı tecrübemiz olmadı.

    Görevli: Neden gitmek istiyorsunuz?
    Ben: Kardeşim orada onu görmeye gitmek istiyorum, çocuklarım da amcalarını özlediler aynı zamanda da çocuklarla küçük bir tatil düşünüyoruz.

    Görevli: Falanca yerde çalışıyorsun dimi?
    Ben: Evet (işyerimin tam ismini söyledim)
    Görevli: Ne kadar zamandır orada çalışıyorsun?

    Ben: 7 yıl, ilk 3 yıl taşeron şirkette, son 4 yıldır da iştirak şirketinde (resmi kurum olduğu için böyle bizde, bir de 3 ve 4 olarak ayrı olduğu için belirtmem gerekiyordu yoksa şirketin verdiği resmi evrakta 4 yıl görünüyor nedense kuruma ilk giriş tarihimi yazmamışlar.)

    Görevli: (eşime dönerek) Siz çalışmıyorsunuz dimi ?
    Eşim: Hayır ev hanımıyım ama aynı zamanda hobi olarak arıcılık yapıyorum ve ceviz bahçem var onunla ilgileniyorum.
    Görevli: Anladım.

    Daha sonra görevli çocukların okullarının adını sordu, onları not etti ve uzunca yazmaya başladı, kendimce tamamdır bu iş dedim ve bize dönerek "vizeniz onaylandı" dedi. Teşekkür ederek oradan ayrıldık. Az önce PTT'den sms geldi pasaportlar yola çıkmış.

    Bir de aynı gün bizden 1 saat sonraya müşterim vardı görüşmeye girecek ama oradaki yoğunluktan dolayı kendisini göremedim telefonla görüştüm, onunla ilgili kısmı da sonraki postta paylaşayım.


  • Önceki postta paylaşttığım gibi müşterimle alakalı olan kısmı buraya yazayım.

    Müşterimin profili şu şekilde, Ankara'da ismi bir çok ülkede bilinen bir üniversite mezunu, daha önce öğrenci vizesi ile Amerika'da bulunmuş ve öğrenci vizesinin bitmesine daha 1,5 yıl kadar var. SSN (okuldan dolayı), ehliyet ve hatta oraya ait aktif bir telefon numarası da var. Geçmişinde bir çok Avrupa ve Dubai seyehati var.

    Vize almak isteme amacı fuara gidecek, kendi iş konusu ile alakalı çevreyi gezecek.

    Müşterime Aralık ayının son haftasında kendi yazdığım program vasıtası ile 8 Ocak İstanbul şeklinde randevu aldım ve maalesef herkesin dert yandığı o kel adamdan RED almış. 9 Ocakta kendisini aradım ve durumu sordum o da tam ben de seni arayacaktım RED aldım dedi. Benim acilen yeniden randevu almam lazım bu fuar benim için önemli dedi. Biraz konuştuk daha önce B1 olarak DS160 formunu doldurmuştu oradan yola çıkarak DS160 formunu beraber doldurabilirmiyiz diyince tabi ki dedim.

    DS160 formuna kendisine ait olan şirketin onu finanse edeceğini, şirketin %70'lik kısmının ona ait olduğunu ve sektörünü v.s. yazdık. SSN numarasını orada kullandığı ve halen aktif olan telefon numarasını da yazdık, ve vize kısmında B1-B2 olarak seçtik. Son 2 yıl içinde RED aldınızmı kısmına Evet seçtik formu doldurduk.

    Hemen peşinden AIS'e yeni bilgileri ekleyerek yeni bir ödeme yapıldı ve randevu takviminde çıkan ilk tarihi seçtik, sonrasında ise yine kendi yazdığım programla 30 saat gibi kısa bir sürede 18 Ocak Ankara olarak randevu tarihi aldık.

    Kendisinin deneyimini aktarmak gerekirse

    Görevli: Daha önce ABD'ye gittiniz mi?
    Müşterim: Evet öğrenci olarak bulundum, hatta öğrenci vizem halen devam etmekte.

    Görevli: Okulunuz bitti mi?
    Müşterim: Evet 2023 yılı Haziran ayında bitti ve bir kaç gün sonrasında dönüş yaptım.

    Görevli: Vizeniz onaylanmıştır.

    Bu kadar kolay bir görüşme sanırım daha olmamıştır. Hiç bir şey sormamış başkaca. Bir avantajı da sanırım benimle aynı bankoya düşmesi oldu galiba, müşterim de 8 numaralı bankodaki aynı bayana denk gelmiş.


  • @Emircan-Akçay merhaba Emircan bey, öncelikle geçmiş olsun. Umarım bir sonraki görüşmenizde onay alırsınız. Çok talihsiz ve anlamsız bir ret olduğunu düşünüyorum. Bir şey sormak istiyorum, bende şahıs şirketi sahibiyim, grafik ve reklam hizmetleri veriyorum. Acaba görüşmeye giderken şirket sahibi olarak hangi belgeleri götürdünüz? benim de görüşmem 21 şubatta. Teşekkürler


  • @gamzeuslu1 Merhabalar yanımda vergi levhamı ve marka tescil belgemi götürmüştüm ama gerek kalmadı çünkü götürdüğüm belgelere bakmadı ayrıca şahıs şirketi olarak belirtmenize gerek yok direk şirketim var diyebilirsiniz. Çalışan saıyısını mutlaka sorar eğer varsa belirtin. Genel olarak evraklara bakmıyorlar umarım olumlu geçer randevunuz

  • ⭐⭐

    @ReLoad tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

116
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum