Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Arkadaşlar merhaba, bu forumu yeni keşfettim ve bilgilerinize ihtiyacım var. Geçen ay İstanbul’da görüşmeye girdim ve reddedildi. Ablam 21 yıldır Amerika’da yaşıyor ve vatandaş, çocuklarıda orada doğdu. Annem yıllardır sürekli gider ve gelir. Kız kardeşim de gider ve gelir. Ben 14 yıllık kamu personeliyim ve bekarım. Kurumumdan da yazı götürdüm. 100k $ civarı da varlık gösterdim (arabam, mevduatım). Ama şöyle bir sorun var, 2005 yılında ben Ankara’dan 10 yıllık vize almıştım, JFK havalimanında nedensizce vizem iptal edilerek geri gönderilmiştim. Ki bunu ds-160 a da yazdım. Hakikaten sorunun ne olduğunu bilmiyorum ve görüşmede neden vizen iptal edildi dedi, bilmiyorum dedim. Çünkü bilmediğim şeyi nereden bilebilirim ?!!!
    Sıra beklerden kel gözlüklü adama denk gelmem dedim ve ona denk geldim. Tek yüzü asık ve somurtkan oydu. Neden ben buradayım dercesine sorgulama ifadesi mevcut adamın yüzünde. Neyse; elimde bir dosya dolusu evrak var, pasaportumu aldı ve ekrana bir şeyler yazdı. Başka ülkeye gittin mi dedi ki pasaportumda schengen de mevcut. Ne iş yapıyorsun dedi, öğretmenim devlette çalışıyorum dedim. Amaaa elimde ne kurumdan aldığım yazıya, ne mal varlığıma vs hiçbir şeye bakmadı. Adam reddetmeye programlanmış resmen ! Ya buna çok canım sıkıldı, ablam da göğüs kanseri oldu ve iki göğsü alındı ve halen tedavisi de devam ediyor, doktorundan yazı da aldım ama dediğim gibi pasaportum dışında hiçbir evrağa bakılmadı. Yani ben buna itiraz edemez miyim ? Tamam havalimanından 2005 yılında sebebini bilmediğim bir şekilde geri çevrildim, yahu bende bilmiyorum ki neden ? Ki bu da 18 yıl önce olmuş.

    Burada okuduklarıma göre soru sormadıkları konuda yanıt vermeyin demişsiniz ve bende öyle yaptım. Fakat ablam da tam aksine diyor ki sen pasif davranmışsın, doktorumdan aldığım evraklardan bahsedecek ve gösterecektin. Ve tekrar gir, o sormasa da sen bahset durumundan dedi. Bu ay yine görüşmeye girsem şansım değişir mi ? Yada ne önerirsiniz ? Amacım 10 gün ziyaret edip dönmek.


  • @Mehmet-Can-0 tebrikler hayırlı olsun tecrübenizi paylaştığınız için ayrıca teşekkürler


  • @Lost35 geçmiş olsun. Ancak 18 yıl önce tamamen bilinmez bir sebepten vizeniz nasıl iptal edilir. Sonuçda havalimanında sorguya alındınız sorular ne yöndeydi neyi görmek istediler yada neyi sordular hangi cevaba inanmadılar. Kendilerince bir sebebi olmalıdır.


  • @Lost35

    Geçmiş olsun.
    son kısımla ilgili şunu söyleyebilirim mülakatta gereksiz cevaplar vermeyindeki mevzuu aslında ukala olmayın, memurun kafasını gereksiz yere karıştırmayın tavsiyesi ile veriliyor.
    Fakat sizin durumunuz biraz özel, geçmişte böyle bir şey yaşandıysa bunu aklamanız gerekir, bir şekilde durumunuzu açıklamanız iyi olurmuş.

    Şu da var, siz bi ton açıklama yapmış olsaydınız da vize alamayabilirdiniz, bence başka bir şeyler var JFK'dan geri döndürülmüş olmanız altında belki burada yazamadığınız ya da sizin aklınıza gelmeyen şeyler.

    Ya da çok daha tek düze gidelim, oradaki memur gibi düşünelim;
    2005 yılında vizesi iptal olmuş --> olumsuz bir intiba, memur niye risk alsın?
    Bekar 40 yaş altı erkek bir çalışan(muhtemelen geliri de usd bazlı çok fazla değil), üstelik ABD'de yakın akrabaları var --> Potansiyel göçmen - kırmızı alarm

  • ⭐⭐⭐

    @Lost35 sizin vizeniz revoked edilmiş ve hangi gerekçeyle iptal edildiği genelde vizenin üstüne basılan damgada yazar. Eski vizenize ulaşabiliyor musunuz? Orda ne yazıyor mesela bunlar önemli belki ABD’ye ömür boyu giriş yasağınız var ve waiver almanız gerekiyor gibi gibi bi çok prosedür var


  • @Mehmet-Can-0 bu bir sıkıntı olsa da, daha önce(özellikle covid sonrası) yapılan seyahatler bu eksiyi nötrleyebilir.
    Özellikle almanya, fransa schengeni, ingiltere vizesi vs.

  • ⭐⭐

    Az önce kızımın okulundan bir duyuru geldi, kendisi de okulun voleybol takımında. Şu şu tarihte Sırbistan'a 4 günlük gezi var, hem Voleybol kampı yapılacak hem de Kızılyıldız'ın basketbol maçı seyredilecek vs vs. Çocukluğumdan beri Kızılyıldız takımını çok severim. Yugoslavya zamanında futbolda da basketbolda da kök söktürürlerdi herkese. Şartları zorlayıp kızın gitmesini çok istedim. Fakat gezi tarihi 29 Ocak'ta ve maalesef annesi ile birlikte kızın 30 Ocak'ta ABD vize görüşmesi var. Gerçekten üzüldüm, akşam okuldan geldiğinde soracaktım seçimin hangisi diye. Zira malum, vize görüşmesini iptal etsem yaza kadar randevu bulma şansım çok zayıf ki bu yaz ABD seyahat planımız vardı. O kadar üzüldüm ki hem bu geziye gitmesi, hem de ABD vize görüşmesi arasında kaldım, her ikisi de önemliydi.
    Hiç umudum yokken vize tarihini değiştirmek için bakayım dedim. O ne, 14 martta yer açılmış. Hemen alayım derken yanlış tuşa bastım, ekrandan çıktım. Bir daha girdiğimde tarih alınmıştı. Kendime o kadar kızdım ki duvarı falan yumrukladım.
    2 dakika sonra tekrar bakayım dedim, belki yaza kadar bir tarih bulunur. tekrar giriş yaptım ve 14 Mart'a yeniden yer açıldığını gördüm, bu sefer saati farklıydı. Bu sefer hatasız aldım. Sanırım kızımın şanslı günü. Bu arada benim ilk tarih 30 Ocak da anında kapıldı.
    Diyeceğim o ki, randevu için sık sık kontrol edin. Hiç beklenmedik şeyler çıkabiliyor.
    Umarım vize alımında da şans yaver gider...


  • @mesut1905, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

    @Lost35 geçmiş olsun. Ancak 18 yıl önce tamamen bilinmez bir sebepten vizeniz nasıl iptal edilir. Sonuçda havalimanında sorguya alındınız sorular ne yöndeydi neyi görmek istediler yada neyi sordular hangi cevaba inanmadılar. Kendilerince bir sebebi olmalıdır.

    Teşekkürler, işte bende bilmiyorum. O dönemler ünv öğrencisiydim ve ingilizce yok gibi bir şeydi. Evet sorguya alındım ve o zaman aşırı gerilmiş ve korkmuştum, bana form vs doldurtmuşlardı. Formda kişisel bilgilerim soruluyordu, okuduğum ünv adı vs gibi. Anladığım kadarıyla birkaç saat beklemen gerekir gibi bişeyler demişlerdi. Bende i want to go to Turkey demiştim. Vizemi iptal ederek ilk uçakla geri göndermişlerdi. Sonrasında da ablam tekrar dene dese de hiç denemedim. Ne zaman ki ablamın hastalığı çıktı, annem ve kız kardeşimde gidip ziyaret ederek geldiler. Bu seferde ben ziyaret edeyim demiştim. Şu anki profilim sonuçta 657 tabii kamu personeliyim, kurumumdan onay yazısı da var. Ekonomik olarakta bir sorunum yok. Pek anlam veremiyorum. Ablam tekrar gir ve hastalığımdan bahset diyor, geçen sefer bahsetmemiş ve hastane evraklarını gösterememiştim.


  • @waterman, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

    @Lost35 sizin vizeniz revoked edilmiş ve hangi gerekçeyle iptal edildiği genelde vizenin üstüne basılan damgada yazar. Eski vizenize ulaşabiliyor musunuz? Orda ne yazıyor mesela bunlar önemli belki ABD’ye ömür boyu giriş yasağınız var ve waiver almanız gerekiyor gibi gibi bi çok prosedür var

    Yanıt için teşekkürler. O pasaportumu yıllar önce nereye attım bilmiyorum ama hatırladığım kadarıyla kırmızı yazı ile cancelled yazılı idi. Bunun dışında başka bir şey yoktu.

    O dönemler ünv öğrencisiydim ve ingilizce yok gibi bir şeydi. Evet sorguya alındım ve o zaman aşırı gerilmiş ve korkmuştum, bana form vs doldurtmuşlardı. Formda kişisel bilgilerim soruluyordu, okuduğum ünv adı vs gibi. Anladığım kadarıyla birkaç saat beklemen gerekir gibi bişeyler demişlerdi. Bende i want to go to Turkey demiştim. Vizemi iptal ederek ilk uçakla geri göndermişlerdi. Sonrasında da ablam tekrar dene dese de hiç denemedim. Ne zaman ki ablamın hastalığı çıktı, annem ve kız kardeşimde gidip ziyaret ederek geldiler. Bu seferde ben ziyaret edeyim demiştim. Şu anki profilim sonuçta 657 tabii kamu personeliyim, kurumumdan onay yazısı da var. Ekonomik olarakta bir sorunum yok. Pek anlam veremiyorum. Ablam tekrar gir ve hastalığımdan bahset diyor, geçen sefer bahsetmemiş ve hastane evraklarını gösterememiştim.


  • Selamlar, hali hazırda pasaportun süresi 2025 de bitmek üzere olan kızımın (6 yaşında) Ocak ayında vize görüşmesi olacak eğer vizeyi alabilirsek yeni pasaport aldığımızda ABD vizesi yeni pasaportada geçerliliğini koruyor mu yoksa yeniden vize başvurusu mu yapmak gerekiyor ?


  • @ebaris86

    vize geçerliliğini koruyor, eski ve yeni pasaportun seyahatte yanınızda olması gerekir.
    eski pasaportu deldirme v.s. işlemi olmaması lazım tabi.


  • @Mehmet-Can-0 teşekkürler


  • İyi akşamlar dostlarım 🙌 aklıma gelen sorular olunca sizlerden bilgi almak istiyorum cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. Mevcutta değerlendirme aşamasında olan schengen vizesi başvurum var, süreç devam ederken b1b2 vizesine başvuru yapmam 2 vize başvurusunu olumsuz etkiler mi ?

  • ⭐⭐

    @dilaradrk süreç olarak birbirinden bağımsızlar. Ama şengen bölgesi seyahati yapmış bir pasaport vize geçmişi açısından B1/B2 vize mülakatında artı puandır.


  • @ebaris86 Merhaba. Benim kımızında ( 6 yaşında) Mayıs ayında bitecekti pasaport kullanım süresi geçtiğimiz günlerde yenileme yaptık ve biliyorsunuz 5 yıllık veriyorlar. Şubat ayında vize görüşmemiz olacak ve seyahat planı yazın olduğu için daha seyahat etmeden yeni pasaport ile uğraşmak istemedim açıkcası. (Eski pasaportunda schengen vizesi vardı ve delip yırtıyorlar ve öyle geri veriyorlar)


  • @salih2825 bilgi için teşekkürler


  • @salih2825 geçerli bir schengen var ise, geçerli olan vizeyi de deldilerse ve o Schengen vizesi ile seyahat edecekse kızınız, bir sonraki seyahatinde sizin için sorun olacaktır. Pasaportun başındaki fotoğraflı kişisel bilgilerin olduğu sayfayı delmeleri gerekir/delebilir sadece…


  • @ATS16 Schengen süresi bitmişti o yüzden sorun etmedin açıkcası.


  • Merhaba bu sabah İstanbul'da vize görüşmesine girdim. Gördüğüm kadarıyla ciddi bir oranda vizesi onaylanmayan kişi vardı. Benim vize görüşmemi yapan genç kadın memur deskin üzerinde duran pasaportumu işaret edip bakabilir miyim dedi ve daha sonra nereye gideceğimi ve kiminle gideceğimi sordu. Eşimle gideceğimi söyledikten hemen sonra onun vizesi olduğunu belirttim. Başka bir soru sormadı ve 2-3 dk ekrana bir şeyler yazdıktan sonra onayladığını söyledi.

    Sanırım eski pasaportumda olan 4 tane Schengen ve iki tane uzakdoğu seyahati olması pozitif etkiledi. Benim çekindiğim konu bu sene greencard çekilişini kazanıp da mülakat alamayınca ardına hemen turist vizesi başvurusunda bulunmamamın olumsuz bir intiba yaratacağıydı. Ona dair kendimce bir cevap hazırlamış hadi biran evvel sorsun da buna bir açıklık getireyim ve bu olumsuz intibayı değiştimeye çalışayım diye beklerken onunla ilgili hiç bir şey sormadı.

    Tavsiyem oradaki olumsuz havadan olabildiğince sıyrılmanız. Kanuni prosedür gereği herkese potansiyel bir göçmen değerlendirilmesi yapılıyor. Bazen içerdeki kişilerin giyimine kuşamına kısacası dış görünüşüne bakarak kesin vize alır gibi yargıya vardığınız kişilerin gözünüzün önünde vizelerinin onaylanmadığını görünce biraz paniğe kapılabiliyorsunuz. Kimin neden vize alamadığını bilemezsiniz. Zaten tamamen oradaki memurun insiyatifinde olan bir konu. Değiştirebileceğiniz ve odaklanacağınız tek şey sizin yapacağınız görüşmede olabildiğince sakin ve rahat olmanız ve tabiki sorulan sorulara sorulduğu kadar cevap vermeniz. Bir diğer önemli konu da sizden belge istemedikçe belge vermeye çalışmayınız (gittiğinizde konsolosluğun ekranında bu uyarının yazdığını göreceksiniz).

    Herkesin muradına kavuşması temennisiyle...

  • ⭐⭐

    @malissahin tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

61
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum