Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası

Sağlık
936 186 87.1k 167

• @Ryback Yok hocam , İnsubuy'dan sigortamız var ama malesef karşılamıyor adiler, "a pre-existing condition" demişler...

• ⭐⭐

@TUNCAHM Maalesef beni asar bu konu. Sayin @knnrn 'in bilgisi vardır belki. Çok gecmis olsun.

• @Ryback Çok saolasın. bakalım sigortaya appeal için yazdım.
    birsey cıkacağını sanmıyorum, olmazsa hastaneye yzacağım. oda olmazsa 3 ay sonra döneceğiz ülkeye.

• Merhaba, Türkiyede özel saglik sigortalarinin kapsam disi biraktigi (pre-existing condition) icin Amerikada extra para odeyerek pakete ekletmek mumkunmu?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@TUNCAHM, içinde söyledi: Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası

@Ryback Yok hocam , İnsubuy'dan sigortamız var ama malesef karşılamıyor adiler, "a pre-existing condition" demişler...

Marketplace üzerinden alınan poliçelerde "pre-existing condition" söz konusu olamaz. Aldığınız poliçe muhtemelen göçmen olmayan statülerde olanlar içindir. Charity care olarak iptal etmelerini isteyebilirsiniz. Yada ödeme gücünüze göre bir ödeme planı yapabilirsiniz.

https://www.consumerfinance.gov/ask-cfpb/is-there-financial-help-for-my-medical-bills-en-2124/

https://www.experian.com/blogs/ask-experian/what-is-charity-care-in-health-care/

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@jtcarlos, içinde söyledi: Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası

Merhaba, Türkiyede özel saglik sigortalarinin kapsam disi biraktigi (pre-existing condition) icin Amerikada extra para odeyerek pakete ekletmek mumkunmu?

Obamacare sonrasında sağlık sigortasında pre-existing condition reddi kaldırıldı. Herhangi bir sağlık sigortası yaptırmanız yeterli olur. Göçmen olmayan statüdekiler için olan poliçeler hariç tabii ki.

• @knnrn cok tesekkur ederim cevap icin, kafami en cok mesgul eden konuydi bu.

• @knnrn, içinde söyledi: Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası

@TUNCAHM, içinde söyledi: Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası

@Ryback Yok hocam , İnsubuy'dan sigortamız var ama malesef karşılamıyor adiler, "a pre-existing condition" demişler...

Marketplace üzerinden alınan poliçelerde "pre-existing condition" söz konusu olamaz. Aldığınız poliçe muhtemelen göçmen olmayan statülerde olanlar içindir. Charity care olarak iptal etmelerini isteyebilirsiniz. Yada ödeme gücünüze göre bir ödeme planı yapabilirsiniz.

https://www.consumerfinance.gov/ask-cfpb/is-there-financial-help-for-my-medical-bills-en-2124/

https://www.experian.com/blogs/ask-experian/what-is-charity-care-in-health-care/

Hocam saolasın. Ben J2 vize ile geldim, eşim J1. 3 ay sonra geri döneceğiz. evet pre xisting condition mevcut değil poliçede ama durumun acil olmadığını belirterek sigortanın böbrek taşı operasyonunu karşılamaması sonucu bu fatura ortaya çıktı.
    Sigortaya ve hastaneye yazdım, nasıl bir sonuç olur bilmiyorum.

• Merhabalar, bu konuyla ilgili son güncel durumu paylaşmak istiyorum belki benzer durumdaki arkadaşlar için faydalı olur.
    Burda yani en azından Georgia'da green card vb. durumla gelen insanlar iiçin farklı alternatif ücretsiz hastaneler veya sağlık sigorta paketleri var, peachcare vb..

Fakat biz J1-J2 olduğumuz için ve sigorta benim ameliyatı karşılamadığı için şuan son durumda hastaneye gelirim olmadığına dair başvuruda bulundum. Bir form verdiler, banka bilgileri, ssn bilgileri, tax bilgileri vb istiyorlar.. E zaten biz buranın vatandaşı olmadığımız için bir çok belgeyi sağlayamıyoruz.
    Öğrendiğim kadarıyla geliriniz olmadığını beyan ettiğiniz ve bunu kanıtladığınız taktirde ki bizde durum ortada, sizin vereceğiniz borcu değerlendirip bir fona devredilmesi için gerekli işlemleri başlatacaklar inşallah :)

Gelişme olursa size bilgi vereceğim. Buarada eğer ilerde green cardı kazanırsak ve mülakata girme şansımız olursa bu hastane konusu bizim başımıza nasıl bela olur veya olur mu??

• @TUNCAHM Öncelikle size geçmiş olsun.
    Umarım borcunuzu bir fona devrederler.
    Gelelim daha sonra GC kazandığınızda karşınıza çıkarmı kısmına: Mantıken borç takarak kaçmadığınız için (fona devredilmesi durumunda) karşınıza sorun olarak çıkmaması gerekir.
    Bu dediğim yaşanılmış bir tecrübe olmadığı için size yol göstericide olmayabilir.

• @kartalveat, içinde söyledi: Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası

@TUNCAHM Öncelikle size geçmiş olsun.
    Gelelim daha sonra GC kazandığınızda karşınıza çıkarmı kısmına: Mantıken borç takarak kaçmadığınız için (fona devredilmesi durumunda) karşınıza sorun olarak çıkmaması gerekir.
    Bu dediğim yaşanılmış bir tecrübe olmadığı için size yol göstericide olmayabilir.

Hocam tesekkurler.
    Peki fona devredilmezse ne olacak, biz 2 ay sonta dönüyoruz?

• @TUNCAHM, içinde söyledi: Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası

@kartalveat, içinde söyledi: Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası

@TUNCAHM Öncelikle size geçmiş olsun.

Hocam tesekkurler.
    Peki fona devredilmezse ne olacak, biz 2 ay sonta dönüyoruz?

Aa kimse yanıt vermemiş. :)

• Bizim durumla ilgili güncelleme yapayım istedim : )

Halen hastanenin finans kuruluşu ile yazışıyoruz. Durumu anlattık, banka dökümü falan istediler. İlk başvurumuz reddedildi fakat eksik dokümanları yollayınca tekrar incelemeye alındı. Bakalım bekliyoruz. Bildiğiniz gibi bu tarz durumlarda önce hastane fatura yolluyor. Bizim faturamız 4 ay sonra geldi :) . Fatura geldikten 1 ay sonra kadar da ödeme yapmayınca araya finans/muhasebe şirketi girdi.

Bir güncelleme olursa buraya yazarım tekrar.

• Merhabalar
    Geçen ay böbrek ağrısı ile acil'e gittik. Kan idrar tahlili ve ultrason çekildi. FloridaBlue ile toplam tutarın %10 u ödeyecek şekilde 1100 dolar dedi hastane. Dün eve bir posta geldi başka bir şehirde bulunan sağlık şirketinden 186dolar tahlillerin borcu gibi bir fatura kesilmiş. Araştırdığım zaman dolandırıcı olduklarını farkettim.:frowning_face_with_open_mouth: Dikkat edin hastane faturayı mail yolu ile göndermese farketmeyecektim.! Şirket bilgilerini ekliyorum. !!!

• ⭐⭐

Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

@serlinkonakciyan Nerden anladınız dolandirici olduklarını? Hastanenin fatura ettigi ücretimi tekrar fatura etmişler?

• @serlinkonakciyan Genelde hastaneye gittiginiz zaman, tek bir fatura gelmez. Bir fatura hastaneden gelir, bir fatura doktorlardan gelir ve eger kan tahlilleri vb icin hastane baska bir kurulus kullanmissa, bir fatura da onlardan gelir. O yuzden hemen sahtekarlik, dolandiricilik diye yaftalamak dogru olmayabilir.

Bazen sizinle birden fazla doktor ilgilenmisse, mesela degisik branchlarda degisik doktorlar, ve bu doktorlar ayni saglik kurulusu catisinda calismiyorlarsa, birden fazla fatura da gelebilir.

• Hastane çıkış yaparken benim ödeyeceğim sigortanın katkı payı olan ücreti bana söylediler. Sonrasından da maille attılar faturayı. Bunun dışında fatura gelmesi normal mi? ilgili şirketi google aratınca çoğunlukla dolandırıcı yazmışlar o yüzden yazdım. Gelmeye devam edebilir mi? Belirsiz şekilde mi ilerliyor bu durum?

• ⭐⭐

@serlinkonakciyan, içinde söyledi: Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası

Hastane çıkış yaparken benim ödeyeceğim sigortanın katkı payı olan ücreti bana söylediler. Sonrasından da maille attılar faturayı. Bunun dışında fatura gelmesi normal mi? ilgili şirketi google aratınca çoğunlukla dolandırıcı yazmışlar o yüzden yazdım. Gelmeye devam edebilir mi? Belirsiz şekilde mi ilerliyor bu durum?

Hastaneden ve başka bir kuruluştan gelen faturalar, sigortanız ödeme yaptıktan sonra kalan tutarlar olur. Mesela 518 dolar tutmuştur, size 118 dolar fatura gelir, çünkü 400 doları sigortanız ödemiştir. Hastane de mesela 11.000 dolardır, 10.000 dolar sigorta öder, size 1000 usd da hastaneden fatura gelir v.b. O faturayı bir araştırın. Hastaneyi ve sigortanızı arayıp sorabilirsiniz.

• @Ryback, içinde söyledi: Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası

@serlinkonakciyan, içinde söyledi: Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası

Hastane çıkış yaparken benim ödeyeceğim sigortanın katkı payı olan ücreti bana söylediler. Sonrasından da maille attılar faturayı. Bunun dışında fatura gelmesi normal mi? ilgili şirketi google aratınca çoğunlukla dolandırıcı yazmışlar o yüzden yazdım. Gelmeye devam edebilir mi? Belirsiz şekilde mi ilerliyor bu durum?

Hastaneden ve başka bir kuruluştan gelen faturalar, sigortanız ödeme yaptıktan sonra kalan tutarlar olur. Mesela 518 dolar tutmuştur, size 118 dolar fatura gelir, çünkü 400 doları sigortanız ödemiştir. Hastane de mesela 11.000 dolardır, 10.000 dolar sigorta öder, size 1000 usd da hastaneden fatura gelir v.b. O faturayı bir araştırın. Hastaneyi ve sigortanızı arayıp sorabilirsiniz.

Sayin @Ryback de belirtmis, en uygunu bence sigortanizi arayip, o gelen faturanin dogrulugunu teyit ettirmek olacaktir.

Benzer Başlıklar

• Amerika'da Saglik Sigortasi Yokken Tedavi Olmak

Sağlık
    14
    2 Oy
    14 İleti
    4k Bakış
    karaçayK
    selamlar, 2003 yılında work and travel ile J1 vizesi ile ABDde idim, o dönem, geniş kapsamlı sağlık sigortası ile gittiğimizden, bir kontrolden geçmiştim. hiç bir ödeme istenmemişti. Türkiye'ye döndükten sonra 300-350 dolar gibi bir ödeme geldiğinden bahsetmişti kuzenim, ama merak etme ödemeye gerek yok demişti. Green card ile oraya gidecek olursam bu ödeme çıkar mı karşıma acaba?
  • F1 Öğrencisi Sağlık Sigortası

Sağlık
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    T
    Merhaba, Sağlık sigortası için "https://www.internationalstudentinsurance.com/)" ile irtibat kurdum. Patriot plan diye bir insurance önerdiler fakat çok pahalı geldi. 12 aylığına ailemle Amerikaya geleceğiz visiting scholar ve postdoc için. Temel bir sağlık sigortası paketi arıyorum. Geçenlerde seyahat sağlık sigortası için 90 günlük geçerliliği olduğunu okudum. Bu bilgiyi teyit etmedim fakat önerebileceğiniz uygun fiyatlı sağlık sigortası paketleri var mıdır.??
  • Kronik romatizmal hastalık tedavisi, Abd'de sağlık sigortası sistemi

Sağlık
    5
    0 Oy
    5 İleti
    530 Bakış
    C
    Pekala, umutsuz olmamak lazım yani. Cevabınız için çok teşekkür ederim...
  • Ücretsiz Sağlık Merkezleri ve Klinikler (ABD Geneli)

Sağlık saglik sagliksigortasi healthcare
    11
    19 Oy
    11 İleti
    4k Bakış
    ?
    Aradaslar merhaba. Newyork tayim . Turist vizemi F1 a cevirdi ve su an süreç pending asamasinda.. Sorum su, ücretsiz veya uygun fiyata check up yaptırabileceğim yerler varmidir acaba? Tecrubelerinizi paylasirmisiniz lütfen?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

27

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k