DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Burcu-2 cancel etmeleri çok normal çünkü bir kişi aynı anda hem IV hem de NIV sahip olamaz.
    içiniz rahat olsun, vizenizi alacaksınız.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hsn-kartal endişelenecek bir durum yok, konu çoçuklu aile olmaları ile alakalı değil.
    tesadüf onların soyisimlerinin NNCP'ye takılması.


  • @gucarslan teşekkür ederim cevabınız için


  • Merhaba, üniversite öğrencisiyim, banka dökümanları ile gösterilecek maddi varlık değerini forumda önerilen miktarda bulundurmayı düşünüyorum. Bu durum mülakatta sorun olur mu? (Kesin bir cevap beklemiyorum, sadece üniversiteden mezun olmadığım hala öğrencisi olduğum için beklenen maddi varlık normalden farklı olur mu bunu danışmak istemiştim), teşekkür ederim.


  • @ozmell yarın güncellenir. Sorun yok 🙂


  • Dün itibari ile Ankara'dan Londra'ya DV (Diversity Visa) dosyamı taşımayı başardım. Tip 3 olduktan sonra aşağıdaki e-posta örneği ile KCC'ye (Kentucky Consular Center) talepte bulundum ve dosyamı taşıdım. Bu süreçte @cebrailoz desteği paha biçilemezdi. Onun samimi yardımı sayesinde her şey çok daha kolay oldu. Çok teşekkür ederim. Dosyasını taşımak isteyen arkadaşlara yardımcı olması amacıyla, aşağıdaki e-posta şablonunu paylaşıyorum;

    Subject: Request for Case Transfer to U.S. Embassy in London [CN]

    Dear Sir/Madam,

    Case Number: [CN]
    Principal Applicant's Name: [FULLNAME]
    Date of Birth: [DDMMYYYY]
    Address: [OPENADDRESS]

    I am reaching out to you as the main applicant under case number [CN]. I would like to request the transfer of my Diversity Visa Case to the U.S. Embassy in London. I hold a residence permit in the United Kingdom and currently reside here.

    For your records, I am providing copies of my passport, Biometric Residence Permit (BRP), UK driver's license, UK Home Office residence permit letter, tenancy agreement, and my company information in the UK as proof of my identity, address, and residency in the UK.

    Your prompt attention to this request would be greatly appreciated. Thank you for your assistance and understanding.

    Kind regards,
    [FULLNAME]

    Dikkat edilmesi gereken noktalar; metnin kısa ve öz olması, konu başlığında Case Number bulunması, O ülkede ikamet ettiğinizi belirten bir ifadenin olması ve en önemlisi taşınmayı planladığınız ülkeyle alakalı ne kadar alakalı belge varsa eklemelisiniz


  • Bu ileti silindi!

  • Herkese merhaba, dosya numaramı göz önünde bulundurarak dosya taşıma ile ilgili olarak artık harekete geçmem gerektiğini düşündüm ve geçtiğimiz iki gün içerisinde dosya taşıma ile ilgili olarak yaklaşık 140 farklı ülkedeki Amerikan konsolosluklarına mail attım. Şu ana kadar sadece Türkmenistan Aşgabat konsolosluğu olumlu dönüş yaptı ve dosya numaramın önümüzdeki zamanlar aktif olması ile (current and ready to be scheduled) birlikte ülkeye vize alabilirsem dosya taşıma işlemini gerçekleştirebileceklerini ilettiler. Ancak bu ülkeye turist olarak vize almanın bile imkansıza yakın olduğu belirtilmiş genel olarak. Bu bağlamda birkaç sorum olacak:

    1. Halihazırda inşaat Mühendisliği alanında üniversite hocasıyım; Türkmenistanda faaliyet gösteren bir inşaat firmasına formalite olarak işe alım gösterip vize alınabilir mi?

    2. Halihazırda babannemin bakıcısı Türkiyede olduğu bilinen ama ülkesine dönmek istemeyen bir Türkmenistanlı ancak ailesi Türkmenistanda yaşıyor. Abisinin bana gönderebileceği bir davetiye ile vize başvurusu yapmaya değer mi, bu şekilde olumlu sonuç alma olasılığı var mıdır ülkeye giriş anlamında?

    3. DV2024 talihlisi olarak oturum ya da vatandaşlığı bulunmayıp dosyasını başka ülkeye taşıyabilen bir arkadaşımız oldu mu acaba? Geçen yıllarda Umman, Hong Kong ve Avusturya konsoloslukları yaklaşık olarak hangi aylarda dosya taşınabilmesine onay verdi bunu öğrenmek isterim. Forumu sürekli takip ediyorum; ancak umarım kendim için geç kalmamışımdır.

    Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim. İzmirden sevgiler.


  • @gucarslan teşekkür ederim🙏🏻 Form geldiğinde bir sorumuz olduğunda özelden size nasıl yazabiliriz?


  • @beratmehmet hayırlı olsun,rica etsem süreçle alakalı bilgi verebilrimisiniz?oturum veya çalışma izniniz mi var ingiltere için?


  • @yusufalak teşekkür ederim Yusuf hocam, umarım uzun sürmez biz de anlamadık ama sayın @gucarslan ın belirttiği gibi soyadımızdan ve isim benzerliklerinden gelebileceğini düşünüyoruz. İkinci ismim de Fars kökenli halbuki hiç alakamız yok İran ile… 🙂


  • @madeby Şöyle bir yol izleyebilirsiniz, mümkünse paranın transferini ailenizden birisi sizin hesabınıza yapsın, eğer mülakatınız sırasında maddi kaynak ile ilgili soru sorulursa ailenizin Amerika’da hayat kurmanız için destek olduğunu söylersiniz. Aynı şekilde yeni evlenmiş arkadaşlar da düğün hediyesi olarak beyan edebilir.


  • @hsn-kartal Tesekkur ederim, benim oturum iznim var UK'de bu yuzden olumlu dondu KCC. Mailin içerisinde oturum karti detayi vardi ama ingilizce olunca gozunuzden kacti sanirim. Umarim sizde taşıyacak bir yer bulursunuz, bol sans.


  • Merhabalar yakın zamanda 12 yaş üstü çocuğu için covid aşı randevusu alanlar varsa nasıl yaptıklarını yazarsa çok sevinirim. Enabızdan veya mhrsden çocuğum adına aşı randevusu oluşturmak istediğimde “ şuan aşı hakkınız bulunmamaktadır yazıyor”.


  • @u2rem 182 yi arayıp aktif hale getirebilirsiniz


  • @Movistar74, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @u2rem 182 yi arayıp aktif hale getirebilirsiniz

    Yarın arayıp deneyeyim teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ptcuye35 ilk iki sorurunuz için denemeli ve kendiniz bunun cevabını bulmalısınız.
    3. sorunuz için de bu başlıkta bütün deneyimler aktarılıyor, kontrol edebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hsn-kartal yazmış ya iletisinde orada oturum sahibi olduğunu..

    For your records, I am providing copies of my passport, Biometric Residence Permit (BRP), UK driver's license, UK Home Office residence permit letter, tenancy agreement, and my company information in the UK as proof of my identity, address, and residency in the UK.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Burcu-2 formun gelmesini beklemeyin, verdiğim linkte form var zaten indirip doldurmaya başlayın.
    sorunuz olursa bana özel mesaj atın..


  • @hsn-kartal mail içeriğinde oturum izni olduğunu belirtmiş


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

179
Çevrimiçi

41.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

431.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum