DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)


  • @dpdemir Evet bence de doğru değil, zararlı hatta. Ama bence yaparlar:) süre geçti diye...


  • ds260 formunu mail gelmeden doldurmaya başlayabiliyor muyuz? confirmation number vs istiyor sanırım ds 260 ilk sayfada onun yerine ı140 dosya numarası da olur mu ? ds 260 bir an önce doldur diyorlar ama 2. maili henüz almadım


  • @meli size mail gelmesi lazım
    Sonra vize ücretini yatırıyorsunuz
    Birkaç gün sonra size onay geliyor ve dolduruyorsunuz
    Dosyanızın nvcye transferi bir kaç ay sürebilir diyorlar


  • @meli DS260 belli bilgiler olduğu için mail gelmeden önce bir word dosyasında doldurdum, 3 kişilik aile olduğumuz ve daha önce iki defa Amerikaya gittiğim için pratik oldu. Bunun üzerinde iyi kontrol ettim. NVC'den invoice mail geldiğinde ödemeyi yaptım ve sistemde onay aldıktan sonra sadece copy paste yaptım.


  • Herkese Merhabalar, bu siteyi yakın zamanda öğrendim. Tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.
    Dr. Ungan: tecrübe ve tavsiyelerim.
    30.02.2024'te Ungan ofiste muayeneye girdim.
    Konsolosluk randevum 06.02.2024. 13.02.2023'te bütün belgeler tamamdı. Yani randevu bekleme sürem 12 ay.
     
    Şu linkte yaşınıza ve durumunuza göre hangi aşıların ve testlerin gerektiği yazıyor: https://www.cdc.gov/immigrantrefugeehealth/civil-surgeons/vaccinations.html
    Benim için gerekli testler sifiliz (Syphilis) ve tüberküloz (TB, Tuberculosis) idi. Sifiliz kan verilerek, TB göğüs röntgeni çekilerek test ediliyor.

    Benim için gerekli gerekli aşılar: COVID-19 (Son 12 ayda 1 adet yapılmadıysa), Tetanus-Diphteria(Son 10 senede 1 tane yapılmamışsa), Influenza (Mevsim gereği sanırım), Measles, Mumps, and Rubella (KKK, kızamık, kabakulak, kızamıkçık karma aşısı) Varicella, Hepatitis B idi.

    Bu aşılardan bazıları yerine (https://www.cdc.gov/immigrantrefugeehealth/civil-surgeons/vaccinations.html#anchor_1506438063383) burda yazdığı gibi antikor (antibody) testi yeterli oluyor. Randevumdan 2 hafta önce bir eğitim ve araştırma hastanesinde KKK, Hepatit B, Varicella için antikor testi yaptırdım ve bağışıklığımın olduğunu öğrendim. Tekrar aşı olmamak için bunları yaptırdım. Eksik olan diğer 3 aşımı COVID-19 (Sinovac aşısı), Tetanus-Diphteria, Influenza hastane veya aile hekimliğinden yaptırdım. Ungan'larda yaptırmak masraflı olacak ve aynı anda birden fazla aşı olmanız yan etkileri arttırabilir.

    Tekrar aşı olmak istemediğim için ve hastanenin yaptığı antikor testlerini kabul etmedikleri için Ungan'ların çalıştığı ve sifiliz, TB testini yapan Düzen laboratuvarında antikor testi için tekrar kan verdim (Antikor testleri 3-4 gün sürebiliyor, o yüzden muayene randevunuzu konsolosluk randevusundan en az 7-10 gün önce almanız iyi olur).

    Aşılarınızı mutlaka e-Devlet'e (E-nabıza) kaydettirin. 2012 yılında olduğum KKK aşımın aşı kartı olduğu halde E-nabızda olmadığı için kabul etmediler. Anikor testi yaptırmak zorunda kaldım. Eski aşılarınızın kartları veya aile hekimliğinde kaydı varsa en kısa zamanda ilçe sağlık müdürlüklerine giderek E-nabıza işlemeleri için dilekçe verebilirsiniz. Bu sayede tekrar aşı veya antikor testi yaptırma zahmeti ve masrafından kurtulursunuz. Aile hekimliğinde aşı olduktan sonra hemşire e-nabıza kaydetti. Çıktı alıp imzaladı kaşe bastı ve bana verdi. Bu belgeyi kabul ettiler.

    5 Şubat akşamı beni aradılar fakat telefonlarını açamadım. Sonrasında ise telefonlarımı açmadılar. Zaten telefonla hiç ulaşamadım. 6 Şubat'ta konsolos muayene sonuçlarımın henüz gelmediğini söyledi. Konsolosluktan ayrılıp Ungan ofise gittim. Hepatit B antikor testimi yaptırdığım halde yaptırmadığmı zannedip aşı olmamı beklediler. Testi yaptırdığımı söyledim. Alt katı arayıp test sonucumu aldılar ve her şeyin tamam olduğunu söylediler.

    6 Şubat akşamı 18:30 gibi email aldım ve aşı raporumu gönderdiler. Covid-19 aşım Sinovac olduğu halde oraya Biontech işlemişler. Hemen emaillerine cevap verdim ama hala bir cevap alamadım.

    Unganlarda aşı yaptırmadan bu şekilde kurtulabilirsiniz. Kendilerine değerlendirmem 1/5.

    8 Şubat sabahı vizemin onaylandığını https://ceac.state.gov/CEACStatTracker/Status.aspx?App=IV sitesinden öğrendim. (ANK ile başlayan kodu girmeniz gerekiyor)

    Bunlar benim bilgi ve tecrübelerim. Hukuki veya tıbbi tavsiye niteliğinde değildir. Yanılıyor olabilirim. Kendi kararınızı kendiniz vermelisiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Burak-Aslan deneyiminiz aktardığınız için teşekkürler.

    bir de kendi profilinizden bahsedebilir misiniz?
    meslek / eğitim alanı
    çalıştığınız bir firma varsa onun detayları
    başvuru süreç adımlarınız / tarihleriniz vs.


  • merhabalar..
    I140 onayını bu hafta başında aldım. NVC den aşağıdaki maili aldım.
    ''However, your case is not currently eligible
    for further processing because there is an annual limit on the number of immigrant visas that the Department of
    State can issue.'' . bu standard herkese gelen bir mail midir? yönerge maili beklerken bu geldi 😞


  • @meli ben ilk defa duydum. Kota falan mı var acaba


  • Evet ben de öyle anladım. kota dolu bekle der gibi. ama daha sene başındayız. ya da artık herkese gönderecekler hemen sıra gelmeyecek bilgin olsun der gibi. ama ilk bana mı geldi bu mesaj 😞 canım sıkılmadı değil.


  • @meli Amerika’da mali yıl ekimde başlar. 2023 ekim onların mali yılbaşı.


  • @meli Vize kategoriniz nedir? Bazi kategorilerin yillik limitleri cok dusuk.


  • @ktur EB2 NIW


  • @meli
    Umarım bu durumda yıl sonuna kadar beklemek gerekmiyordur. Avukat ile çalıştıysanız onlardan bilgi alabilirsiniz bence.


  • @meli Merhaba,
    Öncelikle PD niz nedir? VE siz I-140 acceptance notice I-797 yi aldınız ve NVC den gelen ilk mail değil mi bu? Eğer öyleyse benim daha önce avukatımın bana söylediği şuydu. NVC boş, uygun vize olduğunda size welcome letter atacak idi. Yani yoksa bekleyeceksin demişti. Bu mesajdan ben şu an yıllık limit dolu anladım, ondan PD nizi de merak ettim. ÜZüldüm, umarım öyle değildir.


  • @meli sanırım kota dolu. Bize de gelen mesaj 30 gün içinde tekrar dönüş yapılacağı idi ve sonra Invoice geliyor ödeme yapıyorsunuz. ve ardından bir kaç ayda DQ oluyorsunuz ve mesajı geliyor (yada ek evrak isterlerse onun mesajı geliyor) Merak ettiğim soru acaba meli için karşılaşılan bu kota yeni başvurular için mi geçerli yoksa diğer randevu bekleyenler içinde vizeler dolmuş mu oluyor bu yıl için?


  • @chemistontheroad Avukatım sorun yok. bildiğimiz konu hakkında bilgi vermişler yazdı. yani current tarihini bekleme konusunda.


  • @Hilal-2 pd: 31 ocak 2024. evet NVC den gelen ilk mail bu.


  • Bu ileti silindi!

  • @meli I-140 onayınız aşırı kısa sürede gelmiş. Benim anladığım yeniler için kota dolu.


  • @meli dosyanız çok hızlı onaylanmış. Premium processing mi kullandınız?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

98
Çevrimiçi

43.1k
Kullanıcı

4.5k
Konu

437.8k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum