Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @Busra-Akdag applicant and petitioner's maol adreslerine geliyor. Sizin maile erisiminiz yoksa diger kisinin mailinden kontrol saglayabilirsiniz.


  • @Busra-Akdag, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    @hasanmakinaci ceacda gözükmüyor diye biliyorum

    Ceac da gozukmuyor u diger arkadaslardan teyit almak lazim, birde ceac sayfasinin sag ust kisminda dosyaniz at NVC diyor. bu dosya konsolosluga gittiginde, yani diyelim email attilar, ama sizin email e gelmedi/ yok oldugunu varsayalim! Bu durumda ceac sayfasinda case nerede gozukuyor?
    halen nvc demi yoksa konsolosluk olarak yaziyormu?
    ask NVC diyor, 5 gunde cevap veriyorlar email yolu ile,
    bunlara email atarsaniz

    ve hali hazirda kesinlesmis randevu tarihiniz varsa soylemeleri gerekir diye dusunuyorum.
    bence yakinda gelir email.


  • Selamlar, sorum çok basit olacak,
    Ben 8 yıldır ABD vatandaşıyım ve eşimle 7 yıldır Türkiye'de yaşıyoruz. Hem eşim hem ben 8 yıl New York'da yaşamıştık sonunda orada evlendik ve Türkiye'ye döndük. O öğrenci ben Greencard'lı olarak bulunuyorduk. Yani önceden orada resident ve domicile olarak yaşadık. Bu bilgiyi cevaplarınız için ön bilgi olarak yazayım dedim. Soruya gelince:

    Tabiki domicile değilim ama domicile olma şartıyla kendisine IR-1 petition başlatacağım yasal olarak. Bizim durumumuz şu şekilde, ben joint olarak zaten her yıl vergi beyanı yapıyorum bunun dışında hesap,adres gibi şeyleri zaten aktif tutmak mümkün değil bunca yıl sonra. Elimizde ikimize ait social security numaraları, tarihi geçmiş kimlik kartları, kredi kartları var. Eski oturduğumuz evde de arkadaşımız oturuyor, istersek orada oturacağız diye mektup yazabilir.

    Bizim eşimle Türkiye'de aldığımız bir evimiz var ve ev benim üzerime, elektrik faturası eşimin üzerine, su faturası benim üzerime, telefon faturaları eşim üzerine v.s. gibi herşeyi paylaşmış durumdayız. Buna göre, benim ABD ye gidip önceden yerleşmem imkansız çünkü bu fatura işlerinin iptali gibi işleri halletmek için ikimizin de aynı anda aksiyon alıp herşeyi beraber iptal etmemiz ve birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Vize onaylanmadan da bunları yapmak kendi bacağına sıkmak gibi bir şey. Üstüne bunlar olmadan bir de domicile olmak için gidip kesin olmayan bir şey için Amerika'da ev tutup iki kişinin maaşıyla 2 tane ev kirası vermek tamamen mantık dışı.
    Sorularım şunlar:

    • NVC'ye Domicile intent olarak ne gösterdiniz ve kabul oldu? Beraber taşınmadığımız sürece ABD'ye gidişin maddi ve fiziksel olarak imkansız olduğunu nasıl anlatabiliriz?
    • I-864 doldururken remote çalışmanızı onaylayan bir Türk firması (aslında uluslarası bir firma) mektup yazıp ABD'ye taşınınca ne kadar maaş alacak ve çalışması devam edecek gibi bir mektup yazarsa işe yarar mı? Maaş %125 poverty levelın altında ama assetlerle beraber istenenin 5 katına çıkıyor.
    • TR'deki assetler, bankadaki dolarlar ve TR merkezli iş yerimin uzaktan çalışma ve maaş taahüdü I-864 için yeterli olur mu?

    Son olarak koca forumda kimse bahsetmemiş ama, NVC'ye immigrant visa fee'yi ABD hesabı kullanarak ödemek zorunda değilsiniz. Hem Department of State, hem Ankara Konsolosluğu açıkca yazmış vize ödemeleri mülakat günü ödenebiliyor veznede. Immigrant vize randevusu gelince zaten gelen linkten PTT randevusu v.s. yapıyorsunuz o sırada vize ücreti ödeme opsiyonu da çıkıyor, siz oraya ödeyince otomatik Department of State'e gönderiliyor. ABD hesabıyla vize ücreti ödemek zorunda falan değilsiniz, bilginize.

    Lütfen gerçekten deneyimi olan biri varsa yazarsa , tahmini ve farazi bilgiler olmazsa sevinirim. Teşekkürler.


  • @crazycells, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    @berfin-pektas, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Merhaba, abimin eşi için greencard başvurusunda NVC sürecindeyiz söyle bir masaj aldık;
    Leo might not have a principal residence or be domiciled in the United States. Please submit proof of domicile. For more information on domicile requirements, visit https://nvc.state.gov/fin.
    Leo’nun zaten Türkiye’de yaşadığını belirttik ve başkasını joint sponsor gösterdik. Trden yurt dışına danışmanlık yapıyor meslek olarak. Nasıl bir yol izlemeliyiz

    Konsolosluk ABD'ye tasinma niyetinize dair bilgiler gormek istiyor, sanirim siz de buna dair bir mektup yazarsaniz kabul gorecektir.

    @zzehirbazz
    birisi bunu yazmis, isine yarar
    ayrica
    uscis
    If you are not currently living in the United States, you may meet the domicile requirement if you can submit evidence to establish that any of the following conditions apply:

    1. You are employed by a certain organization.
    2. You are living abroad temporarily.
    3. You intend in good faith to reestablish your domicile in the United States no later than the date of the intending immigrant’s admission or adjustment of status.
      diyor.

  • @hasanmakinaci teşekkür ederim ama tecrübe daha iyi olur. Taşınma niyeti nedir mesela çok saçma bir şey 🙂 göçmenlik işlemlerim boyunca gülmüştüm bu kısır döngüye. Adamlar ABD de olmasan bile ABD ye gitmek için adımlar istiyor ama o adımları ABD ye gitmeden almana imkan yok 😃


  • @zzehirbazz bu formun sag ust kosesinde bir mercek isareti var (arama) , orada domicile yazinca, senin gibi daha once turkiyede yasarken basvuranlarin konusmalari var, domicile diyenler, halen aktifler forumda, onlara direk mesaj at, yada burada yazina ekle onlari, seni bilgilendirirler, tecrubeleri dogrultusunda.


  • @uguran 3-4 kisiden tanik beyani alip yollasaniz yeter, orada yazilanlardan hangisini yapabiliyorsaniz yapin. Ben kuzenlerime tanik beyani yazdirdim, esim de arkadaslarina yazdirdi. O sekilde yapip, yazilanlardan gonderebildiginiz kadarini gonderin. Para transferi vs var sa o da olur.


  • @yenibasladim tanık beyanından kastınız içerik olarak nedir? NVC evrakları kabul ederken domicile işinde çok takılan oluyormuş çünkü.


  • Bu ileti silindi!

  • @yenibasladim siz de i-130 da rfe mi almıştınız? özel bir durumunuz var mıydı? evrakları posta ile mı yoksa uscis online accunttan mı yolladınız? birde evrakları verdıkten nekadar zaman sonra onay geldi? para transferi kötü anlamda intiba bırakmaz mı? farkındayım cok fazla soru sordum kusura bkmayın lutfen


  • Merhaba arkadaşlar biz 2. Kez eksik evragimizi göndermiştik. 7. Gun oldu. Azonce baktigimda hala reddedildi yaziyor fakat son guncellenme 25 ocak yaziyor. Bi islem yapilmis ama tarih guncellenmis, reddedildi yazisi da değişir mi acaba yoksa yine mi eksik evraktir?


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Nailaysegul reddedildi yazması normal, bu iletimde neden öyle yazdığını detaylıca açıkladım.

    ÖNEMLİ BİLGİ

    travel state, 5 mayıs 2020'de CEAC statülerinin sistemde görüntülenmesi ile alakalı bir güncelleme yayınladı.

    bu güncellemeye istinaden;

    Visas: CEAC Case Status Change
    Last Updated: March 5, 2020
    On March 3, 2020, the Department of State made an update to the Consular Electronic Application Center (CEAC) website, our online portal for visa applicants. A visa applicant whose case previously displayed as being in “Administrative Processing” on his or her case status page now displays as being “refused.”

    There has been no change in such applicants’ actual cases. This is an administrative change to more accurately communicate case status to applicants.

    Visa applicants whose case status on CEAC had previously displayed as “Administrative Processing” had been refused under section 221(g) of the U.S. Immigration and Nationality Act (INA).

    Although some refusals under INA section 221(g) can be overturned, the change in the CEAC correctly reflects that the applicant’s visa application has been refused. That status may change if the applicant can demonstrate to a consular officer he or she is eligible for a visa or if information comes to the attention of the consular officer from other sources that resolve any outstanding issues relating to the applicant’s eligibility for the visa.

    The applicant should refer to the instructions the consular officer gave at the end of the visa interview and to travel.state.gov/visas for more information about his or her case.

    https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/visas-ceac-case-status-change.html

    ilgili güncellemede aktarılan bilgiye istinaden;

    ➡ vize başvurunuzdan / mülakatınızdan hemen sonra CEAC statünüz olumlu olsa da dosyanin durumu "red / refused" olarak görünebilir. eskiden daha sık kullanilan "idari işlem AP" statüsü artık coğunlukla "red / refused" olarak görünüyor, fakat vize basildiktan sonra statu degisip "issued" dönüşür.

    bu sebeple, mülakatınız sonrası CEAC statünüzü kontrol ederken "refused" ibaresi ile karşılaşırsanız telaş yapmayın, statünüz güncellenecektir.

    bu bilgiler ışığında statünüz sistemde aşağıdaki sıralama ile görülecektir;

    at NVC ➡ in Transit ➡ Ready ➡ Refused ➡ AP ➡ Issued

    muhtemelen bugün ya da en geç önümüzdeki hafta içi vizeniz onaylanır ceac'da issued ifadesini görürsünüz.
    sorun oladuğunu hiç zannetmiyorum, lütfen ceac'ı takip etmeye devam edin.


  • @Nailaysegul
    vallahi ayni sey
    ama binimki "son guncellenme 24 ocak"
    hala bekliyorum.


  • Arkadaşlar Konsolosluktan mail aldik cevap olarak dosyalar ve pasaport ellerine ulaşmış tarihtr guncelleme o sebeple yapılmış davanin son incelemesi yapildiginda dönüş yapılacakmış. Olumsuz bi durum yok tarih güncellemesi sebebiyle


  • @Abdul-0 son yazimi okuyun 🌸


  • @Busra-Akdag benimde hizlandirma talebim kabul oldugu icin randevu mail almadim ama mailden sonra bi site uye olmaniz gerekiyo ptt kayittini yapmak icin randevu mailinden sonra oraya uye olabiliyorsunuz diye biliyorum orada randevu tarihiniz de gorunuyodu ama bn kendim randevu tarihimi secmistim ondan mi oyle herkesin mi orda gorunuyo bu konuda bilgim yok


  • Herkese merhabalar. 21 Haziran 2023’de eşim için başvuru sürecini başlattık. Bugün itibariyle DQ elimize ulaştı ve sadece sponsordan ekstra amerikada ikamet ettiğini kanıtlayacak belge göndermemiz istendi, onu da hemen bugün içerisinde ilettik.
    DQ ulaştıktan sonraki süreç nasıl ilerliyor? Çünkü kalan tek kısım sağlık kontrolü ve sonrasında interview. Merak ettiklerim; sağlık kontrolü süreci nasıl işliyor, randevu tarihi aldıktan sonra mı bunu ayarlıyoruz? Ayrıca interview için bize konsolosluktan tarih mi verilecek yoksa biz mi randevu tarihi bulmak ve seçmek için takipte olacağız?
    Hali hazırda bir avukatla çalışıyoruz ama yine de sizlere de sormak istedim. Interview için de herhangi önerilerinize açığız 🙂


  • @arsnisa . Bütün bilgiler belirttiğim link üzerinden resmi kaynaklar vasıtasıyla edineceğiniz bilgilerdir.Interview Preparation


  • @arsnisa DQ olduktan sonraki aşama National Visa Center'dan mülakat tarihinizi ve saatinizi bildiren maili beklemek. Ben DQ olduktan 1.5 ay sonra bu maili aldım. Tarihiniz belli olduktan sonra PTT kaydınızı yapacak ve sağlık kontrolünden geçeceksiniz. Mülakatınıza en fazla 1 ay en az 2 iş günü kala sağlık kontrolünden geçmeniz gerekiyor. Sağlık kontrolü randevusunu DoctorUn'un websitesinden kendiniz alacaksınız. Mülakat tarihiniz belli olduktan sonra çok geçe bırakmadan randevunuzu almanızı öneririm. Sağlık kontrolünden sonraki aşama zaten evraklarınızı toparlayıp mülakata katılmak olacak.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

71
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum