Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
1.2k 235 70.4k 221

• vizemi aldım teşekkürler usa - gitmeden adamlar vizem yeniledi - avrupa amerikadan ders alsın - lütfen :)

thsk

@serkanist, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

BUGUN MAİL GELDİ

İKİ PASAPORT
    1 FOTO
    1 DS 160 ÇIKTISI
    TALİMATLAR ÇIKTISI
    KURYE ZARFI

GONDERDİM PTT İLE

AMA ÖDEME ÇIKMADI 77 TL ÜCRETİ VARDI ODEME YOK DEDİ PTT GÖREVLİSİ

AMA İSTANBULA GONDERME ÇITI

BEN İSE ANKARAYA BAŞVURMUŞTUM

PASAPORTUN GELMESİ İÇİM EVİME 186 TL PARA ODEDİM

DURUM BU ARKADAŞLAR BAKALIM.

@serkanist, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

Valla ben biraz endişelendim vizemin bitmesine - 2024 martta bitiyor - ama ben yinede şimdiden başvurmak istedim yaptım - ama neredeyse 1.5 ay oldu geçen mail attım 2 hafta dediler.

: // aklıma deli sorular memur olmam ve yeşil pasaport sahibi olmam acaba bir sorun yaratırım die düşünüyorum malum -bizim millet vize alıp başka ülkelere iltica etme yasa dışı kalma HASTALIĞI OLDUĞU için Amerikayıda anlıyorum vermememek ve bekletmek konusunda onlarda haklı - işalllah vizemi alırım-

Ama Bu türk vatandaşlarına hakkım helal olmasın NEDENİ başka ülkere iltica edip kaçak kalıp - bizim gibi normal yasal yollardan vize almak isteğenlere bir çok sıkıntı çıktı bu kesinnn...

:/

Ne diyeceğim bilmiyorum.

• @Alper-Bayram çok teşekkür ediyorum bilgi için.

• @tufank teşekkür ediyorum.

• 20 ekim cuma levent ptt ye evrak pasaport teslim ettim. 25 ekim Application Received da kaldı hergün bakıyorum değişiklik yok. 2 gün içersinde sonuçlanır ibaresi var. Bu aralar yoğunlar sanırım.

• @İlker-Mert benim başvuruda 30 ekimde teslim alındı. Aynı şekilde her gün bakıyorum ilerleme yok. Umarım sadece yoğunluktan dolayıdır.

• Tekrardan merhaba,
    vizem: Issued statüsüne geçti çok şükür....
    8 kasım: onaylandı
    13 Kasım: verildi şeklinde ilerledim. Muhtemelen bu aralar savaş olduğu için geçiktiriyorlar. 20 ekim de posta ileti bugün onaylandı neredeyse 1 ay. Bunada şükür tekrar 10 yıllık vizemin gelmesi çok iyi oldu. Bu arada 1 ablam amerika vatandası 13 yıldır nyc yaşamakta. 2. ablamda 4 yıl önce gitti vatandaşlık bekliyor. benim çalışma izni almam gerekiyor. Bu konuda destek olabilecek arkadaşlar irtibata geçebilirmi. Kalın sağlıcakla..

• @İlker-Mert merhaba, vizeniz hayırlı olsun. DS 160 formunda ablalarınızın ABD de olduğunu belirtmiştiniz değil mi? Ziyaret amacınıza nasıl bir açıklama yapmıştınız genel olarak? Ben de abd deyim eşimin formunu yeniden güncellememiz gerekecek o nedenle sormak istedim.

• @bernat
    Sevgili arkadaşım size ve buradaki diğer saygı değer arkadaşlarıma şunu demek istiyorum. 2011 ilk vizem 6 aylık verildi B1B2. Yenilemek için 2013 de aldığımda 10 yıllık aldım mülakata girdiğimde hiç bir soru sorulmadan eski vizemi cancel edip yenisini vermişti bayan konsolos :) son 10 yıl içersinde USA e her sene en az 1 ay gittim.... Şunu öğrendim ki adamlar çok dürüst ve asla yalan söylemiyorlar. DS160 formunu ekim ayında doldururken harfi harfine giriş çıkış tarihlerimi e devletten bakarak... ablamlarının durumunu kendi bilgilerimi tamamen doğru beyan ettim. USA yalan söylendiğinde direk seni eliyor. Doğru beyan her zaman kazanır. Benim çalışma iznime ihtiyacım var. Asylum yapabilirdim, gerek yok. Amerikada şöyle bir kural da var belirtmek isterim belediye başkanları emniyet müdürleri asla ve asla hayatları boyunca trafik cezası dahi yemeyen insanlar. En ufak bir cezan olduğunda şeçilemiyorsun. Kuralcı Ülke :)

• @İlker-Mert çok teşekkürler cevabınız için. Biz de asla yalan bir beyanda bulunmayacağız burada merak ettiğim abd de yakınlarınızın olmasının olumsuz bir etki oluşturup oluşturmadığıydı. Açıkçası beni de biraz umutlandırdı bu durum. Umarım biz de sorunsuz yenileyebiliriz. Yolunuz açık olsun şimdiden.

• gucarslanG gucarslan bu başlıktan bahsetti

• Arkadaslar merhaba. esim benimle amerikaya gelmeyecegi icin evlilik cuzdanin ilk 3 sayfasini koymadan evraklarimi istanbula gonderdim. Koymam gerekiyormuydu ? Bu yuzden islemlerim gecikirmi? Bilgisi olan cevap verirse cok mutlu olurum. Carsamba gunu teslim edildi evraklarim.

• Herkese merhaba. Eşimin vize yenileme süreci için geçen hafta başvuru yaptık. Benim vizem yenilenmişti. Sizce bu süreç ne kadar olur? Normalde Almanya'da yaşıyoruz şimdi Türkiye'ye geldik burada postanile yenileme daha kolay diye buradan yaptık ama dönmemiz lazım ve sürecin uzun sürüyor olması halinde ds160 ve ödediğiniz ücretin süresi ne kadar geçerli olur? Yani şimdi yenilemek için pssportu göndermesek 2-3 ay sonra tekrar geldiğimizde göndersek gibi şansımız olur mu? 3 hafta kadar daha Türkiye'deyiz ama hala mail gelmedi 1 hafta oldu başvuru yapalı. Çok teşekkürler şimdiden

• @jayjay01 hayır bu sebepten gecikme yaşamazsınız.

• @zeynepsoylev son dönemde bekleme listeisne alınıyor ne yazık ki başvurula.
    bazen 5, bazen 10 gün sürüyor bu bekleme listesi.
    konsolosluk sizden talep ettiğinde eğer göndermezseniz sürecin nasıl olacağı konusunda bir yönetmelik yok ancak, ödediğiniz ücretin 24 ay geçerlilik süresi var.
    bu durum, posta yoluyla da geçerli mi bilmiyorum. bunu mail atarak sorabilirsiniz..

• @gucarslan tesekkur ederim. 1 haftadir pasaportlar teslim edilmesine ragmen hala belgeleri gonderin yaziyor ve ceac sitesinde recieved yaziyor guncellemedi. 2 gun sonra kontrol edin diyor 6 gun oldu ayni duruyor

• @jayjay01 şuan ki yoğunluk durumunu bilemem ne yazık ki, sadece noel tatili yüzünden bu reç biraz daha uzayabilir eğer bugün ya da yarın sonuçlanmazsa.

• Merhaba,
    Mülakatsız başvuruyla alakalı belgelerimi 8.12.23 tarihinde göndermiş olmama rağmen hala başvuru sayfamda “Belge gönder”olarak görünmekte.Ptt takip numarasını kontrol ettiğimde 11.12.23 tarihinde teslim edildiğini gördüm.Aynı durumu yaşayanlar konsolosluğa ek mail vs ulaşmak gerekir mi?Yoksa beklemeye devam mı etmeliyim?

• @murat1234, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

Merhaba,
    Mülakatsız başvuruyla alakalı belgelerimi 8.12.23 tarihinde göndermiş olmama rağmen hala başvuru sayfamda “Belge gönder”olarak görünmekte.Ptt takip numarasını kontrol ettiğimde 11.12.23 tarihinde teslim edildiğini gördüm.Aynı durumu yaşayanlar konsolosluğa ek mail vs ulaşmak gerekir mi?Yoksa beklemeye devam mı etmeliyim?

Ais sitesindeki Belge Gönder durumuna takılmayın, orası güncellenmiyor. CEAC sitesinden takip etmeye devam.

benim de geçen hafta gönderdiğim başvuru ceac sitesinde pazartesiden beri "application received" bekliyor.
    Benim acelem yok bekliyorum, zaten arasanız da bir şey değişeceğini sanmıyorum. Bu ara noel tatil dönemleri onların.

• Ceac sisteminden kontrol ettiğimde “application received” olarak göründüğünü öğrendim.
    Bilgilendirme için teşekkürler,
    @Mehmet-Can-0

• Merhaba,
    28 kasımda başvurduğum vize yenileme sürecim bugün (27 Aralık) Refused olarak sonuçlandı.Mülakata giderken hangi evrakları götürmeliyim bilgisi olanlar paylaşabilir mi?
    Selamlar,

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@murat1234 geçmiş olsun.
    mülakata giderken sizden bir evrak talep edilmiyor. eğer bir konferans ya da buna benzer bir org. için gidecekseniz ya da sizi davet eden biri / kurum / firma varsa onlardan alacağınız bir davetiye olabilir. bunun dışında yanında olması gereken eski vizenizin basılı olduğu pass / varsa yeni pass ve DS160'ın confirmation page sayfası.
    mülakatta bol şans.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    4 İleti
    573 Bakış
    B
    Merhabalar.Eylül 2022’de J1 vizesiyle Amerika’ya geldim. 6 ay sonra, Mayıs 2023’te J1 vizesini turist vizesine (B2) çevirmek için başvurdum. Ancak, J1'den J1’e statü değişikliği başvurduğum için 8 ay sonra red mektubu aldım. 2024 Ocak ayında gelen mektupta, 180 gün içinde Amerika’yı terk etmem gerektiği yazıyordu ve ben de 1 Haziran 2024'te Türkiye’ye döndüm. Şu an kafamı karıştıran birkaç soru var: 180 gün kuralı: J1 statüsünden turist statüsüne geçiş başvurum Mayıs 2023’te reddedildi ve 2024 Ocak’ta terk etmeme karar verildi. Bu durumda, askıdaki 8 aylık sürem 180 güne dahil oluyor mu, yoksa red aldıktan sonra kalan 180 gün mü geçerli sayılıyor? 2 yıl kuralı: J1 vizesindeki statü değişikliği sırasında waiver (feragat) başvurusu yapmadım ve arkadaşım da aynı şekilde waiver başvurusu yapmadan turist vizesine geçti. 2 yıl geri dönüş yasağı (2-Year Home Residency Requirement) için, Türkiye’ye döndüğüm tarih mi esas alınır yoksa statü değişikliği tarihi mi? Yani, bu 2 yıl Türkiye'de yaşama zorunluluğu döndüğüm tarihten itibaren mi geçerli olacak? Bir sonraki turist vizesi başvurusu: Statü değişikliği başvurusu 2023 Mayıs’tan 2024 Ocak’a kadar askıda kaldığı için vize başvurusu zamanlaması hakkında kafam karıştı. Bir sonraki turist vizesi başvurumu ne zaman yapmam daha sağlıklı olur? Tecrübeli ya da bilgisi olan kişiler yardımcı olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler!
  • Turist vizesi için en erken tarih?

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    141
    1 Oy
    141 İleti
    10k Bakış
    ATS16A
    @graombze RushVisasNow @Rushvisasnow
  • 1 Oy
    8 İleti
    2k Bakış
    G
    @ahmetselim02 Merhaba bu islemi yaptiniz mi? Sonuclari nasil oldu?
  • 0 Oy
    5 İleti
    1k Bakış
    CediC
    Benim önerim Avrupa dahil yurt dışı gezinizde gıda maddelerini valizde taşımayın. Sizin için pirinç nohut olabilir ancak güvenlik bin bir türlü insanla karşılaşıyor canınız sıkılmasın
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k