DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@Emre-Kurtulmuş ben düşündüm mail attım,kendi vatandaşları hariç dosya transferi yapmiyorlarmis
-
@Emre-Kurtulmuş merhaba. Nisan ayındaki visa bulletin'e bakın, Özbekistan CN:7000 ve orası her zaman o sayıya kadar mülakat veriyor. Türki cumhuriyetlerin hiçbirindeki ABD Konsoloslukları orada resmi çalışma izni olmayanlara mülakat vermiyor. Bunu çok iyi biliyorum, çünkü 2006-2023 yılları arasında tüm Orta Asya coğrafyasında çalıştım.
-
@Beykentli sizin dediğinizden ne bahsetmek istediğinizi anladım zaten ama konu hakkında tam bilgisi olmayan arkadaşlar için şu anlamı çıkarabilirler benim numaram aktif ama o konsoloslukta özel numara belirtildiği için oraya taşıyabilirsemde mülakat alamam anlamı çıkabilir diye yazdım. Sadece özbekistan özelinde değil yani
-
Arkadaşlar merhaba, askerlik durum belgemi kontrol ettiğimde 9 Şubat itibariyle bakaya durumunda olduğumu öğrendim. Bu durumda askerlik durum belgesi alamıyorum. Avustralya’da yaşadığımdan bu hafta içinde mülakat maili bekliyorum Nisan ayı için.
Edevletten baktığımda bir sonraki sevk döneminde (mayıs ayı) sevk edileceğim yazıyor. Konsolosluktan bakaya durumunu kaldırıp mayıs ayı sevki için belge alırsam ve nisan ayında mülakata bu evrakı götürsem bir sorun teşkil eder mi bilginiz var mı?
Diğer bir soru, askerlik durum belgesini nasıl alabilirim bilen var mı?
Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için.
-
Ds 260 numarasını istiyor fakat state.gov.trye giremiyorum
-
@Hope-Breaker selam, hayırlı olsun. 1-2-5 i belirtseniz yeterli, 3. Kısımda ben de Rusyadan Türkiyeye taşındım bişey belirtmedim sorun olmadı, ama yine de söylersiniz cok isterseniz. 4. Kısma zaten gerek yok, konsoloslugu taşıdıgınız yer biliyor Ankaradan taşındıgını. Bunlar hiç problem degil, gidince hepsini orada düzelttirebileceginiz şeyler, zaten ds260 formunu doldurduktan sonra hayat devam ediyor, illaki degişiklikler olcaktı. En önemlisi ilk sordugunuz soru, kesinlikle adresinizi güncelleyin Amerikadaki, zaten kendileri de soracak size teyit için, sonra Amerikaya girerken polis tekrar soruyor hatta o adresi dogru mu diye. Bol şanslar.
-
@firatm selam, hayırlı olsun. Ben Rusyada yaşıyorken benzer duruma düşmüştüm, konsolosluga gidip askerlik erteleme belgesi doldurmanız gerekiyor. Yurtdışı işçi statüsüyle doldurmuştum ben, oradaki durumunuzu tam bilmiyorum ama eğer çalışıyorsanız iş yerinizden calıstıgınıza dair evrakla vs. Gidip erteleme için başvuru yapabilirsiniz. Ülke farklı oldugu için prosedür nasıl işler bilemiyorum. Benim tavsiyem bi an önce konsolosluga gidin ve askerlik ertelemesiyle ilgili ne evrak lazım sorun ve hazırlamaya başlayın, daha sonra ertelemeniz için evraklarınızı toplayıp teslim edin. 1 hafta içerisinde de e-devlete durum güncellemesi düşüyor. Yine e-devletten askerlik durum belgenizin pdfini alabilirsniz, sonra onu çevirtin ingilizceye. Ben bu sekilde hallettim, bol şanslar.
-
@canym Çok teşekkür ederim cevabınız için.
-
Bana Paris'ten randevum geldi, nihayet mart 25 gibi mülakatta olacağım gibi görünüyor. Durumu imzama taşıyacağım mülakat gerçekleşince.
DS-260 formunda adreste minor hatalar gibi tespit ettiğim bazı problemler var. Danışmanlık şirketi Paris'teki konsolosluğu mail atıp dosya numaranızı açtırın diyor. Paris'te de konsolosluk sitesinde mail adresi yok (contact sayfaıs: https://fr.usembassy.gov/contact/) zor bela sitede şöyle bir adres bulabildim: [email protected] - ancak ondan da eminm değilim.
Randevusunu almış, Paris'te görüşmeye girecek birinin 45 gün içindeki görüşmesinden önce DS-260 formunda düzenleme yapması için ne yapması gerekiyor bilginiz var mı? Çok teşekkürler!
-
@Yiğit-Konur https://fr.usembassy.gov/visas/ linke tıkladığında alt kısımlarda "Submit an Inquiry"isminde bir buton var. Sanırım buradan giriş göndermen gerekiyor.Yine de forum yöneticilerinden bilgi almanız daha doğru olur diye düşünüyorum.Bazı Amerikan Konsolosluk sayfalarında "visa navigator" denilen bir bölüm oluyor.Bu bölüm var ise iletişimin buradan sağlanan online form üzerinden yapılması gerekiyor.Bu bölüm yoksa iletişim için site tarafından sağlanan bir e_posta adresi mevcuttur.Fransa sitesinde ise "Submit an Inquiry" diye bir buton var.Buradan soru ve istek gönderilebiliyor.
-
Sormak istediğim bir soru var uscis ödemesini yaptıktan sonra ülkeye giriş yapılmadan ssn veya gc basimi gerçekleşmiyor dimi?
-
@Yiğit-Konur para verdiğiniz danışmanlık şirketi sorunuzu cevaplamadı mı
-
@symbi0te siz ülkeye giriş yapana kadar gerçekleşmez
-
@Yiğit-Konur bi an önce danışmanlık aldıgınız yerden kurtulmanız dileğiyle... zira ben sürecin başında 300 dolar gibi bişey ödedim, 2. Hafta muhabbeti kestim, bu forumla tanıştım ve buradaki güzel insanların desteğiyle. Ben erken kurtuldum neyseki, Bilmiyordum çünkü. Binlerce defa yazılmış halbuki, greenkart sürecinde danışmanlık hizmeti almayın, çünkü sizi yanlış yönlendiriyorlar, yine de hayat sizin tercih sizin, bu siteye günde 30 dakikanızı ayırsanız istediğiniz cevapları elde edebilirsiniz. Bol şans.
-
@Emre-Kurtulmuş cevabıniz için teşekkür ederim
-
Bu listede olmayan dolayısıyla göçmen vize birimi olmayan konsolosluklara dosya taşınabilir mi? mümkün mü?
-
@Emre-Kurtulmuş Danışmanlık hizmeti alanlar şahsınızda alerji mi yapıyor?Adam oraya da sorabilir buraya da sorabilir?Neden yargılamaya çalışıyorsunuz merak ettim.Mesela ben de danışmanlık hizmeti alıyorum.Eskiden bu forumda yer alan birine ulaşıp DS260 formu için adresinizi kullanabilir miyim dedim.Tamam dedi.Sonra sorduğum bazı sorular kendisinde alerji yapınca, vazgeçtim adresimi vermiyorum dedi.Bende işin bu ayağını sağlam geçmek için danışmanlık hizmeti aldım.Benim kararım...benim kurallarım diyerek.Yardımcı olacaksan oluver.Olmayacaksan sükut altın olsun.İnsanlarda danışmanlık hizmeti alanlar forumdan yararlanamaz algısı yaratıyorsun.Hiç hoş değil.
-
@zaferdemir burada sorgulanan/eleştirilen durum henüz mülakat tarihi almamışken danışman şirketin formunu açtırmasını tavsiyesi etmesi, olası mülakat tarihi alım sürecini zora sokma ihtimali, bu tavsiyeyi dikkate alarak sorunun buraya taşınması ve forumda daha önceki deneyimlerde de görülebileceği üzere henüz mülakat tarihi almamışken formun açtırılma düşüncesi.
İsteyen birey isterse danışman ile ilerleyebilir veya kendisi sürecini takip edebilir, elçiliğin iletişim bölümündeki navigator’dan konsolosluk işlemleri birimine sorusunu direkt sorması doğru yönlendirecektir ilgili kişiyi. Herkes kaderini kendisi çiziyor bu süreçte
-
@Cevdet51 Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim.
-
@zaferdemir danışmanlık hizmeti alanlar alerji yapmıyor sadece merak ediyorum para verip hizmet aldığı şahıslardan cevap alamıyor mu? Yoksa sırf teyit etmek için forumda olan konular olmasına rağmen arama yapmak yerine sadece işi düştüğünde foruma girip sorusunu sorup gidiyor olması daha mı kolay geliyor diye. Profilime girip burada birilerine yardım etmeye çalışıp çalışmadığımı anlayabilirsiniz zaten
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
15
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum