Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?

Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
599 170 85.7k 142

  • @ahmetp sb1 basligi uzerinden yazmaniz daha dogru olur . Nacizane fikrim, saglik sorunlarini belgeleyerek gocmen girisine iliman bakan bir yerden giris yapmalari. Kapida neden bu kadar sure disarda olduklari sorulacaktir, belgeleri hazir olsun, saglik sorunlari ile ilgili. Gerekirse doktordan raporlarin kopyasini alin. Gecerli GC ellerinde ise, once kapidan girisi deneyin. Kolay gelsin.


  • @cnpist teşekkürler

  • ⭐⭐

    @ahmetp Sayın @cnpist ’in dediği gibi direkt giriş yapmayı denemeleri daha mantıklı.


  • Daha geçen hafta greencardlı bir aile geri döndü. Anlamsız geldi onlara her gün aralıksız 2 kişi 10 saat yemek dağıtıp kirayı anca ödeyebilmek.


  • @smk, içinde söyledi: Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?

    Daha geçen hafta greencardlı bir aile geri döndü. Anlamsız geldi onlara her gün aralıksız 2 kişi 10 saat yemek dağıtıp kirayı anca ödeyebilmek.

    Her gün iki kişi 10 ar saat yemek dağıtıp kirayı ödeyememek cümlesinden 8-10 k$ kira vermeleri gereken bir evde oturduklarını düşünüyorum.
    🤔

    Bu yorumun altında art niyet aramamak elde değil.


  • @Ping-PONG kesinlikle katılıyorum. Buraya gelince normal bir vatandaşın bile tercih etmeyeceği lüks evde oturmak ve en üst segmentte lüks araç almak ilk etap için mantıksız. Kanadaya gelen ve bu standartlarda yaşamak isteyen çoğu grup arkadaşımız da "çocuğunun eğitimi için gelecek görmüyorum" düşüncesiyle geri döndü🫣(bahaneleri bu oldu. Çünkü kazandıkları ne ev kirasına ne de yaşam giderlerine yetmiyordu) İlk yıl zorluk çekilecek orta standartlarda yaşamak kimseyi öldürmez. Mantıklı bir plan ve yaşam koşullarında hele ki greencardla tutunamamak bana da biraz garip geliyor

  • ⭐⭐

    @Ping-PONG eger Ingilizce + meslek var ise greencardla girip yemek dagitmanin mantigi yok.


  • @charon ilk etapda iş buluncaya kadar cepten yememek için dağıtılabilir. Kendi mesleğim olacak deyip hazırı da tüketenlere şahidiz. Hepimiz mesleğimizi yapmak isteriz. bunun denkliği var , başvuru süreci var, mülakatı var. O yüzden etrafı tanımak adına bile olsa yapılabilir ki bizler de yaptık. Çevreyi tanımanın en ekonomik ve en kestirme yolu bu bence.


  • Toplamda 20 saat yemek dagitabiliyorsa insan (20X10X26) vergi sonrasi temiz bir 5000 kalir elinde. Yorucu bir istir mutlaka ama 5000 gayet iyi para.


  • @arnblt günlük mü bu 20 saat bunu sürekli yapabilecek insan var mı ? Ayrıca saatlik 10$ olarak mı hesapladınız ?


  • @Seda-Uysal-Avcı denklik vs gerektirmeyen bir mesleğe bile sahip olsanız iş bulma süreci beklenilen kadar kolay olmuyor, onun için dediğinize katılıyorum ilk başta iş bulana kadar yapılması gayet mantıklı gc sahibi olsa bile, iş bulunduktan sonrada ek iş olarak yapılması gayet mantıklı günde bir kaç saat


  • @erenist 2 kisi calistiklarini yazmislardi 2 X 10


  • @jtcarlos, içinde söyledi: Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?

    @erenist 2 kisi calistiklarini yazmislardi 2 X 10

    Evet, 2 kişi günde 10 ar saat demek istemiş.
    Bence de doğru bir yaklaşım. 10$ da çok kötü bir gelir.

    Eşler saatlik 15$ kazanılırsa, kaldı ki bu gayet normal bir rakam hepimiz biliyoruz. 6 şar saat çalışsalar ve haftada 1 gün izin yapsalar, 5000$ yapıyor aylık.

    Haftada 1 gün izin yaparak günde 6 saat çalışmak hiçte öyle yorucu bir seviye değil bence. Bunu yorucu olarak görmek tembellik belirtisidir.

    Ben anlam veremedim arkadaşların yaklaşımına.

    Kaldı ki greencard lılar anladığım kadarıyla. Walmart ta çalışsalar karı koca yine aylık 5.000$ I görürler.

    Bana biraz tuhaf bir yaklaşım gibi geldi.


  • @Ping-PONG Türkiye de iken eğer kendisi bir işte çalışıp çabalayarak başarılı olmuş olan bir insan olsalar zaten tutunurlardı. Geçmişlerini yazarlarsa Türkiye de ya aile işletmesinde çalışmış kişilerdir ya da herşeyi hazır gelmiş insanlardır. Çünkü Türkiye kendi tırnakları ile başarılı olmuş bir insan Amerika da uçar. Çünkü bizler işten kaçan insanlar değiliz. Şu anda avrupa bu yüzden dışarıdan göç alıyor. Kendi insanı çalışırım diyor ancak istedikleri paralar yüksek olduğu için aynı paraya ben 3 kişi çalıştırırım kafasındalar.

  • ⭐⭐

    Yemek dagitim isinde elde saatte net $10 kaldigina emin degilim. İki ayrı arac, gunde onar saat yol yapacaklar, arac onarim giderleri Amerika'da pahali, bakim, benzin masrafları da olacak. Ayrıca gunde 10 saat kesintisiz is alinabilecek mi? Bilenden dinlemek lazim.


  • @saulgoodman bu doğru bir yaklaşım.Yemek dağıtımın pik yaptığı saatler var.Tıpkı taksi gibi.Kaldıki bunun yanında amortisman,yağ bakım,sigorta ,diğer giderler ve vergiyi düşünce nette 10 dolar kalıyor mu bilemiyorum.Ama işin hergün 10 saat çalışılacak devamlılığı olmaması ihtimali yüksek bana göre. Belki 4 saat dolu dolu çalışılıyordur,ama 10 saat harcanıyordur ortalamada da saatlik 10 dolara geliyordur.


  • @selamibasaran, içinde söyledi: Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?

    @saulgoodman bu doğru bir yaklaşım.Yemek dağıtımın pik yaptığı saatler var.Tıpkı taksi gibi.Kaldıki bunun yanında amortisman,yağ bakım,sigorta ,diğer giderler ve vergiyi düşünce nette 10 dolar kalıyor mu bilemiyorum.Ama işin hergün 10 saat çalışılacak devamlılığı olmaması ihtimali yüksek bana göre. Belki 4 saat dolu dolu çalışılıyordur,ama 10 saat harcanıyordur ortalamada da saatlik 10 dolara geliyordur.

    Tüm masrafları çıktıktan sonra 10$ kaldığını varsayalım ki bence bu en kötü senaryo. Haftada bir gün off yaparlarsa ayda 2600$ x 2 = 5200$ yapar.

    Bu yine geçinemiyoruz, biz dönüyoruza cevap değil.

    Bu tuhaflıkta bir iş var :)

    Samimiyetsiz ve güven vermeyen bir cümle “geçinemiyoruz dönüyoruz”


  • @ayvalik10 kesinlikle size katılıyorum. Bu arkadaşlarımıza Beden gücü ile çalışarak kazanmak burada ağır geliyor. Her ay düzenli maal alan ve masa başında oturarak kazananlar için bu tarz işler zor geliyor. Hepimiz biliyoruz ki Türkiyede "çalışmak" kelimesi ile buralardaki " çalışmak" örtüşmüyor. Dolayısıyla "Çalışıyordum kazanıyordum" cümlesi de hikayeyi nereden kimden ve nasıl dinlediğinizle alakalı olarak değişiyor


  • @Seda-Uysal-Avcı örtüşmuyor derken masabaşı- beden gucunmu mu karsilastirdiniz yoksa masabasi-masaabsi da mi böyle 🫣


  • Turkiye'de yabanci global bir firmada beyaz yaka olarak calistim su an Amerika'da global yabanci bir firmada calisiyorum, Turkiye calisma hayatiyla Amerika'nin alakasi yok. Turkiye'deki is hayati calismak deniyorsa burdakine ne deniyor cok emin degilim ama en azindan kendi calistigim isyerinde insanlarin goy goy yapmadan gayet disiplinli ve ozverili calistigini soyleyebilirim.


Benzer Başlıklar

  • Amerika’da Yüksek Lisans Yapmak

    Göçmenlik Sohbetleri abd master master yüksek lisans amerika
    1
    0 Oy
    1 İleti
    72 Bakış
    P
    Merhaba forum ailesi, umarım hepiniz güzel bir gün geçiriyorsunuzdur. Bir süredir eşim ile beraber içinde bulunduğumuz aksiyonumuz ile alakalı Türkçe ve İngilizce olarak webdeki tüm içeriği sömürdükten sonra aklımdaki mevzuları yazıp bilgi paylaşımı yapabileceğim tek yer olan foruma geldim. Forum alt başlığı olarak anlamsız bir yer seçmiş olabilirim ama başlığı açabileceğim en mantıklı yerin burası olduğunu düşündüm, hata ettiysem eğer yöneticilerimiz doğru yere taşırlar umuduyla diyorum. Konuya geleyim; Amerika’da yüksek lisans yapma aksiyonu içine girdik 2024 Ağustos ayı itibarıyla. Teksas eyaletini çok seviyor ve bir gün orada yaşayabilmek isteğimin zirvede olması nedeniyle Teksas özelinde üniversiteleri araştırdık. Çok iyi üniversiteleri bulunan eyaletin madden bize uygun olan en düşük rankli üniversitesi olan Texas State’e (San Marcos) karar verdik. 1 yıllık tezsiz inşaat yönetimi masterı hem ücretini karşılayabileceğimiz bir bölüm hem de 6 senesi profesyonel şekilde yaklaşık 12 senedir içinde bulunduğum sektörün Teknik Ofis (Planlama Maliyet Kontrol vd.) kısmına tam uygun olduğu için tercihimiz oldu. Toefl, referans mektupları, niyet mektubu derken geçen hafta başvuruyu tamamladık, şimdi dönüş bekliyoruz. Hakkımızda hayırlısı olsun. Şimdi benim aklıma takılan iki husus var ve sizlerin yardımlarınızı, değerli yorumlarınızı rica ediyorum. 1)Texas State rank olarak düşük bir üniversite, mezun olduktan sonra 1+2 yıl opt hakkım olacak. Sektör tecrübeli bir insan olarak iş bulmak hususu imkansız mı? Bir çok yerde stem de olsa son yıllarda biz Türklerin iş bulamadığını tercihlerin hep hintli ve çinliler olduğunu okudum. Ayrıca çok iyi üniversiteler olmadığı sürece de iş bulmak imkansız diyenler çoğunlukta. Opt ile devamında H1-B veya EB green card şansı oluyormuş insanların ama imkansız deniyor bunlar için de. H1 için kuradan dolayı kimseye çıkmıyor kolay kolay diyorlar ve hem H1 hem de EB için şirketler istekli değiller deniyor. Doğru mudur bu yorumlar bilgilerinize muhtacım. Biraz uzun yazdım sorularım kısa ama teşekkür ederim buraya kadar okuduysanız. Yorumlarınıza, fikirlerinize, yönlendirmelerinize açığım. Şimdiden yanıt veren herkese teşekkür ederim.
  • Gitmek de var, dönmek de.

    Göçmenlik Sohbetleri
    11
    1 Oy
    11 İleti
    755 Bakış
    GencovaistaG
    Avrupa'da nereden geldiğini ve kim olduğunu toplum sana sürekli bir şekilde hatırlatır fakat ABD de ise nereden geldiğin kim olduğun çok önemli değildir çünkü ülke insanının tamamı veya ailesi zaten bir yerlerden göçüp gelmiştir .Avrupa'da da yaşamış olup ABD ye göç etmiş birisi olarak söyleyebilirim ki Avrupa gurbet ABD özgürlüktür.
  • 27 Oy
    153 İleti
    15k Bakış
    Cibali_KarakoluC
    İşten eve sabahleyin değilde, akşam olduğunda gelmeyi hayal ediyorum. Olur da bir gün temelli gidebilirsek, gece mesaisi olmayan, her geceyi evimde, çocuklarıma kitap okuyup, onları yatırdıktan sonra, kendi kitaplarımın arasında çayımı, kahvemi yudumlayıp, kısa bir makale okuyup, okuduğumu düşünüp hazmetmeye çalışırken uyuya kalmayı hayal ediyorum. Hayatında resmi yazı dışında bir şey okumayan (bu resmi yazılarda basma kalıp cümlelerden ibarettir, çoğunlukla bir şey öğrenmeniz mümkün değildir.) kitap sayfası açmayan, iş konuşmaya gelince (konu farketmeksizin - her konuda) görüş beyan eden insanlardan bıktım. İş yerinde amirliği, müdürlüğü elinden alınsa, geride kocaman bir hiç kalacak insanların; alçak dağları kendileri yaratmış gibi bir kanıya sahip olmaları bıktırdı beni. Bu adamların/ kadınların kendi üstlerine şirin görünmek için taklacı güvercine dönüştüklerini, astlarına ise şahine, pantere, aslana, kaplana, malkoçoğluna dönüştüklerini görüyorum. Bu bıktırdı beni. Yirmi yıl önce, sıradan/vasat bir düz liseden mezun oldum. Yirmi yıl sonra ÖSYM 'nin sitesine girip kendi mezuniyet bilgilerime baktığımda imam hatip lisesinden mezun olduğumu gördüm. Sonradan İmam Hatip lisesine dönüştürlen, mezun olduğum lisenin eski öğrencilerinin tamamını imam hatip lisesi mezunu yapmışlar. Bu iki yüzlü zihniyetten bıktım. Çocuklarımın da bu saçmalıklara maruz kalmadığı, çalıştığımda karşılığını alacağıma inandığım, kendi işime gücüme baktığım bir Amerika hayal ediyorum. İyi geceler, iyi günler. Ümitleriniz gönlünüzce olsun.
  • Yurt dışında mutluluk var mı? (var, neden olmasın?)

    Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
    37
    6 Oy
    37 İleti
    5k Bakış
    S
    ....yurt disina Calismaya veya temelli yerlesmeye gidenler icin ayaklari uzerlerinde duracak hale gelene kadar mutluluk cok azdir,,,, aile genc ise bir cok problem olur, cocuk yapmak cocuk buyutmek gibi,daha sonra borcsuz harcsiz bir eviniz olur ayaklarinizi yerden kesecek arabaniz olur iste o zaman mutluluk baslar. yurt disinin ayri bir mutlulugu,turkiyedeki gibi bir parti takip etmek veya taraftari olmak, olaylari izlemek, medyanin doldurusuna gelmemek durumlari olmayinca olur. ..hayat bir yarisdir ve her gunu degisik olabilir,insanlarin baslarina herseyler gelebilir,yani bir yerde mutlulugu tarif etmek cok zordur.kendimin hic bir SIKINTIM yok ama bir gun torunumun veya oglumun,kizimin hasta oldugunu isitince tum mutlulugum bir anda kaciverir. ..yaz aylarinda avrupadaki vatandaslarimiz turkiyeye gelirler hepsinin yuzlerinde mutluluk ifadeleri gozukur,iste 4 kisilik bir aileyele turkiyede bir ay nasil tatil yaptiklarini birde onlara sormak lazimdir.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum