Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

  • ⭐⭐

    @caglaror

    Uscis id yada account number gercekten kafa karistiran bir konu. Bende kayinvalideye green card basvurusunda bulundum. Eskiden online hesabi olmasina ragmen Account number kismini bos biraktim. Cunku hangi numarayi denediysem olmamisti. Bugun postayla online account olusturup takip yapmam icin bir evrak geldi. Oradaki instructions’lari takip edip evrakta yazan kodu girip yeni bir account olusturdum. Su an tum bilgileri goruyorum. Kendi vatandaslik basvurumla kiyaslarsam bende online hesabim olmasna ragmen account number kisimini bos birakmistim. Sonrasinda bir talep gelmemisti. Oylece sureci tamamlamistim


  • @caglaror enteresan bir sekilde vatandaslik alirken benden dogum belgesi istemedeiler ama simdi ogluma N-600 foru ile vatandaslik basvurusu yaparken istiyorlar. Nerden alinir bu dogum sertifikasi? Konsolosluktan mi?


  • @sadriabi Bunu bilmiyorum, soralim herkese.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sadriabi, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    @caglaror enteresan bir sekilde vatandaslik alirken benden dogum belgesi istemedeiler ama simdi ogluma N-600 foru ile vatandaslik basvurusu yaparken istiyorlar. Nerden alinir bu dogum sertifikasi? Konsolosluktan mi?

    E-devlet'ten alınabilir: https://www.turkiye.gov.tr/nvi-cok-dilli-dogum-kayit-ornegi-formul-a-sorgulama


  • @knnrn cevaplamis . Tum istenen belgeler edevletten cok dilli olarak alinabiliyor. Cocuk icin istenen dogum belgesi nufus kayit ornegi, evlilik cuzdani da yine edevletten cok dilli olarak alinabiliyor. Konsolosluga hic bir isimiz ve herhangi bir tercume islemi yapmadan biz belgeleri boyle temin etmistik ve ailecek pasaportlarimizi aldik.


  • @Murat-Yılmaz Hangi hizmet basligi altinda, biz Turkcelerine ulastik ama Ingilizcelerini bulamadik.

    UPDATE: Buldum yukaridaki gonderide gerekli guncellemeyi yaptim. Kisaca edevlette arama bolumune "cok dilli" yazarak pek cok cok dilli belgeye ulasabiliyorsunuz. pdf olarak goruntulenen belgeler uzerlerindeki karekodlarla dogrulaniyor.

    https://www.turkiye.gov.tr/nvi-nufus-kayit-ornegi-belgesi-sorgulama

    https://www.turkiye.gov.tr/nvi-cok-dilli-dogum-kayit-ornegi-formul-a-sorgulama?barkodlu=Belge


  • @caglaror Emeklerinize sağlık, gelişme oldukça, güncelliyorsunuz. Umarım gelecekte başvuru yapacaklara ışık tutar. Emekleriniz için teşekkürler...


  • Merhaba, DV2017 talihlisi olarak vatandaslik surecimi tamamladim ve burada deneyimimi ozet olarak paylasmak istedim. Ben baslangicta arastirirken cok fazla New York deneyimine rastlamadim , o yuzden NY'dan basvuranlara yardimci olacagini umuyorum.

    Green Card verilis tarihi: 17/6/2017
    ABD'ye temelli tasinma tarihim: 29/7/2018 (continuous residence kuralini daha once bir kez ihlal ettigim icin bu tarihten itibaren sifirdan basladi)
    5 yil duzenli oturum sartinin saglanmasi: 29/7/2023

    Basvuru ofisi (field office): Brooklyn, NY
    Surecin basindan sonuna gecen zaman: 5 ay

    Tarihler:

    23/8/2023: N-400 form gonderme ve ucretin odenmesi
    1/9/2023: Biyometrik randevusu olusturuldu
    22/9/2023: Biyometrik randevusu
    19/10/2023: Mulakat randevusu olusturuldu
    1/12/2023: Mulakat
    4/12/2023: Basvurum yemin toreni icin siraya kondu (mulakat gunu sistem calismadigi icin onay 3 gun sonra geldi)
    21/12/2023: Yemin toreni randevusu olusturuldu
    25/1/2024: Yemin toreni

    Mulakat deneyimi:

    • 2017'de green cardimi aldiktan sonra continuous residency'i bir kez ihlal ettim (yurtdisinda 6 aydan fazla kaldim), dolayisiyla basvurmak icin ABD'ye temelli tasinmamin 5. yilini bekledim. Bence bunun bana N-400 doldururken ve mulakatta faydasi oldu. Son 5 yildan oncesini hic sorgulamiyorlar.

    • Basvurumun pek detayli bir yani olmadigi icin (evlilik, vergi borcu vb) mulakat hizli ve kolay oldu. Mulakat akisi su sekilde: Once civics test ve ingilizce testi yapiliyor, sonra N-400'deki yes-no sorularinin tamami okunup cevaplaniyor, sonra bilgiler tabletten kontrol edilip imzalaniyor. Normal akisin disinda 2 durum oldu. Ben "herhangi bir organizasyona uye misiniz" sorusuna ABD'de bir dernekte board member oldugum icin Yes cevabi vermis ve aciklamistim, o soruya gelince sozlu olarak tekrar soruldu ve acikladim. Bir de N-400'u gonderdikten sonra mulakattan once 2 haftalik bir seyahatim olmustu. Bunu ben kendim sorulmadan belirttim, sadece nereye gittigimi sordular ve en son imzalarken bu seyahatin tarihlerle beraber formuma eklendigini gordum. Yanimda dernekle ve seyahatimle ilgili kanit evraklari getirmistim ancak sorulmadi. Anladigim kadariyla tum bilgileri zaten gorebiliyorlar, mulakatta sadece sizin durustce cevap verip vermediginize bakiyorlar. Herhangi bir criminal record'um veya vergi borcum olup olmadigi da soruldu. Ingilizce testinde cok basit bir cumle okutup baska bir cumle yazdirdilar.

    • Civics test kisminda 6 sorudan 6sini da dogru cevapladigim icin gerisi sorulmadi. Bana sorulan sorular sunlardi:
      Who is one of your US Senators now?
      In what month we vote for President?
      What is the capital of your state?
      Who lived in America before the Europeans arrived?
      When was the constitution written?
      Where is the Statue of Liberty?

    • Mulakatin sonunda herhangi bir sey soylenmeyince ben gecip gecmedigimi sordum, mulakattan gectigimi ama basvurumun hemen onaylanamadigini soylediler. Sistemlerinin bir kismi calismiyormus. Bana uzerinde "su an karar veremiyoruz" secenegi isaretli olan kagidi verip gonderdiler. Basta biraz moralim bozuldu, ama izleyen pazartesi gunu sistemden onaylandigimi gordum.

    • Yemin toreninin ayarlanmasi bekledigimden uzun surdu. Toren Brooklyn'de bir Courthouse'ta oldu. Sabah 8de cagirildik ve iceri alinmamiz, tek tek cagirilip bilgilerimizin kontrol edilmesi, green card'larimizin toplanmasi vb. bayagi vakit aldi. Giriste telefonlarin alindigini onceden ogrendigim icin yanimda kitap getirmistim. Saat 10:30 gibi yargic geldi ve ufak bir konusma yapti. 43 ulkeden 101 kisi oldugumuzu soyledi ve cesitli zorluklardan gecerek, fedakarliklar yaparak bu noktaya gelmis olmanin onemine degindi. Daha sonra ayaga kalktik, sag elimizi kaldirarak yemin metnini okuduk. Bayraga da ayrica baglilik yemini ettikten sonra tekrar oturduk. Herkesi tekrar tek tek cagirip vatandaslik sertifikalarini dagittilar ve toren 11:30 gibi bitmis oldu.

    • 29 Ocak'ta vatandaslik sertifikamla birlikte DS-11 formunu doldurarak pasaporta basvurdum. Basvuru sirasinda sertifikanin orijinalini de aliyorlar, ve daha sonra pasaporttan ayri sekilde posta ile geri gonderiyorlar. Ben expedited (hizlandirilmis) basvuru yaptigim icin pasaportumun 2-3 hafta icinde gonderilmesini bekliyorum.


  • Merhaba herkese,bugün vatandaşlık sınavına girdim ve geçtim. Çok huzursuz olduğum bir konu vardı o da son 5 yıl içinde 10 ay Türkiyede kalmış olmam. Okul dolayısıyla kalmıştım ve covid yüzündende 6 ay öncesinde Amerikaya giriş yapmadım. Benim gibi bir durumu olan ve başvuru yapmakta tereddütü olanlar olursa bana sorabilir,herkese bu süreçte başarılar diliyorum


  • Başak hanım merhaba,bizde 2019 Ocak ayında giriş yapıp sonra 2019 Eylül den itibaren sürekli ABD yiz , Ocak ve Eylül ayları arasında yani 8ay Türkiye de kaldık vatandaşlığa basvursak kabul ederlerdi sizinde fikrinizi almak isterim selamlar....Hasan Pehlivan


  • @caglaror selam çocuk var mı?


  • @caglaror Yine harika bir bilgi paylasimi yapmissiniz, Detayli anlatiminiz icin cok tesekkur ederim.
    bende faydalandim bu son paylasiminizdan. Sizle saniyorum ayni senenin Gc talihlilerinden biriyiz. Vatandaslik sureciniz umarim cok hizli ve kolaylikla sonuca ulasir.
    Bizde bugun itibariyle baslattik islemlerimizi. N-400 formlarimizi doldurup Uscis odememizi yaptik. Bu sevgililer gunu bizim Vatandaslik surecimizin baslangic gunu oldu :)
    Yeni guncellemelerinizi ve iyi haberlerinizi bekliyoruz. iyi ki varsiniz, iyi ki bu harika paylasimlar var.
    nefis bir surec olsun hepimize...
    sevgilerle.
    sibel &Ufuk


  • @lynx Pasaport gelince tarihi soyleyebilir misiniz? Yaz donemine denk gelecek mi bizimkisi onu hesaplamaya calisiyoruz. Malum ucak biletleri yaza dogru iyice fiyatlaniyor, guncel sureleri tahmin edip bilet alip almamayi degerlendirecegiz.
    Hizlandirilmis tercih ettiginize gore pasaportlar gelmis olmali.
    Tesekkur ederim.


  • @caglaror Merhaba, pasaportum 10 Subat’ta teslim edildi. Basvurudan elime gecmesine 11 gun, su aralar gayet hizli. Siz basvuracaginiz zaman guncel islem surelerini su sayfadaki Processing Time bolumunden kontrol edebilirsiniz: https://travel.state.gov/content/travel/en/passports.html

  • ⭐⭐⭐⭐

    Vatandaslik basvuru sırasında İsim eklenmesi yaptım. Mülakat tarihim 28 Mart 2024 de . Mülakat sonrası isim değişikliği nedeniyle Bir süre Yemin törenini bekleyeceğim. Akabinde Abd pasaportu ve isim değişikliğimi ilişkin belgeleri ve kayıtları düzelttikten sonra Türkiye’ye kesin dönüş yapacağım. Sorum şu Uzun süre Türkiye’de kalacağım için ABD ‘den çıkışta Türkiye girişte Türk pasaportumu kullanmam lazım diye düşünüyorum . Bileti Eğer Türk pasaportu kullanacaksam Türkiye’deki ismime göre almalıyım. Abd pasaportu kullanmadığım için tekrar Abdye gelişte sıkıntı olur mu ?Abd Dönüşte durum nasıl olacak ?


  • @redsat2000 simdiden hayirli olsun :)

  • ⭐⭐⭐⭐

    @cnpist tesekkurler Kardeşim .

  • ⭐⭐⭐⭐

    Bir kaç işim değişikliği yapan arkadaşa sordum. Cevabı şu şekilde söylediler . Abd pasaportu ile Miami’den çıkış yap . Türkiye’ye Abd pasaportu ve Türk kimliği ile gir. Vize ve kalış süresi sorunu ortadan kalkıyor. Giriş mührü Abd pasaporta vurulsun. Abd veya diğer ülkelere gidişte Abd pasaportu ile çık. Sadece ABD ile sıkıntılı ülkeler hariç. Vatandaşlık ve isim değişikliğini eklemesini Türk konsolosluğa beyan et . Nüfusta kaydın olsun. Fakat istemedikçe İsim değişikliği için Türk mahkemelerine baş vurma . Türk ve Abd de kimlik bilgilerin farklı kalsın. Ancak Ülkeden çıkmadan önce Abd de kimlik değişikliği ilgili Abd devlet dairelerine banka , sigorta gibi yerlere mahkeme kaydıyla mutlaka düzeltme yap. .


  • @redsat2000 Vatandas olduktan sonra konsolosluga coklu vatandaslik basvurusu ve isim degisikligi bildirimi yapmaniz gerekiyor. Ondan sonra bence Turkiye’ye giriste ikisinden birini kullanabilirsiniz. Bilette amerikan isminizi kullanirsaniz bile sistem isim eslestirmesini yapacaktir diye dusunuyorum. Emin olabilmek için konsolosluğa sorabilirsiniz.

  • ⭐⭐

    @redsat2000, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    Bir kaç işim değişikliği yapan arkadaşa sordum. Cevabı şu şekilde söylediler . Abd pasaportu ile Miami’den çıkış yap . Türkiye’ye Abd pasaportu ve Türk kimliği ile gir. Vize ve kalış süresi sorunu ortadan kalkıyor. Giriş mührü Abd pasaporta vurulsun. Abd veya diğer ülkelere gidişte Abd pasaportu ile çık. Sadece ABD ile sıkıntılı ülkeler hariç. Vatandaşlık ve isim değişikliğini eklemesini Türk konsolosluğa beyan et . Nüfusta kaydın olsun. Fakat istemedikçe İsim değişikliği için Türk mahkemelerine baş vurma . Türk ve Abd de kimlik bilgilerin farklı kalsın. Ancak Ülkeden çıkmadan önce Abd de kimlik değişikliği ilgili Abd devlet dairelerine banka , sigorta gibi yerlere mahkeme kaydıyla mutlaka düzeltme yap. .

    Tamamen katılıyorum bu cevaplara. Bencede bire bir bu şekilde yapmalısınız herşeyi.


Benzer Başlıklar

  • Çifte Vatandaşlık Rehberi

    Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri
    5
    3 Oy
    5 İleti
    578 Bakış
    redsat2000R
    ABD ve Türkiye’de çifte vatandaşlığa sahip olabilir miyim? Hem ABD hem de Türkiye’de çifte vatandaşlığı tanımaktadır, dolayısıyla her iki ülkenin de vatandaşı olmak mümkündür. Halihazırda vatandaşı olmadığınız ülkenin vatandaşlığına geçme sürecinden geçmeniz gerekebilir. Çifte vatandaşlığa sahip olmanın bir dezavantajı var mı? Çifte vatandaşlığa sahip olmanın birkaç dezavantajı vardır. Her iki ülkenin vatandaşlarına uygulanan tüm yükümlülüklere tabi olursunuz, bu da her iki bölgede de askerlik hizmeti için kayıt yaptırmanız gerektiği anlamına gelebilir. Ayrıca çifte vergilendirmeye tabi olabilirsiniz, ancak birçok ülkenin bunu önlemek için vergi anlaşmaları vardır. Statünüz, ABD Dışişleri Bakanlığı için çalışmak gibi belirli istihdam türlerine sahip olmanızı engelleyebilir. Çifte vatandaşlık Sosyal Güvenliği etkiler mi? Genel olarak, çifte vatandaşlığı olan biri Sosyal Güvenlik açısından ABD vatandaşı olarak kabul edilir. Ancak, ABD'nin bazı ülkelerle uluslararası bir Sosyal Güvenlik anlaşması vardır ve bu genel kural çifte vatandaşlığı olanlar için geçerli değildir. Anlaşmanın şartları geçerli olacaktır. Çifte ABD ve Kanada vatandaşları ile çifte ABD ve İtalyan vatandaşları için de özel kurallar vardır. ABD'de yaşayan ve Kanada hükümeti için çalışan herkes, Kanada hükümeti işçiyi ABD'de işe almadığı sürece Sosyal Güvenlik'ten muaftır, bu durumda Sosyal Güvenlik vergileri uygulanır. ABD'de İtalyan hükümeti için çalışan çifte ABD ve İtalyan vatandaşları, ABD veya İtalya'nın Sosyal Güvenlik sistemine vergi ödemeyi seçebilirler. Çifte vatandaşlar her iki ülkede de vergi öderler mi? Çifte vatandaşlar vatandaşı oldukları her ülkenin vergi kurallarına uymak zorundadır. Bazı durumlarda bu, her iki ülkede de vergi ödemek anlamına gelebilir, ancak genellikle çifte vergilendirmeyi önleyen vergi anlaşmaları vardır. Örneğin, ABD vatandaşları yurt dışında kazandıkları gelirlerin önemli bir kısmını bu ülkede vergi dışı bırakabilirler. Çifte vatandaşlığın süresi doluyor mu? Çifte vatandaşlığın süresi dolmaz. Ülkelerden birinin vatandaşlığından özellikle feragat etmediğiniz veya vatandaşlık statünüzü kaybetmenize neden olan çok sınırlı sayıda eylemden birini gerçekleştirmediğiniz sürece, çifte vatandaşlığınızı süresiz olarak koruyacaksınız.
  • Türkmenistan eş ile vatandaşlık süreci ve işlemleri

    Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri
    2
    0 Oy
    2 İleti
    2k Bakış
    B
    Sorun vatandaşlık başvurusu devam ederken pasaportun ve haliyle oturma izninin bitiyor olması. Yanlış hatırlamıyorsam geçerli oturma izni olmasını istiyorlardı. Toplam süreç ortalama 1 yıl sürüyor. 6 ayda alan da duydum 2 yıldır bekleyen de. Göç idaresi bizden soy isimle ilgili birşey istememişti. Yanlış anlamış olabilirsiniz diye tahmin ediyorum. Bahsettiğiniz soy isim değişikliği için evliliğinizi Türkmenistan develetine bildirmeniz gerekir (hiç önermem). Ancak Türkmemistan değişik bir ülke. Eşiniz Türkiye'de evlendiğini beyan ettiğininde eşinizin Türkmenistan dışına çıkmasına izin vermeyebilirler. Benim önerim ikamet izninin süresi dolmadan Türkmenistan'a dönüp pasaportunu yenileyip sonrada oturma iznini yenilemesi. Yeni oturma izni kartını başvuruya eklemiz gerekiyor diye biliyorum. Ancak duyduğum kadarıyla Türkmenistan pasaportun süresi dolmadan yenisini vermiyormuş. Eğer böyle bir durum yaşınırsa oturma izninin süresinin bitmesi vatandaşlık başvurusunu nasıl etkiler emin değilim.
  • ABD Vatandaşlığını Kaybetmek

    Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri
    26
    0 Oy
    26 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @lordbolton, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığını Kaybetmek Hiç vatandaş olduktan sonra vatandaşlığını kaybeden birini tanıdınız mı veyada duydunuz mu? Eger Green Card veya vatandaslik basvurunuzda yalan, yanlis veya yaniltici bilgi verip bu haklari kazandiginiz tespit edilirse vatandasliginizin iptali icin mahkeme davasi acilabilir. Neticede, vatandasliginizi kaybedip kaybetmeyeceginize bir hakim karar verecek; yani bu islemler tek bir gorevlinin inisiyatifiyle otomatik olarak olmuyor.
  • Amerikan kimliğiyle ABD'ye gidebilir miyim?

    Taşındı Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri
    12
    0 Oy
    12 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-Sönmez, içinde söyledi: Amerikan kimliğiyle ABD'ye gidebilir miyim? Amerikan passcard dan bahsetmiyorum.ben önceden amerikaya girdim ve Amerikan kimliği aldım.ama Amerikan pasaportum hala yok.şu anda türkiyedeyim.sadece amerikan kimliğimle amerikaya gidebilir miyim? "Amerikan kimligi" diye bir kimlik yok, kimlik yerine gecen pek cok farkli kart var. Yukarida da yazdim, diger arkadaslar da yazmis zaten, oncelikle bu sorunun net bir cevabini vermelisiniz sorunuza net cevap almak istiyorsaniz. Devletin gorevlendirdigi biri degilseniz (aktif ordu gorevlisi vs.) yani normal bir vatandassaniz ABD pasaportu ile giris yapmalisiniz. Eger pasaportunuz yoksa en yakin ABD konsolosluguna gidip pasaport basvurusu yapmalisiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

11

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum