DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @dnunez0507 Arkadaşınızın söylediği gibi sağlık kontrolünden mülakattan önce geçmeniz gerekiyor. NVC'den mülakat tarih ve saatini bildiren bir mail almış olmalısınız. Bu mailde bu aşamaların hangi sırayla yapılması gerektiğini detaylı anlatan resmi web sitesine yönlendirdiğinizi görebilirsiniz. Bu sitede Türkiye'de hangi doktordan randevu almanız gerektiği ve randevu oluşturmanın sizin sorumluluğunuzda olduğu bilgileri de mevcut. Yani size bu konuda bilgi verilmiş.


  • @Brcu DQ maili almışsınız. Şu aşamada mülakat mailini beklemek dışında yapacağınız bir şey yok. PTT kaydı ve sağlık kontrolü mülakat maili aldıktan sonra yapılıyor. Bana mülakat maili DQ mailinden 1.5 ay sonra gelmişti.


  • @Asude-Ugur Cevap için teşekkürler... bir çok tercüme yaptırdık ve tercümeci bizi çok gerdi dünya meselesi gibi... ne varsa tercüme yaptırdık bize 🙂


  • Herkese tekrar'dan selamlar...
    geçenlerde de söylediğim gibi USCİS başvurumuzu yeni yaptık, büyük ihtimalle herkese aynı olmuştur ama yinede sormak istiyorum... 3 şubatta başvuruyu gönderdik, 6 şubatta incelemeye alındı yazmaya başladı... eşimin Amerikadaki evinede posta yoluyla aynı yazı gelmiş incelemeye alındı gibisinden... ve siteye girdiğimizde de '' 2 ay yazıyor'' burada bir yanlışlık yok mu?


  • @Refiks Ben olsam o sayaca güvenmem. Biz de 2 farklı kez gördük o sayacı. İlki onaydan aylar önce belirdi. 4 hafta..3 hafta..2..1 sonuç sıfır, beklemeye devam 🙂 İkincide de aynı sonuç.


  • @ygmbx bende öyle tahmin ettim yinede heyecan yapıyor insan ister istemez 🙂 üstüne birde eşim 5 ay önce Amerikadayken USCIS calışanlarının bir röportajı ya da haberi olmuş dosyaları 6 ay'a indirmek için çalışmalara başladık diye aklıma direk o geldi 🙂


  • @Refiks Keşke olsa. Umarım yakında kısalır süreç. Benim için en zor bekleyiş USCIS aşamasıydı. Çok uzun bir süre gerçekten. Size de sabırlar dilerim 🙂


  • Merhabalar, 13 gün sonra nihayet pasaportumu biraz önce teslim aldım ve benden tekrar belge yüklememi istemişler kara komedi gibi gelişmeleri tekrar yazarım. Bekleyenlere sabır selamet dilerim.


  • Merhaba arkadaşlar, bazı sorularım var ve bilgisi fikri olanlar paylaşırlarsa memnun olurum. Şimdi ben 2 senelik koşullu greencardliyim ve eylul 2023 de Usa ya ilk girişimi mi yaptım. 1.5 aylığına Türkiye ye döndüm Şimdi sorularıma gelirsek;

    1. Sorum== 2 senelik greencardimin koşulunu kaldırma başvurumu yapabilmem için greencard başlangıç tarihinden itibaren 1 yıl 9 ay mı geçmesi gerekiyor? Tam tarih yıl/ay nedir bu başvuruyu başvurmak için?

    2. Sorum== Diyelim ki 2 senelik koşulumu kaldırıp 10 senelik greencardımı aldım, bu durumda vatandaşlık başvurusu yapabilmem için ilk green card başlangıç tarihimden itibaren 2 yıl 9 ay mı beklemem gerekiyor?

    3. Sorum== Diyelim ki vatandaşlık başvurusu için uygun durumdayım fakat green cardlı sürelerim boyunca 2 veya 3 veya 5 ay toplam Türkiye de vakit geçirdim, bu durumda halâ greencard başlangıç tarihimden itibaren 2 yıl 9 ay sonunda vatandaşlık başvurusu yapabiliyor muyum yoksa greencardlı olduğum süreler içerisinde Türkiye de geçirdiğim ayları 2 yıl 9 ayın üzerine ekledikten sonra mı bu başvuruyu yapabiliyorum? Karmaşık ve klişe olduysa sorularım kusura bakmayın sadece detayi ve durumu kavramaya çalışıyorum. Herkese teşekkürler!

    @crazycells


  • @D-K istedikleri belgeleri yüklemediniz mi? Neden tekrar belge istiyorlar?


  • @ksmdgn Avukat belgeleri yanlış ve eksik yüklemiş join sponsorun 1864A belgesini yüklememiş birde join sponsor 2022 IRS Tax yüklemesini istemiş. Yüklediği belgeleri OTHER diye yüklemiş o sebebten kabul edilmedi şimdi tekrar baştan doğru şekilde yükleyecek bu cumartesi toplantı yapacak eşim bakalım hayırlısı benim sağlık raporum 4 Nisanda bitiyor İnşallah yetişir yoksa dahada uzayacak.


  • @D-K Insallah


  • @D-K avukatınız kim? Paylaşabilir misiniz


  • @Berkan-Duru
    1- evet, 2 yillik kosullu green kartin suresinin dolmasina son 90 gun kala basvuru yapabiliyorsunuz, I - 751, bu basvuruyu yapinca green kart sureniz, elinizdeki receipt evraki ile 48 ay daha uzuyor deniyor.
    2- evet, ilk green kart baslangic surecinden sonra 2 yil 9 ay gecince vatandasliga basvuruyorsunuz. bu I 751 sureci internette 14-28 ay suruyor ortalama deniyor. bu basvuru, sizin calisma, yada yurt disina giris cikisinizi kolaylastiriyor. I 751 $680 su anda.
    3- Naturalization basvurusunda yurt disina cikislarinizi yazin bolgesinde 6 ayi gecen tatilleri yazin diyor, yani 6 ayi gecmeyen yurt cikis-girisleri 2 yil 9 aylik sureyi etkilemiyor.
    2 ay, 3 ay, 5 ayligina yurt disi cikip girmeleri yazmiyorsunuz, boylece bu 2 yil 9 aylik sureyi etkilemiyor.
    ilk kosullu green kartin baslangic suresi itibari ile 2 yil 9 ay sonra vatandasliga basvuru yapabiliyorsunuz. bu islemde 18-24 ay suruyor diyor ortalama internet.


  • @hasanmakinaci cevaplar için teşekkürler. Bu bahsettiğiniz süreci etkilemeyen ayların bir üst veya alt limiti var mıdır? Örneğin vatandaşlık sürecine kadar mı 6 ayı geçmemesi gerekiyor? Bu her yıl için mi yoksa tüm greencardlı süreç için mi?.. diyelim 6 aydan fazla zaman geçirildi, bu aylar vatandaşlık başvurusu sürecini 6 ay daha mı uzatıyor formülü nedir?


  • @Berkan-Duru
    amerika icinde green kartli iken yurt disina istedigin kadar girip cikarsin, lakin bu ara 6 ayi astigi anda gocmenlik gorevlisinin seni iceri almama yetkisi olusuyor seni ciddi gocmen goremeyip almayabilir, bu hakki ona veriyorsun. vatandaslik surecine kadar 6 ayi gecen cikislar olmamali bence. 1 yili astimi zaten almiyor.
    aynen diyelim 7 ay gecirdin , yurt disinda, bunu 6 ayi asan yurt disi tatileri bolumune yazdigin icin vatandasliga basvuru surecini uzatiyor.

    Green kartla amerikaya gelip, tekrar muhtelif sebepler icin (evimi satacagim, okulumu bitirecegim vs gibi) uzun sureligine turkiyeye donen, ve amerikaya geri geldiginde haklarinin yanmamasi icin Reentry permit diye bir olay var.

    ben amerikaya ilk girdigimde tam 15 sene turkiyeye geri donmedim. 20-30 sene 180 gun dolmadan senede 2 defa amerikaya girip cikis yapan green kartini kaybetmemek icin yapanlarida biliyorum.


  • @cufer tebrik ederim. Bende 15 Subat itibari ile Amerikaya giris yaptim. Bugun green card odemesini yapacagim. SSN icin herhangi bir islem yapmam gerekiyor mu?


  • @hasanmakinaci bilgilendirmeler için teşekkürler


  • @Busra-Akdag Florida'da yaşıyor. Eşim tanıyor. Size avukat mı gerekiyor?


  • @gocman Teşekkürler. Siz de hoş geldiniz. Herhangi bir işlem yapmak gerekmiyor. Ülkeye giriş yaptığınız zaman işlemleriniz başlıyor. Yaklaşık 2 hafta içinde, verdiğiniz adrese SSN zarfınız gelir.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

315
Çevrimiçi

41.3k
Kullanıcı

4.4k
Konu

428.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum