ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
-
@murat-taskin ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization) içinde söyledi:
@crazycells "yurtdisina gecici olarak ciktiginizi ama istemediginiz nedenlerden dolayi 6 ay'dan fazla kalmak zorunda kaldiginizi vs. vatandaslik surecini olumlu atlatabilirsiniz."
Demişsiniz. Bu durumda, hastalık nedeniyle 5 yıl ABD dışında yaşamış, sonra da SB-1 ile dönen kişi 30 ay sonra vatandaşlığa başvurabilir. Doğru mu?5 yil oldukca uzun bir sure, ayrica 1 yildan uzun ABD disinda kalinca LPR statunuzu "abandon" etmis -yani terk etmis- kabul ediliyorsunuz. O nedenle bu dedigimi sadece 6 ay 1 yil arasinda ABD disinda kaldiginiz zamanlar icin dusunebilirsiniz. Dediginiz sekilde USCIS memurunu ikna edebileceginizi zannetmiyorum maalesef.
Ayrica bu kadar uzun bir sure ABD disinda kalmisken, USCIS gorevlisini ikna etmek icin 5 yildan fazla surekli olarak ABD icinde yasadiktan sonra vatandasliga basvurmanizi tavsiye ederim. USCIS gorevlileri, konsolosluklardaki konsoloslar kadar anlayisli degiller; bir de uzun sure ABD disinda kalmaniz -ozellikle Trump'in GC ya da vatandaslik sureclerini zorlastirmak icin getirdigi uygulamalardan dolayi- kotu bir sureci de tetikleyebilir.
Korkutmak icin soylemiyorum tabii ama soyle bir haber okumustum, USCIS'in daha onceki belge sahteciligi sucu dolayisiyla waiver verdigi ve GC alan bir kisi vatandaslik zamani geldiginde basvurusu reddedilmis ve sonrasinda gecmisteki bu USCIS waiver kararinin bir daha gozden gecirilecegine dair bilgilendirilmis. Illaki size de olacak diye bir durum yok tabii, siz suc da islemediniz ama o kadar uzun sure ABD disinda olmaniz vatandaslik surecinde tekrar degerlendirilebilir, ben yerinizde olsam gocmenlige bakis tekrar eski haline gelene kadar sureci puruzsuz atlatmak icin 5 yil x 12 ay = 60 ay ABD'de yasadiktan sonra vatandaslik basvurumu yapardim. Tabii karar size kalmis, ben hicbir sorun yasamayacaginiza emin olmak icin bu sekilde yonlendirme yapiyorum.
-
@crazycells Çok haklısınız tamamiyle katılıyorum. Geçmişi böyle olumsuz olan bir kişiye (5 yıl boyunca yine 6-7 şer aylık sürelerle ABD'de yaşarsa) vatandaşlık müracaatında ne gözle bakarlar acaba? Her ne kadar yasal hakkı olsa da normal birisi gibi değerlendireceklerini düşünmüyorum şahsen...
-
İlk 2 yıl 6 ayda bir giriş çıkış yaparsak daha sonra 3 sene abd de kalırsak şartları sağlamış oluyormuyuz. Bir arkadaşıma geçen ay memur, böyle gir çık yaparak olmaz yılın 6 ayı burada yaşamalısınız gibi bir şey demiş.
-
Sanıyorum GC ile turist vizesi veya iş vizelerinin farklı olduğunun altını çizmek istiyorlar. GC'nin "sizin vatandaşınız olup, sizin şartlarınızla, US de YAŞAMAYA geldim" anlamına geldiğini tartışmaya yer bırakmaksızın kabul etmeli artık!
-
@crazycells Çok haklısınız tamamiyle katılıyorum. Geçmişi böyle olumsuz olan bir kişiye (5 yıl boyunca yine 6-7 şer aylık sürelerle ABD'de yaşarsa) vatandaşlık müracaatında ne gözle bakarlar acaba? Her ne kadar yasal hakkı olsa da normal birisi gibi değerlendireceklerini düşünmüyorum şahsen...
ABD'de vatandas olabilmek icin ABD'de yasayip calismaniz gerekiyor.
Siz orneklerinizde hep yasamaktan bahsediyorsunuz ama ABD'de bir isinizin, maasinizin, evinizin, banka hesaplarinizin vs. de olmasi gerekiyor ki ABD'de yasadiginiza ikna olsunlar. Cunku surekli minimum duzeyde yasamaniz suphe uyandirabilir ve pek cok soru sorabilirler bahsettigim konularda.Yeni bir ulkenin vatandasi oluyorsunuz ve o ulkeye baglilik yemini ediyorsunuz, bu sadece sayilara ya da ay hesaplarina indirebilecek bir konu degil. O nedenle sizin de dediginiz gibi bu kadar uzun sure ABD disinda kalmaniza izin vermelerine ragmen, bu tek basina yeterli olmaz. Gercekten de ABD "vatandasi" oldugunuza emin olmalilar. Bir de ben 6-7 ay calisma kismini tam anlayamadim, bana bir ornek verirseniz belki daha iyi olur. Freelance mi calisiyorsunuz? O nedenle mi bu kadar rahat yurtdisina cikabiliyorsunuz? Eger Turkiye'de calistiginiz icin ABD'de bu kadar az kaliyorsaniz bu senaryo o kadar iyi olmaz, cunku asil isiniz Turkiye'deyse ABD'de yasadiginiza pek de ikna olmazlar diye dusunuyorum. ABD vatandasligi sirasinda sadece ve sadece bu ulkeye bagli olacaginiza dair yemin ediyorsunuz. ABD cifte vatandasliga laf etmiyor ama unutmayin ki boyle bir durum hicbir ulkenin severek tercih ettigi bir durum degil, sadece birtakim isleri kolaylastirdigi icin sorun etmiyorlar. Ama kagit ustunde iki ulkeye ayni anda bagli olmak basli basina bir celiski.
-
Emekli olan ve herhangi bir işte çalışmadan, gelir elde etmeden, mevcut birikimi ve kendi imkanlarıyla ABD'de yaşayan birisi vatandaş olmakta bir güçlükle karşılaşır mı? Benzer durumda olup vatandaş olan tanıdığınız kimse var mıdır?
-
Emekli olan ve herhangi bir işte çalışmadan, gelir elde etmeden, mevcut birikimi ve kendi imkanlarıyla ABD'de yaşayan birisi vatandaş olmakta bir güçlükle karşılaşır mı?
eger ABD'de fiziksel olarak yasadiysaniz bir sorun yasamamaniz lazim ama ABD'deki topluma ne kadar cok adapte oldugunuzu gosterebilirseniz o kadar iyi olur tabii, sadece surec icin degil :) sizin icin de...
https://www.uscis.gov/citizenship/educators/naturalization-information
bu arada yurtdisindan elde ettiginiz gelirleri de beyan etmelisiniz her yilin vergi bildiriminde.
-
Üstadım benim sorum kulaktan dolma bir bilgi için, "ABD'de son 5 yilin en az 30 ayini (ya da 3 yilin en az 18 ayini) gecirmis olmaniz" denmekte ya, eğer aralıksız 30 ay Amerika'da kalırsak bu süreç yinede aynı mı işler. Ya da 5 sene beklemeye gerek kalmaz mı? Teşekkürler...
-
@mustafa33 Bir senenin maks. 6 ayini ABD disinda gecirebilirsiniz.
-
@mustafa33 ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization) içinde söyledi:
Üstadım benim sorum kulaktan dolma bir bilgi için, "ABD'de son 5 yilin en az 30 ayini (ya da 3 yilin en az 18 ayini) gecirmis olmaniz" denmekte ya, eğer aralıksız 30 ay Amerika'da kalırsak bu süreç yinede aynı mı işler. Ya da 5 sene beklemeye gerek kalmaz mı? Teşekkürler...
Hayir, sizin dediginiz sekilde olsaydi 30 ay ABD'de yasayan basvuru yapabilir derdi :)
Oysaki ilk sart, 5 yillik surenin gecmesi, ikinci sart da bu surenin yarisindan fazlasinin ABD'de yasanmasi...
-
@ ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization) içinde söyledi:
Merhaba, vatandaşlık için Amerika'da kalış süresi ile ilgili sormak istediğim birşey var. San Diego'dayız ve pek çok kez günübirlik Meksika'ya gidip geldik. Giderken herhangi bir kontrol yok, dönüşte de arabadan bile inmiyoruz, görevli pasaportlara şöyle bir bakıp geçiriyor. Bugüne kadar soru bile soran olmadı hiç. San Diego'da evi olan, düzenli vergi ödeyen (daha doğrusu pek vergi ödemese de düzenli vergi formu dolduran :) birisi, bu şekilde günübirlik çıkışlarından birinde Meksika'dan Türkiye'ye dönse ve 2 sene sonra yine Meksika'ya gidip oradan aynı şekilde günübirlik çıkmış gibi Amerika'ya geçse ve aradaki süreyi Amerika'da geçirmediğinden hiç bahsetmeyip sanki hep Amerika'daymış gibi, 5 yıl dolduğunda normal vatandaşlık başvurusunu yapsa, aradaki süreyi Amerika'da geçirmediğini farkederler mi?
ABD'de hangi adreste, hangi gelirle, nasil yasiyorsunuz? Bu sorularin acik bir cevaplarini bulamazlarsa farkedebilirler.
@ ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization) içinde söyledi:
@crazycells Öncelikle vakit ayırıp cevapladığınız için teşekkür ederim. Amerika'da kendi evlerinde yaşayan ve ağırlıklı olarak Türkiye'den gelen kira gelirleriyle yaşayan bir aileden bahsediyorum. Türkiye'ye döndükleri zamanlarda da evleri boş duruyor. Ek gelir olarak ara ara Uber yapıyorlar ama 300-500 dolar filandır en fazla haftada ama tüm gelirleri için vergi beyanı veriyorlar her yıl. Bahsettiğim şekilde 1 veya 2 kez 6 aydan uzun süreli çıkış yapsalar ama yine sanki 1 günlüğüne çıkmış gibi aynı yoldan geri dönseler 5 yıl şartını atlatabilirler mi sizce?
Ben oyle bir tavsiye veremem. Eger ABD'de yasama ya da calisma gibi bir niyetleri yoksa o aileye Green Card'i teslim etmelerini tavsiye ederim. Ne gocmenlik surecinde, ne de vatandaslik basvurularinda hicbir zaman yalan ya da yanlis bilgi beyani yapmamalilar.
-
Bugün askeri ofisteydim.9Nisan da army active duty olarak çalışmaya başlayacağım.N400 Formu verdiler ve doldurmamı istediler .İşlemlerim yaklaşık 1sene süreceğini söylediler.
-
@richmond ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization) içinde söyledi:
Bugün askeri ofisteydim.9Nisan da army active duty olarak çalışmaya başlayacağım.N400 Formu verdiler ve doldurmamı istediler .İşlemlerim yaklaşık 1sene süreceğini söylediler.
Hayirli olsun simdiden, sureci bir de asker agzindan dinleyelim o halde :)
-
Merhaba,
Ben hala greencardı kullanıp kullanama konusunda emin değilim. fakat kullanırsam re entry permit yapmayı düşünüyorm. 2022 haziranda mezun olacağım. 2 yıllık süreden sonra amerikaya yerleşip kalan 3 sene içinde 30 ay amerikada geçirsem bu 5 yıllık süreyi tamamlamış sayılır miyim. Yoksa baştan başlayarak mı sayacaklar . Ve amerikan vatandaşı olduktan sonra amerikaya bir daha dönmesem herhangi bir sıkıntı olur mu? -
@mert-güngör ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization) içinde söyledi:
Merhaba,
Ben hala greencardı kullanıp kullanama konusunda emin değilim. fakat kullanırsam re entry permit yapmayı düşünüyorm. 2022 haziranda mezun olacağım. 2 yıllık süreden sonra amerikaya yerleşip kalan 3 sene içinde 30 ay amerikada geçirsem bu 5 yıllık süreyi tamamlamış sayılır miyim. Yoksa baştan başlayarak mı sayacaklar . Ve amerikan vatandaşı olduktan sonra amerikaya bir daha dönmesem herhangi bir sıkıntı olur mu?ABD'de yasama veya calisma gibi bir niyetiniz yoksa Green Card surecine devam etmemenizi tavsiye ederim.
Hayir, 6 aydan fazla ABD disinda kalirsaniz, vatandaslik icin gereken 5 yillik sureyi bir daha saymaya baslarlar. Turkiye'de yasama niyetiyle ne Green Card'i elde tutmak ne de ABD vatandasi olmak cok mumkun degil, o nedenle sadece ABD'de yasama ve calisma niyetiniz varsa surece devam etmenizi tavsiye ederim.
-
Merhaba @crazycells ,
2013 yılında Green Card çıktı. SUNY diploma sahibiyim. 2013'den şu ana kadar eğitim yüzünden düzenli orada yaşayamadım. Toplamda 28-29 ay civarı Amerikada bulunduğum süre. Amerikada olmadığım süre hiç 6 ayı geçmedi, devamlı yaşayamadığım zamanlarda 2-3 günlük giriş çıkış yaptım. Bir defasında da Reentry Permit aldım. Mümkün olan en kısa zamanda vatandaşlık için başvuru yapmak istiyorum. Ne kadar daha beklemeliyim mantıken? Aydınlatırsan çok sevinirim.
-
@baybora ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization) içinde söyledi:
Merhaba @crazycells ,
2013 yılında Green Card çıktı. SUNY diploma sahibiyim. 2013'den şu ana kadar eğitim yüzünden düzenli orada yaşayamadım. Toplamda 28-29 ay civarı Amerikada bulunduğum süre. Amerikada olmadığım süre hiç 6 ayı geçmedi, devamlı yaşayamadığım zamanlarda 2-3 günlük giriş çıkış yaptım. Bir defasında da Reentry Permit aldım. Mümkün olan en kısa zamanda vatandaşlık için başvuru yapmak istiyorum. Ne kadar daha beklemeliyim mantıken? Aydınlatırsan çok sevinirim.
Detayli yonlendirme beklerken su kitapciga gozatmak isteyebilirsiniz (ozellikle 4. kisim):
https://www.uscis.gov/sites/default/files/files/article/M-476.pdf
-
@baybora ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization) içinde söyledi:
Merhaba @crazycells ,
ABD'de duzenli olarak yasamaya basladiktan sonra 5 yillik sure saymalisiniz. Bu 5 yillik surede hem 6 ay yurtdisinda bulunmamis olun, hem de en az 30 ayini ABD'de gecirmis olun.
-
Teşekürler @crazycells , @Sharm .
-
Merhabalar,greencard ile amerika’da reserve askerlik görevi yapan var mı?
Vatandaş olma deneyimlerini aktarırsa çok iyi olur.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
21
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum