ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
-
@mert-güngör ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization) içinde söyledi:
Merhaba,
Ben hala greencardı kullanıp kullanama konusunda emin değilim. fakat kullanırsam re entry permit yapmayı düşünüyorm. 2022 haziranda mezun olacağım. 2 yıllık süreden sonra amerikaya yerleşip kalan 3 sene içinde 30 ay amerikada geçirsem bu 5 yıllık süreyi tamamlamış sayılır miyim. Yoksa baştan başlayarak mı sayacaklar . Ve amerikan vatandaşı olduktan sonra amerikaya bir daha dönmesem herhangi bir sıkıntı olur mu?ABD'de yasama veya calisma gibi bir niyetiniz yoksa Green Card surecine devam etmemenizi tavsiye ederim.
Hayir, 6 aydan fazla ABD disinda kalirsaniz, vatandaslik icin gereken 5 yillik sureyi bir daha saymaya baslarlar. Turkiye'de yasama niyetiyle ne Green Card'i elde tutmak ne de ABD vatandasi olmak cok mumkun degil, o nedenle sadece ABD'de yasama ve calisma niyetiniz varsa surece devam etmenizi tavsiye ederim.
-
Merhaba @crazycells ,
2013 yılında Green Card çıktı. SUNY diploma sahibiyim. 2013'den şu ana kadar eğitim yüzünden düzenli orada yaşayamadım. Toplamda 28-29 ay civarı Amerikada bulunduğum süre. Amerikada olmadığım süre hiç 6 ayı geçmedi, devamlı yaşayamadığım zamanlarda 2-3 günlük giriş çıkış yaptım. Bir defasında da Reentry Permit aldım. Mümkün olan en kısa zamanda vatandaşlık için başvuru yapmak istiyorum. Ne kadar daha beklemeliyim mantıken? Aydınlatırsan çok sevinirim.
-
@baybora ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization) içinde söyledi:
Merhaba @crazycells ,
2013 yılında Green Card çıktı. SUNY diploma sahibiyim. 2013'den şu ana kadar eğitim yüzünden düzenli orada yaşayamadım. Toplamda 28-29 ay civarı Amerikada bulunduğum süre. Amerikada olmadığım süre hiç 6 ayı geçmedi, devamlı yaşayamadığım zamanlarda 2-3 günlük giriş çıkış yaptım. Bir defasında da Reentry Permit aldım. Mümkün olan en kısa zamanda vatandaşlık için başvuru yapmak istiyorum. Ne kadar daha beklemeliyim mantıken? Aydınlatırsan çok sevinirim.
Detayli yonlendirme beklerken su kitapciga gozatmak isteyebilirsiniz (ozellikle 4. kisim):
https://www.uscis.gov/sites/default/files/files/article/M-476.pdf
-
@baybora ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization) içinde söyledi:
Merhaba @crazycells ,
ABD'de duzenli olarak yasamaya basladiktan sonra 5 yillik sure saymalisiniz. Bu 5 yillik surede hem 6 ay yurtdisinda bulunmamis olun, hem de en az 30 ayini ABD'de gecirmis olun.
-
Teşekürler @crazycells , @Sharm .
-
Merhabalar,greencard ile amerika’da reserve askerlik görevi yapan var mı?
Vatandaş olma deneyimlerini aktarırsa çok iyi olur. -
@crazycells uscıs kısaltmanın açılımı nedir ? ne gibi işlem yapılıyor burda ?
-
United States Citizenship and Immigration Services. Vatandaslık be Gocmen İşleri bürosu.
-
@cnpist teşekkürler
-
Merhaba
Halihazırda 2 vatandaşlığı olan birisi, ABD vatandaşlığını da alarak 3 vatandaşlık sahibi olabilir mi ? Yoksa ABD vatandaşlığı sürecinde mutlaka 1 tane vatandaşlıktan vazgeçmek mi gerekiyor ? -
@toprock, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
Merhaba
Halihazırda 2 vatandaşlığı olan birisi, ABD vatandaşlığını da alarak 3 vatandaşlık sahibi olabilir mi ? Yoksa ABD vatandaşlığı sürecinde mutlaka 1 tane vatandaşlıktan vazgeçmek mi gerekiyor ?3 vatandasliga sahip olmak, 3 ulkeye sadik olup 3'unun de cikarlarini gozetmek demek :) Bu, oldukca celiskili bir durum kanimca :)
Sizin dediginiz coklu vatandaslikla ilgili su konudan bilgi alabilirsiniz:
-
Merhabalar,haziran 2020’de greencard alan bir kişi aldıktan sonra sürekli ikamet ederse ne kadar süre sonra vatandaşlığa başvurabilir?
Veya sürekli ikamet etmezse ne kadar süre sonra başvurabilir? -
@xpowerglide, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
Merhabalar,haziran 2020’de greencard alan bir kişi aldıktan sonra sürekli ikamet ederse ne kadar süre sonra vatandaşlığa başvurabilir?
Veya sürekli ikamet etmezse ne kadar süre sonra başvurabilir?Eger cekilisle alinan Green Card'dan bahsediyorsaniz 5 yil sonra basvuru yapabilir, ama eger bu 5 yilin en az 30 ayini ABD'de gecirmisse ve tek seferde 6 aydan uzun sure ABD disinda kalmamissa... Aksi durumda bu sarti saglayana kadar beklemeli.
-
Bende vatandaşlık sürecimizden bahsetmek istedim. 12 nisanda başvurumuzu online yaptık. 3 mayısta parmak izi ve biometrik foto randevumuz vardı. Bugünde 27 ağustos interview yaptık. Soruları söyleyeyim aklımdayken
1_ what do we show locality to when we say the Pledge of Allegiance?
The United State
2_there were 13 original state. Name three
Newyork
New Hampshire
South Carolina
3_ Where is the Statue Of Liberty
New York Harbor
4_İn what month do we vote for President
November
5_who does a U.S Senator represent
All people of the state
6_Who is the Governor of your state
Andrew Cuomo
Ben kendi verdiğim cevapları yazdım. Birde WE PAY TAXES cümlesini yazdırdı. Sonrada tebrik etti. Şimdi yemin törenini bekliyoruz. Bizim tecrübemiz buydu paylaşmak istedim -
@sedef, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
Bende vatandaşlık sürecimizden bahsetmek istedim. 12 nisanda başvurumuzu online yaptık. 3 mayısta parmak izi ve biometrik foto randevumuz vardı. Bugünde 27 ağustos interview yaptık. Soruları söyleyeyim aklımdayken
1_ what do we show locality to when we say the Pledge of Allegiance?
The United State
2_there were 13 original state. Name three
Newyork
New Hampshire
South Carolina
3_ Where is the Statue Of Liberty
New York Harbor
4_İn what month do we vote for President
November
5_who does a U.S Senator represent
All people of the state
6_Who is the Governor of your state
Andrew Cuomo
Ben kendi verdiğim cevapları yazdım. Birde WE PAY TAXES cümlesini yazdırdı. Sonrada tebrik etti. Şimdi yemin törenini bekliyoruz. Bizim tecrübemiz buydu paylaşmak istedimhayirli ugurlu olsun. Online sistem ile surec eskiye gore daha hizli isliyor gibi :) Tez zamanda yemin toreni haberinizi de bekliyoruz :)
-
@crazycells teşekkür ederim Alıcım. yemin töreni 25 eylül saat 8.30 ta inşallah. Onunda evrağı online olarak ertesi gün geldi ama mail olarak 30 ağustosta geldi. 😊
-
oncelikle herkese merhaba
onumuzdeki hafta N400 formumuzu online olarak doldurup vatandaslik surecimizi baslatacagiz. Ama kafama takilan bir kac onemli soru hakkinda sizin ve de sevgili @crazycells in yardimlarina ihtiyacim olacak.- Part 12 soru 15 A yes or no (turkiye de askerligini yapmis biri olarak yes mi demeliyiz)
- part 12 soru 19 yes or no
- part 12 soru 48 yes or no(ben no demeyi dusunuyorum fakat diger sorularin cevabi yes olunca kafam karisti emin olmak istiyorum)
cevaplar icin simdiden tesekkur ederim. sorularin gorsellerini ekleyemedim lutfen kusuruma bakmayin.
-
@Ege, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
oncelikle herkese merhaba
onumuzdeki hafta N400 formumuzu online olarak doldurup vatandaslik surecimizi baslatacagiz. Ama kafama takilan bir kac onemli soru hakkinda sizin ve de sevgili @crazycells in yardimlarina ihtiyacim olacak.- Part 12 soru 15 A yes or no (turkiye de askerligini yapmis biri olarak yes mi demeliyiz)
- part 12 soru 19 yes or no
- part 12 soru 48 yes or no(ben no demeyi dusunuyorum fakat diger sorularin cevabi yes olunca kafam karisti emin olmak istiyorum)
cevaplar icin simdiden tesekkur ederim. sorularin gorsellerini ekleyemedim lutfen kusuruma bakmayin.
- Yes deyin, size gorusme sirasinda sorulacaktir, "compulsory military service" diye cevap verirsiniz.
- yukaridaki ile ayni sekilde cevaplayin. zorunlu askerlik oldugu icin bir problem yasamayacaksiniz.
- Eger bu soruya "no" derseniz vatandaslik basvurunuz reddedilebilir, bilginize. Yasalara karsi geleceginizi beyan etmis oluyorsunuz.
-
@crazycells cok tesekkur ederim cevaplariniz icin. Son soruda tam olarak ne demek istenildigini anlamamistim o yuzden sormam iyi olmus.
-
Ordu mensubu olarak başvurumu yaptım.6-9 ay arası süreceği söylendi toplamda işlemin.1 hafta önce yolladım paketi bugün USCIS den received maili aldım
N400
N426
Yeni gelen G-1145 Formu
Selective service kaydını yolladım.
Ordu avukatları hazırladılar paketimi.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
27
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum