Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

  • ⭐⭐

    @SUAT-GUNAY Son cümlenize istinaden; ABD yasasına göre başvuranın ülkesine olan bağları bu kriterlere göre değerlendirilir. Konsolosun birisi ret verir diğeri onay verir kimse de, eğer yasalarda ve kongreden alınmış kararlarda belirtilen durumlara aykırı değilse, karışamaz. Karar kesindir.


  • @EasternStar örnek : benim mülakatım. 🙂


  • @EasternStar, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

    @SUAT-GUNAY Son cümlenize istinaden; ABD yasasına göre başvuranın ülkesine olan bağları bu kriterlere göre değerlendirilir. Konsolosun birisi ret verir diğeri onay verir kimse de, eğer yasalarda ve kongreden alınmış kararlarda belirtilen durumlara aykırı değilse, karışamaz. Karar kesindir.

    Biri ret biri onay verir kısmına %100 katılıyorum. Örneği 10 gün arayla girilmiş 1 kişi 2 mülakat. İlki ret ikincisi onay.

  • ⭐⭐

    @ReLoad bir kaç şey sorabilir miyim kafamdaki mantığa oturtmam için bu önce ret sonra onay alan sizseniz?
    daha önce yurt dışı, özellikle ABD seyahatiniz oldu mu?
    meslek durumunuz nedir?
    yaşınız (aralık da verebilirsiniz)?
    vize almaya ya da almamaya etki edecek bir referansınız var mı?
    artı olarak gösterebileceğiniz herhangi bir özellik, yaşanmışlık var mı hayatınızda?
    bir de her 2 mülakatta sorulan soruları hatırlıyor musunuz?
    teşekkürler


  • ReLoadR ReLoad bu başlıktan bahsetti
  • ⭐⭐

    @selamibasaran Örnek annemle babamın mülakatı; ikisi de hasta annelerine bakıyorlar, ananem de babanem de bakıma muhtaç derecede yaşlandılar. Annem ve babamın üzerinde mal, mülk hazır kurulu şirket, ikisinin de ayrıca emeklilikleri var. Babamı işten 3 günden fazla uzak tutmak mümkün değil, ABD'ye bile en fazla 5 günlüğüne gelirim iş ve babanne beklemez diyor, ret aldılar.

    Kayınbabam diğer örnek, tek emekli maaşı, kayıtlı mal mülk yok, ev kira, eminim hakkında haciz işlemi falan da uygulanmıştır, kendisini Türkiye'ye bağlayacak aile ve arkadaşlık bağı yok, 11 kardeşinden 3 tanesi ABD'ye 2 tanesi farklı ülkelere iltica etti, kayınbabamın vizesi onaylandı.

    Bunun bir tek parametresi var; konsolosun keyfi.

  • ⭐⭐

    @ReLoad, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

    @SUAT-GUNAY
    Linki takip edin sorularınıza cevap olmayan kısımlar varsa yine sorun

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/5658/b1-b2-ziyaretçi-vizeleri-mülakat-deneyimleri-ve-görüşme-detayları/1317?_=1710787521295

    teşekkürler. okudum. ilginç olan şey daha önce ABD'de bulunmuş birinin alamamış olması. tabi sicilinde herhangi bir değişiklik olmadıysa. onun dışında akla gelen sebep, aynı vize türü olmaması ki son vizemde ben de o yüzden mülakata çağırıldım muhtemelen. bir önceki vize türüm farklıydı.

    sizin örneğinizden daha basit mülakatı eşim ve kızım geçirdi geçen hafta.
    tek soru; "kiminle gidecekseniz?", cevap "babamızla". Sonrası onay.
    eşimin ve kızımın ilk ABD vizesiydi. ve bana göre almasının tek sebebi eşimin de ABD üssünde görevli olmuş olmasaydı ki bu mülakatta görevli onu gördüğünü söylemiş hiçbir konusu açılmadan.

  • SUAT GUNAYS SUAT GUNAY bu başlıktan bahsetti

  • Istanbul mulakatindan ret alip bu sefer ankaradan basvurup onay alan sayisi cok mu? Bazi ulkelerin vizelerinde belli illerin vize verme yuzdeleri bariz sekilde daha yuksek olabiliyor. Bunu Abd vizeleri mulakatlarinda deneyimleyen cok oldu mu?

  • ⭐⭐

    @EasternStar tamamen dogru hocam.
    Vize memuru red veya onay konusunda tam yetkiye sahip. Dava bile edemiyorsunuz(mesela USCIS'in kararlarina itiraz edilebilir).
    Kafasina gore red verebilir bir vize memuru. Lakin onay verdiginde supervisor'una neden onay verdigi ile alakali rapor vermesi gerekiyor diye okumustum bir avukatin sitesinde. Bu durum o gunku onaylarin %10unu olusturuyor. Yani supervisor o gunku onaylarin %10unu rastgele seciyor Ve vize memurlarindan aciklama istiyor.

    Ayrica vize memurunun onay verdigi kisilerin vizelerini uygun kullanip kullanmadigi da kontrol ediliyor yillar boyu. Bu parametre terfi icin kullaniliyor.
    Vizeyi alip statu degisikligini bundan dolayi sevmiyor vize memurlari.

    Tamamen rastgele bu durum bence. 5 tane abd vizesi aldim 2011den beri(2si gecerli Hala), h2bye red geldi, kolombiyali esimin 3.vizesi idi,bogotadan onay Aldi, Ben ankaradan ilk onay alip sonra emaille red aldim. Ayni isveren 😂

  • ⭐⭐

    @charon Hocam bu durum tüm kamu görevlileri için geçerlidir. Aynı durumdan ABD'li diplomat bir arkadaşım da bahsetmişti. Eğer terfi beklentisi olan bir konsolosa denk gelirseniz kendisi en ufak şüphede ret verebilir. Ama kariyerinin sonuna yaklaşmış, artık terfi beklentisi kalmamış bir konsolosun incelemesi ve risk iştahı daha farklı oluyor :)


  • Herkese merhaba,
    Mülakata bugün Ankara da girdim. Randevum saat 10 15ti. 9 :45 te geldikten sonra 1.5 saat sonra çıkabildim. İçerisi çok kalabalıktı. 4 Memur sadece bakıyordu. Genel izlenimim onay durumu yarı yarıyadan fazlaydı. Burada yazılanlara göre gidip red alacağımın beklentisiyle gittim zaten. Memurların çoğu Türkçe biliyordu. Sadece 2 tanesi tercüman kullanıyordu. Kalabalığı azaltmak için 2 memur daha yardıma geldi. Yeni gelen memurlardan birine denk geldim. Yanında tercüman vardı.

    Soru : ne iş yapıyorsunuz
    Kendi işletmem var.

    SORU: İş?
    E spor merkezi işletiyorum.

    Soru : Ne oluyor.
    Bilgisayar oyunlarının oynandığı turnuvaların yapıldığı yer diye anlatmaya çalıştım tercüman kadın zor anladı.

    Soru : ıngiltere de ne yaptınız?
    İş nedeniyle bulundum ( 2019da aa ile gidip 2 3 ay kalıp kendi isteğim ile geri dönmüştüm. Yıl sonuda gezmeye gitmistim.?

    Son soru
    Nerelere seyahat ettiniz
    Ingiltere İskocya Galler
    Memur : vizeniz onaylanmadı

  • ⭐⭐

    @zubeyira gecmis olsun hocam. Ingiltere'ye gidip de geri donen birisi ABD'den geri donemz diye dusunmusler herhalde. Sanirim ulke gezmenin bir anlami yok.


  • https://www.youtube.com/watch?v=9SYgHOmpTmg Faydalı bir mülakat anlatımı olmuş sizlerle de paylaşmak istedim :)

  • ⭐⭐

    @dilaradrk Necip Bey'in tüm videoları sade ve yalın çok güzel anlatımlıdır. Gerçekten iş bilen bir arkadaş

  • ⭐⭐

    @zubeyira geçmiş olsun. neden ret beklentisiyle gittiniz ki belki bu düşünce sizi görüşmede olumsuz etkilemiş olabilir


  • @celica, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

    @zubeyira gecmis olsun hocam. Ingiltere'ye gidip de geri donen birisi ABD'den geri donemz diye dusunmusler herhalde. Sanirim ulke gezmenin bir anlami yok.

    Teşekkür ederim. Valla bi ayarlari yok. Keyiflerine göre gidiyorlar. Yine onay alan çok vardı. Benim seyahat geçmişim eski diye red vermişde olabilir bilmiyorum artık .


  • @mesut1905, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

    @zubeyira geçmiş olsun. neden ret beklentisiyle gittiniz ki belki bu düşünce sizi görüşmede olumsuz etkilemiş olabilir

    Valla kendimi rahatlatmak için öyle gittim birazda. Mülakata girerkende cok rahattım. Ama bence bana gelen memur kaynaklı. Diğer memurlar türkce biliyordu ve cok onay verdiler. Bana sonradan gelen memur düştü maalesef.

    Tek şansımız kaldı oda green card çekilişi :)

  • ⭐⭐

    @zubeyira tek şansa bırakmayın siz yine de planlarınızda abd varsa. seyahat geçmişiniz üzerinden biraz zaman geçmiş gitmeden önce uk vizenizi tazelemek işe yarayabilirdi


  • @mesut1905 evet haklısınız. 2 yıl daha uzatabiliyordum. Ama maalesef ülkenin bu hale geleceğini bilemedik. Bilsem zaten İngiltere oturumumu yakmazdım. Şuan vatandaş olmuştum.


  • @zubeyira Geçmiş olsun. Gerçekten Amerikan vizesinde sonucun ne olacağını önceden bilmek pek belli olmuyor. Benim tahminim belki işiniz gereği İngiltereden aldığınız Ankara antlaşması bazlı oturum orada muhtemel bir E2 statü değişikliği şüphesi uyandırmış olabilir veya geri döndükten sonra vizenin amacı dışında yıl sonunda seyahat etmeniz problem olarak görülmüş olabilir.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum