• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Mehmet Can 0
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 1
    • Konu 1
    • İleti 54
    • En İyi 18
    • Tartışmalı 1
    • Gruplar 0

Mehmet Can 0

@Mehmet Can 0

25
    İtibar
    87
    Profil Görüntülemeleri
    54
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Mehmet Can 0 Takip etme Takip Et

Mehmet Can 0 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

Merhaba,

Geçen hafta İstanbul'da eşimle görüşmeye girdik, binaya giriş v.b. konular defalarca anlatılmış tekrar etmeye gerek yok bence.
      Araba park etmek için yokuşun yukarı taraflarını kullanabilirsiniz, yine yokuş yukarı giderken sağ taraftaki sokaklar olabilir, biz telefonları araçta bıraktık ama karşıdaki büfeler emanet alıyor aklınızda bulunsun.

Konsolosluk binasındaki özellike Türk görevliler oldukça yardımcı oluyorlar, her aşamada gayet insan gibi muamele görüyorsunuz.

Mülakat gerçekten çok kısa sürdü, mülakatı Türkçe yaptık, turist vizesi için mülakatı Türkçe yapabiliyorsunuz ingilizcede çok rahat değilseniz hiç kendinizi kasmayın rahat olun. Cem Yılmaz'ın dediği gibi turist olun 🙂
      Bizim daha önce hem uk hem de schengen vizemiz vardı fakat uzun süredir hiç yurtdışına çıkmamıştık, onun dışında normal şartlarda profilimiz vize almaya oldukça müsaitti.

Görüşmeye gittiğimizde 4 tane bankoda görüşme yapılıyordu, soldan sağa : ciddi orta yaşlı kadın, kel gözlüklü somurtkan adam, genç güzel güler yüzlü kadın, orta yaşlı güler yüzlü bir kadın.

kel gözlüklü sanırım meşhur vizeyi zor veren kişiydi genellikle herkesle ciddi ve somurtkan bir şekilde mülakat yapıyordu, en sağdaki orta yaşlı kadın görevli en iyisi gibiydi. Fakat asıl sıkıntılı genç kadın görevliydi bence, herkese gülümsüyor fakat mülakatta milleti terletip redleri çakıyordu, meşhur kelden daha negatifti görüşmeleri. Neyse bize en baştaki ciddi orta yaşlı abla denk geldi;

Görevli(G), Ben(B)
      G: Merhaba, Nereye gideceksiniz?
      B: Merhaba, Newyorku görmek istiyoruz, dizilerde gördüğümüz yerleri merak ediyoruz.

G: Kaç cocuğunuz var?
      B : 2

G : Onların vizesi var mı?
      B: Hayır Yok ( onlara vize alacak mısınız diye sormadığı için posta yoluyla alacağımızı söylemedim fakat DS-160 seyahat planında isimleri açıkca vardı)

G: ABD'de tanıdığınız var mı?
      B: Hayır hiç yok

G: Kaç yıldır çalışıyorsun, nerede çalışıyorsunuz ( cevapları genel olarak ben verdim fakat bu soruyu ayrıca eşime de sordu)
      B: X firması 14 küsür yıl (Görevli o arada eski schengen ve uk vizelerine bakıyor.)

Zaten kurumsal bir firmada uzun süre çalıştığımızı duyunca iletişim tamamen pozitif tarafa geçti.
      İşte biraz notlar aldı v.s. derken toplamda bir dakika civarı bir görüşme sonrası vizeniz onaylandı deyip A5 boyutundaki kağıdı elimize verdi, teşekkür edip ayrıldık.

Darısı vize isteyip mülakat tarihi bekleyenlerin başına.
      Benim tavsiyem profili uygun olan arkadaşlar turist vizesi için hiç kendini kasmasın, rahat olsunlar. geçtiğimiz sene Türkiye için vize red oranı %20 imiş, hadi bu sene biraz fazla olsun. kafadan %75 alma şansınız var. (aşağıdaki kaynak paylaşıyorum)

tabi ki ds-160 formunu ciddi bir şekilde doldurup prosedürleri izlemekte fayda var. özellike abd öncesi başka vizeler mutlaka olumlu etki yapacaktır.
      Ben schengen vizesindeki şartları ve gördüğünüz muameleyi bildiğim için abd vizesindeki sürecin çok daha insani ve makul olduğunu net bir şekilde söyleyebilirim, herkese bol şans.

https://travel.state.gov/content/dam/visas/Statistics/Non-Immigrant-Statistics/RefusalRates/FY22.pdf
      Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      Mehmet Can 0
      Mehmet Can 0
    • RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@caner92

Merhaba,
      Hayir annenizin hesabina para atmasina gerek yok hatta atmasin.
      Babanizi sponsor olarak gostermesi yeterli.

Mehmet Can 0
      Mehmet Can 0

@Gonzalez34, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Merhabalar foruma yeni üye oldum abd icin 10 yıllık vize başvurusu yapmak istiyorum sağlam bir firma varmı acelem yok mülakat için. Daha önce yurtdışı giriş olmadı hiç verirlermi ondanda emin değilim yardımcı olursanız sevinirim

herhangi bir firma ya da aracı kuruma ihtiyacınız yok.
      bu forumda bol bol kaynak var.
      zaten abd konsolosluğuna bizzat başvurup mülakat yapacaksınız.

Mehmet Can 0
      Mehmet Can 0
    • RE: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

@demir4564, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

@Mehmet-Can-0 tebrikler gözünüz aydın! Darisi bizim gibi beklyenlere…
      Sizin talimatlar gelmesi kaç gün surdu

talimatların gelmesi 1-2 gün sürmüştü.
      fakat noel dönemi öncesiydi.
      ayrıca 14 yaş altı ilk vize için başvurusuydu, belki yenilemelerden farklı bir sıraya konuluyor olabilir bilmiyorum.

Mehmet Can 0
      Mehmet Can 0

@zeynep34 maalesef ödeme yaptıktan sonra ais'ten grup birleştirme yapılmıyor. çağrı merkezinden destek istedim yardımcı olmadılar. şimdi mail attım ama bir şey çıkacağını sanmıyorum.

Mehmet Can 0
      Mehmet Can 0
    • RE: DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü?

@cenkduzum

Merhaba,
      Bu bahsettigim istanbulda oluyor ama siz bile bile boyle bi risk almayin.
      Confitmation page niye ulasamiyorsunuz? Teknik bir sorun ise farkli bilgisayar vs deneyin.

Eger olmuyorsa zaman kaybetmeden yeni bir ds-160 formu doldurup guncel ds-160 numarasini aisten, ais izin vermiyorsa iletisim mail adresinden mail atip talep edebilirsiniz.

Mehmet Can 0
      Mehmet Can 0

@EnesB
      Hayirli olsun vizeniz.

O guler yuzlu guzel genc kiz icin onceki sayfada benzer yorumda bulunmustum. Resmen guler yuzlu bi yilan 🙂

Fakat aslinda olay su diye dusunuyorum, muhtemelen o genc memur ulkemize yeni atandi ve ulkenin sosyolojini iyi tanimiyor bu nedenle vize verirken ince eleyip sik dokumaya calisiyor, gerektigi durumda hic risk almadan red basip geciyor. (Niye bosu bosuna basina sorun alsin)

O yuzden nispeten eski memurlar daha iyi bence, onlar zaten binlerce tr vatandasi ile mulakat yaptiklari icin kime ne karar verecekleri konusunu onceden kafalarinda cozmuslerdir. Sizin selam vermenizden bile yalan soyleyip soylemediginizi anlarlar bir sure sonra.

Mehmet Can 0
      Mehmet Can 0
    • RE: DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü?

@Tamer-Asker
      hayır sorun olmaz.
      ayrıca mevcut formu tamamlayıp göndermediyseniz düzenleyebilirsiniz.

Mehmet Can 0
      Mehmet Can 0

@murat1234, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

Merhaba,
      Mülakatsız başvuruyla alakalı belgelerimi 8.12.23 tarihinde göndermiş olmama rağmen hala başvuru sayfamda “Belge gönder”olarak görünmekte.Ptt takip numarasını kontrol ettiğimde 11.12.23 tarihinde teslim edildiğini gördüm.Aynı durumu yaşayanlar konsolosluğa ek mail vs ulaşmak gerekir mi?Yoksa beklemeye devam mı etmeliyim?

Ais sitesindeki Belge Gönder durumuna takılmayın, orası güncellenmiyor. CEAC sitesinden takip etmeye devam.

benim de geçen hafta gönderdiğim başvuru ceac sitesinde pazartesiden beri "application received" bekliyor.
      Benim acelem yok bekliyorum, zaten arasanız da bir şey değişeceğini sanmıyorum. Bu ara noel tatil dönemleri onların.

Mehmet Can 0
      Mehmet Can 0

@jayjay01, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

Parmak izinin bir suresi varmı ? Ben 2013 de vizemi aldim 2023 de bitti . Simdi de belgeleri posta yoluyla gonderdim. 20 gundur oyle bekliyor hic bir ilerleme yok. Parmak izini bastan ver 10 sene gecmis diyecekleri icin mi bekletiyorlar .

ben de çocuk için göndermiştim.
      18 aralıktan beri application received olarak gözüküyor.

sanırım noel ve yılbaşı nedeniyle oldu.
      parmak izi ile ilgisi olmayabilir.

Mehmet Can 0
      Mehmet Can 0

Mehmet Can 0 tarafından gönderilen son iletiler

• RE: 2023 B1/B2 Vize Randevu Tarihleri Durumu

Selamlar,

bir arkadaşın mevcut istanbul randevusunu öne çekmeye çalışıyoruz fakat kesinlikle istanbulda tarih açılmıyor.
      geçen sene kendime başvururken ara ara bakıp öne çekebiliyordum.

Acaba sistemde bir değişiklik mi oldu? mevcutu iptal etmeden randevulara bakamama gibi bir kural mı geldi?
      elimizdeki randevuyu da boş yere iptal etmek istemiyoruz.
      Bilenler varsa yorumlarını rica ederim.

teşekkürler.

Mehmet Can 0
      Mehmet Can 0

Selamlar,

bir arkadaşın mevcut istanbul randevusunu öne çekmeye çalışıyoruz fakat kesinlikle istanbulda tarih açılmıyor.
      geçen sene kendime başvururken ara ara bakıp öne çekebiliyordum.

Acaba sistemde bir değişiklik mi oldu? mevcutu iptal etmeden randevulara bakamama gibi bir kural mı geldi?
      elimizdeki randevuyu da boş yere iptal etmek istemiyoruz.
      Bilenler varsa yorumlarını rica ederim.

teşekkürler.

Mehmet Can 0
      Mehmet Can 0
    • 2023 Turistik Vize Red Oranları

Selamlar,

2023'te vize vermiyorlar, seçim dolasıyla v.s. muhabbetleri çok duymuştum çevremde fakat önceki seneye gören oran pek değişmemiş.
      Tabi bu oran 2013'te %10 civarı olduğunu gerçeğini değiştirmiyor.

2023 : 20.59%
      2022 : 19.96%
      2021 : 13.70%
      ..
      ..
      2013 : 10.3%

https://travel.state.gov/content/dam/visas/Statistics/Non-Immigrant-Statistics/RefusalRates/FY23.pdf
      https://travel.state.gov/content/dam/visas/Statistics/Non-Immigrant-Statistics/RefusalRates/FY22.pdf
      Mehmet Can 0
      Mehmet Can 0
    • RE: 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci

bildiğim kadarıyla mülakata çağrılacaksınız.

Mehmet Can 0
      Mehmet Can 0

@biyologs
      normalde çok rahat yetişmesi lazım. (biz görüştükten 3 gün sonra pasaportu almıştık)
      fakat yılbaşı ve noel tatillerinden sonra süreçler yavaşlamış.
      yine de ay sonuna kadar bekleme sürelerinin azalması ve pasaportunuzu almanız muhtemelen.

bir işe yarar mı bilmiyorum ama görüşme günü binaya girince ds-160 formunu alan Türk görevliler var, bu durumu onlarla konuşabilirsiniz belki approve sonrası isseud durumunu hızlandırabilirler.

Mehmet Can 0
      Mehmet Can 0

genel olarak düşüncemi yazayım
      aralık ayındaki tatil ve izinlerden dolayı birikme oldu
      o nedenle hem sanal bekleme süresi hem de onaylar uzadı muhtemelen.

şöyle bir örnek vereyeyim bizim kendi vizelerimiz approved olduktan 1 gün sonra ise issued olmuştu.
      çocuğun vizesi approved olduktan 4 gün sonra ise issued olmuştu, düşünün approve olduktan sonra basılma süreci bile yavaşlamış.

bekleyenler eridikçe normale dönecektir diye tahmin ediyorum.

Mehmet Can 0
      Mehmet Can 0

@K-Ran, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

@Mehmet-Can-0 bizde 2 gün önce başvuru yaptık ama yoğunluktan dolayı sanal bekleme kuyruğuna alınmıştır diyor.
      Normalde evrak göndermek için yönlendirme olmuyor mu ? Süreç nasıl ilerliyor acaba ? Sanal sıra bitti diyelim evrak istediklerinde evrakları inceleyipte mi approved veriliyor yoksa çocuklar için doldurduğumuz ds160 a bakarak mı approved veriliyor ?

Merhaba,

Sanal sırada herhangi bir şey incelenmiyor.
      Muhtemelen evrak yoğunluğu oluşmaması amacıyla oluşturulmuş.

Sanal bekleme süresi bittikten sonra size bir talimat maili gönderilecek, göndereceğiniz evrakların(cocuk pasaportu, sizin vize sayfanız v..s) ve hangi kodla gönderileceği gibi bilgiler.

Bunları ptt ile gönderdikten ve onlara ulaştıktan sonra inceleme ve onay süreci başlıyor.

Mehmet Can 0
      Mehmet Can 0

@TahsinTopal

bence birinci derece akraba dışında olan kişiler hakkında hiç bahsetmeyin formda ve mülakatta.
      boşu boşuna memurun kafasında bir soru işareti oluşturacaktır arkadaşının orada yaşıyor olması ve görüşecek olmanız.

ds-160 doldururken ve mülakata girerken siz bir profil oluşturup ona göre beyan veriyorsunuz aslında.
      bu profilde tutarlı olduğunuz ve kriterlere uyduğunuz sürece vize alırsınız.

Mehmet Can 0
      Mehmet Can 0

@Mehmet-Can-0, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

ve bugün approved oldu, bekleyen herkese olumlu haberler alır inş.

Approved
      Case Created: 18-Dec-2023
      Case Last Updated: 12-Jan-2024

bugün issued olmuş ( yani vize basılmış)
      muhtemelen bir kaç güne gelir.

bekleyenlere kolaylıklar.

Mehmet Can 0
      Mehmet Can 0

@Zübeyir-Altunkaya

sizin profilde 30sn basit bir mülakatta onay alırsınız. burada yazmadığınız farklı bir durum yoksa.

Mehmet Can 0
      Mehmet Can 0