selamlar, 2003 yılında work and travel ile J1 vizesi ile ABDde idim, o dönem, geniş kapsamlı sağlık sigortası ile gittiğimizden, bir kontrolden geçmiştim. hiç bir ödeme istenmemişti. Türkiye'ye döndükten sonra 300-350 dolar gibi bir ödeme geldiğinden bahsetmişti kuzenim, ama merak etme ödemeye gerek yok demişti. Green card ile oraya gidecek olursam bu ödeme çıkar mı karşıma acaba?
-
Bu konuyu tekrar gün yüzüne çıkartmış olacağım fakat bu konuda ciddi bir bilgiye ihtiyacımız var. Oğlumuz Tip-1 Diyabet ve Alerjik Astım hastası. Novarapid-Lantus gibi insülinler ve Dexcom G6 Glukoz Takip Cihazı kullanıyor. Bunlara Amerika-Kaliforniya özelinde ulaşmasında herhangi bir problem yaşar mıyız ? Bu konu hakkında bilgisi olanlar varsa yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.
-
@bkio, içinde söyledi: Medicaid Vs. Medicare
Herkese merhaba,
18 Şubat itibariyle San Diego'ya yerleştik. Yani henüz bir ev kiralamadık ancak o tarihten bu yana buradayız 🙂
Sağlık sigortası ile ilgili kafamı karıştıran bir durum var.
Medicaid ( California'da medi-cal deniyor sanırım ) programından faydalanmanın public charge olarak değerlendirilip değerlendirilmediğiyle ilgili farklı bilgiler okuyorum. Burada da aynı şekilde. Public charge'a sebebiyet vermez diyor herkes ancak riskli bir şey yapmak istemiyorum.
Mantıklı olan, eyaletin marketplace'inden bir sigorta planı satın almak mı? Deneyimi, bilgisi olan varsa fikir verirse memnun olurum.
Herkese tekrardan merhaba. Benim gönderime bir yanıt gelmedi ancak kendimiz ne yaptık bunu paylaşayım. Belki sonradan bakanlar için bir faydası olur. Kesinlikle tavsiye niteliğinde değildir. 4-5 günlük düşünme ve araştırma sonucu kendi uygulamamızı aktarmaktan ibarettir.
Public charge meselesi kafamı karıştırdığından, öncelikle Covered California sitesindeki resmi danışma numarasını aradık ve henüz bir gelir elde etmediğimizi ancak birkaç hafta içinde gelir elde etmeye başlayacağımızı belirterek nasıl ilerlememiz gerektiğini sorduk. "bugün itibariyle bir gelir elde etmediğiniz için bunu bu şekilde sisteme girin, sistem sizi medi-cal'e yönlendirecek, gelir elde etmeye başladığınızda yine aynı siteden güncellersiniz, medi-cal'den faydalanmak public charge'a sebebiyet vermez" dedi.
İkna olmadığım için "find local help" bölümünden Türkçe konuşan acentelerden biriyle görüştüm. Acentedeki beyfendi de public charge'a sebebiyet vermeyeceğini, mantıklı olanın medi-cal ile ilerleyip sonra güncelleyerek gerekirse marketplace planı almak olduğunu söyledi.
Ben yine ikna olmadığım ve bu kez yine sitede yer alan ancak destek hattı olarak geçenlerden birini aradık. Buradaki hanımefendi de an itibariyle gelir elde etmediğimiz için hanehalkı gelirinin olmadığını belirtmemizi, gelir elde etmeye başladığımızda 30 gün içinde güncellemeleri yaparsak bir sorun olmayacağını, gelirimizin medi-cal için ön görülen sınırın üzerine çıkması durumunda sistemin zaten covered california üzerinden marketplace planlarına yönlendireceğini söyledi. Kendisine, medi-cal'in iptal edilip marketplace planına geçilmesi durumunda güvencesiz bir dönem olup olmayacağını da ayrıca sordum ve güvencesiz kalma riskinin olmadığını söyledi.
Hâla tam olarak ikna olmadığımdan ve aman public charge filan ileride başımıza iş açmayalım endişesinden dolayı ben aslında marketplace'ten bir silver paket almaya karar verdim. Ancak covered california'da gerekli bilgileri doldurarak ilerleyip, beklenen yıllık gelire ortalama bir meblağ yazdığınızda şöyle sorular geliyor "bu geliri aylık/yıllık mı elde ediyorsun?" "bu geliri hangi tarihte elde ettin?" "bu gelir hâla devam ediyor mu?" gibi gelirin detaylarına ilişkin cevaplar istiyor. Bir adım sonrasında da gelire ilişkin kanıt yüklüyorsunuz. Bu sebeple, şu an tahmini gelire ilişkin beyanda bulunmak da hatalı olacak gibi geldi ve mecburen gelirimiz olmadığını beyan ederek ilerledik.
Başvuruyu dün tamamladım. Bugün medi-cal için uygunluğa ilişkin bir yazı geldi. Ancak bu bir tür ön yazı olarak anladım. Gelişmeleri aktarırım.
Bu ay sonuna doğru muhtemelen ilk gelirimizi elde edeceğiz ve nisan ayı içinde bunu güncellemeyi planlıyorum. Her ay güncelleme yapacağım daha doğrusu. Zaten gelen her belgede de, hane halkının büyüklüğünde ya da gelirinde herhangi bir değişiklik olursa 30 gün içinde bildirmekle yükümlü olduğu yazıyor. Zaten başvuruda da bunu taahhüt ediyorsunuz.
Gelir artışını zamanında bildirirsek bir sorun olmayacağını umut ediyorum.
-
@denizezgi Yaptırın. Public charge, ABD göçmenlik hukukunda, bir kişinin devletin geçim desteğine bağımlı olup olmadığına bakılan bir değerlendirmedir. Ama her kamu desteği public charge değildir. Healthcare gov’da kullanılan premium tax credit (PTC) public charge değerlendirmesine girmez, sosyal yardım (welfare) sayılmaz ve ileride vatandaşlığınız için (naturalization) bir sorun teşkil etmez. Bu durum USCIS tarafından açıkça belirtilmiştir. Çünkü bu destek nakit yardım olmadığı için kişiyi geçindirme amacı taşımaz, vergi sistemi üzerinden verilen bir vergi indirimi veya sübvansiyondur.
Ancak bazı sağlık yardımları public charge olabilir, karıştırılmaması önemli, bunları iyi öğrenmek lazım.
Public charge olanlar:
• Medicaid yani uzun süreli bakım için örneğin huzurevi, nursing home vs.
• Cash assistance (SSI, TANF gibi)Benim örneğim de şu:
Ben DC’de yaşıyorum, burası eyalet statüsünde olmadığı için Healthcare gov burda geçmiyor, DC Health diye kendi sağlık sistemi var. Şuanda çalıştığım işyerim Nisan ayı gibi beni sağlık sigortası kapsamına alacağı için bu arada (3-5 ay) sigortasız kalmamak adına bir başvurayım bakayım dedim, tüm belgelerimi yükledim (residency, paystub, immigration etc). Önce $680 tax credit onaylandı, sonra yanlışlık yapmışız, halen değerlendiriyoruz diye notification yolladılar ve tax crediti iptal ettiler, şaka gibi 😃
Bende bunun üzerine Türkiye’deki aile hekimi/sağlık ocağı sistemine benzer, oturduğum eve 0.5 mile uzaklıkta MedStar diye bir klinikten ücretsiz üyelik aldım, Healthy DC Plan böyle mini bir plan da sunuyor, tamamen ücretsiz, 0 deductible, copay, vs vs. Yani örnek veriyorum, grip oldunuz - antibiyotik mi yazdırmanız lazım, acil fenalaştınız mı, parmağınız mı kırıldı, mideniz mi zehirlendi gibi gibi ayaklı tedavi ve rahatsızlıklarda ve rapor yazdırmada gayet iş görecek bir plan. Sizde Healthcare’den bakınız, eğer böyle planları varsa yaptırabilirsiniz, zira PTC kullansanız bile fark ödeyebilirsiniz, deductible vs yani o kadar hastane kullanan biri misiniz onu düşünün.Şüpheli bir hastalık durumunda zaten basar Türkiye’ye giderim diye düşünüyorum, Allah’tan Türküz ve böyle bir imkanımız var, elin Amerikalısı napsın, bu sömürü sistemine mahkum.
-
@zge Ben mumkun oldugu kadar organic ve dogal olanlari tercih ediyorum. Omega 3 fish oil, vitamin D, calcium, vitamin C, magnesium ve GABA supplements aliyorum. Florida'ya tasindiktan sonra vitamin D azalttim.
Gida olarak da bircok urunun organic veya dogal olanini tercih ediyoruz. Hazir ve paketlenmis gidalardan, dondurulmus gidalardan, fast food urunlerden, gazli iceceklerden mumkun oldugu kadar uzak durmak en iyisi.
-
@MySea Gectimiz hafta ve bu hafta toplamda 18 Ailenin vizesini iptal ettiler Konsolosluga cagirip bu konu ile alakali . Ayrica 4 Kasim tarihi icinde bircok Aile gorusmeye cagirildi ayni konu icin. .Aslinda tamda bu yeni Olay icin bilgi tecrube duyumu olan varmi diye sormak istemistim .
-
Yakin zamanda B1/B2 vize turu ile Amerikaya gelip Dogum yapmis Aileleri Konsolosluga cagirarak , bu gerekce ile vizelerinin iptal edildigi duydum , yaklasik 10/15 Ailenin . Sanirim bir o kadar Ailede 4 Kasim gibi ayni amacla Konsolosluga cagirilmis . Bu konu hakkinda bilgisi , tecrubesi , duyumu vs olan varmi acaba ?
-
Merhaba, eşimin kronik bir rahatsızlığı olduğu için biz de benzer süreci yaşadık. Sigorta yaptırırken MS gibi mevcut hastalıkları mutlaka beyan etmeniz gerekiyor, çünkü sigorta şirketi risk değerlendirmesini buna göre yapıyor. Bazı poliçeler kronik hastalıkları tamamen kapsam dışı bırakabiliyor ama bazı şirketler ek prim karşılığında dahil edebiliyor. Yani doğrudan fiyat artışı değil ama teminat sınırlaması olabiliyor diyebilirim.
Amerika’ya gitmeden önce özel sağlık sigortası veya tamamlayıcı sağlık sigortası seçeneklerine mutlaka bakın, özellikle yurt dışı teminatı olan poliçeleri tercih etmek çok önemli. Biz Türkiye’deyken yaptırdık, sonrasında bazı giderleri burada da kullanabildik. Şirket seçerken danışman desteği almak işinizi baya kolaylaştırıyor çünkü her poliçenin kapsamı farklı oluyor.
Umarım yardımcı olabilmişimdir 💛
-
@FreeWoRLD bizim gibi periyodik olarak tahlil yaptırması gerekenler için çok faydalı, sağlık konusu biraz bilinmez bizim için haliyle..
Kızımın 2 yaşından beri, yılda bazen 2, bazen 4-5 kez yaptırmamız gereken tahlil paketini ekledim sepete totali görebilmek için (ki bazıları paket olduğu için fazladan kalemler de var içinde, mesela alt ast tek kalem olarak yoklar, hepatic paket yapmışlar, bilirubin albümin vs de var, bunların hepsi ayrı ayrı ücretli burada). 66.84 tuttu hepsi. Bence gayet uygun. Teşekkürler, kıymetli bir paylaşım olmuş. -
Welcome to the Health Insurance Marketplace® Welcome to the Health Insurance Marketplace®
Welcome to the Health Insurance Marketplace®. Official government website.
-
-
@TUNCAHM hocam ilaclari kargo Ile gonderiyorlar miymis ogrenebildiniz mi?
-
@evr42 merhabalar Medicaid e başvurduk internet üzerinden başvurup bir de onların ofislerine gittik onlarda başvurumuzu gözden geçirdiler. Ssn istiyorlar bu arada, başvurumuz sonuçlanmadan geçen hafta buradaki hastaneye gidip muayeneyemizi olduk oradaki görevli size fatura gelecek ama merak etmeyin medicaid çıkınca biz onlarla halledeceğiz dediler. Henüz fatura gelmedi. Ben kontrolümü oldum gayet ilgililerdi.
-
Herkese merhaba, ben Fatih. Istanbulda yasiyorum daha once baska baslikta bahsetmistim. Disotonomi/POTS hastasiyim uzun suredir. Oregon eyaletinde Northwestern Functional Neurology kliniginde alternatif tedavi icin tedavimi karsilayabilecek dernek/organizasyon vb ariyorum.
Yasadiginiz eyalette boyle bildiginiz Turk dernke veya organizasyon var mi?
-
Aradaslar merhaba. Newyork tayim . Turist vizemi F1 a cevirdi ve su an süreç pending asamasinda.. Sorum su, ücretsiz veya uygun fiyata check up yaptırabileceğim yerler varmidir acaba? Tecrubelerinizi paylasirmisiniz lütfen?
-
ABD'de doğum ile ilgili merak ettiklerinizin cevaplarını aşağıdaki konu başlığında bulabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1799/amerika-da-doğum-hakkında-merak-edilenler
IR5 vizesi, ABD vatandaslarinin anne veya babalari icin basvuru yapmasi gereken gocmenlik yoludur. Anne veya babaya sponsor olabilmek icin ABD vatandasinin en az 21 yasinda olmasi gerekir. Bu konu ile ilgili de merak ettiklerinizin cevaplarını aşağıdaki konu başlığında bulabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1403/ir-5-vize-süreci-abd-vatandaşlarının-anne-ve-babası
-
-
@aysenalkan yurtdışı doğum olarak teminat yok. Sadece yurtdışı yatarak tedavi olarak teminat var.
Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası
-
@jtcarlos, içinde söyledi: Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası
Merhaba, Türkiyede özel saglik sigortalarinin kapsam disi biraktigi (pre-existing condition) icin Amerikada extra para odeyerek pakete ekletmek mumkunmu?
Obamacare sonrasında sağlık sigortasında pre-existing condition reddi kaldırıldı. Herhangi bir sağlık sigortası yaptırmanız yeterli olur. Göçmen olmayan statüdekiler için olan poliçeler hariç tabii ki.
-
@knnrn cok tesekkur ederim cevap icin, kafami en cok mesgul eden konuydi bu.
-
@knnrn, içinde söyledi: Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası
@TUNCAHM, içinde söyledi: Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası
@Ryback Yok hocam , İnsubuy'dan sigortamız var ama malesef karşılamıyor adiler, "a pre-existing condition" demişler...
Marketplace üzerinden alınan poliçelerde "pre-existing condition" söz konusu olamaz. Aldığınız poliçe muhtemelen göçmen olmayan statülerde olanlar içindir. Charity care olarak iptal etmelerini isteyebilirsiniz. Yada ödeme gücünüze göre bir ödeme planı yapabilirsiniz.
Hocam saolasın. Ben J2 vize ile geldim, eşim J1. 3 ay sonra geri döneceğiz. evet pre xisting condition mevcut değil poliçede ama durumun acil olmadığını belirterek sigortanın böbrek taşı operasyonunu karşılamaması sonucu bu fatura ortaya çıktı.
Sigortaya ve hastaneye yazdım, nasıl bir sonuç olur bilmiyorum. -
Merhabalar, bu konuyla ilgili son güncel durumu paylaşmak istiyorum belki benzer durumdaki arkadaşlar için faydalı olur.
Burda yani en azından Georgia'da green card vb. durumla gelen insanlar iiçin farklı alternatif ücretsiz hastaneler veya sağlık sigorta paketleri var, peachcare vb..Fakat biz J1-J2 olduğumuz için ve sigorta benim ameliyatı karşılamadığı için şuan son durumda hastaneye gelirim olmadığına dair başvuruda bulundum. Bir form verdiler, banka bilgileri, ssn bilgileri, tax bilgileri vb istiyorlar.. E zaten biz buranın vatandaşı olmadığımız için bir çok belgeyi sağlayamıyoruz.
Öğrendiğim kadarıyla geliriniz olmadığını beyan ettiğiniz ve bunu kanıtladığınız taktirde ki bizde durum ortada, sizin vereceğiniz borcu değerlendirip bir fona devredilmesi için gerekli işlemleri başlatacaklar inşallah
Gelişme olursa size bilgi vereceğim. Buarada eğer ilerde green cardı kazanırsak ve mülakata girme şansımız olursa bu hastane konusu bizim başımıza nasıl bela olur veya olur mu??
-
@TUNCAHM Öncelikle size geçmiş olsun.
Umarım borcunuzu bir fona devrederler.
Gelelim daha sonra GC kazandığınızda karşınıza çıkarmı kısmına: Mantıken borç takarak kaçmadığınız için (fona devredilmesi durumunda) karşınıza sorun olarak çıkmaması gerekir.
Bu dediğim yaşanılmış bir tecrübe olmadığı için size yol göstericide olmayabilir. -
@kartalveat, içinde söyledi: Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası
Gelelim daha sonra GC kazandığınızda karşınıza çıkarmı kısmına: Mantıken borç takarak kaçmadığınız için (fona devredilmesi durumunda) karşınıza sorun olarak çıkmaması gerekir.
Bu dediğim yaşanılmış bir tecrübe olmadığı için size yol göstericide olmayabilir.Hocam tesekkurler.
Peki fona devredilmezse ne olacak, biz 2 ay sonta dönüyoruz? -
@TUNCAHM, içinde söyledi: Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası
@kartalveat, içinde söyledi: Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası
Bu dediğim yaşanılmış bir tecrübe olmadığı için size yol göstericide olmayabilir.Hocam tesekkurler.
Peki fona devredilmezse ne olacak, biz 2 ay sonta dönüyoruz?Aa kimse yanıt vermemiş.

-
Bizim durumla ilgili güncelleme yapayım istedim : )
Halen hastanenin finans kuruluşu ile yazışıyoruz. Durumu anlattık, banka dökümü falan istediler. İlk başvurumuz reddedildi fakat eksik dokümanları yollayınca tekrar incelemeye alındı. Bakalım bekliyoruz. Bildiğiniz gibi bu tarz durumlarda önce hastane fatura yolluyor. Bizim faturamız 4 ay sonra geldi
. Fatura geldikten 1 ay sonra kadar da ödeme yapmayınca araya finans/muhasebe şirketi girdi.Bir güncelleme olursa buraya yazarım tekrar.
-
Merhabalar
Geçen ay böbrek ağrısı ile acil'e gittik. Kan idrar tahlili ve ultrason çekildi. FloridaBlue ile toplam tutarın %10 u ödeyecek şekilde 1100 dolar dedi hastane. Dün eve bir posta geldi başka bir şehirde bulunan sağlık şirketinden 186dolar tahlillerin borcu gibi bir fatura kesilmiş. Araştırdığım zaman dolandırıcı olduklarını farkettim.
Dikkat edin hastane faturayı mail yolu ile göndermese farketmeyecektim.! Şirket bilgilerini ekliyorum. !!! -
Bu ileti silindi! -
@serlinkonakciyan Nerden anladınız dolandirici olduklarını? Hastanenin fatura ettigi ücretimi tekrar fatura etmişler?
-
@serlinkonakciyan Genelde hastaneye gittiginiz zaman, tek bir fatura gelmez. Bir fatura hastaneden gelir, bir fatura doktorlardan gelir ve eger kan tahlilleri vb icin hastane baska bir kurulus kullanmissa, bir fatura da onlardan gelir. O yuzden hemen sahtekarlik, dolandiricilik diye yaftalamak dogru olmayabilir.
Bazen sizinle birden fazla doktor ilgilenmisse, mesela degisik branchlarda degisik doktorlar, ve bu doktorlar ayni saglik kurulusu catisinda calismiyorlarsa, birden fazla fatura da gelebilir.
-
Hastane çıkış yaparken benim ödeyeceğim sigortanın katkı payı olan ücreti bana söylediler. Sonrasından da maille attılar faturayı. Bunun dışında fatura gelmesi normal mi? ilgili şirketi google aratınca çoğunlukla dolandırıcı yazmışlar o yüzden yazdım. Gelmeye devam edebilir mi? Belirsiz şekilde mi ilerliyor bu durum?
-
@serlinkonakciyan, içinde söyledi: Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası
Hastane çıkış yaparken benim ödeyeceğim sigortanın katkı payı olan ücreti bana söylediler. Sonrasından da maille attılar faturayı. Bunun dışında fatura gelmesi normal mi? ilgili şirketi google aratınca çoğunlukla dolandırıcı yazmışlar o yüzden yazdım. Gelmeye devam edebilir mi? Belirsiz şekilde mi ilerliyor bu durum?
Hastaneden ve başka bir kuruluştan gelen faturalar, sigortanız ödeme yaptıktan sonra kalan tutarlar olur. Mesela 518 dolar tutmuştur, size 118 dolar fatura gelir, çünkü 400 doları sigortanız ödemiştir. Hastane de mesela 11.000 dolardır, 10.000 dolar sigorta öder, size 1000 usd da hastaneden fatura gelir v.b. O faturayı bir araştırın. Hastaneyi ve sigortanızı arayıp sorabilirsiniz.
-
@Ryback, içinde söyledi: Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası
@serlinkonakciyan, içinde söyledi: Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası
Hastaneden ve başka bir kuruluştan gelen faturalar, sigortanız ödeme yaptıktan sonra kalan tutarlar olur. Mesela 518 dolar tutmuştur, size 118 dolar fatura gelir, çünkü 400 doları sigortanız ödemiştir. Hastane de mesela 11.000 dolardır, 10.000 dolar sigorta öder, size 1000 usd da hastaneden fatura gelir v.b. O faturayı bir araştırın. Hastaneyi ve sigortanızı arayıp sorabilirsiniz.
Sayin @Ryback de belirtmis, en uygunu bence sigortanizi arayip, o gelen faturanin dogrulugunu teyit ettirmek olacaktir.
-
Teşekkürler bilgiler için bugün arıyacağım. Umarım daha fazla fatura ödemek zorunda kalmam.
-
Maalesef haklıymışsınız dolandırıcı değillermiş.Toplam tutar 28bin$ ve hastane harici bir çok fatura geliyor hatta daha kesilmemiş faturaları da gördüm sigortanın kendi sayfasına girince. Tek sevindirici haber hastanenin bana belirtmiş olduğu tutarı ödeyeceğim. Daha kapsamlı bir sigorta yaptırana kadar sağlıklı kalmaya çalışmak lazım:) tekrardan teşekkürler bilgiler için.
-
@serlinkonakciyan Birde aklısınızda olsun, çok kritik bir durum yoksa emergency ye gitmiyoruz. Bi ağrı vs hissedersek hemen randevu alıp polikliniğe gidiyoruz. Her yıl mümkünse physical dedikleri check-up ı yaptırıyoruz. Ağır grip, ateş, ağrı durumlarında urgent care e gidiyoruz. Emergency ölüm kalım meseleleri için yapılmış olduğu için bu kadar pahalı.
-
Herkese merhabalar. Doğrudan konuyla örtüşen bir başlık bulamadım, en yakını bu olduğu için bu başlığa yazıyorum. Hem sigorta kısmındaki deneyimim hem de hastanedeki deneyimimden bahsedeceğim için biraz uzun olacak, kusura bakmayın.
New York’ta yaşıyorum, Temmuz sonunda bisikletle ufak bir kaza geçirip köprücük kemiğimi kırdım. O akşam acile Bellevue’ya gittik. Kaşıma dikiş atıldığı esnada köprücük kemiğimin olduğu yeri işaret edip orada biraz ağrı/acı hissettiğimi söyledim, kendiliğinden geçeceğini söylediler. Taburcu evraklarını verdikleri esnada “ya burası hâlâ acıyor, emin misiniz?” diye sorduğumda bir daha kontrol edip, “galiba kırılmış ya” diyerek hemen röntgen ayarladılar. Kırığın da 4-6 haftaya kendiliğinden geçeceğini söylediler. Ameliyata dair tek kelime geçmedi bile.
-ufak reklam arası: diyaloglar gerçekten böyle oldu. Ben ne güzel ilgileniyorlar falan derken ağrıyı söylememe rağmen kırığı da kaçırmalarını beklemezdim. Sağlık oldu
Tesadüfen Türkiye’deki bir arkadaşıma o an söylemiş bulundum, o da doktor tanıdığına röntgen sonuçlarını gösterdi. Ah canım Türk hekimlerimiz, KESİNLİKLE ameliyat gerekeceğini, durumun kozmetik bir sıkıntıdan fazlası olduğunu ve ameliyat olmazsam fonksiyonel kısıtlamlarla karşı karşıya kalabileceğimi söyledi.Bunun üzerine gün çevremin tavsiyesi üzerine ikinci(yani teknik olarak üçüncü) bir görüş almak üzere daha iyi olduğunu düşündükleri Washington Heights’taki Columbia’nın hastanesine gittim. Haklılarmış, gerçekten daha iyiydi ve oradaki doktor da ameliyatın gerekli olacağını söyledi. Kolaya kaçıp(o halde uçak macerasını saymazsak) ameliyatı Türkiye’de oldum, buraları konudan alakasız olduğu için geçiyorum.
Sigortaya gelecek olursak, tüm süreci Bellevue’nun faturalandırma departmanıyla hallettim. Faturayı önce onlar kesince first in first out diyerek yaklaştım konuya
Sağ olsunlar mail ve telefon trafiğiyle sigortam yapıldı, öncesindeki ay için de medicaid kapsamında faturalarım karşılandı. İstedikleri belgeler paycheck, kimlik, bir de imzalı gelir beyannamesi oldu.Sigorta halledilince ilk hastane ziyareti otomatik olarak karşılandı. İkincisi için de sigorta belgelerimi online sistemlerine yükleyince o da 1-2 hafta içerisinde karşılandı.
İki hastane de beşer bin dolar(Yazım kurallarını katlettiysem affola) tutmuştu. 5038$ civarı küsuratıyla. Verebileceğim naçizane tavsiyeler, kendi deneyimimden yola çıkıyorum, kesinlikle itemized bill istemek ki ne için ne kadar charge edildiğimizi bilelim. Hep söylendiği gibi gerçekten acil olmadıkça(mesela ikinci görüş almak uğruna) acil ziyareti pek de mantıklı değil. Denemiş olduk. Çok basit yazdım çünkü -ilahi güçler mi dersiniz şans mı dersiniz bilemem- gerçekten bu kadar kolay ilerledi sigorta işlemleri.
-
@ardagndz Öncelikle size geçmiş olsun.Atatürkün dediği "beni Türk hekimlerine emanet edin" söylemini hayata geçirerk hem daha uygun fiyata (amerikaya göre) hemde daha iyi hizmet almışsın sanırım.
Sigorta işlemlerini siz rahatsızılık geçirdikten sonra mı oluşturdunuz yoksa daha önce mi tam anlayamadım.
Benzer Başlıklar
120
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k