Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @Nailaysegul Onun disinda interview tecrübenizi paylasabilir misiniz?


  • @Nailaysegul Malesef gözlemlediğim kadarıyla; sorun yaşayan, süreci bir şekilde yanlış yada eksik belge nedeniyle sekteye uğrayan kişiler çoğunlukla avukatla calisanlar.
    Süreç aslında oldukça kolay ve çizgisel. Avukatın yapacağı bu tip, dosyaya özel, ufak nuanslari halletmek. Sinir bozucu bir durum fakat merak etmeyin kısa sürede çözülecektir.


  • Herkese merhaba arkadaşlar 2 ocakta mülakatım vardı sizlere yardimci olmasi acisindan bahsetmek istiyorum. Ben 1 gün önce Bursadan gelip otelde konakladim konsolosluğa en yakin olan. Saatinizden önce gitmenize gerek yok herkesi vaktinde alıyorlar. Ilk pasaportkontrolu ve aramadan gectikten sonra iceri giriyorsunuz hemen size sira numarasi veriliyor siraniz geldiginde sizden pasaport
    evlilik cüzdanı asli
    1 adet biometrik
    Adli sicil kaydı (mutlaka arşivli olacak)
    Nüfus kayit örneği
    Kanitlayici fotoğraf vs. Isteniyor.
    Bunlari verdikten sonra tekrar beklemeniz gerekiyor mulakat icin. Sira numaranız tekrar yandiginda mulakata geçiyorsunuz. Önce yemin ediyorsunuz. Sonrasinda turkcemi ingilizcemi mulakat istiyorsunuz diye soruyorlar. Sonra bana sorulan sorular şu sekildeydi
    Eşinin ismi nedir?
    42 gün amerika da fazla kalmışsın doğrumu? (overstay durumum vardı)
    Amerikada çalışıyor mu eşin?
    Sadece Türkiye'de mi yaşadın?
    İlk evlilikleriniz mi?
    Nerde nasıl tanıştınız?
    Sponsorun kim?
    Sponsor neyin oluyor?
    Benden sonrasinda irs tax return istedi uzerinde sponsorun eşinin adi yazdigi icin i864-a formu yuklememissin bunu yuklemen gerekiyor deyip pasaportu geri verdi. Malesef bundan haberimiz dahi yoktu şok olmakla birlikte mulakattan çıktım. Ertesi gün avukatım hazirlayip sisteme yükledi bakalim kac günde cevap gelecek bekliyoruz. Sağlık olsun bu kadarcik beklemekle bisey olmaz ama avukatimiz varken bu sekilde olmasi üzdü zaten baştan sona avukatimizin sacmaliklariyla uğraştık asla tavsiye etmiyorum kendinizde işlemlerinizi yapabilirsiniz.


  • Ve arkadaşlar malesef o gün gördüklerim şu sekildeydi bi arkadaşımız evlilik cuzdanin orjinalini getirmedigi icin mulakata alinmadi. Birisi yine ayni sekilde pasaportunu unuttugu icin iceriye bile alinmadi. Diger arkadaşımızin esinin bosanma belgesini getirmedigi icin sorun yaşadı. Evraklarınızın hepsini tam götürün herkese farklı farkli mulakat yapiliyor.


  • Ben esimle yurtdisinda evlendik ve evlilik cüzdanimiz yok. Yurtdisindan aldigimiz evlilik cüzdaninin aslini il nüfus müdürlüğüne evliliğimi bildirirken verdim( geri vermeyeceklerini söylediler) . Simdi e devletten formül B alsam ( çok dilli uluslararası evlilik belgesi diye geçiyor ) Bu kabul görüyor mu bilgisi olan var mı ?


  • @yenibasladim Bende eşimle yurtdışında evlendim, ancak burada ki kurumlar bizden 'marriage certificate' belgesini teslim etmemizi istemedi, bir hata olmuş ama bence biran önce düzeltin; bağlı bulunduğunuz kaymakamlığa gidip bizim kırmızı evlilik cüzdanını talep edin, 2 resim, küçük bir ücret karşılığı düzenleyip veriyorlar. Bence diğer belgeler yerine evlilik cüzdanını almak daha sağlam olacaktır.


  • @yenibasladim mülakata mutlaka evlilik cüzdanının aslını götürmeniz gerekiyor. Biran evvel arkadaşımızında söylediği gibi alın derim.


  • @ecom Ben bi tane daha belge buldum, gürcüce evlilik cüzdanım ve onun noterli, yeminli tercümanlı türkçeye çevrilmiş hali, sanırım bu yeterli olur diye düşünüyorum. Bir de Formül B ile gideceğim.


  • @yenibasladim bu konuda bir fikrim yok malesef. Daha önce hiç böyle bir deneyim okumadım yeminli tercumesiyle umarım kabul edilir. formül b götürün tabi ama sadece ona güvenmeyin resmi evlilik cüzdanının aslını görmek isterler muhakkak.


  • @ecom Resmi olarak gürcistan'dan aldığım bir evlilik cüzdanı var, onun noterli ve türkçe yeminli tercümanlı halini formül B ile beraber götüreceğim. Ayrıca kesin olması adına eşimden doğum belgesini göndermesini talep ettim. il nüfus müdürlüğü doğum belgesini talep ediyor. Doğum belgesi olmadan çıkaramıyorlarmış. Tecrübelerimi paylaşacağım böylelikle başkalarına da yararım dokunur 🙂


  • @Nailaysegul Merhaba @Nailaysegul hanımefendi, umarım kısa sürede dönüş yaparlar ve kaldığınız yerden devam edersiniz bir sorum olacak denilen bu evrakı hangi sisteme yüklemek gerekiyor


  • @Davut-Korkmaz teşekkür ederim nvc ye mail attik ve ceac sistemine yükledik. Aslında bu belgenin zorunluluğu olmadığını öğrendik kesin olarak. Memurun bana yaptigi zorluk. Avukattan dolayi düşünmüştük ama malesef memurun insafiyla ilgili


  • @Nailaysegul cevabınız için teşekkür ederim, umarım tez zamanda durum aydınlanır ve devam edersiniz, dünyada iş güzar insanlar her yerde var👋


  • Herkese merhaba, önce durumumdan bahsedeyim. Biz 03/2023 tarihinde evlendik ve 06/2023 tarihinde belgelerimizi gönderip başvuru yaptık. Ardından süreç uzun olduğu için eşim Türkiye'ye taşındı. Taşınmadan önceki işyerinde aldığı maaş sponsorluk için gayet yeterliydi ancak Türkiye'ye taşındıktan yan geliri olan sosyal medya yönetimi işini ana gelir kaynağı olarak yapmaya başladı ve şuan geliri aylık 2000$. Benim sorularım ;

    Eşimin şuan ki gelir düşüşünden ve düzeyinden dolayı vizede sorun yaşar mıyız?
    Belgelerimiz incelemedeyken kayınvalidemi sponsor olarak ekleme şansım var mı?
    Eğer ekleme şansım varsa bu durum inceleme sürecini uzatır mı ?

    Teşekkür ederim.


  • @yakup-budakci
    burdaki deneyimli arkadaslar bir yanlisim varsa duzeltirler, sonucta gocmenlik avukati degilim, ki onlar bile yanlis yapabiliyorlar.

    siz 06/23 de uscis e evlilik vizesi icin basvuru yaptiniz, asagi yukari tahminin 10 ay sonra dosyaniz NVC ye aktarilir ve sizden ds-260 formu doldurmaniz istenir ve akabinde I-864 support evraki dolduracaksiniz. 04/24 civari,

    Amerika dunyanin neresinde yasarsaniz yasayin, vatandaslarindan vergi beyani yapmanizi ister.

    Sosyal medya yoneticisinin bir firmaya baglimi yoksa bagimsiz mi calisiyor bilmiyorum. maasli calisiyorsa, kendi evinden W2 aliyorsa bu maasli isci oluyor ve vergiler kesildikten sonra odeme alir. Taseron ise alinan reklam gelirleri sebebi ile odeme yollayan firma takip eden yil tax form 1099 ile brut geliriniz yazili tax evrakini takip eden yilin ilk aylarinda yollar.her iki haldede eldeki evraklar, gelir ve giderler ile vergi evraki 1040 hazirlanir.

    IRS form 1040 line 9 da total income yazar ve konsoloslugun dikkate aldigi rakam budur.

    Uscis in web sayfasinda https://www.uscis.gov/i-864p
    1 mart 23 itibari ile 2 kisilik sponsorluk income limiti ( yani 1 kisinin digerini support etmesi) $24650 dir. (support yapan kisi askerse bu biraz dusuyor)

    siz aylik $2000 civari brut geliriniz varsa, bu yillik yaklasik $24000 yapiyor, gelir kismina cocuk baktim, bilgisayar tamir ettim, gibi vs gelir kaleminizi biraz daha arttirarak, sponsorsuz kendiniz halledebilirsiniz diye dusunuyorum.

    Eşimin şuan ki gelir düşüşünden ve düzeyinden dolayı vizede sorun yaşar mıyız?
    hayir. konsolosluk IRS formu 1040 de line 9 daki en az $24650 yi gormek ister.
    Belgelerimiz incelemedeyken kayınvalidemi sponsor olarak ekleme şansım var mı?
    nvc ye evrak yuklerken kayinvalideyi sponsor olarak ekleyebilirsiniz. kayinpeder ile birlikte vergi beyani yaptiksa ikisi birden sponsor olmasi lazim. her ikisi sponsor olduklari amerikan vatandasi ve vizeye basvuran icin ayri ayri I-864a evraki dolduracak
    Eğer ekleme şansım varsa bu durum inceleme sürecini uzatır mı ?
    uzatmaz.


  • Arkadaşlar, sistemde böyle bir değişiklik olduğuna dair msj aldım,
    Case Was Sent To The Department of State
    Jan 05, 2024
    On January 5, 2024, we sent your case, Receipt Number IQB9640, to the Department of State for visa processing. You can find general information on Consular Processing by visiting our website at www.uscis.gov. The website will provide information on what to do next, who to contact, and how to inform us of any changes in your situation or address.
    NVC aşamasına geçtiğimizi bildiren bir yazı olup olmadığını anlayamadım, tam bilgiye sahip arkadaşlar yorumlarsa mutlu olurum.


  • Merhabalar Kasım ayında i-130 başvurusu yaptık. Uscis hesabından estimated 4 hafta görünüyor. 4 haftaya kadar karar gelecek mi yoksa random böyle bir şey mi yazıyor. Ayrıca uscis hesabında dosyamın hangi service center da olduğunu nasıl görebilirim


  • @notron Merhaba, sana gönderilen makbuz kağıdının sağ altında örnek olarak adlandırıyorum “bir şirket kaşesi gibi” orada belirtilen süreç bir artar bir düşer hedef olarak o tarihi alma bol şanslar


  • Arkadaşlar merhaba benim mülakatta belge yuklemem istenip pasaportu bana verdiler. Bende ertesi gun evragi yukledim ama 4 gun oldu daha gormediler sistemde. Bu sirada ben pasaportu onlara postalicakmiyim yoksa onlar sistemden onaylandiktan sonra bana pasaportu gonderin mi dicekler?


  • @Davut-Korkmaz nvc aşamasına geçmiş bulunmaktasiniz. Tebrikler.


Benzer Başlıklar

  • 41
  • 1478
  • 8
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

82
Çevrimiçi

41.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum