Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler
-
Sizin kategorinizdeki vize basvurusunda Unganlar'da muayenenizi tamamladiktan sonra (ilave bir TB testi veya psikiyatri uzmani randevusu planlanmaz ise, saglik muayenesi surecinizin tamamlandigini soylerlerse kayit kabuldaki gorevli) Unganlar ile bir daha isiniz yok, raporunuz kapali zarf icerisinde konsolosluga gonderiliyor ve asi kartinizin kopyasi da size email ile gonderiliyor. Bir sonraki asamaniz randevu tarih ve saatinde konsoloslukta olmak.
-
Hepinize Selamlar.
ABD NYC’ye girişim yaptım ve sizle işe yarayacak detayları ve deneyimlerimi paylaşayım dedim.
Öncelikle vizemi Mart 12 2026’da teslim aldım.
Nisan 1’de JFK’den giriş yaptım.
Son zamanlarda haberlerde çıkan sıra çok var operasyonlar aksıyor durumları doğruymuş. Pasaportumu damgalatmak için 1 saat kadar sırada bekledim. 30 dakika neredeyse sıra hiç ilerlemedi.
Pasaporta damga basıldı ve beni CBP’ye yönlendirdiler. Orada da 1 saat kadar bekledim ve sonra CBP adresin doğru mu diye teyit aldı ve green card bu adrese gelecek deyip "you’re good to go" dediler pasaportumu verdiler ve havalimanı işlemleri tamamlandı.6 gün içinde SSN posta ile geldi. SSN gelene kadar ehliyet sınav sorularına bir göz atmıştım sınava girmeye hazırdım. 8 Nisan için DMV’den randevu aldım ve giderken yanımda SSN kartımı, pasaportumu, ve ikamet kanıtı olarak USCIS stamp basılmış zarfını (USCIS'in NOA1 receipt'inin zarfını) aldım. (Bu arada adres kanıtı için istenen belge bir mektup bile olur dediler ama mektubun üzerinde bir damga (stamp)olmalı. Stamp’li mektup olmazsa kabul etmiyorlar. SSN'imi gönderdikleri official social security zarfı bile üzerinde damga olmadığı için adres kanıtı olarak kesınlıkle kabul olmadı... Aklınızda bulunsun. Kendi kendinize USPS’ten damga bastırılmış şekilde bir mektup gönderirseniz 3 gün içinde kendi mektubunuz evinize gelir ve bu da bir adres kanıtı olarak DMV’de kabul ediliyor (DMV memuru bunu söyledi bana).
Sınav 20 soruydu, Türkçe seçeneği vardı, ben İngilizce çalıştığım için İngilizce girdim (çeviri Google Translate çevirisiyse terimleri garip çevirebilir korkusu ile). Sırada çok beklemedim pat diye resmimi çektiler ve sınava oradaki PC’lerden birinde girdim. Süre kısıtlaması yoktu. 20 soru. 14 doğru yapmanız yetiyor.
Neyse.
Sınav bitince sonucu direkt gördüyorsunuz ekranda. sınavı geçince tekrar karşıdakı kioska yönlendırıyo guvenlık ve o kıoskta Toplamda 44 dolar gibi bir ücret ödüyosunuz. KK ile ödeyebiliyorsunuz o an. Bu ücretin içinde yazılı sınav ücreti, yazılı sınavı geçtikten hemen sonra evinize gönderilecek learner permit kartı ücreti, daha sonra gireceğiniz sürüş sınavı ücreti(bır sınavdan kalırsanız 2. bir sınava giriş hakkı da bu ucretın ıcınde) ve sürüş sınavını geçerseniz basılacak ehliyetinizin ücreti dahil.. neyse ödemeleride yaptıktan sonra dmv den cıktım eve dondum, 1 hafta sonra learner permit kartım eve geldi(tamamen orjınal ehlıyet ile aynı kart,sadece uzerınde Lerner permit yazıyor Driver License yerine).. ve hemen ınternetten improve isimli dmv den onaylı bir kurum aracılıgı ile 5 saatlik online pre-licensing course’u satın aldım bitirdim.. suruş sınavı bunu tamamlamadan yapılmıyor çünkü(buna da 40 dolar ödüyorsunuz, tamamen evden online yapıyorsunuz, süre sınırı yok sıkıldıkça ara verıp ertesı gun falan devam edebılırsınız ama lanet bişey lanet gelsin yaaaa fecci sıkıcıydı). Bu kursu tamamladıktan sonra online olarak tamamladığınıza dair sertifika DMV’ye otomatik olarak gönderiliyor. DMV sisteminde en geç 48 saat içinde gözüküyor ve ondan sonra artık sürüş sınavı için DMV resmı sıtesınden randevu alabilirsiniz.Ben de biraz NYC de cekılmış sürüş sınavı videolar izleyip sürüş sınavında ne gibi tuhaf istekleri olduğunu anlamaya çalıştıktan sonra NY’da manhattan'a nazaran trafıgın daha az ve yolların daha geniş olduğu söylenen Staten Island’daki Fox Hills sınav yerınde sınava girmek için randevu almaya karar verdim (bu da online alınıyor).
Ama randevuyu almadan hemen önce sürüş test alanıma(fox hill) yakın puanı yüksek bir sürücü okulunu buldum ve telefonla aradım, 24’ünde test için sınav aracı kiralamak istediğimi söyledim. "24nisan saat 2:15pm’de boş aracınız var mı eğer varsa randevu alıcam o saatte boşluk var şu an" dedim, fiyat 140 dolardı. "45 dakikalık bir test alanı sürüş kursu paketimiz var" dediler, "testten önce test alanında araçla 45 dakika eğitim veriyoruz" dediler 45 dk egıtım + sınav ıcın araç kiralama+sıgorta vs hersey dahil 190 dolardı. Dedim "Lütfen cok ıyı olur". sınava giriş için araba sorunu da cozuldu... bu arada 45 dakika sınav öncesi eğitim olayı baya iyiydi, çünkü TR’deki park edişlerinizi falan tamamen unutun. Ben ki iğne deliği kadar yere tek seferde rahatça park edebilen biriyim buna rağmen benim park ediş şeklim tamamen sınavdan kalma sebebiymiş... Neyse 24’ünde teste girdim ve sorun yaşamadan geçtim.. Ehliyeti de 1 hafta içinde eve gönderiler...
Green card’a gelinceeeee... green card sürecim hızlı oldu 1 Nisan’da giriş yaptım 23 Nisan’da kartımı posta ile gönderdiler. Elime sanırım 1 Mayıs’ta geçti green card. Ehliyet de ondan 1 gün sonra geldi...Banka hesabımı zaten SSN gelmeden önce açmıştım BofA dan.. Kredi kartı başvurusunu da Apple Card’tan yaptım ve bir kredi kartı verdiler hemen kredi skoru yükseltmek için olmazsa olmaz diyebilirim. Kısacası tam 1 ay içinde E sınıfı ehliyeti de halletmiş oldum. GC de geldi, SSN de geldi, banka hesabı da açtım, KK’yı da tanımladılar, cep tel hattım zaten vardı T-Mobile’dan ve adres kanıtı da yaptım.BofA Banka hesabı için SSN şart değil,göçmen vizenizi gösterirsenız kabul edıyorlar ssn geldıgınde şubeye ugrayın guncelleyelım dıyorlar(chase cok daha katı bu konuda), ben SSN gelmeden önce açtım ama adres kanıtı kesinlikle istiyorlar. Bunun en hızlı yolu ise eve gelen bir faturaya adınızı ekletmek. Hatta bunu siz daha Türkiye'deyken bile yapabilirsiniz; ABD'de kalacagınız evdeki yakınınızdan rica edin, elektrik şirketini arayıp direkt adınızı faturaya ekletsinler. Faturanın eve gelmesi zaten 1 hafta ya da 1 ay sürebiliyor, böyle yaparsanız siz ABD'ye geldiğinizde adres kanıtınız evde hazır sizi beklıyor olur. abd ye geldiğinizde de kendinize yukarıda yazdığım gibi resmi damgalı bir mektup yollarsınız elinizde daha gelır gelmez 2 adet adres kanıtınız hazır olur... Bu arada Real ID diye bir kimlik seçeneği var (bunu sadece geçerli oturma izni olan ve ikametini 2 ayrı belge ile kanıtlayabilen yasal göçmenler alabiliyor). Standart ehliyet (kimlik) tek adres kanıtıyla alınırken Real ID ehliyet için 2 tane adres kanıtı istiyorlar. Eğer ehliyet almaya hazırlanıyorsanız, 2 adet adres kanıtı hazır edin başvuru yaparken ki gitmişken ehliyetinizi Real ID olarak alın böylece eyaletler arası uçuş yaparken yanınızda pasaport taşımak zorunda kalmazsınız...... Sormak istediğiniz bir şey olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım... -
Merhaba arkadaslar Ds160 formu doldurdum
Us vize hesabimda dpgum tarıhımı yanliş yazdim nasıl düzeltirim bilgisi olan varmi -
-
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
-
-
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz .. -
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
-
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
-
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler -
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
-
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
-
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
-
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
-
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var. -
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi. -
Benzer bir sorunda biz yaşıyoruz Eşimle birlikte aktif Türkiye'de yaşıyoruz burda oturum kartı aldık eşime amacımız bana vize çıkana kadar hiç yoktan NVC aşamasına gelene kadar birlikte olabilmek. Buna cevap vericek olur mu bilmiyorum Sponsorun Eşimin ABD İle ilişkisi çok kopuk 2021 ve 2023 tax returnlerini eksiksiz bir şekilde file etmiş. fakat 2022 ve 2024 yılını file etmedi. Çünkü geliri minimum filling olan 10.000$ altında olduğu için uğraşmadı aslında yaptığı şeyde bir sorun yok fakat bu bizim sürecimizi nasıl etkileyecek ABD'de değiliz bu tax'ları doldurmak istesek bile geçmişe yönelik tax return ABD'ye gitmeden nasıl yapacağız?
Bir diğer konu benim eşimin Amerika ile gerçekten fiziki bir bağının olmaması ailesi meksikada yaşadığı için hep meksikada kalmış amerikaya gitmiş çalışmış para kazanmış dönmüş ve genelde bu şekilde devam etmiş hiç kalıcı olarak yerleşmemiş ailesi orda olmadığı için
Banka Hesabı yok ABD Telefon numarası yok +1 numarası yok. Eyalet kimliği süresi muhtemelen biz NVC Aşamasına gelmeden dolucak Voter Register baktığımda sadece 1 kez oy kullanmış. Herhangi aktif bir Lease veya adres yok.Ve tüm bunlardan daha büyük sorunumuz eşimin kendi anne ve babası içinde Green Card başvurusunda bulunmuş olması bu süreçte şuanda devam ediyor ve biz I-130 Beklerken onların süreci şuanda NVC aşamasında Joint sponsor aşamasında ilerleyemediler henüz bu süreci ailesinin tuttuğu avukat yürütüyor benim sürecimi ise ben kendim yürütüyorum. Ama sorun şu ki bu süreçte zaten proof of domicile veriliyor. Yani ailesi vizeyi aldığında eşimin Amerikaya taşınması gerekiyor diye biliyorum. Bunu yapmazsa sıra bana geldiğinde NVC aşamasında bunu sorabilirler diye düşünüyorum.
Çok karışık bir durumun içerisindeyiz bunun için ne yapmalıyız aklımdaki tek fikir eşimin Ailesinin vizesi çıktığında eşimi Amerikaya yollamak ordayken telefon numarası,banka hesabı gibi düzenli bir hayat için adımları atması olabilir sanırım başka aklıma bir fikir gelmiyor... Siz olsaydınız ne yapardınız tekrardan yardımcı olan herkese teşekkürler...
-
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
-
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
-
IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
Evlilik göçmen vizelerinde konsolosluk bölümündeki aşamalarda ds 260 formu görünüyor ki biz onu doldurup nvc ye gönderdik tekrardan doldurmamız gerekiyor mu?bide konsoloslukta ödenmesi gereken 325 dolar ödeme görünüyor biz onu da ödedik kafam iyice karıştı
-
@ayse23 IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:
Evlilik göçmen vizelerinde konsolosluk bölümündeki aşamalarda ds 260 formu görünüyor ki biz onu doldurup nvc ye gönderdik tekrardan doldurmamız gerekiyor mu?bide konsoloslukta ödenmesi gereken 325 dolar ödeme görünüyor biz onu da ödedik kafam iyice karıştı
Yok, DS260'i bir daha doldurmaniza gerek yok. CEAC sayfaniza girip, en sonraki barkodlu sayfayi yaninizda bulundurmaniz yeterli.
Siz gocmen vize ucretini NVC'ye odediniz, neden oyle yaziyor ben de anlamadim. Siz yine de yaninizda $325 bulundurun ya da dolar odemesi kabul eden bir kredi karti bulundurun. Kanimca odemis oldugunuz icin almayacaklardir, ama ikinci kez yazmis olmasi benim de kafami karistirdi.
-
Merabalar;
5 yıldır amerikan vatandaşı biri ile evliyim ve beraber türkiyede yaşıyoruz.Biri 4 diğeri 1 yaşında olmak üzere iki çocuğum var. Çocuklarım doğduklarınxda ikisi içinde izmir fahri konsolsoslugu üzerinden işlem yaparak birth certifikalarını ve pasaportlarını aldım. Daha önce hiç düşünmemiştik fakar aralık 2017 de karar değiştirdim ve beraber amerikaya yerleşmeye karar verdik.
15 aralık 2017 ta USCIS 'e gerekli evrakları göndererek I130 formu ile ilk başvurumuzu yaptık.
20 Aralık 2017 tarihnde amerikadaki kayınvalidemin ev adresine NOA geldi ve case'in alındığı bilgisi elimize ulaştı.
Subat ayına kadar USCIS sistemlerinde verilen case number için invalid hatası aldık ve bunun sistemin çok geç update edilmesinden kaynaklı olduğunu öğrendik
18 Temmuzda uscis'in we sitesinde bir update oldu ve Bu şekilde bir ifade görünmeye başladı. "On July 18, 2018, we sent your case, Receipt Number LINXXXXXXXXXX, to the Department of State for visa processing. You can find general information on Consular Processing by visiting our website at www.uscis.gov . The website will provide information on what to do next, who to contact, and how to inform us of any changes in your situation or address. "Şu anda beklemedeyiz, yazılanlara göre NVC 'den bize bir mail gelmesi gerekiyor imiş.
Bu mailimi beklemeliyim yoksa yapmam gereken başka bir adım varmı ?
-
@cagatay-ince IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:
Merabalar;
5 yıldır amerikan vatandaşı biri ile evliyim ve beraber türkiyede yaşıyoruz.Biri 4 diğeri 1 yaşında olmak üzere iki çocuğum var. Çocuklarım doğduklarınxda ikisi içinde izmir fahri konsolsoslugu üzerinden işlem yaparak birth certifikalarını ve pasaportlarını aldım. Daha önce hiç düşünmemiştik fakar aralık 2017 de karar değiştirdim ve beraber amerikaya yerleşmeye karar verdik.
15 aralık 2017 ta USCIS 'e gerekli evrakları göndererek I130 formu ile ilk başvurumuzu yaptık.
20 Aralık 2017 tarihnde amerikadaki kayınvalidemin ev adresine NOA geldi ve case'in alındığı bilgisi elimize ulaştı.
Subat ayına kadar USCIS sistemlerinde verilen case number için invalid hatası aldık ve bunun sistemin çok geç update edilmesinden kaynaklı olduğunu öğrendik
18 Temmuzda uscis'in we sitesinde bir update oldu ve Bu şekilde bir ifade görünmeye başladı. "On July 18, 2018, we sent your case, Receipt Number LINXXXXXXXXXX, to the Department of State for visa processing. You can find general information on Consular Processing by visiting our website at www.uscis.gov . The website will provide information on what to do next, who to contact, and how to inform us of any changes in your situation or address. "Şu anda beklemedeyiz, yazılanlara göre NVC 'den bize bir mail gelmesi gerekiyor imiş.
Bu mailimi beklemeliyim yoksa yapmam gereken başka bir adım varmı ?
Hayir, su an sadece beklemelisiniz.
NVC'den daha once bir posta ya da bildirim aldiniz mi? Uzerinde dosya numaraniz (case number) ve invoice ID olan bir mektup... Eger bu iki bilgi elinizdeyse surece devam edebilirsiniz. Eger elinizde degilse NVC'den mektubu beklemelisiniz.
DS261 veya DS260 formunu doldurdunuz mu?
-
@crazycells Su anda NVC'den bir posta veya bildirim almadım. Elimde case number olmadığı için DS261 veya DS260 doldurmadım.
-
@cagatay-ince IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:
@crazycells Su anda NVC'den bir posta veya bildirim almadım. Elimde case number olmadığı için DS261 veya DS260 doldurmadım.
Tamamdir, emin olmak adina sordum; sirayla mi yazdiniz yoksa asama atlayarak mi yazdiniz emin olamadim cunku

O halde su an tek yapmaniz gereken bu bilgilerin gelecegi mektubu beklemek

-
Selamlar herkese bi sorum olacak eşimin boşanma kağıdı mahkemeden alınmış fakat fotokopi biz bunu uscise ve nvc ye gönderdiğimizde bir sorun çıkmadı fakat mülakata Aslı gerekiyor deniliyor avukatta bi sorun çıkmayacağını söylesede ikilemde kaldık
-
@ayse23 IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:
Selamlar herkese bi sorum olacak eşimin boşanma kağıdı mahkemeden alınmış fakat fotokopi biz bunu uscise ve nvc ye gönderdiğimizde bir sorun çıkmadı fakat mülakata Aslı gerekiyor deniliyor avukatta bi sorun çıkmayacağını söylesede ikilemde kaldık
Eger orjinali sizde yoksa buyuk ihtimal konsolosluk da kabul edecek, ama zaten USCIS ve NVC'in kabul etmesi normal, onlara sadece fotokopileri gonderiyorsunuz. Eger konsolosluk aslinda israr ederse, o durumda cikartirsiniz belgeyi. Bu belgenin olmamasi dosyayi olumsuz etkilemeyecek, sadece belgeyi tamamlayana kadar gecikme olacak o kadar...
-
Merhabalar, ben türk vatandaşıyım eşim amerikan vatandaşı 16 ağustosta ankarada vize görüşmem var nufus kayit örneği ve adli sicil kaydimin apostilli olması mı gerekiyor? Bir de nvc bize randevu mektubu gondermesine ragmen ankara tekrardan bir randevu mektubu gonderdi ve butun belgeleri ceac a yüklememizi istiyorlar kafam karişti ve ben nufus cuzdanimi ceac a yuklemedim onu da istiyorlar ne yapmam lazim bu normal bir durum mu? son olarak cr1 vizesinde Administrative Process girme durumu nasil işliyor? şimdiden teşekkürler
-
@luckyman IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:
Merhabalar, ben türk vatandaşıyım eşim amerikan vatandaşı 16 ağustosta ankarada vize görüşmem var nufus kayit örneği ve adli sicil kaydimin apostilli olması mı gerekiyor? Bir de nvc bize randevu mektubu gondermesine ragmen ankara tekrardan bir randevu mektubu gonderdi ve butun belgeleri ceac a yüklememizi istiyorlar kafam karişti ve ben nufus cuzdanimi ceac a yuklemedim onu da istiyorlar ne yapmam lazim bu normal bir durum mu? son olarak cr1 vizesinde Administrative Process girme durumu nasil işliyor? şimdiden teşekkürler
Nufus kayit ornegi ve adli sicil kaydinin orjinalleri yeterli, apostil yaptirmaniza gerek yok. Eger yeminli tercuman cevirisi varsa onlari da yaninizda goturebilirsiniz.
Nufus cuzdani derken, pasaport bilgisi mi diyorsunuz? Yoksa nufus kayit belgesi mi? Bu belgeyi de tarayip yukleyin CEAC'a...
Evet, NVC yavas yavas online sisteme geciyor, butun belgeleri taratip online olarak yuklemeniz gerekiyor. Dolayisiyla telaslanacak bir durum yok.
CR1'lerdeki AP de ayni normal AP gibi oluyor, cogunlukla 6 ay icinde bitiyor ama biraz daha uzun surebilir. Vize alabilmek icin AP'nin bitmesini bekliyorsunuz. Eger idari islemler uzun surecekse size pasaportunuzu geri veriyorlar, daha sonra idari islem sonuclaninca pasaportunuzu konsolosluga gondermenize gerekiyor. AP konusunda detayli bilgi icin su konuyu inceleyebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/240/dv2018-administrative-process-ap-durumu-i̇dari-i̇şlem
-
Ben bütün belgeleri ceac'a yükledim ve nvc dosyamı tamamladı ve bana bir görüşme günü verdiler 16 ağustos'da Bugün ankaradan bir email aldım 16 ağustos'da randevum var diye ceac'a bütün belgeleri yükleyip görüşmeye orjinallerini getirmemi istiyorlar. kafam karıştı belgeler ceac'da yüklü zaten ve nvc dosyayı tamamladı ne yapmam lazım. bir de askerliğim tecilli türk vatandaşiyim elçilik askerlik durum belgesi ister mi? teşekkür ederim
-
@luckyman IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:
Ben bütün belgeleri ceac'a yükledim ve nvc dosyamı tamamladı ve bana bir görüşme günü verdiler 16 ağustos'da Bugün ankaradan bir email aldım 16 ağustos'da randevum var diye ceac'a bütün belgeleri yükleyip görüşmeye orjinallerini getirmemi istiyorlar. kafam karıştı belgeler ceac'da yüklü zaten ve nvc dosyayı tamamladı ne yapmam lazım. bir de askerliğim tecilli türk vatandaşiyim elçilik askerlik durum belgesi ister mi? teşekkür ederim
Eger yuklediyseniz bir daha yuklemenize gerek yok. Generic bir email o, size ozel degil. Sadece bilgilendirme yapiyor.
Belgelerin orjinallerini Ankara'daki ABD konsolosluguna mulakat gunu goturmelisiniz. TC vatandaslarindan askerlik icin belge istenmiyor.
-
@4ccrazycells çok teşekür ederim. belgeler türkçe ise ingilizce çevirisine gerek yok sanirim. nvc benden national Id card istememişti o yüzden ceac'a yüklemedim ama elçiliğin gönderdi emailde onu da istiyorlar
-
Please note that the documents you have already uploaded into the CEAC are pre-screened. However, the documents listed below are either missing or incorrect. Therefore, please obtain and upload all of the items listed below on your CEAC account at www.ceac.gov before your interview.
email'de böyle bir note var
-
@luckyman IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:
Please note that the documents you have already uploaded into the CEAC are pre-screened. However, the documents listed below are either missing or incorrect. Therefore, please obtain and upload all of the items listed below on your CEAC account at www.ceac.gov before your interview.
email'de böyle bir note var
o halde istedikleri belgeleri de yukleyin. Neden yuklememekte israr ediyorsunuz tam anlayamadim sorunu? Mulakatin hizlica bitmesi icin direktifleri mumkun oldugunda konsoloslugun istedigi sekilde yapmalisiniz. Eger istedikleri belgeleri yuklediyseniz bir sorun yok, eger eksikse tamamini yukleyin.
-
anlamadiğım şey yüklediğim belgeleri tekrar neden yükleyeyim eksik ya da kayıp bir belge olsa nvc onaylayıp bana randevu vermezdi zaten daha önce eksik belge vardı diye nvc dosyayı tamamlamamiştı sonradan eksik belgeyi yukledik ve case tamamlandi
-
@luckyman IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:
anlamadiğım şey yüklediğim belgeleri tekrar neden yükleyeyim eksik ya da kayıp bir belge olsa nvc onaylayıp bana randevu vermezdi zaten daha önce eksik belge vardı diye nvc dosyayı tamamlamamiştı sonradan eksik belgeyi yukledik ve case tamamlandi
Eger istenilen tum belgelerin yuklendigini dusunuyorsaniz bir sey yapmaniza gerek yok. NVC sizin dosyanizi onaylamaz, yurtdisindaysaniz vizenizi sadece konsolos onaylayabilir. Ben yerinizde olsaydim vize islemlerinin kolayligi acisindan konsolos nasil istiyorsa oyle yapardim. Tabii ki tercih size kalmis. NVC'nin mulakat icin dosyayi yeterli bulmasi, konsolosun yeterli bulacagi ve size vize verecegi anlamina gelmez. NVC sadece bir duzenleyici ve araci, case'in kapanmasi konsolosluklarda konsolos onayiyla mumkun, bilginize. Bence "case tamamlandi" anlayisindan vazgecip, konsolosun istedigi sekilde surece devam etmelisiniz. Suradan gocmen vize basvurulari hakkinda daha fazla bilgi edinebilirsiniz:
https://tr.usembassy.gov/wp-content/uploads/sites/91/Immigrant-Visa-Instructions-TR.pdf -
Merhabalar Dün mülakatım vardı ve çok olumlu geçti biz bilgilerimizi ceac’a yüklediğimiz için o kadar hazırlanmama rağmen benden herhangi bi kanıt evliliği belgeleyen ek bi belge istemedi. Bi kaç sorunun ardından tebrik ederim uçabilirsiniz dedi sonra parmak izimi almayacakmısınız dedim oo teşekkür ederim çok iyi hatırlattınız deyip parmak izimi aldıktan sonra bu sefer gerçekten uçabilirsiniz dedi
asıl konuya gelmek istiyorum biz ilk başvuru yaptığımızda benim green cardla ilgili hiç bir fikrim yoktu başvurudan 2 ay sonra bu formu gördüm ve o günden bu yana benim sürecimle ilgili olsun olmasın her konuyu okumaya çalıştım zaman zaman en saçma sorularımıza Büyük bi sabır anlayışla en doğru bilgilerle, hiç bir ücret talep etmeden sadece yardım amaçlı bizi yönlendirdiği için Ali bey’e sonsuz teşekkürler.. hakkınız ödenmez -
@ayse23 IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:
Merhabalar Dün mülakatım vardı ve çok olumlu geçti biz bilgilerimizi ceac’a yüklediğimiz için o kadar hazırlanmama rağmen benden herhangi bi kanıt evliliği belgeleyen ek bi belge istemedi. Bi kaç sorunun ardından tebrik ederim uçabilirsiniz dedi sonra parmak izimi almayacakmısınız dedim oo teşekkür ederim çok iyi hatırlattınız deyip parmak izimi aldıktan sonra bu sefer gerçekten uçabilirsiniz dedi
asıl konuya gelmek istiyorum biz ilk başvuru yaptığımızda benim green cardla ilgili hiç bir fikrim yoktu başvurudan 2 ay sonra bu formu gördüm ve o günden bu yana benim sürecimle ilgili olsun olmasın her konuyu okumaya çalıştım zaman zaman en saçma sorularımıza Büyük bi sabır anlayışla en doğru bilgilerle, hiç bir ücret talep etmeden sadece yardım amaçlı bizi yönlendirdiği için Ali bey’e sonsuz teşekkürler.. hakkınız ödenmezgozunuz aydin
hayirli ugurlu olsun.Musait oldugunuz bir ara, surecinizi bastan sonra bir post'ta bu konuda ozetleyebilirseniz harika olur. Benzer surecten gecenler ozellikle timeline hakkinda bilgi sahibi olmus olurlar. Ne zaman I-130 gonderdiniz, ne zaman NVC'den bildirimler geldi , ne zaman mulakat verildi vs. vs.
Cok tesekkurler.
-
Merhabalar 16 ağustosta mülakatım var ve bu yüzden biraz heyecanliyim. Tam bir yıldır bekliyorum. Bu ABD'
nin Türkiye'ye uyguladığı yaptırımlar Türkiye-ABD ilişkilerini bozdu. Bu durum vize almamızı etkiler mi?
Benzer Başlıklar
149
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum