Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

    Bir kaç işim değişikliği yapan arkadaşa sordum. Cevabı şu şekilde söylediler . Abd pasaportu ile Miami’den çıkış yap . Türkiye’ye Abd pasaportu ve Türk kimliği ile gir. Vize ve kalış süresi sorunu ortadan kalkıyor. Giriş mührü Abd pasaporta vurulsun. Abd veya diğer ülkelere gidişte Abd pasaportu ile çık. Sadece ABD ile sıkıntılı ülkeler hariç. Vatandaşlık ve isim değişikliğini eklemesini Türk konsolosluğa beyan et . Nüfusta kaydın olsun. Fakat istemedikçe İsim değişikliği için Türk mahkemelerine baş vurma . Türk ve Abd de kimlik bilgilerin farklı kalsın. Ancak Ülkeden çıkmadan önce Abd de kimlik değişikliği ilgili Abd devlet dairelerine banka , sigorta gibi yerlere mahkeme kaydıyla mutlaka düzeltme yap. .


  • @redsat2000 Vatandas olduktan sonra konsolosluga coklu vatandaslik basvurusu ve isim degisikligi bildirimi yapmaniz gerekiyor. Ondan sonra bence Turkiye’ye giriste ikisinden birini kullanabilirsiniz. Bilette amerikan isminizi kullanirsaniz bile sistem isim eslestirmesini yapacaktir diye dusunuyorum. Emin olabilmek için konsolosluğa sorabilirsiniz.


  • @redsat2000, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    Bir kaç işim değişikliği yapan arkadaşa sordum. Cevabı şu şekilde söylediler . Abd pasaportu ile Miami’den çıkış yap . Türkiye’ye Abd pasaportu ve Türk kimliği ile gir. Vize ve kalış süresi sorunu ortadan kalkıyor. Giriş mührü Abd pasaporta vurulsun. Abd veya diğer ülkelere gidişte Abd pasaportu ile çık. Sadece ABD ile sıkıntılı ülkeler hariç. Vatandaşlık ve isim değişikliğini eklemesini Türk konsolosluğa beyan et . Nüfusta kaydın olsun. Fakat istemedikçe İsim değişikliği için Türk mahkemelerine baş vurma . Türk ve Abd de kimlik bilgilerin farklı kalsın. Ancak Ülkeden çıkmadan önce Abd de kimlik değişikliği ilgili Abd devlet dairelerine banka , sigorta gibi yerlere mahkeme kaydıyla mutlaka düzeltme yap. .

    Tamamen katılıyorum bu cevaplara. Bencede bire bir bu şekilde yapmalısınız herşeyi.


  • @lynx Tesekkur ederim. TR yolculugu icin bizde hizlandirilmis sececegiz sanirim. Umarim islemler o zaman kadar yavaslamaz 🙂


  • @kfreeman Merhabalar ayni sorunla karsilastim adima herhangi bir kayit bulamiyorum, acaba nasil hallettiniz yardimci olur musunuz?


  • @redsat2000 Hocam simdiden tebrikler! ABD passportu ile cikis yapin ve Turkiye'ye de onunla giris yapin. Zaten giriste TC kimlikle ABD passport gosterirseniz, normal sekilde isleminiz tamamlanir. Tekrar geri donerken de hic sorun yasamazsiniz zaten.


  • Merhaba 2019 greencard talihlisiyim ve hersene hicbir sekilde 6 aylik yurtdisi kalis suremi gecirmeden amerikada ikamet ettim ve calistim, vergimi odedim seneye pasaport basvurumu yapmak istiyorum fakat uscis adresim california da ilk 2 yil california da yasadim fakat 2 senedir miami deyim ve seneye vatandaslik basvurumu floridadan yapmak istiyorum adresimi uscis uzerinden degistirmem soylendi ve degistiricem ama bu pasaport mulakatinda sorun yaratir mi sizin ikamet adresiniz california daymis oradan basvuru yapmam istenir mi? Thx


  • Merhaba vatandasliga basvuru yaparken 6 aydan az amerikada yasadigimiz sure 30 ay icinde sayiliyor mu yoksa sadece 6 ay ve uzeri amerikada yasadigimiz sureler mi bu 30 aya dahil cunku ben ilk gelisimde 2 hafta , ikinci gidisimde de 3,5 ay kaldim amerikada 6 aylik yurtdisi suresini asmadan dondum

  • ⭐⭐⭐⭐

    @MySea Kardeşim çok teşekkürler. Zaman su gibi akıp geçti .


  • @greenday80 60 ayin 30 ayi US ici ve tek seferde 6 ay US disi olmamali sartlari var. Eligibility kisminda zaten surelere bakarak size onay veriyor sistem. Sure doldugunda basvuru icin online islemlere baslayin, dogru beyanatlarla ilerleyebiliyorsaniz sorun yoktur.
    Kolay gelsin.

  • ⭐⭐

    @caglaror Türkiye’ye gitmek için neden ABD pasaportu beklemeniz gerekiyor?


  • @saulgoodman Beklemek gerekmiyor aslinda ama tarihler cok yakina denk gelirse pasaportu bir an once almak acisindan istiyoruz. Yoksa TR Pasaportu + GC ile gidilip gelinir. Ama bu sefer US Pasaportu islemlerine donunce baslamak gerekecek. 11 gunde geliyorsa ve arada yeterli zaman varsa US pasaportu ile seyahat etmeyi tercih ederim.


  • @Sayal Tesekkur ederim. Sureci hep birlikte saglikla atlatalim. Bilgi paylasildikca ise yariyor. 🙂


  • Durum guncellemesi...

    State : Louisiana - Baton Rouge

    KRONO:
    ABD Giris : 06/22/2018
    Vatandaslik Basvuru : 02/14/2024
    Biometric Scheduled : 02/16/2024
    Biometric Appointment : 03/04/2024
    Interview Scheduled : 03/18/2024
    Interview Appointment : 05/07/2024
    Ceremony :
    Pasaport Basvuru :
    Pasaport gelmesi :


  • @caglaror Oath ceremony’de GC sizden alınacak, pasaportunuz gelmeden ülkeden çıkamazsınız (yani çıkarsınız ama geri giremezsiniz, vatandaşların ABD’ye ABD pasaportu ile girmesi zorunlu). Dolayısıyla ya oath ceremony öncesi TR pasaport + GC ile gidip gelmeniz lazım, ya da ABD pasaportunuz gelene kadar beklemeniz lazım. Belki biliyorsunuzdur ama okuyanlara da bilgi olsun diye yazıyorum 🙂


  • @lynx Ooo evet ben o detayi atlamisim, dogru ya GC elimizde olmayacak. Interview ile seramoni arasinda gidip gelmek veya pasaportu beklemek arasinda secim yapmak lazim. Hersey interview tarihine bagli o zaman. Ucak biletleri gun gectikce pahalanacak, okul kapanisi ile acilisi arasinda TR'ye gitmek gerekiyor. Veya US pasaportu adrese gelince birisi onlari TR'ye ulastiracak. Pff keske kis donemine denk gelseydi.
    Okullar Mayis sonu kapanip Agustos basinda aciliyor. Haziran Temmuz aylari tatil ayi ve biletler cok pahali oluyor.
    Uyardiginiz icin tesekkur ederim.


  • @recepu Gecmis olsun. Kayit yapilmamisa oncelikle SSS arayip onlara bildir veya email at SIL mektubunu almak zorundasin. Onlar zaten biliyorlar sana hemen gonderirler. Yada kendin iste. Mulakatta bu isin arkasindan kostugunu bilsinler. Mulakat gunu ise senin durumun nedir neden yapirmadin bilmiyorum ama olan biteni acikca anltman gerekiyor. Ben durustce anlattim, kayit yapildigini sanmistim belge imzalamistim dedim, o zamanki belgeyi cikardi gosterdi. Sonra biraz bekleticez arastiricaz dedi, sonra da sorun cikmadi onay verdiler bana.


  • @kfreeman cok tesekkurler, dediginiz gibi aradim bazen olabiliyor boyle seyler dediler, adrese 7-10 icinde belgeyi yollayacaklarmis.


  • Merhaba ben bu konuda bisey sormak istiyorum , N-400 yolladiktan sonra eger olur da verdikleri randevu tarihini kacirirsam tam olarak ne oluyor ? Basvuru sureci nasil devam ediyor ? Henuz N-400 yollamadim ama olasi verecekleri ilk randevu tarihini kacirma ihtimalim var gibi duruyor emin olmak istiyorum . Tesekkurler


  • @berkergn13, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    Merhaba ben bu konuda bisey sormak istiyorum , N-400 yolladiktan sonra eger olur da verdikleri randevu tarihini kacirirsam tam olarak ne oluyor ? Basvuru sureci nasil devam ediyor ? Henuz N-400 yollamadim ama olasi verecekleri ilk randevu tarihini kacirma ihtimalim var gibi duruyor emin olmak istiyorum . Tesekkurler

    Erteletebilirsiniz randevu tarihinizi. Yoksa paranız yanar, tekrar başvuru yapmak durumunda kalırsınız.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

43
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum