DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @eray26 teşekkür ederim..sizinde herşey gönlünüzce olsun.


  • @narinbey teşekkür ederim..sizede başarılar..


  • Merhaba arkadaşlar,

    Sağlık muayenesi ve mülakat deneyimimi paylaşmak için yeni fırsat bulabildim. Mülakatım 13.03.2024 sabah 8'deydi. Sağlık muayenesine 24.02.2024 sabah 09:05'te girdim. Hafta içi çalıştığım için cumartesi günü muayene olmayı tercih ettim. 2 doz biontech aşım vardı. Son 12 ay içerisinde 1 doz aşı olunması gerektiği için aralık ayında 3. doz biontech aşısı yaptırmıştım ne olur ne olmaz diye. Aşı tedariğinde sıkıntı olma ihtimalini hesaba kattım. Aşı ile ilgili sorun yaşamak istemedim. Aşıyı, Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'nde yaptırdım. Randevu almadım. Dİrekt hastaneye giderek sıra beklemeden aşımı oldum ve 2 dakika sonra sisteme düştü. Unganlarda benden sadece pasaport ve covid aşı kartlarını istediler. kan testi için 47,5 dolar ve aşılar için 340 dolar aldılar. Dolar kurunu 31,1 TL olarak hesapladılar. Ödememi kredi kartıyla yaptım. Muayenemi Handan Ungan yaptı. Kaçıncı başvurunda kazandın gibi giriş sorularından sonra muayeneye geçerek seri sorular sordu. Hiç ameliyat oldun mu? Alkollü araç kullandın mı? Kalp rahatsızlığın var mı? ve bunun gibi birçok soru. Ben de seri şekilde hepsine hayır dedim. Soruları sorarken sol omzumda 2 sağ omzumdan 1 aşı yaptı. Gözlük kullanıyorum ama gözlükle ilgili herhangi bir soru sormadı. Muayeneyi olduktan sonra ödemeyi yapıp pasaportumu alıp çıktım. Pazartesi günü saat 15:00'ten sonra sağlık raporumu alabileceğimi söylediler. Eskişehir'de yaşadığım için Unganlar'a abimin ismini verdim. Benim yerime sağlık raporunu o aldı.

    Mülakat tarihi aldıktan sonra 2 kere ds 260 formunu açtırdım. Amerika'da kısa süreli yaşadığım adresleri ekledim ve gerekli düzeltmeleri yaptım. ds 260 formunu açtırırken sorun çıkarmıyorlar. 1. talebimden 2 gün sonra; 2. talebimden ise 4 gün sonra ds 260 formumu açtılar. Sağlık raporunu aldıktan ve ds 260 formunu güncelledikten sonra mülakata hazırlık sürecim başladı. 28 Şubat'ta konsolosluktan mülakat için gerekli evrak listesi maili geldi. Evrakları hazırlarken zorlanmadım. Sadece bankadan konsolosluk yazısı almak zorladı beni. Enpara'da ve Kuveyt Türk'te hesabım var. Kuveyt Türk'te sorun yaşamadım. mülakattan 1 hafta önce konsolosluk yazısı ve hesap özetini imza sürküleriyle bankadan aldım. Enpara, QNB Finansbank'ın bir kuruluşu. O yüzden Eskişehir'deki Finansbank'a ilk gittiğim bankada imza yetkilisi yoktu. Diğer şubeye gittiğimde şansıma imza yetkilisi vardı. Buradan konsolosluk yazısını aldım. Ama yinede garanti olsun diye Enpara çözüm merkezinden kurye ile konsolosluk yazısı talebinde bulundum. 76 tl ödedim. Pazartesi talepte bulundum ve cuma günü verdiğim adrese teslim edildi. Mülakattan 2 gün önce konsolosluk yazısı daha da güncel tarihte olsun diye Ankara'da 4 Finansbank şubesine gittim. 4 şubede de imza yetkilisi yoktu. Konsolosluk yazısını son güne bırakmanızı tavsiye etmem. Tabi bu bankadan bankaya göre değişebilir. Evrak hazırlarken detaylı hazırlık yapmanızda fayda var. Fazla evrağın zararı olmaz. İsterlerse sunarsınız.

    Mülakat için abimle birlikte sabah 7'de konsolosluktaydık. Çok erken gidip konsolosluğun önünde beklemenize gerek yok. Konsolosluk yakınlarında metro çıkışında Arabica, Güllüoğlu Cafe gibi mekanlar var. Erken saatlerde açılıyor. Oralarda zaman geçirebilirsiniz. Konsolosluğa ulaşım Kızılay'dan çok kolay. Metro beklemesi dahil 20 dakika sürüyor. Kızılay- Koru metro hattına binip Söğütözü durağında inin. Bu durak konsolosluğa 2-3 dakikalık meafede. Konsolosluğa vardığınızda uzun bir kuyruk sizi karşılıyor. Eğer mülakat saatiniz yakınsa ön tarafa gidip beklemelisiniz. 6-7 metre uzaklıktaki bir gişeden anons yapılıyor ve duymakta zorlanıyorsunuz. Benim mülakatım saat 8'deydi. 7:45'te saat 8 randevularını çağırdılar. Sırayla pasaportunuzu gişenin önündeki çekmeceye bırakıyorsunuz. Görevli kontrolü yaptıktan sonra pasaport sahibini çağırıp güvenlik araması için içeri alıyor. Güvenlik aramasından sonra 60 metre kadar yürüyerek sol tarafta kalan konsolosluk binasına varıyorsunuz. İçeri girdikten sonra sol tarafta görevliler sizi karşılıyor ve vize türünüze göre sizi yönlendiriyorlar. Önce vize ücretini ödüyorsunuz. Kredi kartım vardı ama nakit ödeme yapmak benim daha kolayıma geldi. 2 sıra numarası veriliyor. Ödeme yaptıktan sonra evrak teslimi için gişeye yönlendiriliyorsunuz. Sizden sırayla evrakları istiyorlar.
    Ben bekar olarak mülakata giridim. Arşiv kayıtlı adli sicil belgesi, vukuatlı nüfus aile kayıt örneği, askerlik belgesi, sağlık raporu, üniversite diploması, 2 adet fotoğraf, banka hesap özetleri, vize makbuzu ve pasaport istediler. Green card teslimi için adres de verdim. Mülakatı hangi dilde yapmak istediğimi sordu. Türkçe dedim. Aslında İngilizce de yapabilirim ama heyecanlanırım diye Türkçe istiyorum diye ekledim. Görevli de İngilizce olarak yazıyorum sıkıntı yaşarsan tercümanlar yardımcı olur dedi ben de tamam dedim. Mülakat sıram geldi. Konsolosluk memuru yemin ettirip parmak izimi aldıktan sonra mülakat başladı. Verdiğim evraklar dosya halinde önündeydi. Sırayla evraklara bakarak ilerledi.

    • Ne okudun?
    • Nereye gideceksin? Orada tanıdığın var mı?
    • Ne iş yapacaksın?
    • Türkiye dışında bir yerde yaşadın mı? Hangi yıllarda? gibi sorular sordu. Sadece Amerika dedim. Kıbrıs'ta askerlik yapmıştım ama askerlik olduğu için söylemedim.

    Mülakat çok rahat geçti. Nasıl geçtiğini anlamadım bile. Vizeniz onaylandı dedi. Belki 1 hafta sonra ptt falan da demiştir ama o kısımlara hiç odaklanmadım hatırlamıyorum. Sadece onaylandı kısmına odaklandım o an ki heyecanla. Teşekkür ettim. Bana sadece diplomamın aslını verdi. Pasaportumda geçerli bir turist vizem vardı ama o an iptal etmeleri için hatırlatma yapmayı unuttum.
    Mülakat green card talihlisi bir çift ile tanıştım. Onların da vizesi onaylandı. Onların da vizesi çok rahat geçmiş. Onların adına mutlu oldum. Yeni hayatlarında bol şans diliyorum. Benden sonra bir arkadaş daha vardı. Umarım onun da mülakatı iyi geçmiştir. Eğer evraklarınız tamsa ve ap durumu yaşamazsanız vizeyi veriyorlar. Konsolosluk memuru elinden geldiğince yardımcı oluyor ve pozitifler. Önemli olan mülakat tarihi alabilmek. En zoru da bu. Herkes için zor ve stresli bir süreç. Sabır gerektiyor. Umarım herkes emeğinin karşılığını alır ve daha fazla insanımız green card vizesine kavuşur. Üzerimde bir baskı oluşmaması için green card talihlisi olduğumu sadece abime ve amerika'daki arkadaşıma söyledim. İş yerinde, arkadaş ortamında ve akraba çevresinde green card işi ne oldu ne zaman gideceksin gibi sorular olumsuz enerji verip strese neden oluyor. O yüzden kimseye söylemedim ve bunun faydasını gördüm.

    13 Mart Çarşamba günü mülakattan sonra akşam check visa status yaptığımda AP görünüyordu. Perşembe günü 11 gibi ıssued oldu. Aynı gün öğleden sonra 4 gibi kargonuz teslim alındı diye ptt mesajı geldi. Cuma günü Ankara Ptt şubesine pasaportum ve sarı zarfım ulaştı. Abime vekalet vermiştim. Abim benim yerime paketi teslim aldı.
    Forumda başta @gucarslan olmak üzere yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Forumdan çok şey öğrendim. İyi ki varsınız. Mülakat bekleyen arkadaşlar umarım en kısa zamanda emeklerinin karşılığını alırlar.

    Yazımı bitirmeden @gucarslan size bir soru sormak istiyorum. Şu an pasaportumda 2 tane geçerli vize var. Green card vizesi ve önceden aldığım turist vizesi. Ds 260 formunda turist vizemin olduğunu belirtmiştim. Mülakat sırasında o anlık heyecanla turist vizemi iptal etmelerini söylemeyi unuttum. Sonradan aklıma geldi. Onlar da farkına varmamışlar. Bu durum Amerika'ya girişte benim için bir sorun teşkil eder mi? Turist vizemi iptal etmek için konsoloslukla iletişime geçmeme gerek var mı ? Varsa Konsolosluğa bizzat da gidebilirim ya da mail de atabilirim. Böyle bir şey yaşandı mı daha önce bilmiyorum. Forumda bulamadım.


  • @volkan1907 Hayırlı uğurlu olsun vizeniz. Size bol şanslar. Güzel bir hayat sizin olsun.


  • @klmn-klmn Çok teşekkürler. Umarım bu yıl size de çıkar ve vizenizi alırsınız.


  • @Omer-Manas merhabalar ömer bey dosyamızı yurt dışına taşımak istiyoruz, sürecinizi biraz daha detaylı paylaşabilir misiniz. öncelikle mail örneğini sormak isterim

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Murat 4 Murat 4 
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @volkan1907 vizeniz hayırlı olsun.
    ABD'ye girişte bunu cbp memuruna söyleyin, B1 vizenize CANCELED damgası vursun. dert edecek bir konu değil..
    yolunuz açık olsun, bol şans.


  • @gucarslan Sağolun. Greencard sürecinde kafama takılan soruları size sordum ve sizin tecrübelerinizden yararlandım. Çok teşekkürler yardımlarınız için.


  • @Hope-Breaker merhaba. ESC randevu sayfası dediğiniz nedir acaba?


  • Merhaba arkadaslar,size bugunku mulakat deneyimimi aktarmak istiyorum. Biraz detayli ve uzun yazacagim insallah sikilmazsiniz.

    Mulakat saatimizi 13:00dan 10:00a guncellediler ( ramazanda bahreynde 6 saat calisiliyor resmi kurumlarda bu sebeple )

    Saat 09:25te konsolosluk onundeydik fakat guvenlik bizi 09:50ye kadar iceri almadi kapinin onunde bekledik. Oldugumuz yerden kipirdamamiza da izin vermediler ( bu konuda uyari alinca hic kipirdamadik 😃 )

    Saat 09:50de iceri girdik. 2.guvenlik taramasi olan yere geldik. orada yeniden ustumuzu aradilar ve telefonlari vb esyalari oraya emanete aldilar ( bu acidan cok iyiydi .Telefonu disarda bir yere birakmaya gerek kalmadi 😃 ) Daha sonrasinda konsolosluk binasina yonlendirdiler. Vize islemlerinin ve gorusmelerinin yapildigi yer cok kucuk bir yerdi. toplamda 20 kisi vardi .Green card gorusmesi bizim disimizda sadece 1 kisi vardi. siramiz geldiginde evraklarimizi teslim etmeye gittik. Evraklari alan adam bana ne cok mail attin ,kendi kafani kendin bos yere karistiriyorsun dedi 😃 bende garantiye almak istedim,sansimi kacirmak istemedim dedim. Evraklari sirasiyla verdik ;

    • DS 260 confirmation page ( her bir birey icin )
    • Passportlar + fotokopileri ( eski passportlarimizi istemediler.bakmadan geri verdiler )
    • 2 ser adet fotograf
    • birth certificates + fotokopileri ( Formul A belgesi ) Vukuatli nufus kayit orneginide verdik ama gerek yok dediler.
    • Marriage certificate + fotokopileri ( Formul B belgesi ) vukuatli kayit nufus ornegini yeniden istemediler. ( ben ayrica orjinal evlilik cuzdaninin fotokopisini verdim Turkce dilinde ).
    • Educational degrees + fotokopileri ( ben onlisans diplomami verdim fakat hangi egitim seviyesi oldugunu anlayamadilar ve lise diplomami istediler. Bende universiteye basladigimizda universite aliyor. Universiteden mezun olunca universite diplomasi aliyoruz ,lise diplomasi onlarda kaliyor dedim. Problem yapmadilar . Lise diplomami ceviri yaptirmadigima pisman oldum halbuki bendeydi. ) Esimin e-devletten aldigimiz lise mezuniyet belgesini ve fotokopisni verdik.
    • Work experience letters + fotokopileri ( evraklari alan adam suanki is yerimi gorunce bende orda calistim ,su kisi hala orda calisiyor mu demesi ardindan bana bir rahatlama geldi ilk bastaki sohbetten sonra 😃 ) SGK dokumlelrini verdik + suanki is yerimden aldigim calisma belgesini verdim.
    • Police certificates ( arsiv kayitli sicil kayitlarini verdik + bahreynden aldigimiz polis belgelerini verdik. fotokopilerini istemediler,direkt orjinallerini istediler.

    Daha sonrasinda nakit olarak 660$ odedik ( tam parayi istiyorlar fazlayi kabul etmiyoruz dediler ).odeme sonrasi 10 dk bekledikten sonra . evraklari teslim ettigmiz bankodan konsol ismimizi anons etti ve oraya gectik. Dialog su sekilde gerceklesti ;

    K : Yemin eder misiniz ?
    B : sag elimizi kaldirip yemin ettik.
    K: Hangi vizeye basvurdugunuzu biliyor musunuz?
    B : Diversity visa dedim ve amerikada legal olarak yasama ve calisma hakki saglayacak bize dedim.
    K : TR ve bahreyn disinda bir yerde yasadiniz mi ?
    B : Evet Dubaide 7 ay yasadim dedim. Esim 1 ay tatile yanima geldi dedim.sorun degil dedi.
    K : Cocugunuz var mi ?
    B : Hayir.
    K: Ne mezunusunuz?
    B : Mezun oldugum bolumu belirttim.
    K : Daha oncesinde amerikaya herhangi bir vize basvurusu yaptiniz mi ?
    B : Kendim ve esim adina hayir dedim. Konsol esininkini nerden biliyorsun kendisi cevap vermesi gerekiyor dedi. Bende ingilizce bilmedigini cevirisini yapabilecegimi soyledim.Tamam dedi . Ben cevirisini yaptim ve esim No dedi. Konsol guldu.
    K : Amerikadaki planiniz ne ?
    B : ilk once houstana gidecegiz arkadasimizin yanina daha sonrasinda floridaya eski is arkadasimin yanina gidecegiz.belki bana is verir dedim.
    K : Ne is yapiyorsun ?
    B : Turizm sektorunde yonetici olarak calisiyorum.
    K : TR de nerelisiniz ?
    B : kendi memleketimi ve esimin memleketini soyledim. Konsol daha once duymadigini soyledi.

    Daha sonrasinda isleminiz bitti dedi. Ben konsola bakiyorum konsol bana bakiyor 10 sn falan.Biz bankodan cikmayinca vizeniz onaylandi passportlariniz bizde kalacak vize basildiginda size bilgi verecegiz gelip alabilirsiniz dedi. Vize basim islemi 2-4 hafta yi bulacaktir dedi. Biz konsola tesekkur ettik ve diger bekleyen kisiye sans diledik. Sonra o sevincle ne yaptigimi bilemedik 😃

    Ayrica sunu belirtmek istiyorum banka hesap dokumu ya da maddi anlamda herhangi bir sey sormadilar ( en cok korktugum noktaydi 😃 ) Bazi belgeleri ben zorla verdim sormadilar 😃

    Bu surecte desktegini esirgemeyen adminlere ve forum kullanicilarina cani gonulden tesekkur ederim. Umarim herkes hayallerini kavusur.


  • Öncelikle şuradan başlamak istiyorum, bundan yaklaşık 1 sene önceydi, ben B1 turistik vize için Ankara'daki konsolosluğa girmiştim. Sevgilim, sevgilimin annesi ve ben vize için başvuru yapmıştık; fakat onlar iki kişi olarak bense tek olarak mülakat için işlemlerimizi yapmıştık. Aslında tahmin ediyordum ki beni de yanlarına alsalar ve üç kişi aynı anda mülakata girsek ben de o vizeyi alacaktım ama bu maalesef ki sevgilimin annesi tarafından kabul edilmedi. Ben red aldığımda Ankara'daki konsolosluk binası önündeki o uzun yoldan gözlerim yaşlı bir şekilde çıkmıştım ve sevgilimi beklemeye başladım. Sevgilim ve annesi çıkarken yüzleri gülüyordu, hatta oradaki insanlarla sohbet edip gülüyorlardı. O güne dair unutamadığım şeylerden birisi bu oldu. O gün o kadar üzülmüştüm ki nereden bilecektim yaklaşık 15 gün sonra bana greencard çıkacağını. Hatta başvuru yaparken bile tereddüt etmiştim; acaba turistik vize mülakatımı olumsuz etkiler mi diye.

    6 Mayıs 2023'te sonuçlara bakmak için önce annemin sonuçlarını kontrol ettim ve has not been selected ifadesini gördüğümde kazanamadığını anladım. Daha sonra ne mi oldu? Kendi sonuçlarıma baktığımda çok düşük bir sıra numarasıyla kazandığımı öğrendim. Aslında o sırada sıra numaramın düşük olmasının bir önemi olduğunun farkında değildim. O anki şaşkınlığımla ne yapacağımı bilemedim ve Google'da biraz araştırma yaptım. Yaptığım araştırmaların sonucunda DS-260 formunu ve bunun hızlı bir şekilde doldurulup gönderilmesi gerektiğini; çünkü sıra numarasından ziyade hızlı göndermenin daha önemli olduğunu öğrendim. Hemen formu doldurdum ve gönderdim. Daha sonra bir danışmanla görüştüğümde bana yanlış doldurduğumu söyledi, hakikaten yanlış doldurduğumu hissettim ve hemen mail gönderdim. 2 gün sonra DS-260 formumu açtılar. Daha sonrasında yesilkartforum'dan yararlanıp doğru bir şekilde doldurup yeniden gönderdim. Ama tüm kısımları pür dikkat bir şekilde doldurdum. Daha sonra herkesin yaptığı gibi beklemeye başladım. Her gün yeşilkartforum'a giriyorum. Her gün visa bulletin takip ediyorum. Forumdaki tüm mesajları okuyorum. Çoğu kişi bu sürecin en zor yanının beklemek olduğun söylerdi de inanmazdım. Gerçekten bu sürecin en sancılı kısmı beklemek... Aralık ayında mail gelecek gibi hissediyordum ama Ocak ayında sonunda mail geldi. Hatta o gün (12 Ocak 2024) geleceğini hissetmiştim, Visa Bulletin sayfasını sürekli yenileyip duruyordum ve akşama doğru yeni bülten açıklandı! Bülten açıklandıktan sonra umarım bu ay mail gelir artık derken akşam 23 gibi bana mail geldi. Önce inanamadım; çünkü gerçekten beklemiştim. Sabırsızlıkla o günü beklemiştim. Mail geldikten hemen sonra birkaç gün bekleyip 14 Şubat 2024 gününe sağlık randevusu aldım.

    Sağlık Randevum(14 Şubat 2024):
    Öncelikle sağlık randevusuna gitmeden önce birçok şüphe vardı aklımda; acaba şu çıkar mı, böyle olur mu gibi. Asla takıntı yapmayın; çünkü kolay ve umarım herkes için çok kolay olacak! Ben sağlık randevusundan bir ay öncesinden itibaren bol bol meyve ve sebze tüketmeye başladım. O kadar kasmışım ki zorlayıcı olacak diye, siz düşünün. Benim 4 adet Biontech aşım vardı. Son 1 yıl içinde aşı olmam gerektiği için Aralık ayında Biontech randevusu almıştım ve hastaneye gittim. Hastaneye gittiğimde aşıyı yapmaya hazırlardı ve aşının son kullanma tarihini merak ettim. Hemşireye: "Aşının son kullanma tarihini görebilir miyim?" dediğimde uygun olduğu cevabını verdi. Daha sonra ısrar ettiğimde gösterdi ve 2022 Ocak tarihini gördüğümde Biontech yaptırmaktan vazgeçtim. Sinovac için SKTye baktığımda onun son kullanma tarihinin henüz geçmediğini gördüm, dolayısıyla UNGANLAR Sinovac aşısını kabul ettiği için onu yaptırdım. Sağlık randevum için Unganlar'a gittiğimde önce girişte pasaportumu verdim ve niçin geldiğimi anlattım. Daha sonra bilgisayar kamerasından bir fotoğrafım çekildi. Sonrasında düzen laboratuvarında kan ve idrar vermeye gittim(aynı binanın üst katında). Daha sonra röntgen-kan tahlili ve idrar testi için 3.603 tl ödedim. Röntgen için aşağıya indiğimde üzerime bir kurşun ceket verdiler ve çok basit bir şekilde röntgenim çekildi. Kan alım süreci ve idrar süreci çok basit, eğer 25 yaşından küçükseniz idrar veriyorsunuz ve bunun için yanınızda su götürmenizi öneririm. Daha sonra başladığım yere Mehmet Ungan'ın odasının olduğu yere geri döndüm ve muayene için beklemeye başladım. Çok geçmeden muayene için çağrıldım. Üzerimdeki boxer hariç her şeyi çıkarttım ve Mehmet Ungan'ın gelmesini bekledim. Kendisi geldiğinde hızlı bir şekilde muayene etmeye ve sorular sormaya başladı. Daha önce bir ameliyat geçirip geçirmediğimi, dövmem olup olmadığını, alkol ve sigara kullanıp kullanmadığımı sordu, bu soruları sorarken ben sedyeye yattım ve hızlıca bir göğüs muayenesi yaptı. Kaburgalarıma vurup gelen sesi dinledi, steteskopla nefes alıp vermemi söylerken ciğerlerimi dinledi. Daha sonra son 3 ay içerisinde madde kullanıp kullanmadığımı sordu ve kullanmadığımı söyledim. Daha sonra şaşırtıcı bir şekilde dönüp bana son 3 aydan önce kullanıyordun yani şeklinde beni şaşırtan bir soru sordu ve hayır dedim. Hayatımda hiç kullanmadığımı söyledim. Tamam dedi, daha sonra tansiyonumu ölçmesi için sedyeye oturdum. Sedyeye oturduğumda tansiyonumu ölçtü ve ne iş yaptığım, nerede okuduğum gibi basit sorular sorarken sağ kolumdan iki tane aşı yaptı. Aşıyı hissetmedim bile ama kolum kanadı. Bu sırada üniversite son sınıf öğrencisi olduğumu söylediğimde, tam zamanında çıkmış sana dedi. Bütün işlemler bittiğinde üzerimi giyindim ve tekrar beklemeye başladım. İsmim söylendiğinde 340 dolar ödeme istendi. 340 doların bir kısmını dolar, bir kısmını kredi kartı olarak ödedim ve hiçbir problem olmadı. Ufak tefek belgeler imzaladım ve ertesi gün 3 ile 5 arasında gelmem gerektiğini söylediler. Muayene benim için böyle geçti. Ertesi gün saat 3.10'da gittiğimde hızlı bir şekilde pasaportumu verdim ve hemen dosyamı teslim ettiler. O kadar çok sevinmiştim ki sıkıntı çıkmadığına. Forumdan okuduğumda bazıları balgam testine kaldığı için süreç uzuyordu ve ben süreci daha fazla uzatmak istemiyordum. Bu şekilde sağlık raporum için verilen sarı zarfı alıp saklamaya başladım.

    Mülakat günü(13 Mart 2024):

    Mülakat gerçekten kolay, sakın korkmayın sadece birkaç soru. Umarım hepiniz en kolay, en basit şekilde geçeceksiniz, tüm temennim bu yönde!
    Ulus yakınlarında uygun fiyatlı bir otel bulmuştum ve hemen rezervasyon yaptım mülakat tarihimden 2 gün öncesine. 2 gün otelde kaldıktan ve Ankara'yı gezdikten sonra 13 Mart 2024 saat sabah 7 gibi annemle birlikte ABD Ankara Konsolosluğu'nun önündeydik. Büyük gün gelmişti... Benim için belli olacaktı hayatımın gidişatı. Önce sıraya girdim fakat çok sıra vardı ve ben arka taraflarda olduğum için sesleri duyamıyordum. Konsolosluğun önünde görevli memur saatleri okuyormuş, ve ben ilk giren 2 kişiden biriydim. Saat sabah 7.45'te ben konsolosluğa girmek için çağrıldım. Pasaportumu görevli memurun çekmeceye koy dediği yere koydum ve beklemeye başladım. Daha sonra güvenlik kısmından geçmek için adımı okuduklarında içeriye girdim. Üzerimde gerekli evraklar dışında hiçbir şey yoktu, onları anneme vermiştim. Kemeri ve gerekli dosyaları bir kap aracılığıyla x-ray cihazına bıraktım ve dedektörden geçtim. Daha sonrasında hemen toparlanarak konsolosluktan içeriye girdim. İçeriye girdiğimde benden önce birisinin olduğunu gördüm ve o dosyalarını teslim ederken ben de sırada bekliyordum. Daha sonra ona bir numara verdiler ve ben dosyalarımı teslim etmek için verdim. Benden pasaportumu istediler ve arkasına bir kâğıt yapıştırdılar. Ben bunun hakkında deneyimliydim, bir sene önce geldiğimde de aynı kâğıttan yapıştırmışlardı; fakat bu sefer DV için yapıştırdılar 🙂 Daha sonrasında bana aynı numaradan iki adet biri büyük ve biri küçük kâğıt şekilde verdi. Sıra numaramın yanmasını bekledim. Sıra numaram yandığında hemen ilgili bankoya gittim. Türk olduğunu düşündüğüm genç bir beyefendi vardı ve bana evli olup olmadığımı sordu. Olmadığımı söyledim. Daha sonra gerekli dosyaları(askerlik belgesi, diploma, nüfus kayıt örneği, adli sicil kaydı vb.) istedi. Hepsini verdim ve bu kısmın daha önceki deneyimlerden de okuduğum kadarıyla sadece belge toplama aşaması olduğunu, mülakat olmadığını anladım. Bu aşamada ben adres değiştirmek istediğimi söyledim ve A4 kağıdına çıktı aldığım yeni adresi verdim. Daha sonra UNGANLAR'dan aldığım ve bu beyefendiye verdiğim zarfı açtı beyefendi ve tüm dosyalarımı pasaportumla birleştirdi. En son işim bittiği sırada bana ödeme yapıp yapmadığımı sordu ve ben yapmadığımı söyledim. Başka bir banko söyledi ve numaramın yanacağını söyledi ama burada ben bir şey fark ettim; beyefendi benim banka belgelerimi almamıştı. Ödeme yapacağım kısma içeriden koşarak gelerek sizin bir banka kaydınız var mıydı diye sordu ve tabii ki dedim. Ödeme yapacağım bankodan banka belgelerimi o beyefendiye uzattım. Daha sonra onları da dosyama ekledi. Ödeme yapmak için diğer beyefendiyi bekledim ve o geldiğinde 330 dolar nakit olarak çıkardım ve ona verdim. Para sayma makinesine koydu ve bir sorun olmadığını söyledi. Daha sonra beklememi ve ismimle çağrılacağımı söylediğinde anladım ki artık mülakata girecektim ve sakin kalmaya çalıştım. Günün ilk vizesini alacak kişi olduğum için biraz stresliydim, çünkü benden önce sıradaki beyefendi sanırım parasını kredi kartıyla ödemeye çalıştı ve sistem izin vermeyince dışarı çıktı. Dolayısıyla ilk mülakat ve ilk vize işi bana kalmıştı 🙂 Hafif Amerika aksanlı bir sesle ismim okundu ve çağrıldım. Hemen gerekli bankoya gittim ve bana çok nazik, güler yüzlü ve gözlüklü bir hanımefendi denk gelmişti. O an içimi rahatlattı. Bana davranışı çok kibar ve nazikti. Bana günaydın dediğinde tüm stresim yerini sakinliğe bıraktı. Dosyalarım elindeydi ve görüyordum. Bu arada ilk belgelerimi alan beyefendiye Türkçe yapmak istediğimi söylediğim için konsolosun yanında bir tercüman hanımefendi de vardı. Konsolos bana belirli sorular soracaktı ve ben de onları cevaplayacaktım. Konsolos, öncelikle benden sağ elimi kaldırıp yemin etmemi söyledi, daha sonra parmak izlerimi aldıktan sonra daha önce evlenip evlenmediğimi, en son nereden mezunu olduğumu, birikimim olup olmadığını sordu. Hepsine kısa ve öz cevaplar verdim. Benim asıl kuşkulandığım konu daha önce mahkeme kararıyla soyadımı değiştirmem oldu. Bunun mahkeme kayıtlarını aldım mahkemeden mühürlü ve imzalı şekilde, yeminli tercümana tercüme ettirdim; ama bunları sormadı bile. Zaten nüfus kayıt örneğimde gözüküyordu bu ama bir sorun yaşamadım. Konsolos daha fazla soru sormadı.

    Congratulations! Bir hafta sonra PTT. O an o kadar duygulandım ki. Tam bir sene önce, bir sene önce aynı yerde o kadar üzülmüştüm ki! Elime bir fiş verdi ama ben heyecandan ne yapacağımı bilemiyorum, o derece. Ödeme yaptığıma dairmiş o fiş sonradan anladım. Konsolosluktan çıkarken yürünen o yolda gözlerim yaşardı. Şaka yapmıyorum, gerçekten yaşardı.

    18.03.2024 bugün PTT'den gelen kargo elime ulaştı ve vizemi aldım.

    Umarım gelecekte yeşil kart kazananlar için açıklayıcı ve detaylı bir yazı olmuştur. Biraz geç yazdım kusura bakmayın, bilgisayar erişimim yoktu ve telefondan bu kadar detaylı yazamazdım.

    Cümlelerimi bitirirken, şu anda içimden geçen şeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Hayatta bazen bazı şeylere çok üzülüyoruz, tam da benim örneğimde gördüğünüz gibi. Ben o gün iyi ki üzülmüşüm, o gün iyi ki alamamışım o vizeyi. Bugün bir göçmen vizem var. Şu anda bu satırları duygu dolu bir şekilde yazıyorum, buna inanın.

    Şu anda tek temennim, hepinizin vizeyi başarılı bir şekilde pasaportlarınıza bastırması! Ben güveniyorum, siz yapacaksınız, yapmalısınız. Denemekten vazgeçmemelisiniz. Çocukluktan beri en büyük hayalimdi, ben şu anda 23 yaşındayım ve hayalimin çok büyük bir kısmı gerçekleşti. Bu süreçte bana yardımcı olan başta YeşilKartForum ailesine, değerli üyelerine, editörlerine ve yöneticilerine en içten sevgilerimle büyük bir sevinçle selamlarımı ve sevgilerimi iletiyorum.

    Umuyorum ki hepiniz alacaksınız, size güveniyorum. Asla denemekten vazgeçmeyin, hepinize sevgiler diliyorum.

    Edit: sevgilimle çok uzun süre önce ayrıldık, aklımda böyle bir anı kaldığı için yazmak istedim o kısmı.


  • @Satisfaction

    Yolun açık olsun dostum. Güzel bir hayat seni bekliyor. Herşey gönlünce olsun.


  • @Satisfaction Vizen hayırlı olsun tekrardan mükemmel bir deneyim yazmışsın 👌


  • @yusufalak

    Çok teşekkür ederim, iyi ki varsınız.


  • @misha90

    Siz de iyi ki varsınız, teşekkür ederim.

  • ⭐⭐

    @Satisfaction Hayırlı olsun! O kadar çok sevindim ki. İlk baştaki dumur veren tusit vizesi olayı iyi ki yaşanmış diyelim o zaman!


  • @Satisfaction

    Sn @Satisfaction , Sn @eray26 ve vizelerine kavusan tum Forumdaslar, yolunuz acik sansiniz bol olsun!


  • @celica, içinde söyledi: DV2024 Mülakat Deneyimleri

    @Satisfaction Hayırlı olsun! O kadar çok sevindim ki. İlk baştaki dumur veren tusit vizesi olayı iyi ki yaşanmış diyelim o zaman!

    Çok teşekkür ederim, değerli yorumunuzu okurken fazlasıyla duygulandım. Umuyorum ki en kısa zamanda herkes vizelerini alacak!


  • @Sharm

    Çok teşekkür ederim.


  • @Satisfaction hayırlı olsun yeni yaşamınızda başarılar dilerim.Bu arada dovme konusu sıkıntı mı oluyor doktor bey neden soruyor? Ben de birkaç tane mevcut o sebeple soruyorum


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

194
Çevrimiçi

42.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

432.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum