Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@CANBILBEY tebrikler, güzel bir ömrü olsun.
    mülakat aldığınızda konsolosluğun sitesinden bebeğinizi dosyay ekletmek için talepte bulunun ve ona bir pasaport çıkartın.
    diğer türlü vize alamaz çünkü. bol şans..

• @erenotti Öyle bir durum olmamıştı. Çok teşekkür ederim. ^^

• @gucarslan Uğur bey merhaba ben size bir şey sormak istiyorum ben şimdi Karadağ’dan çalışma izni ile oturum aldım ama aynı zamanda burada kurumsal bir firmada çalışmaya devam ediyorum . Bu konsolosluk tarafından tespit edilmez mi? Bu durumda dosya taşıma yapılır mı?

• @gucarslan bey, çok teşekkür ederim cevabınız için. Bence de dediğiniz gibi dava konularını açmak saçma olur ama aile bireylerim açıklarsak daha iyi olur demişlerdi onlara da anlatayım dediklerinizi, ikna olacaklardır. İyi akşamlar dilerim

• Arkadaşlar merhaba iki sorum olacak ilki Ankara performansından dolayı bildiğiniz gibi dosya taşımamız artık zorunlu. Forumda özellikle mülakat sonrası pasaportların konsolosluğa teslim edildiğini bazılarının verilmesinin uzun sürdüğünü okudum. Türkiye dışında bir ülkede mülakata girersek o sürede pasaportsuz ne yapacağız? İki pasaport çıkartıp gitmek mi lazım? Diğer sorum ise Konsolosluk sayfalarındaki inquiry formlara nasıl ulaşılıyor ? İyice karıştırdım ilgili ülke konsolosluğun sayfasında geziniyorum ama bir türlü inquiry form kısmını bulamıyorum. Bilgisi olan arkadaşlar yönerge verebilir mi ? Nerelere tıklanmalı

• Yasaklı

Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

@Lifepark-0, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar merhaba iki sorum olacak ilki Ankara performansından dolayı bildiğiniz gibi dosya taşımamız artık zorunlu. Forumda özellikle mülakat sonrası pasaportların konsolosluğa teslim edildiğini bazılarının verilmesinin uzun sürdüğünü okudum. Türkiye dışında bir ülkede mülakata girersek o sürede pasaportsuz ne yapacağız? İki pasaport çıkartıp gitmek mi lazım? Diğer sorum ise Konsolosluk sayfalarındaki inquiry formlara nasıl ulaşılıyor ? İyice karıştırdım ilgili ülke konsolosluğun sayfasında geziniyorum ama bir türlü inquiry form kısmını bulamıyorum. Bilgisi olan arkadaşlar yönerge verebilir mi ? Nerelere tıklanmalı

Farklı bir ülkede mülakata girerseniz ve olumlu geçerse, muhtemelen bir kaç gün içinde pasaportunuzu teslim ederler. İki pasaportla gitmek mümkün ama bence gerek kalmaz.
    Diğer sorunuza gelecek olursak; ilgili konsolosluğun sitesine gidip aramanıza gerek yok. ABD Konsolosluklarının bulunduğu listede ülkeyi seçip tıkladığınızda Contact Information bölümünde ya e-mail adresi vardır ya da inquiry forma yönlendirir. E-mail adresi varsa kendi mailinizden o maile ileti yazarsınız. Inquiry forma yönlendiriyorsa formu doldurup gönderirsiniz.

• @Meho35 Cevap alana kadar bıkmadan mail atarım ben olsam. İllaki biri bakacaktir. Size de mülakat vermeleri lazım. 1 Ocak ta dosyanızın nerede olduğunu takip edebileceğiniz

sitesinden görebileceksiniz. Ayrica bu konuda en iyi bilgiyi ve tavsiyeyi @gucarslan beyden alabilirsiniz.

• @Serapp, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar merhaba iki sorum olacak ilki Ankara performansından dolayı bildiğiniz gibi dosya taşımamız artık zorunlu. Forumda özellikle mülakat sonrası pasaportların konsolosluğa teslim edildiğini bazılarının verilmesinin uzun sürdüğünü okudum. Türkiye dışında bir ülkede mülakata girersek o sürede pasaportsuz ne yapacağız? İki pasaport çıkartıp gitmek mi lazım? Diğer sorum ise Konsolosluk sayfalarındaki inquiry formlara nasıl ulaşılıyor ? İyice karıştırdım ilgili ülke konsolosluğun sayfasında geziniyorum ama bir türlü inquiry form kısmını bulamıyorum. Bilgisi olan arkadaşlar yönerge verebilir mi ? Nerelere tıklanmalı

Farklı bir ülkede mülakata girerseniz ve olumlu geçerse, muhtemelen bir kaç gün içinde pasaportunuzu teslim ederler. İki pasaportla gitmek mümkün ama bence gerek kalmaz.
    Diğer sorunuza gelecek olursak; ilgili konsolosluğun sitesine gidip aramanıza gerek yok. ABD Konsolosluklarının bulunduğu listede ülkeyi seçip tıkladığınızda Contact Information bölümünde ya e-mail adresi vardır ya da inquiry forma yönlendirir. E-mail adresi varsa kendi mailinizden o maile ileti yazarsınız. Inquiry forma yönlendiriyorsa formu doldurup gönderirsiniz.

Yalnız şöyle bir durum var; bazen AP gibi bir durumla karsilasildiginda kişinin donmesi gereken bir işi varsa eğer uzun süreli bekliyemiyorlar bunun içinde en güzel yöntem vize basılacak pasaportu konsolosluğa verip diğeri ile geri dönmek

• ⭐⭐⭐

@Lifepark-0 Serap Hanim'in cevabina ek olarak sunu soyleyebilirim, ozel bir vize durumunuz yoksa iki pasaporta gerek olmayabilir ama vize basiminin ve pasaport tesliminin iki hafta ve uzeri (Maskat/Umman) surmesi ihtimali olabiliyor. Bu durumda konsolosluktan pasaportununuz onlarda olduguna dair bir belge rica edebilirsiniz ki bulundugunuz yabanci ulkede elinizde belge olsun (bu ic rahatlatir yoksa kimse kolay kolay sormaz size pasaport). Tabii bu belge ile sadece ulke icinde bulunabilirsiniz, seyahat edemezsiniz. Eger islemlerin uzun surmesi halinde ulkeden giris cikis yapayi uygun bulursaniz o vakit ikinci pasaport hayat kurtarici olacaktir.

• Merhaba sayın forum üyeleri. Ds260 formunda oğlumun pasaportu olmadığı için other travel documents seçeneğini seçmiştik. Pasaport çıkarttık. 17 ocak mülakat tarihimiz. Şimdi yapmamız gereken bunu güncellemek için konsolosluğa mail atmak mı? Yoksa mülakata gittiğimizde orada pasaportu verdiğimizde güncellenecek mi?

• ⭐⭐⭐

@ssoydan88 Merhaba, pasaportunuzla gitmeniz yeterli konsolosluga. Yine de isterseniz bu formu doldurup guncelleme talebi yapabilirsiniz.

Tebrikler ve bol sans.

• ⭐⭐⭐⭐

@Demayfo polis raporu almanız gerekmez ama ds260 formuna yazabilirdiniz daha önce yurtdışında yaşadığınız yerler kısmına

• @Serapp, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Mülakatların olumlu geçmediği ve green card verilmeyen kişiler var mı? Lütfen hayır deyin!

• @gucarslan Umarım kendimize bir yol haritası çıkarabileceğimiz doneler hızla oluşurda bizde gecikmeden gerekli adımları atabiliriz. Süreçle ilgili nerdeyse tüm detayları buradan öğrendim, siz başta olmak üzere ,bu platforma destek sağlayan herkese çok teşekkürler.

• ⭐⭐⭐⭐

@baba-yaga evet mülakat almış olmanız vize alacağınızı garanti etmiyor maalesef, red alma oranı yüksek olmasada maalesef var

• merhabalar..
    1 tane sorum olacak cevaplarsanız sevinirim

mülakata gitmeden 1 hafta önce kadar önce eşimizden dostumuzdan hesabımıza para göndersek bu sorun olur mu? kendi paramız olmadığı anlaşılır mı? veya yine mülakattan hemen önce kredi çeksek mülakat sonrası kredi borcumuzu kapatsak bir sıkıntı yaşar mıyız?

şimdiden teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@SdasCtz patronunuz sizi ispiyonlamazsa tespit edilemez.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@hsn-kartal süreçle ilgili konularda yorum yapmadan bilginin doğruluğundan emin olmalısınız.

AP durumunda konsolosluk pasaportu teslim almaz, iade eder ve AP durumu sonuçlandığında sizden pasaport talebi yapar.
    AP durumu devam ederken pasaportları konsolosluğa verip; "bu sizde dursun AP durumu sonuçlandığında vizeyi basarsınız" diyemiyorsunuz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

123

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |