@chediak, içinde söyledi: B1 vizesi expedited oluyor mu?
Merhaba, B1 ile öğrenci alan bir eğitim programına başvuru yaptım. Program Mayıs ayında başlıyor ve eğer kabul alırsam davet mektubum şubatın ortasında gelecek. Şu an konsolosluk ve büyükelçilikteki vize randevuları çok geç tarihe veriliyormuş COVIDten dolayı. Ben de kabul alıp da vizeden dolayı gidemezsem diye endişelendim. B1 vizeleri ile acil başvuru yapılabiliyor mu? Şu anki durumu bilen var mı?
Acil randevu icin basvuru yapabilirsiniz ama normalde diploma veya sertifika saglayan egitim kurumlari B-1 degil, F-1 ile ogrenci aliyorlar. Sizin durumunuzu bilemiyorum ama eger ciddi bir egitim programina baslamiyorsaniz konsolosluk durumunuzu acil olarak gormeyebilir, bilginize.

son 10 yıl içersinde USA e her sene en az 1 ay gittim.... Şunu öğrendim ki adamlar çok dürüst ve asla yalan söylemiyorlar. DS160 formunu ekim ayında doldururken harfi harfine giriş çıkış tarihlerimi e devletten bakarak... ablamlarının durumunu kendi bilgilerimi tamamen doğru beyan ettim. USA yalan söylendiğinde direk seni eliyor. Doğru beyan her zaman kazanır. Benim çalışma iznime ihtiyacım var. Asylum yapabilirdim, gerek yok. Amerikada şöyle bir kural da var belirtmek isterim belediye başkanları emniyet müdürleri asla ve asla hayatları boyunca trafik cezası dahi yemeyen insanlar. En ufak bir cezan olduğunda şeçilemiyorsun. Kuralcı Ülke