DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @serel Wise üzerinden hesap açmıştım.


  • @mesut1905 Muhakkak bekliyorum Mesut Bey. Umarım ikimiz de müsait oluruz da ağız tadıyla sohbet ederiz.


  • @EasternStar teşekkür ederim 🙂


  • @EasternStar , Amerika'dan Tr'ye para gonderimlerinde de Wise mi kullaniyorsunuz? Wise ile gonderiyoruz bizde ama Remitly ve Western Union'da var onlarin komisyonlari nasil acaba bilginiz var mi ?


  • @EasternStar umarım. Çok teşekkürler


  • @EasternStar cesaret verdiğiniz için teşekkürler. Her şey aklıma yatıyor, bende kendim yapabileceğime inanıyorum ancak kafamı ev kiralama konusu kurcalıyor.

    Ssn yok, credit score yok, history yok, proof of income yok. Bir kompleksde daire nasıl tutabiliriz? Peşin 3 5 ay vermek, ya da extra fee ya da deposit vermek yeterli olur mu?


  • @berkozer Berk Bey o konuda şöyle bir durum var, bu benim için de geçerliydi. Birazdan yazacaklarım Güney Florida bölgesi için geçerlidir.

    Burada 3-5k$ karşılığı danışmanlık yaptığını iddia eden adamlar, tüm dairelerin mülkiyeti yönetime ait olan bir sitenin "leasing" sorumlusu ile anlaşma yapıyorlar. Bu leasing sorumluları siteye yeni kiracı öneren (reference code) halihazırda kiracı/emlakçı gibi kişilere bir miktar komisyon ödüyor (Danışmanlar bu parayı hiç söylemeden ceplerine mi indiriyor yoksa evi kiralayanla mı paylaşıyorlar bilmiyorum, bilgim yok; ama bir komisyon ödendiğini biliyorum). Bu siteler genelde yoğun apartmanlardan ve çoğunlukla en fazla 2 ya da 1 odalı apartman dairelerden oluşuyor. O yüzden ev sahibi ile anlaşma süreci yok, dolayısıyla 1-2 gün içerisinde ilk ay son ay ve depozito ödeyerek ev kiralayabilirsiniz. Benim bulunduğum bölgede yönetimlere ait olan siteler ya çok kötüydü, ya da okul puanları çok düşüktü.

    Eğer ev sahibinden kiralayacaksanız, elbette ABD'de geçmişiniz olmadığı için ev sahipleri size ev kiralamaktan imtina ediyorlar veya abuk subuk isteklerde bulunuyorlar. Bizim 3. teklifimiz kabul edildi, 2 kez reddedildik. Bu sürede airbnb ev kiralamaktan bir tık ucuz olduğu için dert etmedik. Çocuğumuzu Florida eyaletinin ilk 20 okulundan birine yazdırabileceğimiz bir muhitte istediğimiz gibi bir evde yaşamayı kafaya koymuştuk, zira Türkiye'deki düzenimizi bırakmamızın iki sebebi vardı: Çocuğumuz iyi okulda okuyacak ve bizim yaşam standardımız artacak. Bunlardan en az birinin gerçekleşmesini engelleyeceği için yukarıda bahsettiğimiz evlere yanaşmadık.

    Tam üçüncü haftamızda bir ev sahibi bizi onayladı, peki hemen yerleşebildik mi? Hayır 🙂 Site yönetiminin kiracılara onay vermesi ve ev sahibinin de kiracının verebileceği zararlar için depozito vermesi gerekiyormuş, 1 hafta da onu bekledik. En zorlandığımız kısım bu oldu. Korkmanızı anlıyorum, eğer Boca Raton, Delray Beach, West Palm Beach gibi bir yere yerleşmeyi planlıyorsanız Airbnb evine ödeyeceğiniz para ile kiraya vereceğiniz para hemen hemen aynı olur. O yüzden sizin de okul çağında bir çocuğunuz varsa başınıza gelecekler üç aşağı beş yukarı bu şekilde olacaktır.


  • @AE123 ABD'den ülkemize para gönderecek kadar çok kullanmadım; ne kadar yol gösterir bilmem ama dolar 27 TL iken denemek için hesabı açarken yatırdığım 20$ı Vakıfbank'taki hesabıma gönderdim, 20 TL civarı bir kesinti olmuştu, parayı da Cuma günü göndermiştim, bana TR saati ile sabah 9'dan itibaren gün içerisinde hesaba geçeceğime dair uyarı vermişti ve dediği saatte yatmıştı.


  • @EasternStar yanıtınız için teşekkürler.

    İlk etapta yaşam maliyetlerini göz önünde bulundurmak zorunda olduğum için Houstan'a gitmeyi planlıyoruz. Anlaşılan her şeyi planlamakta mümkün değil. Ev, abonelikler, araba, ehliyet, banka hesabı, telefon numarası gibi ilk başta çözülmesi gereken işler için gerekli tüm hazırlığı yapsak yöntemleri öğrensek de kervan yolda düzülecek gibi duruyor.

    Ev konusunda da bahsettiğiniz gibi yönetimi olan bir site içerisinde 2+1 tutabilirsem ilk etapta benim için çok iyi olur. Bunun içinde Houstan'da yaşayan türk emlakçılarla görüşeceğim.

    Girişte havaalanında sorun yaşamamak adına Miami'den giriş yapıp, 1 - 2 hafta kadar konaklayarak banka, telefon, araba işlerini burada çözüp sonrasında Houstan'a doğru yola çıkmak sizce mantıklı mı? Yapılabilir mi?

  • ⭐⭐

    @EasternStar bir şey sorucam e2 vizenizi ne kadar kısa sürede almışsınız daha önceden mi başvurmuştunuz giriş yapmadan önce devam ediyor muydu işlemleriniz


  • @berkozer Girişi Miami'den yapmak makul ama araba telefon gibi şeyleri burada halletseniz bile Texas'da bir daha uğraşacaksınız. Orada bana da uzaktan yardımcı olan kıdemli forum üyelerimiz var illa ki size yol gösterirler. Araba için Kadir Bey (Zora Motors) zaten elinden geldiğince size yardımcı olacaktır.

    Emlakçılar genelde bu tarz siteler ile sizin görüşmenizi öneriyorlar, aldıkları komisyonlar düşük kalacağı için pek karışmak istemiyorlar ama yine de sormakta fayda var.


  • @debbieLA77 Hayır, her şeyi geldikten sonra yaptım.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @berkozer şahsi fikrim banka ve telefon işini de burada halledebilirsiniz. Türk Emlakçı arkadaşım var Mustafa dilerseniz size yardımcı olacaktır. Numarasını isterseniz bana mesaj atın size özelden ileteyim.


  • @denizci10 Gelmeye yakın size mutlaka ulaşacağım, fikirlerinizi de rica edeceğim. Sizi ve eşinizi takip ediyorum. Eşinizin tüm videolarını izledim. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

    Siz Houston direkt giriş hakkında ne düşünüyorsunuz? Sorun yaşar mıyız? Yoksa riske girmeyip Miami'den girip mi gelelim?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @berkozer Bence Houston'a direkt girmek risk teşkil eder. Çok sorun yaşayan arkadaşım var. Hatta benim kuzenim yani halamın oğlu KLM havayollarında kabin amiri şimdiye kadar gitmediği ülke ve havaalanı yok diyebilirim kendisi bizzat dedi en sorunlu havaalanı personeli burada diye. Ondan ben kimseye tavsiye etmiyorum. Biz eşimle girerken önümüzdeki 3 kişiyi polis sorguya götürdü biz de korkmuştuk acaba ne olacak diye. Hatta polise bilerek UK vizemi açarak verdim onu da görsün diye. Ondan Miami candır gerisi heyecandır diyorum.


  • @denizci10 bende öyle düşünüyordum, sizin önceki tecrübelerinizde de okumuştum sıkıntı olduğunu. Teşekkürler.


  • @EasternStar Araba ve telefon gibi işleri halledince yeniden Texas'da uğraşma konusunu tam anlayamadım. Araba ve telefonu başka eyaletten alınca farklı bir prosedür mü var? Teşekkürler 🙂


  • @berkozer Arabanın ruhsatını Texas'a taşımak durumunda kalacaksınız ve bunun için de size bir süre verecekler, geç kalırsanız işlem bedeli artıyor. Ayrıca Florida'da ön plaka yok, eğer alacağınız arabanın ön tamponunda plakalık yoksa Texas'a gidince bir de onunla uğraşacaksınız. Telefonda da adres değişikliği yapmanız lazım, o çok dert değil ama bazı tarifeler eyaletten eyalete fark gösteriyor. O yüzden araç kiralayıp her şeyi Houston'da halletmeniz daha rahat olur.


  • @berkozer kisa bir sure once T mobilden prepaid hat aldim. Sectigim paket icin 3 aylik odemesini pesin yaptim. Hatti alirken gorevli arkadas nerde kullanacagimi sordu. Kisa bir sure icin Norfolkda kullanacagim fakat sonrasinda farkli bir yere gecebilirim dedim. 3 ay sonunda faturali hatta gecerken o bolgenin guncellemesini yapacaklar dedi. Telefon isi cok buyutulecek bir durum degil bence. 3 ay sonunda faturaliya gecerken hem tarifeni degistirebilirsin hemde hattin uzerine telefon alabilirsin dedi. Ozellikle T-mobile i secmedim acikcasi, ilk olarak orasi cikti karsima.


  • @Er-Rayn T-mobile candir, gerisi heyecandir!! 😁😁


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

215
Çevrimiçi

42.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

431.6k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum