Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @MySea çare Trump mi acaba? 🙂


  • @MySea Delivery deyince aklima geldi. GrubHub’tan verdiğim siparişlerde, 10
    siparişin 5-6 tanesini Türk getiriyor. Bence ciddi bir artış var.


  • Arkadaşlar merhaba benim bir sorum olacaktı

    10 ocakta mülakatım var. Eğer ki onaylanır ise 4 kişilik ailem ile hemen ABD ye giriş yapacağız.

    Giriş yaptıktan sonra ben orada kalıp 2-3 gün sonra ailemi geri göndereceğim.

    Ancak şöyle bir durum var;

    Asıl talihli karım oluyor. Kendisini TR ye gönderdikten sonra onun ve çocuklarımın green cardını ben teslim alabiliyor muyum?

    Bir diğeri de onlar 5 ay sonra tekrar ABD ye geldiklerinde green card olmadan giriş yapabilirler mi?

    Bilgisi olan arkadaşlardan ve @gucarslan
    beyden yardım rica ediyorum.


  • @Movistar74 asıl talihli ve yakınları beraber ABD’ye giriş yaptıktan sonra Green Card’ların basım süreci başlayacak. DS260’da beyan ettiğiniz adrese veya adres değiştirecekseniz elçilikte mülakat öncesi evrak teslim ettiğiniz görevliye ileteceğiniz yeni adrese veya ABD’ye giriş yaparken CBP görevlisine beyan edeceğiniz yeni adrese Green card’lar basım sonrası gönderilecek (adres güncellenecek ise okuduğum deneyimlere istinaden farklı bir adrese gitmemesi adına mülakat esnasında adresi güncellemek en iyisi). Teslim alacak kişi önemli değil, bir yakınınız da teslim alabilir kartları.

    Eşiniz ve çocuklar 5 ay sonra ABD’ye geri dönecek olarak iletmişsiniz, aileniz pasaportlarına basılı olan göçmen vize ile 1 yıl boyunca ABD’ye giriş yapabilir, o yüzden endişe etmenize gerek yok veya kartlar (GC) elinize ulaştıktan onların kartlarını DHL veya Fedex ile Türkiye’ye gönderebilirsiniz. Bol şans 🍀


  • @ATS16 Aradığım cevaplardan fazlası ve işime yarayacak bilgileri vermişsiniz. Çok teşekkür ederim. Mülakat günümüz aynı gördüğüm kadarıyla umarım tanışma fırsatımız olur🙂 Size de şimdiden bol şanslar dilerim 🙏


  • @Movistar74 hepimize bol şans, hayırlısı ise herkesin gönlünden geçtiği gibi olsun. Görüşmek dileğiyle 🙏🏻


  • @baran-bozdogan bölgeye göre değişiyor tabi.


  • @datanist Benim bulundugum NH de hiç Türk görmedim bu işi yapan ama sınırı geçiyorum MA Lowell da bazen calısıyorum orada görüyorum MA da daha cok kazanc var bu arada trafiğin yogunlugu dusunce akıyor. Genelde latinler yapıyor ama beyaz amerikalılar bile gördüm ek iş olarak yapan. Bir stand up da siyahi bir komedyen diyordu ekonomi nasıl iyi olabılır uber cagırıyorum beyaz amerikalı geliyor oradan hesapla. Gerçi son zamanlar benzin fiyatları düştü burada 3 ay önce 3.30 civarıydı şimdi 3.07 lerde


  • @baran-bozdogan Uber veya Lyft yapan beyaz Amerikalı denk geliyor bana da. Bu arada delivery yapan hesapların birçoğu kiralık diye dusunuyorum. İngilizce olmayınca en kolay para kazanma yöntemi olarak düşünüyorlar. Boston’da gördüğün Prius’larin çoğunu Türkler kullanıyor bence 🙂


  • @datanist Bende de prius var az yakıyor 340 mil bir depo 23 dolara doluyor, kışın daha cok yakıyor tabi ama su an ortalama 40 mpg:) benden bir önceki sene gc kazanan arkadasım amerikan futbolundan arkadasımdı 10 sene önce, şimdi ev arkadasıyız ben ondan aldım aracı o da uberx e geçti, hesap kiramala işi sıkıntı polislik bir şey olsa yolda patlayabilir. birde kiraladıgı adam sabah aksam dash yapıcak vergi de ona fazla gelir. Ehliyetim 1 senelik olsun eyaleti değiştirim(normalde çok iyi insanları da çok iyi hiç crime haberi yok ama soguk geçen bir kar yagdı her yer de kayan araçlar kaza yapanlar) ya kendı meslegime geçerim ya da uberx.


  • @baran-bozdogan safety konusunda sana katiliyorum. New England eyaletlerinin crime oranı düşük. Boston içinde ve çevresinde belli bölgeler dışında (Dorchester, Roxbury gibi) yaşayanlar genelde memnun. Kira konusu çözülse mükemmel olacak 🙂


  • Bugün bahsedeceğim konu ABD'de ev tutmak... Evet, henüz kesin geliş yapalı birbuçuk ay oldu. Ve ev kiraladım. Hiçbir Türkten referans, yardım, yönlendirme, tanıdık vardı vs gibi bir destek görmeden (zaten burada böyle şeyleri pek beklememek lazım bizim vatandaşlarımızdan. 72 millet mersine, bizimkiler tersine gidiyor, o yüzden de burada Türklerin kurabildiği, büyütebildiği koca koca holdingler yok. Her milletin var ama... Neyse, konuya dönelim).

    İlk ev kiralarken, site yönetimini üstlenen firma haklı olarak önümüzdeki 1 yıl boyunca o kirayı ödeyip ödeyemeyeceğinizi sorguluyor. O yüzden de 'Önceki ev sahibiniz', gelir durumunuz vs. gibi durumlara bakıyor.

    Ben henüz iş bulamadığım için, halen very deli delivery devam. İngilizce bilmenin burada da bazı avantajları var. Sadece yemek dağıtımına sıkışıp kalmıyorsunuz...

    İlk ay kazandığımı gösterip, bakın ben bir ayda bu kadar kazandım, bir yılda bunun 12 katını kazanırım dedim. İkna oldular.

    Sonra banka hesabını, TR banka hesabını vs de gösterdim.

    Dedim haklı olarak merak ediyorsunuz bir yıllık kirayı ödeyebilir miyim diye. Ödeyebilirim. Bunlar da ispatı deyince, kiralama işi birkaç gün içinde onaylanarak halloldu.

    Tabii benimki biraz zor yoldan gitmek. New Jersey'de benim 2+1 kiraladığım fiyatı 1+1 daireye tanıdık torbayla verebilirsiniz (tanıdık torba oradan kâr edeceği için değil, NJ, ABD'nin en pahalı eyaletlerinden biri).

    Bundan sonraki yazılarımda ele almak istediğim konular da şöyle:

    1- Yasal olarak ABD'ye gidince Doordash vs. gibi uygulamalardan bekleme listesine girmeden nasıl hesap açabilirsiniz? (Kiralamanıza hiç gerek yok. Ona sadece kaçak gelip de henüz çalışma izni çıkmayanların ihtiyacı var)
    2- Başka hangi uygulamalarla para kazanabilirim?
    3- Adres değişikliği ABD'de en zor işlerden biri (yok yok, siz taşınırsınız da, USPS sizin taşındığınızı kabul edecek mi bakalım). Nasıl yapıyoruz?
    4- İlk gelişte nereye gelmek lazım? (Bakın çok ciddiyim, dil bilin veya bilmeyin, NJ bu konuda son derece stratejik bir tercih. Bayıldığım için söylemiyorum. Ben de işimi hallettikten sonra taşındım. Ama ehliyet ABD'de çözmeniz gereken ilk konu ve bunu en hızlı NJ'de çözersiniz).
    5- Eyalet değiştirince ehliyeti nasıl değiştiriyoruz? (Bunu ben de ilk kez deniyeceğim. Yazacaklarımda California'yı hariç tutun. Orada işler başka işliyor).
    6- Kimliği belirlenememiş konu. Nasıl olsa bir tecrübe oluşur ve sonra yazılır...


  • @divionyedi merhaba çok teşekkürler hoşbulduk 🙂 umarım karşılaşırız


  • @Redbeard Söylemlerinize tamamen katılıyorum, bizim green card'ı alabilme çabamızı zaten tek tek anlattım burda epey zor oldu, fakat Amerikada yeni bir hayat kurma meğer o noktada başlıyormuş 🙂 Epey zor ve emek isteyen bir şey yani. Bir kere ilk etapta paramızın 30 katı olan bir ülkeye geldiğimiz için paramız kısıtlı ayrıca ilk zamanlarda para su gibi akarak gidiyor gerçekten. Hele ki SSN olmadan burada bir düzen kurmak çok ama çok zor. Bizim ilk karşılaştığımız zorluk şu oldu, 10bin doların altında araba bulup almak hiç de öyle kolay değilmiş, biz hemen bulup alırız diye düşünmüştük. Her şeye yabancı olmak ayrıca zor mesela ATM ye para yatırmak çekmek gibi 🙂 ( dün bu konuda biraz zorlandım da 🙂 ) Neyse ki yine de biz şanslı başlayalardanız ama belli ki düzen kurmak zor ve zaman alacak. Herkese bol şans, sabır ve güç diliyorum.


  • BAKALIM NE OLACAK BOYLE OLURSA VATANDAŞ OLANLARDA SENISI YUKSELTİR AMERİKA BÖYLE BİR YER. NEREYE KADAR OLACAK BU İŞLER - HEM KAÇAK GEL HEMDE VATANDAŞIN IŞINI ALLL VAYBEEE ...


  • @warmgrey AYNEN OYLE TÜRK ŞİRKETLERİ BİR ELİN PARMAĞINI GEÇMEZ 30 YIL ONCE GELENDE İNAN HALA RESTORAN SAHİPLERİ ADAMLARIN ANALARI BABALARI GELMİŞ - ADAMLAR HALA BÖYLE - NASIL OLACAK BU İŞ -

    500 BİN İNSAN DESEN YİNE AMERİKAYA GÖRE AZ ÇOK AZ AMA AZ OLMAK BAZEN DESTEK OLMAK İÇİN İYİDİR AMA MAALESEF BUNU FARKINA VARAN BİR TÜRK MİLLETİ YOK ...

    BUNUNLA ALAKALI BİR KONU AÇMAK LAZIM. LÜTFEN


  • @warmgrey her eyalet değiştirince ehliyet değiştirmek mi gerekiyor


  • @Murat-4 Baska bir eyalete tasindiginiz zaman genelde 60 gun icerisinde ehliyetinizi o eyalete cevirtmeniz gerekir.

  • ⭐⭐

    @serkanist Lütfen büyük harfler kullanmayın!


  • @serkanist buyuk harf kullanma


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

153
Çevrimiçi

41.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum