DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Bu dosya tasima işi arapsacina döndü,hiçbir sene,bu yıl olduğu kadar ( Türkiye özelinde söylüyorum )yoğun bir talep olmamıştır sanırım bu da galiba ters tepiyor

  • ⭐⭐

    @evren-eroglu-0 Oturum izni olmadan dosya tasimak tamamen konsolosluklarin insiyatifinde oldugu icin biraz daha zor oluyor. Oncelikle dosyanizi kabul edecek konsoloslugun is yukunun hafiflemesi gerekli onunde birikmis kendi dosyalari varken baska dosya kabul etmiyor veya hic kabul etmeyebiliyor. Bu sebeple kendinize bir periyot belirleyerek ( 15-20 gunde bir gibi ) tekrar tekrar sorgulamaniz gerekli. 2 ay once ret aldiginiz konsolosluk belki yarin atacaginiz mail ile dosyanizi kabul edebilir , siz sorgulamaya devam edin.

  • ⭐⭐

    @hsn-kartal Aslinda gecen seneden cok farkli oldugunu dusunmuyorum hatta DV22 surecinden de. Sadece soyle bir ayrinti var mesela DV22 surecinde oturumsuz dosya kabul eden hic bir konsolosluk DV23 surecinde dosya kabul etmedi. Ayni sekilde bu DV23 icin kabul eden konsolosluklarin DV24 icin kabul edecegi anlamina gelmiyor. Sadece oncesinde dosya kabul eden konsolosluklar ile sinirli kalinmamali , gidebileceginiz tum konsolosluklara dosya tasimak icin mail atmaniz avantajiniza.


  • @achillesoag mail atıyoruz, vazgeçmek yok, yanliz fikir olarak surda ayrılıyoruz; 2022 de dosya taşımaya uğraşan 20 kişiyse 23 de 40 24 de 80 rakamlar afaki tabi yani bu işin popüleritesi arttıkça sanki özel bir durum olmak yerine genel bir durum gibi olmaya başladı .Düşünsenize aynı konsolosluga aynı ülkeden hergun 10 kisi mail atıyor neden bu yükü alsınlar ki?


  • Su ana kadar olumlu donus olmadigi gibi gayet kesin ifadelerde kabul edilemeyecegi yanitlari da almak bir hayli keyifsiz hale getiriyor insani. Bir tur bugun de tekrar mailleri gonderdim ancak bir gelisme yok. Umuyorum sureci tersine cevirebiliriz

  • ⭐⭐

    @hsn-kartal Evet kendi yukleri varken baska dosyalari kabul ederek ek yuk almak istemiyorlar bu sebeple once kendi dosyalarina bakma gayretindeler. Fakat fikir ayriligi yasadigimiz noktada DV22 surecini forum'da bir okumanizi oneririm gercekten cok zorlu ve sistemin oncesinde belirtilmeden degistigi ve cogu talihlinin magdur oldugu bir yil oldu. ( Tabi bir covid sureci kadar olmasa da) Bu durum oncesinde aciklanmadi ve talihliler bunu kendi cabalari ile ogrendi diyebilirim ve sonrasinda dosya tasima cabalari bir hayli artti. Olumlu donuslerin yanina olumsuz donusler , dosya tasima talepleri olmayan talihlilere baska konsolosluktan alinan mulakatlar vs vs. Tabi her yilin dinamikleri farkli ama surec boyle bu surecin en basit kismi bence kazanmak asil zorluk sonrasinda basliyor.


  • Merhabalar herkese! Benim CN 46 binlerde, DS260 formu 15 mayısda gönderdim, oturum oludugu için görüşme yeri olarakda Aşgabat ( Turkmenistan) seçtim . Şunu sormak istiyorum dosya taşımama gerek varmı? Sizce bana mülaket sırası gelirmi? Ben geçen senelere baktımda case numarası EU35000 üzeri dosyalılar current olmuyormuş? Cevaplarsanız çok sevinirim! Şimdiden teşekkürler!

  • ⭐⭐⭐

    @kutaykc danışmanlık firmalarının ne kadar boş bir para tuzağı olduğunu bir kere daha örnekle görmüş olduk, hayırlı olsun sizin için sorunsuz bir mülakat geçer umarım


  • @Emre-Kurtulmuş Merhaba, öncelikle tebrik ederim. Asıl talihli eşiniz mi yoksa sizmisiniz.

  • ⭐⭐⭐

    @Serkan-Kaya teşekkürler, asıl talihli eşimdi


  • @achillesoag DV2022 sürecinde oturum olmadan dosya taşımanin mümkün olabileceğini Mayıs sonunda anlamıştık. Sonrasinda talihliler taleplerini cogunlukla göndermeye başladi. Bununla beraber hiç talep etmedikleri halde, Mumbai’den oturum olmadan mülakat alanlar olmuştu. Dosya kabul eden konsolosluklarin ortak noktası ise ellerinde az sayıda DV dosyası olmalariydi.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gubaz53 tebrikler, mülakat almışsınız. ilgili sayfanın en altında mülakat yeri ve tarihi yazar.
    ya da ceac'da durumunuz "in Transit" olmuştur.
    ankara'dan farklı bir yerde mülakata gireceksiniz diye görüyorum, bol şans.


  • @Emre-Kurtulmuş çok sağolun. hiçbir bilgimiz olmadığı için bu şirketlerle çalışmak istedik. En uygun fiyat veren 790 dolar fiyat verdi kişi başı. Sonra bu forumla tanışınca buna gerçekten gerek olmadığını hatta onlarında belki bu forum üzerinden yol gösterdiğini düşündük ve kendimiz süreci ilerletmeye devam ettik. Zaten bu sürece girmeyen, sağlık raporu mülekat vs bunları yaşamamış biri ne kadar rehber olabilir oda işin ayrı tarafı.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @murat09 bunu kimse bilemez, sürecinizi kendiniz takip etmeli ve değerlendirmelisiniz.
    geçmiş yılların verilerine bakarak bunu yapabilirsiniz.


  • @achillesoag ayda 1 gibi mail atıyorum konsolosluklara✌️ daha doğrusu cevab veren/simdilik suan gibi cevap verenlere. Geçen seneden ilk tasima ne zaman olmuş diye bakmak gerek galiba editleyebilirim


  • @datanist söylediğinize göre Nisan dan önce için pek umutlanmamak gerek o halde. Bu bekleyiş işi tam bir izdirap


  • Herkese selamlar,

    Arkadaşlar, asıl talihli eşim. Benim Arnavutluk'ta oturma - çalışma iznim var. Dosyamızı taşımak için KCC'ye neredeyse 3 haftadır her gün mail atıyoruz ama hep aynı maili alıyoruz. Dün gönderdikleri mail ilk kez farklı geldi ve o mailde de açıkça reddetmişler. Maili ekleyeceğim. Moralimiz çok bozuldu. Forumda asıl talihlinin eşi üzerinden taşıma yapıldığını okudum ama doğrudan yapan biri ile tanışmadım. Aramızda bunu başaran var mı? Ya da bir tavsiyeniz olur mu? Zaman daraldıkça içimiz sıkılmaya başladı.

    Şimdiden teşekkür ederiz.

    KCC Mail:
    "Thank you for your inquiry.

    KCC has reviewed your request to change your interview location. Based on the circumstances of your case, KCC denies your request to be reassigned.

    The place of application, i.e., location of interview, for noncitizens seeking an immigrant visa will normally be in the consular district with jurisdiction over their place of residence, with limited exceptions.

    For additional information, please refer to the following websites:
    Diversity Visa Website: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry.html
    Diversity Visa Instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-instructions.html
    DS-260 instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected/diversity-visa-submit-your-iv-and-alien-registration-application.html
    To enter the Diversity Visa lottery or to check for a selection notice: https://dvprogram.state.gov/"

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @HüseyinBurcu bu mesajı ile defa yolluyor KCC.
    artan talepler sebebiyle DOS'tan gelen bir yönlendirme olabilir bu. lütfen bu günden sonra bu mesajı alan arkadaşlar olursa onlar da paylaşsın.

    siz yine de talebinizi haftada 1 / 2 göndermeye devam edin.


  • Arkadaslar merhaba bır sorum olacaktı. Benım bırıkmıs param farklı bankalarda ve ya altında ya euroda ya da dolarda. Ancak zıraat bankası ve halk bankasından paramın usd karsılıgını gosteren bır yazı vermedıklerını soyledıler. Bu durumda ne yapmam gerekıyor,illaki usd cınsıne cevırmem gerekıyormu paramı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ozmell hayır gerekmiyor.
    birikiminiz neyse / nasılsa o şekilde gösterin.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

212
Çevrimiçi

42.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

431.6k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum