DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese merhaba. 8 Ekim’de US’e ailemle birlikte giriş yaptım ve o günden bu yana hayat mücadelesine giriştiğimiz için deneyimlerimi foruma aktaracak enerjiyi ancak bugün bulabildim. “Forumu boşvermiş” gibi gözüktüyse affola. Şu kısacık sürede çok fazla deneyim yaşadık. Fırsat buldukça hepsini buraya aktarmaya çalışacağım ki başka insanlara da fikir oluştursun.

    Öncelikle şunu söyleyeyim; GC’larımız ülkeye girdikten 3 hafta sonra verdiğimiz adrese geldi ama, bir takım sebeplerden dolayı hala elimize ulaşmadı. Her nekadar bu duruma üzülsekde sabırla gelmesini bekliyoruz…

    SSN kartlarımız da halen ortada yok… 4 kere (2si farklı ofisler) SSA ofisini ziyaret ettik, sorduk, “Kartlar yok bari numaraları söyleyin” dedik ama nafile. Şimdi bir hafta önce tekrar başvurduk. Onları da sabırla bekliyoruz… Bakalım ne olacak… Bu arada SSN’lerin ve GC’ın olmaması gerçekten zor birşeymiş, onu da burada yakinen deneyimliyıruz…


  • Merhabalar herkese ,

    Bende esimin ve benim Amerika hikayesinden ve buradaki deneyimlerimizden kisa da olsa bahsetmek istiyorum.
    Bizde Istanbuldan Texas -Houstona tasinali 1 yil oldu. Istanbuldan olarak yazmamin sebebi bence burada eyalet secimi yaparken onemli iki husus oluyor. Ilki nereden Amerikaya tasindigin ikincisi ise hangi beklentiler ile hangi eyalete tasindigin.
    Bizim Istanbulda kayde deger paralar kazandigimiz ve hayat sartlarimizin aslinda normalden ustun sayilacak sekilde calistigimiz islerimiz vardi(Beyaz yaka olarak kurumsal firmalarda calisiyorduk). Oncelikle Istanbuldan sonra Texas-Houston bize gercekten cok buyuk bir koy gibi geldi hala da oyle geliyor. Turkiyede alistigimiz elimize kahve alip yuruyebilecegimiz sokaklari pek yok maalesef ve disarida vakit gecirilecek alanlari buyuk ihtimalle hava durumundan dolayi cok fazla bulunmuyor. Biryerden biryere gitmek icin mutlaka kendinize ait aracinizin olmasi gerekiyor cunku burada toplu tasima cok cok kisitli diyebilirim. Ayrica yazlari gercekten cok sicak geciyor(bu yaz 45 dereceleri gorduk ve neredeyse 3 ay hic yagmur yagmadi) 3-4 ay biz bu yaz genelde kapali alanlarda ve evde vakit gecirdik.Deniz zaten genel anlamda Amerikada cok kullanisli degil ama yine de insan denizli bir yerden geldiyse burada da onu ariyor.
    Aile ve arkadas ozlemini zaten geciyorum onu cogu kisinin yasadigina eminim.
    Is bulma kismina ise ozellikle deginmek istiyorum. Biz de bir cok kisi gibi baslangic noktasini ekonomik sartlar nedeniyle Houston olarak sectik ancak is konusu burada biraz sikintili oldugunu dusunuyorum. Marketler restaurantlar ya da tecrubem dahilinde basvurmadigim yer kalmadi. Ancak donus hic gelmedi .Kisa sureli doordash yaptim getirisi gercekten cok cok azdi. Youtube`ta cekilen videolarin kendisini yasayinca insan daha iyi anliyor.
    Bu sayfada yazan bir kisinin yazisina oldukca katiliyorum. Ingilizce gelince ogrenirime birakilacak birsey degil ya da 7-8 aylik ortalama aylik aile icin 4.000$ birikim ile gelinirse bir seviyeye kadar gelinebilir ama disarida konusmaya da pek insan bulunmuyor. Sokaklar genelde bombos. Bir diger katildigim konu ise beyaz yakali ve kariyerinde bir yere gelmis birinin burada kaldigi yerden devam etmesi kolay olmuyor ve market kasa her ne ise o islerden de donus gelmeyince moraller biraz bozulmaya basliyor. O yuzden gelmeden belki mesleki bir egitim alinip (terzilik kuaforluk el sanatlari vs) burada daha rahat is bulunabilecegini dusunuyorum.
    Burada kiliselerde ucretsiz ingilizce egitimleri oluyor mutlaka etkisi oluyor haftada 2 gun veya 3 gun ancak yeterli degil ve katilimcilar da senin gibi ingilizce konusunda yetersiz oldugu icin dialoglarda kem kum ilerliyor dersler.
    Burada tek kisi calisarak gecinmek kolay degil tabii gelire gore degisir. Ancak iki kisi calistiginda film tamamiyla degisiyor. Tek kisi calisirken gecinmeye yeten durum ayni sartlarda ikinci kisi de calistiginda ev araba almaya kadar gidebiliyor. Yani umudumuz motivasyonumuz buradan geliyor.
    Ilk yillarin zor oldugunu herkes soylemisti ama ben biraz daha kolay olabilir diye dusunmustum. Umudumuz yonunde ilerlemeye devam ediyoruz. Filmin degistigi sahneye kadar sabretmeye devam edecegiz. Okuduklarimdan sonra bende bizim yolculugumuzu paylasmak istedim.
    Simdiden bizimle ayni yolda olan herkese kolayliklar dileriz , Bol sans olsun herkese !


  • @janedns Ağzınıza sağlık. İlk 1 yıl çok zor olacağını düşünüyorum. Gelmeden önce herkesin bu psikolojiye göre kendisini hazırlar ise en azından yaşayacağı küçük mutluluklar bir benze enerji verecektir. Bu arada el sanatları yada teknik işlere %100 katılıyorum. Bizim gibi beyaz yakalılar için çok zor iş bulmak, kendi işini yapmak için bile sanırım bir kaç yıl sabır etmek gerekiyor. Birikim kısmına da %100 katılıyorum ama insanlar bu kısımda acaip korkusuz yorumlar yapıyorlar. Başka bir başlıkta 9 aylık kabaca hazırlanan bir bütçeden bahsetmiştim, insanlara çok gelmişti. Tabii bu bütçe yada harcamalar kişiden kişiye göre değişiklik gösterecektir. Bende Türkiye'de iyi bir geliri bırakıp buraya AOS yaparak Amerika'ya taşınmak üzere 05 Kasım'da Ülkeye girdim. Gelecekte ihtiyaç olacak diye para harcamamaya çalışıyorum, buradaki tüketim çılğınlığına en azından 6 ay ile 1 yıl arası dayanmaya çalışacağım. Umarım beceririm ve bütçem için çıktılarını iyi görürüm. Umarım her geçen dün durumunuz daha iyiye gider ve 2-3 yıl sonra geriye baktığınızda bunlar küçük problemler olarak hatırlarsınız. Saygılarımla...


  • @janedns deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. gördüğüm kadarıyla teksas ta genel bir iş bulma sorunu var. umarım en kısa zamanda güzel işler bulup adaptasyon sürecini daha rahat atlatırsınız. yolunuz açık olsun ...


  • Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Ben İstanbul da eczacı teknisyeni olarak çalışıyorum, kısıtlı miktarlar en fazla 7,8k gibi bipara biriktirebildim, burada kazandığım parayı kira vb giderlere vermekten çok yoruldum hiç bir şey e sahip olamayacağımı düşünüyorum, az bir İngilizcem var ve bekarım. Orada tanıdığım kimsem de yok, öncelikle bütçem e göre bir oda bulmak ardından banka hesabı açmam ve ssn ile gc beklemem gerekecek sanırım. Oda konusunda endişeliyim ilk etapta bir Türklerin yaşadığı paylaşımlı bir evde oda kiralamak mantıklı geliyor, sizlerinde tavsiyelerini alabilirsem çok sevinirim, teşekkürler


  • @serel tesekkurler umarim hepimiz gonlumuze gore isler bulabiliriz. Guneydeki eyaletlerde gordugum genel de su oluyor Ingilizce cok iyi olmasa dahi ispanyolca biliyorsan mutlaka degerlendiriliyorsun. Belki buyuk cogunlugumuz bundan kaynakli problem yasiyor olabiliriz emin degilim ama gozlemledigim durumlar bunlar oldu.


  • @Aykut-Yankaya burada hangi eyalette yasamaya basladiginiza gore degisir ama bahsettiginiz birikime gore ucuz bir eyalete tasinmanizda fayda var yine Texas Houston olabilir buradaki apartman dairelerinde oda paylasimli evler bulabilirsiniz facebook gruplarindan ilgili eyaletlerin sayfalarina yazdiginizda mutlaka birileri yardimci olacaktir. Ancak sunu soylemek isterim , oncelikle vize islemleri , ilk tasinma masraflari ve araba( cogu yerde sart oldugunu dusunuyorum) sizin birikiminizi kisa surede bitirebilir. Ben sadece yasadigim ve cevremde yasayan kisilerin tecrubelerine dayanarak yaziyorum tavsiye olarak dusunmeyin yine siz kendiniz en iyi bilirsiniz. Gelir gelmez ev is konusu halledilemeyebiliyor. 1-2 ayi buluyor onun aylik giderlerini hesaplayabilirsiniz. Bir de artik doordash yada uber eskisi gibi kazandirmiyor son donemde Youtube`da ne moda oldu takip etmiyorum ama gerceklerle buraya geldiginizde hizlica tanisiyor
    oluyorsunuz . Herkesin sansi kismeti farklidir, umarim herkesin yollari kolaylikla ilerler.

  • ⭐⭐

    @Aykut-Yankaya Merhaba Aykut Bey.
    Eğer 2024 çekilişi kazananı iseniz imzanızı güncellemenizi rica ederim.
    Şu linkte anlatıldığı gibi:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin

    Ayrıca excel tablosuna da uygun satıra bilgilerinizi girin lütfen:


  • @janedns Doordash konusunda guncel sayilabilecek bilgiler:

    Doordash sitesine gore ortalama saatlik kazanclar:

    New York: $15.00
    Philadelphia: $16.88
    Los Angeles: $17.30
    San Francisco: $16.03
    Washington DC: $12.00
    Miami: $12.39
    Atlanta: $13.05
    Chicago: $19.06
    Houston: $16.05

    Bu kazanclar her sehirdeki 10 dasherdan son 12 ayda alinan ortalama saat ucretleri uzerinden hesaplanmislar; ve yine Doordash anketine gore (Anket katilimi 54,679 kisi), sadece dasher isi yapanlarin 38%'i kazanctan memnunmus.


  • @MySea Ben gectigimiz hafta 5 saat doordash yaptim 12 yemek teslimati yaptim 40 dolar kazandim , musteri hizmetlerini arayip sordum bu nedir diye sistemimiz boyle dediler kapattilar. Belki paylastiginiz gibi eyaletten eyalete gore degisebilir yada bolgeden bolgeye ama Houston icin bu sekilde kazanimlar elde ettim.


  • @Aykut-Yankaya Size gerçekçi bir resim çizeyim. Bu miktarla toplu taşımanın yaygın olduğu büyük şehirlerde bir ev tutmanız ve yerleşmeniz pek mümkün değil. Daha küçük ve yaşam maliyetleri düşük olan bir eyalette sizi ilk etapta idare edecek bir arabaya muhtemelen 4-5k vereceksiniz. Burada daha ucuzları da var ama sizi masraftan ne kadar uzak tutar bilemiyorum. Ev değil oda tutacağınızı varsayarak, kira, telefon, yatak matak derken büyük olasılıkla iyimser ihtimalle 1-2k daha siz ne olduğunu anlamadan harcanır. Tabi sizi daha trafik sigortası ve plaka masrafı bekliyor... Eyaletlere ve yaşa göre değişiyor ama, ben Ohio'da US ehliyetim olmadığı için sigortaya şu an 390 dolar/aylık ödüyorum. Plaka masrafları 500-1000 dolar arasında değişiyor... Birikiminizin sizi ne kadar idare edebileceğini siz hesap edin...


  • @janedns 5 saatte $40 gercekten saka gibi!! Mc Donalds da hamburger yapsaniz, saatte $15 alirsiniz, ustelik yemek de bedavaya gelir.


  • @deep_blue, içinde söyledi: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

    Herkese merhaba. 8 Ekim’de US’e ailemle birlikte giriş yaptım ve o günden bu yana hayat mücadelesine giriştiğimiz için deneyimlerimi foruma aktaracak enerjiyi ancak bugün bulabildim. “Forumu boşvermiş” gibi gözüktüyse affola. Şu kısacık sürede çok fazla deneyim yaşadık. Fırsat buldukça hepsini buraya aktarmaya çalışacağım ki başka insanlara da fikir oluştursun.

    Öncelikle şunu söyleyeyim; GC’larımız ülkeye girdikten 3 hafta sonra verdiğimiz adrese geldi ama, bir takım sebeplerden dolayı hala elimize ulaşmadı. Her nekadar bu duruma üzülsekde sabırla gelmesini bekliyoruz…

    SSN kartlarımız da halen ortada yok… 4 kere (2si farklı ofisler) SSA ofisini ziyaret ettik, sorduk, “Kartlar yok bari numaraları söyleyin” dedik ama nafile. Şimdi bir hafta önce tekrar başvurduk. Onları da sabırla bekliyoruz… Bakalım ne olacak… Bu arada SSN’lerin ve GC’ın olmaması gerçekten zor birşeymiş, onu da burada yakinen deneyimliyıruz…

    " Güncelleme" Dün gc'larımız geldi çok şükür 🙂 Bugün üçüncü bir SSA ofisine gidip nazikçe durumumuzu anlattık. Bu seferki görevli çok anlayışlıydı ve hepimizin SSN'lerini çıktı alıp bize verdi.

    Bizimle benzer durumda olup, SSN'i gelmeyen veya öğrenemeyen arkadaşlar, lütfen çekinmeyin ve ısrarla farklı ofislere gidip durumunuzu izah edin. Mutlaka size yardımcı olacak bir görevli çıkacaktır. Ben bunu yeşilkart forumda defalarca okumuştum ve buradan öğrendim. Siz de utanmadan sıkılmadan farklı ofisleri ziyaret edebilirsiniz. Yolunuz açık olsun.


  • @deep_blue Hayırlısı olsun. Çok şükür bir problem daha geride kalmış...


  • @MySea saatlik kazançlar çok az gibi geldi bana

  • ⭐⭐

    Arz-talep olayından dolayı saatlik ücretleri düşürmüşler ilgili firmalar kendi kazançlarını artırmışlar. Lyft,uber,doordash şu anda kaçak giren veyahutta ilk girenlerin en çok yaptığı iş. Yutuberların gözü yaşlı.

    Konuda kalmadı,3 günde ne yaptık 1 günde ne yaptık vs vs.

    Bakalım ilerde ne olacak.

    @Muhtaradana, içinde söyledi: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

    @MySea saatlik kazançlar çok az gibi geldi bana


  • @Muhtaradana Bu tur delivery isleri ve Lyft-Uber gibi isler artik deyim yerindeyse ayaga dustu. Meksikadan gelen kacaklar, universiteliler, hatta turist olarak gelenler bile yapiyorlar.

    Burada Turklerin islettigi bir pizzaci var. Orada calisan Meksika uzeri gelen bir kacak Turk var. Gecenlerde baktim isyerinin onunde arabanin icinde uyukluyordu. Naber nasil gidiyor diye sordum. Doordash yapiyorum dedi. Baska birisinden hesap kiralamis, haftada $100 oduyormus. Gunde 10-12 saat falan calisiyormus ve ortalama $150 yapiyormus.


  • @Redbeard Çok teşekkür ederiz 🙏 Gün geçtikçe daha çok alışıyoruz buralara. Umarım herkes hayallerine kavuşur.


  • Arkadaşlar, geçen gün gecenin bir yarısı arabanın aküsü bitti. Ben biraz pimpirikli biri olduğum için US’e gelip araba aldıktan sonra tedbiren “Akü Takviye Kablosu” almıştım. Birilerinden rica edip onun arabasından takviye elk. aldım ve aracım çalıştı.

    Şimdi;
    1-Önümüz kış ve aküler soğuk havayı hiç sevmez.
    2-Malum buradaki arabaların çoğunluğu otomatik vites. Bu yüzden aracı iterek de çalıştıramazsınız.

    Size tavsiyem, walmart vb her yerde rahatlıkla 10-20$’a bir akü takviye kablosu ( Dört ucu var maşa şeklinde. Yan yana tuttuğunuzda kırmızı,siyah,kırmızı,siyah gördüğünüz kalın bir kablo.) alıp aracınıza koymanız. Olurda saçma sapan bir yerde akü giderse, en azından başka bir araçtan rica edip, elk. takviyesiyle geçici olarak işinizi görürsünüz. Sonra da hemen gidip yenisiyle değiştirin aküyü tabi. O da çok kolay bir işlem. Kendiniz yaparsınız.

    Benden söylemesi 🙂



Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

112
Çevrimiçi

42.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

431.6k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum