Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • totem tuttu gelsin mülakat


  • Merhaba bizim numaramız 9*** lerde bu yavaş ilerleme bizi nasıl bir yönde etkiler. Mülakatımız tahmini ne zaman olur ? Bizim gibi rakamlarda olanlar var ise onlar bu durumda neler düşünüyor


  • Kimseye mail gitmedi sanırım. 4 bin 600'lerdeki bize gelmedi. Kontrol ettiğim de durum hala 'KCC' görünüyor. Hayırlısı artık.


  • @semihistanbul

    Önümüzde ki hafta içi dağıtım yaparlar diye ümid ediyorum. İnşallah güzel bir dağıtım olur.


  • @yusufalak, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @semihistanbul

    Önümüzde ki hafta içi dağıtım yaparlar diye ümid ediyorum. İnşallah güzel bir dağıtım olur.

    evet büyük ihtimalle öyle olur gibi. sabah sabah düşünemedim cuma günü mesai bitiminde açıkladılar rakamları. herhalde mesai sonrası mail atılmıyordur. bakalım önümüzdeki hafta heyecanlı bekleyişle geçecek.


  • @salih-atilla Sayılmaz 23.47'de gelmedi bülten...


  • @misha90 ben cutof açıklanacak dedim açıklandı o kadar...😋


  • Arkadaşlar merhabalar. Pazartesi günü Frankfurt konsolosluğunda randevum var ve son kontrollerimi yapıyorum. DS260 formumda bazı yanlışlıklar var. Bunlardan hangilerini orada düzeltmek istediğimi belirtmem gerek hangilerinden bahsetmemeliyim tavsiyelerinizi istiyorum.

     1- Greencard posta adresi (bunu direkt görevliye söyleyip güncelleyeceğim. Şu anda NOT AVAILABLE YET yazıyor.)
     2- Annemin kızlık soyadı yerine güncel soyadını yazmıştım.
     3- Güncel adresim Türkiye adresim ancak Kasım ayında Almanya'ya taşındım. Bu adresi değiştirmem gerekir mi?
     4- Ve haliyle mülakat yerim Ankara yazıyor ancak Frankfurta taşıdım. 
     5- DS260 formunu doldurduktan sonra B1/B2 vizesi aldım. Bu vizeyi de söylemem gerekiyor mu? DS260 formuna daha önceden almış olduğum J1 vizesinin bilgilerini girmiştim. Mülakata gireceğim pasaportta o vize de var güncel olan turist vizesi de.
    

    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. İyi günler dilerim...


  • Son Visa Bulletin'e göre Özbekistan (Taşkent) ABD Konsolosluğu nisan ayı için CN:7000'e kadar mülakat verecekse Ankara'da tahminimce en fazla CN:6000'e kadar mülakat verir. Genelde hep Özbekistan'ın gerisinde kalıyoruz. Bu benim öngörüm.

  • ⭐⭐⭐

    @Beykentli özbekistan konsolosluğu 7bine kadar vercekse demeyelimde sonuçta aramızda oraya dosya taşımayı düşünenler vardır belki numarası daha büyük olup yanlış anlayıp vazgeçmesinler


  • @Emre-Kurtulmuş ben düşündüm mail attım,kendi vatandaşları hariç dosya transferi yapmiyorlarmis


  • @Emre-Kurtulmuş merhaba. Nisan ayındaki visa bulletin'e bakın, Özbekistan CN:7000 ve orası her zaman o sayıya kadar mülakat veriyor. Türki cumhuriyetlerin hiçbirindeki ABD Konsoloslukları orada resmi çalışma izni olmayanlara mülakat vermiyor. Bunu çok iyi biliyorum, çünkü 2006-2023 yılları arasında tüm Orta Asya coğrafyasında çalıştım.

  • ⭐⭐⭐

    @Beykentli sizin dediğinizden ne bahsetmek istediğinizi anladım zaten ama konu hakkında tam bilgisi olmayan arkadaşlar için şu anlamı çıkarabilirler benim numaram aktif ama o konsoloslukta özel numara belirtildiği için oraya taşıyabilirsemde mülakat alamam anlamı çıkabilir diye yazdım. Sadece özbekistan özelinde değil yani


  • Arkadaşlar merhaba, askerlik durum belgemi kontrol ettiğimde 9 Şubat itibariyle bakaya durumunda olduğumu öğrendim. Bu durumda askerlik durum belgesi alamıyorum. Avustralya’da yaşadığımdan bu hafta içinde mülakat maili bekliyorum Nisan ayı için.

    Edevletten baktığımda bir sonraki sevk döneminde (mayıs ayı) sevk edileceğim yazıyor. Konsolosluktan bakaya durumunu kaldırıp mayıs ayı sevki için belge alırsam ve nisan ayında mülakata bu evrakı götürsem bir sorun teşkil eder mi bilginiz var mı?

    Diğer bir soru, askerlik durum belgesini nasıl alabilirim bilen var mı?

    Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için.

  • Yasaklı

    Ds 260 numarasını istiyor fakat state.gov.trye giremiyorum


  • @Hope-Breaker selam, hayırlı olsun. 1-2-5 i belirtseniz yeterli, 3. Kısımda ben de Rusyadan Türkiyeye taşındım bişey belirtmedim sorun olmadı, ama yine de söylersiniz cok isterseniz. 4. Kısma zaten gerek yok, konsoloslugu taşıdıgınız yer biliyor Ankaradan taşındıgını. Bunlar hiç problem degil, gidince hepsini orada düzelttirebileceginiz şeyler, zaten ds260 formunu doldurduktan sonra hayat devam ediyor, illaki degişiklikler olcaktı. En önemlisi ilk sordugunuz soru, kesinlikle adresinizi güncelleyin Amerikadaki, zaten kendileri de soracak size teyit için, sonra Amerikaya girerken polis tekrar soruyor hatta o adresi dogru mu diye. Bol şanslar.


  • @firatm selam, hayırlı olsun. Ben Rusyada yaşıyorken benzer duruma düşmüştüm, konsolosluga gidip askerlik erteleme belgesi doldurmanız gerekiyor. Yurtdışı işçi statüsüyle doldurmuştum ben, oradaki durumunuzu tam bilmiyorum ama eğer çalışıyorsanız iş yerinizden calıstıgınıza dair evrakla vs. Gidip erteleme için başvuru yapabilirsiniz. Ülke farklı oldugu için prosedür nasıl işler bilemiyorum. Benim tavsiyem bi an önce konsolosluga gidin ve askerlik ertelemesiyle ilgili ne evrak lazım sorun ve hazırlamaya başlayın, daha sonra ertelemeniz için evraklarınızı toplayıp teslim edin. 1 hafta içerisinde de e-devlete durum güncellemesi düşüyor. Yine e-devletten askerlik durum belgenizin pdfini alabilirsniz, sonra onu çevirtin ingilizceye. Ben bu sekilde hallettim, bol şanslar.


  • @canym Çok teşekkür ederim cevabınız için.


  • Bana Paris'ten randevum geldi, nihayet mart 25 gibi mülakatta olacağım gibi görünüyor. Durumu imzama taşıyacağım mülakat gerçekleşince.

    DS-260 formunda adreste minor hatalar gibi tespit ettiğim bazı problemler var. Danışmanlık şirketi Paris'teki konsolosluğu mail atıp dosya numaranızı açtırın diyor. Paris'te de konsolosluk sitesinde mail adresi yok (contact sayfaıs: https://fr.usembassy.gov/contact/) zor bela sitede şöyle bir adres bulabildim: [email protected] - ancak ondan da eminm değilim.

    Randevusunu almış, Paris'te görüşmeye girecek birinin 45 gün içindeki görüşmesinden önce DS-260 formunda düzenleme yapması için ne yapması gerekiyor bilginiz var mı? Çok teşekkürler!


  • @Yiğit-Konur https://fr.usembassy.gov/visas/ linke tıkladığında alt kısımlarda "Submit an Inquiry"isminde bir buton var. Sanırım buradan giriş göndermen gerekiyor.Yine de forum yöneticilerinden bilgi almanız daha doğru olur diye düşünüyorum.Bazı Amerikan Konsolosluk sayfalarında "visa navigator" denilen bir bölüm oluyor.Bu bölüm var ise iletişimin buradan sağlanan online form üzerinden yapılması gerekiyor.Bu bölüm yoksa iletişim için site tarafından sağlanan bir e_posta adresi mevcuttur.Fransa sitesinde ise "Submit an Inquiry" diye bir buton var.Buradan soru ve istek gönderilebiliyor.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

126
Çevrimiçi

41.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum