Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @chicallonis1 @notron sebep belirtmediler. Hicbir aciklama yapmiyorlar bu konuda. Sari bir kagit verdiler uzerinde AP isaretli sadece. Ne kadar surer demistim mulakatta. “Couple of months” dedi. 8 ay oldu hala bir ilerleme yok. Bu konuyla ilgili su basliga bakabilirsiniz.
    https://yesilkartforum.com/forum/post/305805


  • @dpdemir merhaba merak ettim imzanızda us giriş var siz vizeyi alamadıusanoz nasıl giriş yaptınız


  • @Busra-Akdag Esim ve oglumun vizeleri mulakatta onaylandi ben Ap’ye kaldim. Onlar gittiler. Ben hala vizemi bekliyorum. Bizim vize turumuz sizden farkli ama her vize turunde bu AP’ye kalma durumu olabiliyor.


  • Arkadaşlar merhabalar. Buraya yazmam ne kadar doğru bilmiyorum ama belki bilen birileri vardır. Benim bir sorum olacaktı. Eşim green cardlı ve bizim sürecimiz 2 yıldır devam ediyor. Evlenmeden önce iki kez f1 vizesinden red aldım. Daha sonra evlendik süreci başlattık. Süreç devam ederken depremzede olduğum için turist vizesine başvurdum yine red aldım 😞 eşim buraya tatile geldi bacağı kırıldı ve şu an kalbine pıhtı attığından dolayı yoğunbakımda yatıyor. Bu süreçte ben tekrar turist vizesine başvuru yapıp inşallah eşim çıktıktan sonra birlikte gitmek istiyorum. Böyle bir durum yaşayan ve vizesi onaylanan ya da bilgi sahibi olan varsa lütfen yardımcı olabilir mi? Gerçekten ne yapacağımızı bilmiyoruz


  • merhaba, i-130 başvuruma 19 ocakta rfe aldım ama uscis sisteminde herhangi bi rfe talep evrakı yok, bu yuzden additional olarak nasıl bir evidence istediklerini göremiyorum. bu evrak uscıs sistemine 1-2 gun sonra falan mı dusuyor yoksa eve posta ile gelecek onu mu beklemek zorundayım?


  • @uguran USCIS sistemine düşmüyor maalesef. Eve mektup olarak gelince RFE içeriğini görebiliyorsunuz.


  • @lavita kaç günde geliyor aşağı yukarı size nekadar surede geldi? rfe de sızden ıstenılen belge neydi? birde belgeyı posta ıle mı yollamamızı ıstıyolar yoksa uscıs ten online olarak mı yuklememızı ıstıyolar?


  • @uguran Yaklaşık 4-5 iş günü içinde geldi. Bizden istenen belge sağlık raporuydu. Sağlık raporu kapalı zarfta iletilmesi gereken bir belge olduğu için biz posta ile yolladık, online olarak yüklenemiyordu. Ancak eğer online yüklenebilen bir belge istenirse (örneğin sponsor gelir belgesi, doğum belgesi gibi) bunlar online da yüklenebilir.


  • Bu ileti silindi!

  • @lavita süper teşekkür ederim, öyleyse bekliycez başka care yok, istenen belgeleri sanırım posta ile gönderdikten sonra süreç en iyi ihtimalle 3 hafta gibi sürecek.


  • @meryem-b merhabalar bende eşim green cardlı iken iki kez üst üste öğrenci vizesinden red aldım daha sonra turist vizesi için başvuru yaptım o dönemde amerikadan bir avukat ile anlaştık ve o bana kesinlikle birdaha göçmen olmayan bir vize türüne başvurmamam gerektiğini ve yüksek ihtimalle red alacagımı söyledi bende turist vizesi başvurumu iptal edip ve evlilik üzerinden cr1 başvurusu yaptık dosyamız ucsisden ve nvcden onay aldı şu anda mülakat tarihi bekliyoruz sizede artık turist vizesine başvuru yapmanızı önermiyorum sonuç yine red olacaktır diye düşünüyorum


  • @uguran Evet, RFE’yi USCIS’e gönderdikten sonra 2-3 hafta gibi bir süre güncelleme olmayabiliyor sistemde. Telaşlanmayın öyle olursa.


  • @lavita selam, bugun rfe uscis in online sistemine duştu(posta beklememe gerek kalmadı) sanırım artık online olarak ta rfe notice i uscis e yukluyorlar artık. kağıtta evliliğin gerçek olduguna dair ek kanıt istedikleri yazıyor ancak ek kanıtlara örnek olarak fotograf ucak rezervasyonu veya tatıl otel rezervasyonu belırtılmemiş, istedikleri kanıtlar, ortak kira sozleşmesı, ortak banka hesabı, ortak mortgage yada tapu ve tanık beyanı, tanık beyanı okey 2-3 arkadaşımıza gıdıp kaldık hatta 1 arkadaşımızla bırlıkte tatıle gıttık 1 hafta antalyaya ama zaten bunun rezervasyon pdf ını gondermıştım, birsuru resım ve kanıt ta yollamıştım, eşim normalden fazla turkıyeye yanıma gıdıp gelıyor yanı tanıstıgımızdan berı 7-8 kez geldi tanısalı 2.5 yıl evlenelı 17 ay oldu, valla ben ne kantı sunacagımı bılemedım acıkcası tonla görüşme yazışma kayıtlarını pdf yapıp koymuştum dosyaya, eşimin erkek kardeşlerıyle aram çok iyidir onlarla görüşmelerimi mesajlaşmalarımı hep eklemiştim dosyaya. bunlar kanıt olarak sayılmıyorsa benden bunlar harıcınde bısı ıstıyor olmalılar ama ayrı ulkelerde yasayan evlı cıftler olarak extra ne kanıt sunabılırız anlamadım... bu konuda tecrubesı olan varsa yazabılır mı?


  • @uguran Sanırım daha çok finansal olarak da ortak bir şeyler yürüttüğünüze dair kanıt istiyorlar dediğiniz gibi. Anladığım kadarı ile eşiniz Amerika’da sizse Türkiye’desiniz. Zaten farklı ülkelerde yaşayan insanlar ortak kira sözleşmesi biraz anlamsız olabilir ama Türkiye’de ortak hesap açıp onları sunabilirsiniz belki. Bir yatırımınız varsa kağıt üstünde ortak olacak şekilde revize edebilirsiniz. Eğer ortak kira sözleşmesi de sunayım derseniz eşiniz Amerika’daki kira kontratına sizi de ekletebilir belki. Ama az önce de dediğim gibi anlamlı olur mu bilemedim.


  • @lavita yanı evliliğin gerçek oldugunu kanıtlamak ıcın yıllardır yapılmayan seylerı gostermelık olarak yapmamı ıstemelerı bıraz garip, eşim turkıyeye senede 1 -2 kere turist gibi gelip giden biri, burada yasama planıda olmadıgı ıcın ve gocmen olarak temellı abd ye gıdecegım ıcın tr de yatırım yapması yada kira kontratına kendini ekletmesi anlamsız olur neden boyle seylerı ıstıyolar anlayamadım bunlar basıt göstermelik şeyler zaten, bakalım, buraya bu tur rfe alan baskaları deneyımlerını paylaşırsa oradan yola cıkarak bende birşeyler yapacagım, şimdilik birlikte gezdiğimiz tatil yaptıgımız arkadaşlara referral letter yazdırarak başlıycam, basvurudan sonraki geliş gidişlerini gösteren biletleri ekliycem,başvuru sonrasında devam eden konusma gecmıslerımızden ve mesajlaşmalarımızdan derlemeler yapıp pdf olarak yuklerım bunların dışında buraya yazılacak tecrubeli kişilerin deneyimlerinden de faydalanırsam sorun olmaz dıye düşünüyorum.


  • Bu ileti silindi!

  • @uguran dediğiniz kadar kanıt sunduysanız onaylamaları gerekiyor. Onaylanmadıysa eksik bir şeyler vardır muhakkak. Yüklediğiniz dosyalara bakarak eksik ne kaldığını farkedebilirsiniz. Dediğiniz belgeler kanıt olarak sayılıyor fakat yeterli sayıda veya nitelikte belge yüklemediğiniz görüşünde oldukları için RFE gelmiş. Ek ne kanıtınız varsa yükleyebilirsiniz.


  • Merhaba arkadaşlar aralıkda DQ olmuştum mailimde sorun var randevu mailini görebileceğim/ sorgulayabileceğim baska bir yer varmı ??


  • @Busra-Akdag, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    Merhaba arkadaşlar aralıkda DQ olmuştum mailimde sorun var randevu mailini görebileceğim/ sorgulayabileceğim baska bir yer varmı ??

    benimde case aralikta DQ oldu, bende email bekliyorum, benim merak ettigim bu gelmesi gereken email , bu Ceac da da gozukuyormu randevu emaili?


  • @hasanmakinaci ceacda gözükmüyor diye biliyorum


Benzer Başlıklar

  • 57
  • 1476
  • 8
  • 116
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

125
Çevrimiçi

41.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum