DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)


  • @u2rem Selamlar, hayir malesef hala bekliyorum.


  • PD'den bağımsız olarak çoğumuzun DQ tarihleri yakın. Bence 2024 yazından itibaren bizlere randevü gelmeye başlayacak.




  • Ankarada Ekim ayında 10 kişiye E2 vize randevusu verilmiş


  • Merhaba,
    EB2 NIW ye basvurdum ve I-140 kabulu aldım. Şu an NVC (Ulusal Vize Merkezi)'ne online olarak Ds260 formunu doldurmaa ve istenilen beelgeleri ekleme aşamasındayım.
    Birtakım sorularım var bu noktada, yardımcı olabilecek birisi varsa çok sevinirim. Mülakate Ankara Elçiliğinde katılacağım.

    1. Birth certificate with translation diyor, Vukuatlı nüfus kayıt örneği midir? veya Formül A diye doğum belgesi var o mudur. Anladığım kadarıyla Vukuatlı Nüfus kayıt örneği ama emin olmak istedim.
    2. İstenilen belgelerin ilk bölümünde fotokopi olanları hep İngilizce çeviri ile istemiş mesela Military records with translation gibi. Ankarada giricem mülakate yine de hepsinin İngilizce tercümesi yeminli tercümana yaptırılmış gerekli midir?
    3. İstenilen Belgelerin ikinci bölümünde İmzalı belgeler demiş mesela ev tapuları, gelirler vs.Sorum şu tapu, kira sözleşmeleri imzalı Türkçe koysam olur mu, orjinal belgelerin yine fotografları veya taranmış hallerini.
    4. Kira gelirleri için kira sözleşmesi yeterli mi?
    5. Kaç aylık banka dökümü, yine aynı şekilde Türkçe bankadan aldığım yeterli mi?
    6. Son kaç aylık maaş dökümüm? Tükçe olur mu?
    7. SGK hizmet dökümüm gerekli midir, son kaçlık ve Türkçe olur mu?
      Çooook mutlu olurum yardımcı olabilecek birileri varsa. Teşekkürederim.
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Hilal-2 merhaba, öncelikle lütfen sürecinizi buraya aktarabilir misiniz?
    hangi alan üzerinden EB-2 NIV başvurusu yaptınız, bir avukatlık ofisi ile çalıştınız mı, varsa detayları - ücret bilgisi nedir vb.

    1- evet, vukuatlı nüfus kayıt örneğidir. "nüfus aile" olanını almalısınız.
    2- ankara'da girecekseniz türkçe olabilir. sadece EĞER VARSA yurtdışından aldığınız, ingilizce olmayan belgeleri yeminli tercüme ettirmelisiniz.
    3- burada sizden istenen bankadan alacağınız hesap dökümleri. bunlar ıslak imzalı olmalı ve imzayı atan banka çalışanının imza sirküsü olmalı. bunun dışındaki belgelerin imzalı olmasına gerek yok.
    4- varsa evet, yeterlidir.
    5- 6 aylık olması yeterlidir.
    6- bunun istenen belgelerde olduğuna emin misiniz? talep edilen bir belge değil çünkü..
    7- değildir.

    mülakatınızda bol şans.
    süreç detaylarınızı bekliyoruz..


  • @gucarslan
    Hızlı yanıtınız için çok teşekkür ederim.
    EB2-NIW I-140 işlemimi North american Law Group ile yaptım. Wegreened Company. Çok özenli ve titiz çalışıyorlar tavsiye ederim. MAyıs 2 2023 de başvurduk, KAsım da kabul aldım ve şu an dediğim gibi NVC ye aktarıldım hatta NVC belgelerimi bekliyor.
    Tekrar sormuş olucam ama kira sözleşmeleri de Türkçe olur anlıyorum, banka dökümüm de, doğrudur değil mi. Sonuçta NVC ye yüklediğim için açıkçası içim rahat etmedi Türkçe dökümanları yüklemede ondan emin olmak istiyorum. Ankarada IVP interviewa katılacağım case imde belli o nedenle ben de Türkçe tüm belgeler olur diye düşünmüştüm çift kontrol istedim ondan sordum.
    NVC nin document Cover sheet diye yüklediği belgede 3. Signed affidavit support(s) var PRoof of Us status, proof of assets vb gibi onlar beni ilgilendirmiyor sanırım, yani o bölüme birşey yüklemeyeceğim sanırım değil mi?
    3. Bölüm Other supporting Documents in içinde bu söylediğim banka dökümü, kira sözleşmeleri ve hatta tapuları düşünmüştüm.
    Bu bölüme yani 3. bölüme başka belge var mı yüklenecek.
    Teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Hilal-2 ankara için mülakata götüreceğinzi bütün belgeleri türkçe ya da ingilizce götürebilirsiniz.
    NVC kısmı için de cevabı bu başlıktaki iletilerde detaylıca bulabilirsiniz.


  • Merhaba,
    EB2 NIW için NVC ye DS260 formunu ve dökümanları yükleme aşamasındayım. Sormak istediğim önce Ds260 ı submit ediyorum ve ardından hemen döküman ları yükleyebiliyor muyum, yoksa NVCden Ds260 submit ettikten sonra onay alıp ondan sonra mı yükleyebiliyorum. Şu an parayı ödedim ve ds260 online yapabilmek için sistemin açılmasını bekliyorum ve o yüzden diğer aşamaları göremiyorum. Ayrıca sisteme belgelerle beraber fotograf da yüklenecek mi? Teşekkürler.


  • @TOK
    Merhaba,
    Sizden destek almam mümkün müdür birkaç konuda. Ben de akademisyenim, PRof. Dr. Aynı şirketle EB2-NIW I-140 aldığımı gördüm. Şu an NVC bana invoiceları gönderdi ve vize parasını yatırdım. DS 260 online submit ve istenilen belgeelri yükleme aşamasındayım. IVP aşamasında firmadan destek almıyorum çünkü ödemesi bana yüksek geldi. Öncelikle ilk sorum
    1.bize gönderilen Document Cover Sheet de yazan belgeler den 2. Signed Affidavit of Supports belgeleri var. Biz onları göndermiyorus değil mi, bizim için gerekli değil diye düşünüyorum.
    2. Other Supporting documents da neler koydunuz, hangi belgeleri koydunuz.
    3. Şu an için bu aşamada herhangi bir job offer veya job application koymalı mıyım,
    4. Bunları submit ettikten sonra interviewı beklerken ki süreçte iş başvuruları yapmalı mıyız, bu bir iyi gösterge midir, interviewda yanımızda götürmek için. Bu durumda kaç ayda bir başvuru yapmalıyız çünkü ne zaman interviewa çağrılacağımızı bile bilmiyoruz.
    5. Veya interviewa yakın gerçi onu da bilmiyoruz ama job offer gibi bir mektup alıp gitemmiz gerekli mi veya pozitif mi vizeyi almak için.

    Teşekkürler.


  • @TOK
    Tekrar selam,
    Gönderinizde EB-2 için deadline koydular demişsiniz anlayamadım ve bu konu hakkında bilgim yok, mümkünse bilgi verebilir misiniz. Ben AMyıs 2 de başvurdum I-140 için KAsım da kabul aldım, şimdi de NVC ye Ds260 gönderme aşamasındayım. Teşekkürler.


  • @Hilal-2 merhaba, bence https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/the-immigrant-visa-process/step-5-collect-financial-evidence-and-other-supporting-documents/step-7-collect-civil-documents.html sayfasina once dikkatli bir bakin. Daha sonra forumdaki onceki sayfalari okuyabilirsiniz. Bahsettiginiz belgelerin bircoguna gerek yok ve tercumeler yeminli olmak zorunda degil.


  • @The-Hub Merhaba sürecinizin olumlu ilerlemesine çok sevindim sizin için hayırlı olsun . Fakat bu tarz danışmanlık firmalarında dolandırılan çok insan var paylaştığınız danışmanlık kurumu güvenilir mi?


  • Merhaba, sponsorum mevcut işverenin ı140 formunu doldurarak Amerikan Vatandaşlık ve Göçmenlik Bürosu aracılığıyla uygun olan çalışma vizesine başvurusunun ardından sonraki süreç nasıl ilerliyor yardımcı olabilir misiniz


  • @Hilal-2
    Sırayla cevap vereyim. Öncelikle tebrikler.
    Şimdi DS-260 doldurduktan sonra, orada beyan ettiğiniz şeyleri dökümanlar ile kanıtlamanız gerekiyor. Dolayısıyla hemen dökümanları gönderin ve aynı zamanda ds260ı da doldurun. Dökümanlar ulaşmadan ds260 a bakmazlar zaten.


  • @Hilal-2
    Ben maddi olarak her hangi bir support belgesi, kira kontratı vs koymadım.
    Sadece e-devletten hizmet dökümü koydum.
    Bütün belgelerimi İngilizce çevirtip koydum.
    Size gelen checklistteki sıra ile bir dosya hazırlayın ve gönderin. FedEx veya dhl ile


  • @Hilal-2
    Bunu I-485 için söyledim. Amerika içinden yapılan başvurular için


  • @Hilal-2
    İş başvurusu falan yapmaya gerek yok. Faydası da olduğunu zannetmiyorum
    Mülakatta civil docs ve medical examination istiyorlar sadece
    Avrupa’da yeni giren bir arkadaş söyledi
    Zaten I-140 onaylanmışsa sizin mesleki kısmınız sorguya kapanmıştır.


  • @TOK Çok teşekkür ederim bilgilendirmeleriniz için. Sizin de sürecenizi tebrik eder başarılar dilerim


Benzer Başlıklar

  • 35
  • 4
  • 2
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

97
Çevrimiçi

43.0k
Kullanıcı

4.5k
Konu

437.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum