Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?

Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
599 170 86.1k 142

  • Aslinda birde Amerikada tutunup ama tutunmayi secmeyip donenler ya da baska ulkelere gidenler de var. Bu da ayri bir mevzu,

    Bircok insan market fiyatlari ikinci el oto ve iphone la hayatinin standartlarini belirliyor. Dogalgaz yakmiyor kici kirik bir odada yasiyor sosyal hayattan kaciniyor. Sonra kenara 300- 600 dolar attim diye seviniyor. Turkiyedede dogalgaz yakma kaldigin evin diger odalarini kirala ayni parayi yaparsin :D. Bende turkiye hasreti falan yok. Birden fazla ulkeyi az cok deneyimledim. Onlara nazaran Bazi kisiler icin, buna bende dahil olabilrim. abd yi cok mantikli bulmuyorum. Green cardi olan biri olarak pasaportun bazi konularda hayati kolaylastiracagi ve mobiliteyi artiracagi kanaatindeyim. Kici kirik ulkelere kagit kurekle ugrasmakdan bikmislikta bu secimimde etkin olabilir. Ayrica youtube kanali acip izleme almak icin elinden gelen duzenbazliklari yapan agzi kokan youtuberlarin allah belasini versin. Benim bedduama da gerek yok onlar zaten bulur what goes around comes around. Kamyoncu oldu ayda 10.000 kazaniyor vs gibi. Millet bizi arayip kacak gelsem ayda 10k yapar miyim diyor.


  • Bugun tesadufen denk gelen bir youtube videosu izledim. Norvec de yasayan bir aile evlerini tanitiyorlar. Yasam standardlari yuksek olan bir ulkedeki evleri beni hayal kirikligina ugratti. Ustelik surekli pahaliliktan bahsetmeleri de. Hemen ardindan, ayni kisilerin bir de market alisverisi videolarini izledim. Norvec gercekten oldukca pahali bir ulkeymis!! Ozellikle burasi ile karsilastirinca.

    Bilgi: Asgari ucret saatlik 180 Norvec Kronu = $16.50. Ve ulke geneli ortalama saatlik ucret ise 325 Kron = $29.65


  • Ekşisözlükte çok güzel yazılmış bir entry delilleriyle
    https://eksisozluk1999.com/entry/159715151


  • @Doncarleone içerikteli tüm linkleri açıp okudum. Gerçekten güncelmiş. Zaten bu entry’de bu sabah yazmış. Çok üzüldüm, insanların umutlarıyla oynuyorlar. Toz pembe beklentilerle, ne umutlarla gidiyor insanlar. Tabi işin gerçek bir yanıda var, kaçak gitmek… Adı üstünde kaçak, mülteci sıfatıyla gitmek. Bu duruma Allah kimseyi düşürmesin. Çok acı. İşsiz ve evsiz kalmışlar . İyice düşünüp tartmak lazım böyle kaçak göçek gideyim derken, kaş yaparken göz çıkarmak olmuş bu.


  • Video yapmıyorlar dönerken keşke yapsalar ...


  • Herkese merhaba ben eşim ve oğlum Green card sahibiyiz ve kartların 2030 kadar süreleri var. Ben Amerika’da düzenli çalışıyorum 4 senedir Tax return yapıyorum fakat eşim ve oğlum ailesinin sağlık sorunları sebebi ile en son 2022 Ekim ayında geldi bir hafta kaldı ve döndüler yani 1 senelik süreyi ihlal ettiler. 2024 Ağustos ayında Amerika’ya kesin dönüş yapmak ve çocugun burada okula başlaması için SB1 vizesi için başvuru yapmak istiyoruz.Fakat forumda okuduklarıma göre bazen direk gelip kapıda şansımızı denemek daha avantajlı görünüyor. Tavsiyeniz nedir acaba SB1 başvurmalımıyım başvursam bunu bir avukatla yapmam daha avantajlı olurmu yada direk girişte şansımızı denemelimiyiz. Teşekkürler


  • @ahmetp sb1 basligi uzerinden yazmaniz daha dogru olur . Nacizane fikrim, saglik sorunlarini belgeleyerek gocmen girisine iliman bakan bir yerden giris yapmalari. Kapida neden bu kadar sure disarda olduklari sorulacaktir, belgeleri hazir olsun, saglik sorunlari ile ilgili. Gerekirse doktordan raporlarin kopyasini alin. Gecerli GC ellerinde ise, once kapidan girisi deneyin. Kolay gelsin.


  • @cnpist teşekkürler

  • ⭐⭐

    @ahmetp Sayın @cnpist ’in dediği gibi direkt giriş yapmayı denemeleri daha mantıklı.


  • Daha geçen hafta greencardlı bir aile geri döndü. Anlamsız geldi onlara her gün aralıksız 2 kişi 10 saat yemek dağıtıp kirayı anca ödeyebilmek.


  • @smk, içinde söyledi: Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?

    Daha geçen hafta greencardlı bir aile geri döndü. Anlamsız geldi onlara her gün aralıksız 2 kişi 10 saat yemek dağıtıp kirayı anca ödeyebilmek.

    Her gün iki kişi 10 ar saat yemek dağıtıp kirayı ödeyememek cümlesinden 8-10 k$ kira vermeleri gereken bir evde oturduklarını düşünüyorum.
    🤔

    Bu yorumun altında art niyet aramamak elde değil.


  • @Ping-PONG kesinlikle katılıyorum. Buraya gelince normal bir vatandaşın bile tercih etmeyeceği lüks evde oturmak ve en üst segmentte lüks araç almak ilk etap için mantıksız. Kanadaya gelen ve bu standartlarda yaşamak isteyen çoğu grup arkadaşımız da "çocuğunun eğitimi için gelecek görmüyorum" düşüncesiyle geri döndü🫣(bahaneleri bu oldu. Çünkü kazandıkları ne ev kirasına ne de yaşam giderlerine yetmiyordu) İlk yıl zorluk çekilecek orta standartlarda yaşamak kimseyi öldürmez. Mantıklı bir plan ve yaşam koşullarında hele ki greencardla tutunamamak bana da biraz garip geliyor

  • ⭐⭐

    @Ping-PONG eger Ingilizce + meslek var ise greencardla girip yemek dagitmanin mantigi yok.


  • @charon ilk etapda iş buluncaya kadar cepten yememek için dağıtılabilir. Kendi mesleğim olacak deyip hazırı da tüketenlere şahidiz. Hepimiz mesleğimizi yapmak isteriz. bunun denkliği var , başvuru süreci var, mülakatı var. O yüzden etrafı tanımak adına bile olsa yapılabilir ki bizler de yaptık. Çevreyi tanımanın en ekonomik ve en kestirme yolu bu bence.


  • Toplamda 20 saat yemek dagitabiliyorsa insan (20X10X26) vergi sonrasi temiz bir 5000 kalir elinde. Yorucu bir istir mutlaka ama 5000 gayet iyi para.


  • @arnblt günlük mü bu 20 saat bunu sürekli yapabilecek insan var mı ? Ayrıca saatlik 10$ olarak mı hesapladınız ?


  • @Seda-Uysal-Avcı denklik vs gerektirmeyen bir mesleğe bile sahip olsanız iş bulma süreci beklenilen kadar kolay olmuyor, onun için dediğinize katılıyorum ilk başta iş bulana kadar yapılması gayet mantıklı gc sahibi olsa bile, iş bulunduktan sonrada ek iş olarak yapılması gayet mantıklı günde bir kaç saat


  • @erenist 2 kisi calistiklarini yazmislardi 2 X 10


  • @jtcarlos, içinde söyledi: Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?

    @erenist 2 kisi calistiklarini yazmislardi 2 X 10

    Evet, 2 kişi günde 10 ar saat demek istemiş.
    Bence de doğru bir yaklaşım. 10$ da çok kötü bir gelir.

    Eşler saatlik 15$ kazanılırsa, kaldı ki bu gayet normal bir rakam hepimiz biliyoruz. 6 şar saat çalışsalar ve haftada 1 gün izin yapsalar, 5000$ yapıyor aylık.

    Haftada 1 gün izin yaparak günde 6 saat çalışmak hiçte öyle yorucu bir seviye değil bence. Bunu yorucu olarak görmek tembellik belirtisidir.

    Ben anlam veremedim arkadaşların yaklaşımına.

    Kaldı ki greencard lılar anladığım kadarıyla. Walmart ta çalışsalar karı koca yine aylık 5.000$ I görürler.

    Bana biraz tuhaf bir yaklaşım gibi geldi.


  • @Ping-PONG Türkiye de iken eğer kendisi bir işte çalışıp çabalayarak başarılı olmuş olan bir insan olsalar zaten tutunurlardı. Geçmişlerini yazarlarsa Türkiye de ya aile işletmesinde çalışmış kişilerdir ya da herşeyi hazır gelmiş insanlardır. Çünkü Türkiye kendi tırnakları ile başarılı olmuş bir insan Amerika da uçar. Çünkü bizler işten kaçan insanlar değiliz. Şu anda avrupa bu yüzden dışarıdan göç alıyor. Kendi insanı çalışırım diyor ancak istedikleri paralar yüksek olduğu için aynı paraya ben 3 kişi çalıştırırım kafasındalar.


Benzer Başlıklar

  • Amerika’da Yüksek Lisans Yapmak

    Göçmenlik Sohbetleri abd master master yüksek lisans amerika
    1
    0 Oy
    1 İleti
    72 Bakış
    P
    Merhaba forum ailesi, umarım hepiniz güzel bir gün geçiriyorsunuzdur. Bir süredir eşim ile beraber içinde bulunduğumuz aksiyonumuz ile alakalı Türkçe ve İngilizce olarak webdeki tüm içeriği sömürdükten sonra aklımdaki mevzuları yazıp bilgi paylaşımı yapabileceğim tek yer olan foruma geldim. Forum alt başlığı olarak anlamsız bir yer seçmiş olabilirim ama başlığı açabileceğim en mantıklı yerin burası olduğunu düşündüm, hata ettiysem eğer yöneticilerimiz doğru yere taşırlar umuduyla diyorum. Konuya geleyim; Amerika’da yüksek lisans yapma aksiyonu içine girdik 2024 Ağustos ayı itibarıyla. Teksas eyaletini çok seviyor ve bir gün orada yaşayabilmek isteğimin zirvede olması nedeniyle Teksas özelinde üniversiteleri araştırdık. Çok iyi üniversiteleri bulunan eyaletin madden bize uygun olan en düşük rankli üniversitesi olan Texas State’e (San Marcos) karar verdik. 1 yıllık tezsiz inşaat yönetimi masterı hem ücretini karşılayabileceğimiz bir bölüm hem de 6 senesi profesyonel şekilde yaklaşık 12 senedir içinde bulunduğum sektörün Teknik Ofis (Planlama Maliyet Kontrol vd.) kısmına tam uygun olduğu için tercihimiz oldu. Toefl, referans mektupları, niyet mektubu derken geçen hafta başvuruyu tamamladık, şimdi dönüş bekliyoruz. Hakkımızda hayırlısı olsun. Şimdi benim aklıma takılan iki husus var ve sizlerin yardımlarınızı, değerli yorumlarınızı rica ediyorum. 1)Texas State rank olarak düşük bir üniversite, mezun olduktan sonra 1+2 yıl opt hakkım olacak. Sektör tecrübeli bir insan olarak iş bulmak hususu imkansız mı? Bir çok yerde stem de olsa son yıllarda biz Türklerin iş bulamadığını tercihlerin hep hintli ve çinliler olduğunu okudum. Ayrıca çok iyi üniversiteler olmadığı sürece de iş bulmak imkansız diyenler çoğunlukta. Opt ile devamında H1-B veya EB green card şansı oluyormuş insanların ama imkansız deniyor bunlar için de. H1 için kuradan dolayı kimseye çıkmıyor kolay kolay diyorlar ve hem H1 hem de EB için şirketler istekli değiller deniyor. Doğru mudur bu yorumlar bilgilerinize muhtacım. Biraz uzun yazdım sorularım kısa ama teşekkür ederim buraya kadar okuduysanız. Yorumlarınıza, fikirlerinize, yönlendirmelerinize açığım. Şimdiden yanıt veren herkese teşekkür ederim.
  • Bir İhtimal Daha Var, O da Kaçak Yaşamak mı Dersin?

    Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
    26
    -6 Oy
    26 İleti
    2k Bakış
    S
    amerika ruyalar ulkesi olarak biliniyor,tabiki gariban ulkelere gore iyidir, ama neyin ne oldugunu icinde yasiyanlar bilirler,galiba dundu gozune bir haber carpti galiba TIR icinde 50 kacak gocmen canlarindan olmus, once bizim turkiye veya yakin komsulardandir diye dusunmustum,amerika san antonia daymis. ...turkiyede bir nevi kacak gocmenlerin cenneti haline geliyor belki milyondan fazla kacak gocmen vardir.
  • Amerika'da tutunamayıp tüm birikimi kaybetme korkusu

    Göçmenlik Sohbetleri
    33
    0 Oy
    33 İleti
    3k Bakış
    P
    Öncelikle ben yurtdışında yaşamadım bunu baştan belirteyim o yüzden tavsiyemi dikkate almazsanız saygı duyarım. Hayatın zamanla ne getirip götüreceği belli olmaz tabi ama yazdıklarınızdan şu şekilde bir çıkarım yaptım, yurtdışında çalışabilecek kalifiyeniz ve tecrübeniz var bu sizi her daim bir adım önde olmanızı sağlayacaktır. İşler ters gidecekse ABD'de ters gider dünyanın öbür ucunda da aile babası olduğunuz için ağır bir sorumluluk taşıdığınızı anlayabiliyorum. İçinizi lütfen ferah tutun ailenizle birlikte olduğunuz sürece hayat bir şekilde yolunda gider. Bir yol sonra konuyu hortlattığımın farkındayım umarım çok mutlu olmuşsunuzdur.
  • 27 Oy
    153 İleti
    15k Bakış
    Cibali_KarakoluC
    İşten eve sabahleyin değilde, akşam olduğunda gelmeyi hayal ediyorum. Olur da bir gün temelli gidebilirsek, gece mesaisi olmayan, her geceyi evimde, çocuklarıma kitap okuyup, onları yatırdıktan sonra, kendi kitaplarımın arasında çayımı, kahvemi yudumlayıp, kısa bir makale okuyup, okuduğumu düşünüp hazmetmeye çalışırken uyuya kalmayı hayal ediyorum. Hayatında resmi yazı dışında bir şey okumayan (bu resmi yazılarda basma kalıp cümlelerden ibarettir, çoğunlukla bir şey öğrenmeniz mümkün değildir.) kitap sayfası açmayan, iş konuşmaya gelince (konu farketmeksizin - her konuda) görüş beyan eden insanlardan bıktım. İş yerinde amirliği, müdürlüğü elinden alınsa, geride kocaman bir hiç kalacak insanların; alçak dağları kendileri yaratmış gibi bir kanıya sahip olmaları bıktırdı beni. Bu adamların/ kadınların kendi üstlerine şirin görünmek için taklacı güvercine dönüştüklerini, astlarına ise şahine, pantere, aslana, kaplana, malkoçoğluna dönüştüklerini görüyorum. Bu bıktırdı beni. Yirmi yıl önce, sıradan/vasat bir düz liseden mezun oldum. Yirmi yıl sonra ÖSYM 'nin sitesine girip kendi mezuniyet bilgilerime baktığımda imam hatip lisesinden mezun olduğumu gördüm. Sonradan İmam Hatip lisesine dönüştürlen, mezun olduğum lisenin eski öğrencilerinin tamamını imam hatip lisesi mezunu yapmışlar. Bu iki yüzlü zihniyetten bıktım. Çocuklarımın da bu saçmalıklara maruz kalmadığı, çalıştığımda karşılığını alacağıma inandığım, kendi işime gücüme baktığım bir Amerika hayal ediyorum. İyi geceler, iyi günler. Ümitleriniz gönlünüzce olsun.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum