• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. uguran
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    U
    • Takip Edilenler 2
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 47
    • En İyi 13
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

uguran

@uguran

16
    İtibar
    184
    Profil Görüntülemeleri
    47
    Takipçiler
    2
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

uguran Takip etme Takip Et

uguran tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@ecom selam, bende hayat kurtarıcı bir bilgi vereyim sizlere boşanma evrakını temin etme aşamasında.

kendim de dahil bir cok kişinin yaşadıgı sorun şu;

eğer kişi ornek veriyorum 10 sene once ankarada boşandıysa,ve suan istanbulda ikamet ediyorsa istanbuldaki nöbetçi aile mahkemesinden gidip kararını alamıyor... karar talep dilekçesi oluşturuyorlar orada bir suru koşturmaca harç yatırma vs vs, ve ptt ile dilekçenizi gonderıyorlar ankaradakı adlıyeye, onlarda kararınızı aslı gıbıdır dagasıyla sızın kayıtlı adresınıze postalıyor, abartmıyorum surec en az 20 gun sürer. ve yaptıgınız harc masrafı ve gıdış gelış masrafı aşağı yukarı 200 tl falan bulur....

ANCAK, BU MAHKEME KARARLARINI ALMANIN KOLAY BI YOLU VAR, ODA ŞU;

Home Page - E-Apostil
      SİTESİNE GİRİN E DEVLETİNİZLE GİRİŞ YAPIN, BURADAN BOŞANMA EVRAKINIZI (YADA HERHANGİ BİR MAHKEME KARARINIZI) APOSTİLLİ ŞEKİLDE EVİNİZE GONDERİYOR İLGİLİ ADLİ MAKAM, HEM APOSTİLLİ GELİCEK HEMDE SUAN ICIN KARGOSU DAHİL 60 TL GİBİ BİR ÜCRETİ VAR. AYRICA NUFUS KAYIT ORNEGI DE APOSTILLI OLARAK TALEP EDİLEBİLİYOR. (NOT: BOŞANMA KARARINIZIN DOSYA/ESAS NUMARALARI NUFUS KAYIT ORNEGINIZDE YAZILI OLUYOR, APOSTIL EVRAK TALEBI YAPARKEN DOSYA NUMARANIZI ORADAN BAKIP DIKKATLICE YAZIN)

BENI EN COK UGRASTIRAN GİDİP ADLİYEYE DİLEKÇE VERİP O KATTAN DIGER KATA KOŞTURMACA BÖLÜMÜYDÜ, BİDE HARÇ YATIRMA DURUMU VEZNEYE GIT VS VS:) UMARIM HAYAT KURTARICI OLUR BIR COK KİŞİ İÇİN.

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      U
      uguran
    • RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@Nazmi-Şener Size gelen RFE deki bu bahsettiğiniz kanıt talepleri bir template, bir dilekçe ile bırlıkte yaşamadıgınız ıcın orda sıraladıklarınızı sağlamanızın ımkansız oldugunu yazın. ve ardından sgk ya gidip(eğer eşiniz aynı zamanda tc vatandaşı ise ve tr de evlendıysenız, sgk dan sizin sıgortanızdan yararlandıgını belgeleyın sgk o belgeyı dırek verıyor, sonra, eğer ıkınızın tr de zaman gecırdıgınız gunlerde sızınle restoranta yemek yemeye gıden ya da sızle gezmeye yada bırlıkte tatıle gıttıgınız esınızıde sızın sayenızde tanıyan arkadaşlarınızdan şuşu şekılde bu çifti tanıyrum ve su tarıhte şu zamandan beri tanışıyorlar şu tarıhte bırlıkte su etkınlıgı yapmıştık gibi bi kagıt ımzalatabılırsınız... ve bu ımzalı kagıtları de rfe ye sunabılırsınız...ayrıca sizin adınıza eşinizin abd de kı evıne hıc bır kargo ya da gonderı geldıyse, o gonderı ustundekı sizin adınızı ve esınızın abd adresını gosterır resmı de sunabılırsınız kanıt olarak. ayrıca, youtube oremıum hesabınız varsa ve ortak kullanıyorsanız bunu da sunabılırsınız, spotify aile uyelıgınde bırlıkte kullanıyorsanız bunu da sunabılırsınız, ve apple ın şu şcloud hafızasının aıle paketı secenegı var eger onu kullanıyorsanız bırlıkte o da otak bırseydır onu da sunabılırsınız... ben bunları sunmuştum aynı template bana da geldı ve sorunsuz 15 gun ıcınde onay geldı... hatta eşim benım adıma ek kart cıkartmıştı abd de(chase ssn olmasa bıle yapıyordu bu ek kart olayını) bu ek kartın posta zarfında da benım adım yazıyordu ve bu zarfında resmını cektım ve kanıt olarak koydum. bunlar fazlasıyla yeterlı olacaktır.... sona gelmışsınız...

U
      uguran

Hepinize Selamlar.

ABD NYC’ye girişim yaptım ve sizle işe yarayacak detayları ve deneyimlerimi paylaşayım dedim.

Öncelikle vizemi Mart 12 2026’da teslim aldım.

Nisan 1’de JFK’den giriş yaptım.

Son zamanlarda haberlerde çıkan sıra çok var operasyonlar aksıyor durumları doğruymuş. Pasaportumu damgalatmak için 1 saat kadar sırada bekledim. 30 dakika neredeyse sıra hiç ilerlemedi.
      Pasaporta damga basıldı ve beni CBP’ye yönlendirdiler. Orada da 1 saat kadar bekledim ve sonra CBP adresin doğru mu diye teyit aldı ve green card bu adrese gelecek deyip "you’re good to go" dediler pasaportumu verdiler ve havalimanı işlemleri tamamlandı.

6 gün içinde SSN posta ile geldi. SSN gelene kadar ehliyet sınav sorularına bir göz atmıştım sınava girmeye hazırdım. 8 Nisan için DMV’den randevu aldım ve giderken yanımda SSN kartımı, pasaportumu, ve ikamet kanıtı olarak USCIS stamp basılmış zarfını (USCIS'in NOA1 receipt'inin zarfını) aldım. (Bu arada adres kanıtı için istenen belge bir mektup bile olur dediler ama mektubun üzerinde bir damga (stamp)olmalı. Stamp’li mektup olmazsa kabul etmiyorlar. SSN'imi gönderdikleri official social security zarfı bile üzerinde damga olmadığı için adres kanıtı olarak kesınlıkle kabul olmadı... Aklınızda bulunsun. Kendi kendinize USPS’ten damga bastırılmış şekilde bir mektup gönderirseniz 3 gün içinde kendi mektubunuz evinize gelir ve bu da bir adres kanıtı olarak DMV’de kabul ediliyor (DMV memuru bunu söyledi bana).

Sınav 20 soruydu, Türkçe seçeneği vardı, ben İngilizce çalıştığım için İngilizce girdim (çeviri Google Translate çevirisiyse terimleri garip çevirebilir korkusu ile). Sırada çok beklemedim pat diye resmimi çektiler ve sınava oradaki PC’lerden birinde girdim. Süre kısıtlaması yoktu. 20 soru. 14 doğru yapmanız yetiyor.

Neyse.
      Sınav bitince sonucu direkt gördüyorsunuz ekranda. sınavı geçince tekrar karşıdakı kioska yönlendırıyo guvenlık ve o kıoskta Toplamda 44 dolar gibi bir ücret ödüyosunuz. KK ile ödeyebiliyorsunuz o an. Bu ücretin içinde yazılı sınav ücreti, yazılı sınavı geçtikten hemen sonra evinize gönderilecek learner permit kartı ücreti, daha sonra gireceğiniz sürüş sınavı ücreti(bır sınavdan kalırsanız 2. bir sınava giriş hakkı da bu ucretın ıcınde) ve sürüş sınavını geçerseniz basılacak ehliyetinizin ücreti dahil.. neyse ödemeleride yaptıktan sonra dmv den cıktım eve dondum, 1 hafta sonra learner permit kartım eve geldi(tamamen orjınal ehlıyet ile aynı kart,sadece uzerınde Lerner permit yazıyor Driver License yerine).. ve hemen ınternetten improve isimli dmv den onaylı bir kurum aracılıgı ile 5 saatlik online pre-licensing course’u satın aldım bitirdim.. suruş sınavı bunu tamamlamadan yapılmıyor çünkü(buna da 40 dolar ödüyorsunuz, tamamen evden online yapıyorsunuz, süre sınırı yok sıkıldıkça ara verıp ertesı gun falan devam edebılırsınız ama lanet bişey lanet gelsin yaaaa fecci sıkıcıydı). Bu kursu tamamladıktan sonra online olarak tamamladığınıza dair sertifika DMV’ye otomatik olarak gönderiliyor. DMV sisteminde en geç 48 saat içinde gözüküyor ve ondan sonra artık sürüş sınavı için DMV resmı sıtesınden randevu alabilirsiniz.

Ben de biraz NYC de cekılmış sürüş sınavı videolar izleyip sürüş sınavında ne gibi tuhaf istekleri olduğunu anlamaya çalıştıktan sonra NY’da manhattan'a nazaran trafıgın daha az ve yolların daha geniş olduğu söylenen Staten Island’daki Fox Hills sınav yerınde sınava girmek için randevu almaya karar verdim (bu da online alınıyor).

Ama randevuyu almadan hemen önce sürüş test alanıma(fox hill) yakın puanı yüksek bir sürücü okulunu buldum ve telefonla aradım, 24’ünde test için sınav aracı kiralamak istediğimi söyledim. "24nisan saat 2:15pm’de boş aracınız var mı eğer varsa randevu alıcam o saatte boşluk var şu an" dedim, fiyat 140 dolardı. "45 dakikalık bir test alanı sürüş kursu paketimiz var" dediler, "testten önce test alanında araçla 45 dakika eğitim veriyoruz" dediler 45 dk egıtım + sınav ıcın araç kiralama+sıgorta vs hersey dahil 190 dolardı. Dedim "Lütfen cok ıyı olur". sınava giriş için araba sorunu da cozuldu... bu arada 45 dakika sınav öncesi eğitim olayı baya iyiydi, çünkü TR’deki park edişlerinizi falan tamamen unutun. Ben ki iğne deliği kadar yere tek seferde rahatça park edebilen biriyim buna rağmen benim park ediş şeklim tamamen sınavdan kalma sebebiymiş... Neyse 24’ünde teste girdim ve sorun yaşamadan geçtim.. Ehliyeti de 1 hafta içinde eve gönderiler...
      Green card’a gelinceeeee... green card sürecim hızlı oldu 1 Nisan’da giriş yaptım 23 Nisan’da kartımı posta ile gönderdiler. Elime sanırım 1 Mayıs’ta geçti green card. Ehliyet de ondan 1 gün sonra geldi...Banka hesabımı zaten SSN gelmeden önce açmıştım BofA dan.. Kredi kartı başvurusunu da Apple Card’tan yaptım ve bir kredi kartı verdiler hemen kredi skoru yükseltmek için olmazsa olmaz diyebilirim. Kısacası tam 1 ay içinde E sınıfı ehliyeti de halletmiş oldum. GC de geldi, SSN de geldi, banka hesabı da açtım, KK’yı da tanımladılar, cep tel hattım zaten vardı T-Mobile’dan ve adres kanıtı da yaptım.BofA Banka hesabı için SSN şart değil,göçmen vizenizi gösterirsenız kabul edıyorlar ssn geldıgınde şubeye ugrayın guncelleyelım dıyorlar(chase cok daha katı bu konuda), ben SSN gelmeden önce açtım ama adres kanıtı kesinlikle istiyorlar. Bunun en hızlı yolu ise eve gelen bir faturaya adınızı ekletmek. Hatta bunu siz daha Türkiye'deyken bile yapabilirsiniz; ABD'de kalacagınız evdeki yakınınızdan rica edin, elektrik şirketini arayıp direkt adınızı faturaya ekletsinler. Faturanın eve gelmesi zaten 1 hafta ya da 1 ay sürebiliyor, böyle yaparsanız siz ABD'ye geldiğinizde adres kanıtınız evde hazır sizi beklıyor olur. abd ye geldiğinizde de kendinize yukarıda yazdığım gibi resmi damgalı bir mektup yollarsınız elinizde daha gelır gelmez 2 adet adres kanıtınız hazır olur... Bu arada Real ID diye bir kimlik seçeneği var (bunu sadece geçerli oturma izni olan ve ikametini 2 ayrı belge ile kanıtlayabilen yasal göçmenler alabiliyor). Standart ehliyet (kimlik) tek adres kanıtıyla alınırken Real ID ehliyet için 2 tane adres kanıtı istiyorlar. Eğer ehliyet almaya hazırlanıyorsanız, 2 adet adres kanıtı hazır edin başvuru yaparken ki gitmişken ehliyetinizi Real ID olarak alın böylece eyaletler arası uçuş yaparken yanınızda pasaport taşımak zorunda kalmazsınız...... Sormak istediğiniz bir şey olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım...

U
      uguran
    • RE: ABD Yolunda Evlilik

Merhaba, forumda araştırdım ama aynı durumda olan biri ile karşılaşmadım.

2020 yılında abd ye varır varmaz hava alanında sorguya alındım ve bir onceki gelişimde izinsiz çalıştıgıma kanaat getırılerek cbp officer tarafından vizem revoke edildi (over stay durumum yoktu) ve geri gonderildim, 2 yıl sonra da abd vatandaşı kız arkadaşımla Turkıye de evlendım, bu ay i-130 u USCIS den online doldurduk ve sureci başlattık. Benım sorum şu;
      Benım gibi hava alanında benım ile aynı bahane ile Tourist vizesi revoked edilip Trye geri gonderilen birisi varmı buralarda?? Varsa eğer, bu surceten sonra tr de evlilik yapıp abd ye gocmenlık surecı baslattıktan sonra extra bir ban kaldırmak çin form doldurdu mu? kısacası 5 yıllık ban için af formu doldurmam gerekıyor mu yoksa gerekmiyormu bunu ogrenmek ıstıyorum. Kısıtlı bilgilere ulaşabilsemde, araştırmalarım, 5yıllık banın abd vatandaşı ile evlenince otomatık olarak affedıldıgı sonucuna varmama sebep oldu. Green kartlı bırıyle evlılıkte af olmuyormuş hatta araştırmalarımda bunu kesın olarak ogrenebıldım, ancak abd vatandaşı ile evlılıkte bu tür basit vize ihlalleri af oluyor sanırım. Yınede bu durumu yaşayıp akabinde evlilik yolu ile turkıyede goçmenlik vizesi başvurusu yapmış, tecrube etmişve kesin bilgi sahibi bırılerı varsa eger kendi süreclerinin hakkında bana bilgi verirlerse çok sevinirim.
      Teşekkür ederim....(başka bir başlıkta yazdım bu iletiyi fakat siteyi tam kullanmayı bilmedeğimden dolayı yeni balkık topluluk tarafından yeterince gorünür oldu mu bunu bilemediğim için buraya da yazdım:)

U
      uguran

Screen Shot 2022-11-08 at 16.37.29.png
      Uyap Vatandaş Portal’da Imza-Kaşe – aslı gibidir mühürü veya E İmzalıdır ibaresi maalesef yok. Sayfa bomboş düz imzasız bir çıktı, I130 Ve/Veya Uscıste İmzasız mühürsüz bi evrak kopyasının Kabul Edilmeme Olasılıgı Cok Yuksek, İmzasız Kaşesiz Gondermek En Az 2-3 Ay Zaman Kaybı Rıskı Barındırır, Formda Okudugum Kadarıyla Hep Bu Ayrıntılar Yuzunden Surecleri Uzamış Kişilerin, Mahkeme gerekçeli kararları ve buna benzer mahkeme Evrakları geçerlilik Suresi hiç bitmeyen (Omur Boyu Kullanılabılecek) evraklardır, Bence Online Olarak talepte bulunulup ,Apostil Yapılıp Klasorunuzde ıslak ımzalı gerçek kopya olarak herzaman Bulundurulması Gereken Bır Evrak, Rfa Alsanız Bu Yuzden, Apostil Ve Mahkeme Dosyası Talep Etseniz Eve Gelmesi 10-20 Gun, Toplamda 4 Ya Yakın Zaman Kaybı Olabılır, Bence Değer Mi Riske?Bence Değmez. Zaten En Ufak Bir Hata Gorsunler Evrak Talebinde Bulunuyor İmmigration Offıcer Lar.
      Kaldı ki hiç bi şekilde sorun yaşamasanız bile konsolosluk gorusmesınde yukledıgınız evrakların orjinallerini yanınızda getirmenizi istiyorlar, ya o aşamada bu ımzasız kaşesiz olan karar çıktısını kabul etmezlerse, bence risk fazla yinede taktir başvuru sahiplerinin elbette.

image.png

U
      uguran

@anilcakir00 Mrb Anıl, benımde aynı durum oldu bu hafta, 0 a indi, beklenenden fazla uzun sürdü case’iniz yazıyor suan.

Sıradan bi durum gibi görünüyor.

U
      uguran

@Davut-Korkmaz benim başvuru senden tam 1 ay once(ekim23 2022) ,bende hala bekliyorum, o yuzden hiç moralini bozma:)

U
      uguran

@Uycleperdue oyleyse sıze bugun nvc den randevu maili gelse 1 ay sonrasına verıcek en az, buda demek oluyorki suan ıcın dq dan sonra 6 ay en az:(

U
      uguran

@Hava CEAC NVC DOCUMENT CHECKLIST( aşağıdakiler sponsorun sadece abd deki eşiniz oldugunu( yıllık gelirinin 30.000 üstü oldugunu) varsayarak bir check list hazırladım) bu arada sanırım(emin değilim) 27.000 dolar yıllık gelir bile yetiyor tek başına eş sponsorlugu için eğer abd deki eşinizin bakmakla yukumlu oldugu household member olarak başkaları yoksa...
      • abd deki eşin son 6 ay Paystub ları yükle (GÜNCEL OLSUN)
      • abd deki eşin Eployment Letter (GÜNCEL OLSUN)
      • abd deki eşin W2 ları yükle (son 3 sene)
      • abd deki eşin 1040 ları yükle (son 3 sene)
      • Tax Transkriptleri yükle (son 3 sene)
      • Biometric resim çekil ve yükle
      • abd deki eşin varsa boşanma evraklarını yükle
      • green card alacak kişinin Kendı boşanma evraklarını varsa yükle(Tr)
      • abd deki eş I-864 Formunu dolduracak ve onu da sisteme yükliyceksin (Islak Imzalı Olan)
      • Evlilik cüzdanını yükle (Tr)
      • green card alacak kişinin Pasaport resmini yükle
      • green card alacak kişinin Askerlik belgesini yükle
      • abd deki eşin pasaport, citizenship sertificate ve social security kartının resmini yukle
      • green card alacak kişinin Sabıka kaydını yükle( GÜNCEL OLSUN Tr-Eng)
      • green card alacak kişinin Nüfus Kayıt örn. Yükle(GÜNCEL OLSUN Tr-Eng)
      • abd deki eşin varsa savings Account statement Yükle
      ve goçmen formunu online doldururken cok dikkatli doldur.

U
      uguran

@Gizem-Alioglu 2 yıldan fazla hapis cezası aldıgınız bir sicil kaydı varsa sorun oluyor diye okumuştum forumdaki olumsuz mulakat geçiren birisinden. af dosyası hazırlaması için yönlendirilmişti sanırım. onu iyi araştırın isterseniz.

U
      uguran

uguran tarafından gönderilen son iletiler

Hepinize Selamlar.

ABD NYC’ye girişim yaptım ve sizle işe yarayacak detayları ve deneyimlerimi paylaşayım dedim.

Öncelikle vizemi Mart 12 2026’da teslim aldım.

Nisan 1’de JFK’den giriş yaptım.

Son zamanlarda haberlerde çıkan sıra çok var operasyonlar aksıyor durumları doğruymuş. Pasaportumu damgalatmak için 1 saat kadar sırada bekledim. 30 dakika neredeyse sıra hiç ilerlemedi.
      Pasaporta damga basıldı ve beni CBP’ye yönlendirdiler. Orada da 1 saat kadar bekledim ve sonra CBP adresin doğru mu diye teyit aldı ve green card bu adrese gelecek deyip "you’re good to go" dediler pasaportumu verdiler ve havalimanı işlemleri tamamlandı.

6 gün içinde SSN posta ile geldi. SSN gelene kadar ehliyet sınav sorularına bir göz atmıştım sınava girmeye hazırdım. 8 Nisan için DMV’den randevu aldım ve giderken yanımda SSN kartımı, pasaportumu, ve ikamet kanıtı olarak USCIS stamp basılmış zarfını (USCIS'in NOA1 receipt'inin zarfını) aldım. (Bu arada adres kanıtı için istenen belge bir mektup bile olur dediler ama mektubun üzerinde bir damga (stamp)olmalı. Stamp’li mektup olmazsa kabul etmiyorlar. SSN'imi gönderdikleri official social security zarfı bile üzerinde damga olmadığı için adres kanıtı olarak kesınlıkle kabul olmadı... Aklınızda bulunsun. Kendi kendinize USPS’ten damga bastırılmış şekilde bir mektup gönderirseniz 3 gün içinde kendi mektubunuz evinize gelir ve bu da bir adres kanıtı olarak DMV’de kabul ediliyor (DMV memuru bunu söyledi bana).

Sınav 20 soruydu, Türkçe seçeneği vardı, ben İngilizce çalıştığım için İngilizce girdim (çeviri Google Translate çevirisiyse terimleri garip çevirebilir korkusu ile). Sırada çok beklemedim pat diye resmimi çektiler ve sınava oradaki PC’lerden birinde girdim. Süre kısıtlaması yoktu. 20 soru. 14 doğru yapmanız yetiyor.

Neyse.
      Sınav bitince sonucu direkt gördüyorsunuz ekranda. sınavı geçince tekrar karşıdakı kioska yönlendırıyo guvenlık ve o kıoskta Toplamda 44 dolar gibi bir ücret ödüyosunuz. KK ile ödeyebiliyorsunuz o an. Bu ücretin içinde yazılı sınav ücreti, yazılı sınavı geçtikten hemen sonra evinize gönderilecek learner permit kartı ücreti, daha sonra gireceğiniz sürüş sınavı ücreti(bır sınavdan kalırsanız 2. bir sınava giriş hakkı da bu ucretın ıcınde) ve sürüş sınavını geçerseniz basılacak ehliyetinizin ücreti dahil.. neyse ödemeleride yaptıktan sonra dmv den cıktım eve dondum, 1 hafta sonra learner permit kartım eve geldi(tamamen orjınal ehlıyet ile aynı kart,sadece uzerınde Lerner permit yazıyor Driver License yerine).. ve hemen ınternetten improve isimli dmv den onaylı bir kurum aracılıgı ile 5 saatlik online pre-licensing course’u satın aldım bitirdim.. suruş sınavı bunu tamamlamadan yapılmıyor çünkü(buna da 40 dolar ödüyorsunuz, tamamen evden online yapıyorsunuz, süre sınırı yok sıkıldıkça ara verıp ertesı gun falan devam edebılırsınız ama lanet bişey lanet gelsin yaaaa fecci sıkıcıydı). Bu kursu tamamladıktan sonra online olarak tamamladığınıza dair sertifika DMV’ye otomatik olarak gönderiliyor. DMV sisteminde en geç 48 saat içinde gözüküyor ve ondan sonra artık sürüş sınavı için DMV resmı sıtesınden randevu alabilirsiniz.

Ben de biraz NYC de cekılmış sürüş sınavı videolar izleyip sürüş sınavında ne gibi tuhaf istekleri olduğunu anlamaya çalıştıktan sonra NY’da manhattan'a nazaran trafıgın daha az ve yolların daha geniş olduğu söylenen Staten Island’daki Fox Hills sınav yerınde sınava girmek için randevu almaya karar verdim (bu da online alınıyor).

Ama randevuyu almadan hemen önce sürüş test alanıma(fox hill) yakın puanı yüksek bir sürücü okulunu buldum ve telefonla aradım, 24’ünde test için sınav aracı kiralamak istediğimi söyledim. "24nisan saat 2:15pm’de boş aracınız var mı eğer varsa randevu alıcam o saatte boşluk var şu an" dedim, fiyat 140 dolardı. "45 dakikalık bir test alanı sürüş kursu paketimiz var" dediler, "testten önce test alanında araçla 45 dakika eğitim veriyoruz" dediler 45 dk egıtım + sınav ıcın araç kiralama+sıgorta vs hersey dahil 190 dolardı. Dedim "Lütfen cok ıyı olur". sınava giriş için araba sorunu da cozuldu... bu arada 45 dakika sınav öncesi eğitim olayı baya iyiydi, çünkü TR’deki park edişlerinizi falan tamamen unutun. Ben ki iğne deliği kadar yere tek seferde rahatça park edebilen biriyim buna rağmen benim park ediş şeklim tamamen sınavdan kalma sebebiymiş... Neyse 24’ünde teste girdim ve sorun yaşamadan geçtim.. Ehliyeti de 1 hafta içinde eve gönderiler...
      Green card’a gelinceeeee... green card sürecim hızlı oldu 1 Nisan’da giriş yaptım 23 Nisan’da kartımı posta ile gönderdiler. Elime sanırım 1 Mayıs’ta geçti green card. Ehliyet de ondan 1 gün sonra geldi...Banka hesabımı zaten SSN gelmeden önce açmıştım BofA dan.. Kredi kartı başvurusunu da Apple Card’tan yaptım ve bir kredi kartı verdiler hemen kredi skoru yükseltmek için olmazsa olmaz diyebilirim. Kısacası tam 1 ay içinde E sınıfı ehliyeti de halletmiş oldum. GC de geldi, SSN de geldi, banka hesabı da açtım, KK’yı da tanımladılar, cep tel hattım zaten vardı T-Mobile’dan ve adres kanıtı da yaptım.BofA Banka hesabı için SSN şart değil,göçmen vizenizi gösterirsenız kabul edıyorlar ssn geldıgınde şubeye ugrayın guncelleyelım dıyorlar(chase cok daha katı bu konuda), ben SSN gelmeden önce açtım ama adres kanıtı kesinlikle istiyorlar. Bunun en hızlı yolu ise eve gelen bir faturaya adınızı ekletmek. Hatta bunu siz daha Türkiye'deyken bile yapabilirsiniz; ABD'de kalacagınız evdeki yakınınızdan rica edin, elektrik şirketini arayıp direkt adınızı faturaya ekletsinler. Faturanın eve gelmesi zaten 1 hafta ya da 1 ay sürebiliyor, böyle yaparsanız siz ABD'ye geldiğinizde adres kanıtınız evde hazır sizi beklıyor olur. abd ye geldiğinizde de kendinize yukarıda yazdığım gibi resmi damgalı bir mektup yollarsınız elinizde daha gelır gelmez 2 adet adres kanıtınız hazır olur... Bu arada Real ID diye bir kimlik seçeneği var (bunu sadece geçerli oturma izni olan ve ikametini 2 ayrı belge ile kanıtlayabilen yasal göçmenler alabiliyor). Standart ehliyet (kimlik) tek adres kanıtıyla alınırken Real ID ehliyet için 2 tane adres kanıtı istiyorlar. Eğer ehliyet almaya hazırlanıyorsanız, 2 adet adres kanıtı hazır edin başvuru yaparken ki gitmişken ehliyetinizi Real ID olarak alın böylece eyaletler arası uçuş yaparken yanınızda pasaport taşımak zorunda kalmazsınız...... Sormak istediğiniz bir şey olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım...

U
      uguran

@Yuri-Spaky bukadar detaylı olarak eskı maillerinizi copy past yaptıgınız ıcın cok teşekkur edeırm. baya ugraşmışsınız. bana bu maillerin hıç biri gelmedi. , pasaportumun issued oldugu gun şu maili aldım '' Attention: If you need customer support, please contact [email protected] as GTS Premium Services does not provide support for this location. For more information please visit www.USTravelDocs.com

Dear Visa Applicant,

UID xxxxxxxxxx

Dear Visa Applicant,

Please be informed that your U.S. Visa documents are ready.
      The quickest and simplest method to receive your documents at your preferred address is through courier delivery or select one of the premium pick-up locations. Kindly use the below link for ordering courier delivery.

GTS Premium

If you wish to collect your passport at a standard services pick-up location, please refer to the details below.

Applicants who choose to collect their passports at the standard pickup locations in Istanbul or Ankara must schedule an appointment in advance via https://schedule.gtspremium.com/. Please note that appointment slots are limited, and we recommend you consider one of the premium delivery options if you are unable to secure an appointment date and time that matches your itinerary.

Alternatively, from 5th January 2026 applicants may use the new Premium Services - Extended Pick-up time for passport collection from the standard pick-up locations in Ankara or Istanbul (as per the US Post where the visa application was applied). Please use the above link for registering to avail the service.

Working hours: Standard passport collection 09:30 AM to 17:30 PM, Monday to Friday (official holidays excluded)
      Premium Services - Extended Pick-up time for passport collection from 5th January 2026 18:00 PM to 19:00 PM with a fee of 310 TRY.

Attention – Applicants who do not have an appointment for the day will not be entertained for passport collection. Please ensure that you arrive 15 minutes before your appointment schedule. Delaying beyond 15 minutes will result in making another appointment.

Locations:
      Istanbul: Astoria İş Merkezi, Kat: B1, Bölüm: M40, Esentepe, Şişli, İstanbul, Türkiye
      Ankara: Mustafa Kemal Mah. Dumlupınar Bul, 274/4 A Blok No:11-12, 06530, Çankaya/Ankara
      ATTENTION: After booking, a QR code will be generated—please save a screenshot immediately for your records. and present to the staff when collecting your passport. Each applicant (UID number) requires an individual appointment, and once confirmed, the appointment cannot be cancelled or rescheduled. If you fail to collect the passport on time, you can schedule a new appointment on the next working day.
      If you have already collected your passport, disregard this email. If your selected appointment date falls beyond the 20-business day window, the passport may no longer be available for pickup. Therefore, ensure your appointment is scheduled within the 20-business day period to avoid complications.
      Please bring the following documents or your passport(s) will NOT be handed over.
      • To collect your passport from VFS Document Collection Center, you must present a copy of your valid government-issued photo ID (i.e., Resident Identity Card, Temporary Stay/Resident Permit or Driving License).
      • If a representative is collecting your passport on your behalf, the representative must present:

1. A copy of you and your representative’s valid government-issued photo ID.
      2. An authorization letter signed by you with stamp duty containing the following information:
         Your name and passport numbers.
         Your representative's name.
        Additional documents:
      3. A copy of your family card and an authorization letter signed by one of applicants if you are a group of immediate family.
      4. A copy of your family card and an authorization letter signed by one of your parents if you are an applicant under the age of 18.
      5. An authorization letter with company letterhead signed by person in charge if you are a group of the same company/travel agent/manning agency.

For details, visit: https://www.ustraveldocs.com/tr/en/submitting-your-documents

Best regards,
      VFS Global on behalf of www.ustraveldocs.com ''

bu maıl'i aldıktan sonra, geçen sene ıntervıew dan once kurye odemesı yapmıs olsam da, sistemlerı degıstırdıklerı için belkı sorun cıkar diye yıne de odeme yaptım... odeme yapttıktan sonra hıc bır onay maıl ı gelmedı... bende sonrasında bı sorun var dıye bugun bır tıcket actım vfs ye, neyse kı bır trackıng no paylaştılar ama bu akşama kadar trackıng no da bıle hıc bırsey cıkmıyordu.. neyse kı pasaport yarın teslım edılıcekmıs ups ıle gorustum... tekrar cok tesekkur ederım. baya ugraşmışsınız cok minnettarım....

U
      uguran

@Yuri-Spaky cevabınız için çok teşekkur ederım... ben pasaportumu posta ile yolladıgım ıcın, interview a girmedim ben, 2025 ocak ayında interview a girmiştim ve red almıştım geçici olarak, bu sene abd elçiliğinin tum kargolama sistemi değiştirildiği için(artık ptt ile çalışmıyorlar), geçen sene ödediğim ptt delivery seçenekleri falan geçersz hale gelmiş sanırım, bu yzuden kafam karıştı aslında, bana vfs globalden mesaj geldı dokumanlarınız bıze ulaştı dıye. ama hepsı bu:) tracking number yok, kargoyu takıo edıcegım bır link yok.. hiç bi haber yok.. bir tek ödeme linki geldi, ödemeyi yaptım, ödeme onay mali bile gelmedi. hani bi mail gelseydi ''ödemeniz başarı ile alındı, pasaportunuz en yakın zamanda şu şu yere teslim edilecektir'' diye ona bile okeyim tracking no olmasa bile.. o bile yok...

U
      uguran

@Yuri-Spaky ya bana ödeme yaptıktan sonra onay mali bile gelmedi, tracking number i takıp etmek ıcın bır web siteleri bile yok sanırım. ben bulamadım. ya da başka bşr kurye fırması ile mı calısıyorlar(ups falan)

U
      uguran

herkese selammm, vize onayından sonra VFS GLOBAL MAİLİ gelince,direkt o maildeki yönergelerı izleyip PİCK UP LOCATION SECIP ODEME MI YAPMAK GEREKIYOR??. ben bu pickup location i zaten intervşew dan cok once https://www.ustraveldocs.com/ da seçmiştim. biraz önce sankı bu linkten seçip premium pick up location seçmemişim gib tekrar mail geldi bende girip istanbul locatıonunu sectım 750 ödedim... ama sorum şu. biz bu pasaportu nereden takıp edebılıyoruz. bır iletişim noları bile yok... ve tecrubesı olanlar yazabılırse sevınırım bu akşam ödeme yapınca bu pasaport kaç gunde ıstanbuldaki pıck up locatıon da oluyor?

U
      uguran

@Nazmi-Şener yardımcı olabıldıysem ne mutlu bana, ama en önemli rfe bence sgk dan alınan sağlık sıgortanızdan eşinizin yararlandıgına daır kagıttır. aynı abd de ortak bir fatura ödemesı gıbı guclu bır evraktır. ve rfe nize, 130 başvurunuzu yaptıktan sonra cekıldıgınız resımlerı, yanınıza seyahat ettıyse bşletleri, ve yazışmalarınızın screen shot larını bşr pdf yapıp yuklemenızı de tasıye ederım... 130 başvurunuz ustunden nerdeyse 1 sene geçti, o rfe de , bu gecen bır sene ıcınde hala cok sık gorustugunuzu yenı resımler yenı mesajlaşmalar ve varsa bılet ve tatıl rezervasyonlarıyla da guclendırmenız cok ıyı olur...

U
      uguran

@Nazmi-Şener Size gelen RFE deki bu bahsettiğiniz kanıt talepleri bir template, bir dilekçe ile bırlıkte yaşamadıgınız ıcın orda sıraladıklarınızı sağlamanızın ımkansız oldugunu yazın. ve ardından sgk ya gidip(eğer eşiniz aynı zamanda tc vatandaşı ise ve tr de evlendıysenız, sgk dan sizin sıgortanızdan yararlandıgını belgeleyın sgk o belgeyı dırek verıyor, sonra, eğer ıkınızın tr de zaman gecırdıgınız gunlerde sızınle restoranta yemek yemeye gıden ya da sızle gezmeye yada bırlıkte tatıle gıttıgınız esınızıde sızın sayenızde tanıyan arkadaşlarınızdan şuşu şekılde bu çifti tanıyrum ve su tarıhte şu zamandan beri tanışıyorlar şu tarıhte bırlıkte su etkınlıgı yapmıştık gibi bi kagıt ımzalatabılırsınız... ve bu ımzalı kagıtları de rfe ye sunabılırsınız...ayrıca sizin adınıza eşinizin abd de kı evıne hıc bır kargo ya da gonderı geldıyse, o gonderı ustundekı sizin adınızı ve esınızın abd adresını gosterır resmı de sunabılırsınız kanıt olarak. ayrıca, youtube oremıum hesabınız varsa ve ortak kullanıyorsanız bunu da sunabılırsınız, spotify aile uyelıgınde bırlıkte kullanıyorsanız bunu da sunabılırsınız, ve apple ın şu şcloud hafızasının aıle paketı secenegı var eger onu kullanıyorsanız bırlıkte o da otak bırseydır onu da sunabılırsınız... ben bunları sunmuştum aynı template bana da geldı ve sorunsuz 15 gun ıcınde onay geldı... hatta eşim benım adıma ek kart cıkartmıştı abd de(chase ssn olmasa bıle yapıyordu bu ek kart olayını) bu ek kartın posta zarfında da benım adım yazıyordu ve bu zarfında resmını cektım ve kanıt olarak koydum. bunlar fazlasıyla yeterlı olacaktır.... sona gelmışsınız...

U
      uguran

@lina pasaport konsolosluga ulaşır ulaşmaz vizenizi basarlar. bugun kargolasanız muhtemelen perşembe yada cumaya kadar pasaportunuzu vize basılı halde teslim alma olasılıgınız yuksek... benden de ceac a yuklemiş olmama ve evrakımın onaylanmış olmasına rağmen aynı evrakı geçen hafta tekrar istediler ve tekrar submit ettim ceac a.

U
      uguran

@lina evet bu durum forumda bir kaç kişinin başına gelmişti, yanınızda traskriptler yoktu sanırım görüşmeye gittiğinizde... zaman kaybetmeden transkriptleri tekrar sisteme yükleyin hemen ceac a ve pasaportunuzu bugun hemen kargoya verın eğer bir pc ye erişiminiz varsa şuanda. transkriptler bugun gorsumede yanınızda cıktı olarak yoktuysa eger, herhangi bir aksilik olmaması ıcın transkriptlerin bir cıktısını da pasaportunuzla bırlıkte zarfa koyun ve oyle yollayın.

U
      uguran

arkadaş merhaba, bir sorum olucak başına gelen varsa lütfen cevaplasın. ben nvc nin istedği evrakları ceac a yukleyip dq olalı nerdeyse 6 ay oldu, 2 hafta sonra interview var nvc den bi anda mail geldi ve tam olarak benden istenilen evrak şu '' translation of divorce sertificate'' ben zaten nvc ye boşanma mahkeme kararımı ve yeminli tercümesini yükledim mayıs ayında submit ettim ve onaylanıp DQ oldum(şuan hala ceac sistemde görünüyor). vize interview a 15 gun kala zaten sistemde yuklu olan evrağı neden tekrar istiyolar benden? yoksa boşanma sertifikası mahkeme kararından bagımsız farklı bir evrak mı?

U
      uguran