DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Kramer çok teşekkürler. CN aktif olana kadar en makul yolu seçmeye çalışıyoruz.


  • Merhabalar bir şey sormak istiyorum Almanya'da çalışma izni aldım dosyayı taşımalımıyım sizce @gucarslan fikrinizi alabilir miyim ? Daha doğrusu performans açısından sormak istedim 🙂


  • @Summer-0 hayır onlar dahıl olmuyormus


  • @ferhatdemirhan
    Hemen şimdi KCC ile iletişime geçip taşıma talebinde bulunun bence. Kötümser olmak istemem ama, ben bu sene de 15K’nın bile Ankara’dan mülakat alabileceğini düşünmüyorum. (Umarım yanılırım)

  • ⭐⭐

    @steward59 DV23 surecinde 1 arkadasimiz dosyasini oturumsuz sekilde Zambia'ya tasidi sonrasinda hic bir talebe olumlu donmediler sonrasinda Viyana , Hong kong , Umman dosya kabulu yapti. Tabi bu konsolosluklarin kapasitesi ve yogunluklari onemli dosya kabulu icin. DV22 surecinde Bosna , Barbados , Uruguay oturumsuz dosya kabulu yapti fakat hic birisi DV23 surecinde olumlu donus yapmadilar. Saniyorum uruguay ilerleyen donemde kendi dosyalarimizi bitirir ve is yukumuz hafiflerse size bilgi verecegiz dosya numaranizi not aliyoruz gibi donus yapmisti. Bu sebeple daha once dosya kabul etmis konsolosluklarla sinirli kalmayin , gidebileceginiz her konsolosluga tasima talebinde bulunun.


  • @Armand-Roulin her senenin dosya taşıma dinamikleri farklı oluyor. 2023’te dosyaları kabul eden viyana 2024’te vatandaşı olmayanları kabul etmiyoruz diyebilir. her senenin dinamiği farklı oluyormuş bunu gördük. dosya taşıma imkanınız varsa (oturum almak, vatandaşı olmak vs.) mutlaka deneyin. eğer yoksa süreç içerisinde diğer ülkelerin geri dönüşlerine göre o ülkelere mail atmayı deneyebiliriz. hepimize kolalıklar diliyorum


  • @achillesoag, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @steward59 DV23 surecinde 1 arkadasimiz dosyasini oturumsuz sekilde Zambia'ya tasidi sonrasinda hic bir talebe olumlu donmediler sonrasinda Viyana , Hong kong , Umman dosya kabulu yapti. Tabi bu konsolosluklarin kapasitesi ve yogunluklari onemli dosya kabulu icin. DV22 surecinde Bosna , Barbados , Uruguay oturumsuz dosya kabulu yapti fakat hic birisi DV23 surecinde olumlu donus yapmadilar. Saniyorum uruguay ilerleyen donemde kendi dosyalarimizi bitirir ve is yukumuz hafiflerse size bilgi verecegiz dosya numaranizi not aliyoruz gibi donus yapmisti. Bu sebeple daha once dosya kabul etmis konsolosluklarla sinirli kalmayin , gidebileceginiz her konsolosluga tasima talebinde bulunun.


  • @arnblt Green card kazandım öncesinde Avrupa’da gezmek istiyorum derse ret yemesi garanti.

    Ben green card kazanmama rağmen (belgesini İngiltere vize başvuru formuna ekledim, belki de hata yaptım), İngiltere’ye 2022 yılında turist vizesi ile giriş çıkış yapmama rağmen, iş para durumları vs olmasına rağmen, İngiltere’den 5 yıllık vize başvurumdan ret yedim. Türkiye’den yapılan başvuruları şuan gözü kapalı reddediyorlar.


  • @dgnnnnn dostum hiçbir Avrupa ülkesi “en az” 6 aydır çalıştığını görmeden vize vermez, istersen green card alıp cebine koymuş ol, önemi yok. Orda bir işe girip hesabına maaş/komisyon vs girdiğini göstermen lazım. Ya da serbest çalışıyorsan da gelirini belgelemen lazım. Green card aldı ama tutunamadı, şimdi Avrupa’ya gelmeye çalışıyor gözüyle bakarlar. Yani Avrupa ülkeleri, Amerika Birleşik Devletleri bizden üstün ülke diye düşünmez (bizim Türkler nedense genelde böyle düşünüyor, ABD vizen ya da green cardın varsa diğer bütün ülkelerin vizesi artık garanti diye, lakin doğru bir bakış açısı değil), Avrupa ülkeleri, ‘ABD’den oturum mu almış, hemen uzun süreli Şengen vizesini verelim’ diyerek olaya bakmaz. Kendi ülkelerini korumacı bir bakış açısıyla değerlendirirler. Green cardı almadan başvurursan ret yemen garanti. Green cardı alıp cebine koydun, daha henüz bir işe girmeden, ben Avrupa’ya tatile gitmek istiyorum dediğinde bile ret yemen olası. Benden tavsiye sadece.


  • @achillesoag teşekkürler

  • Yasaklı

    @erenotti tam olarak sormak istediğim şey buydu. Teşekkürler


  • @achillesoag DV 2022 döneminde belirttiğiniz 2 konsoloslukla benim şöyle bir tecrübem olmuştu.

    Mayis 2022 sonlarına doğru konsolosluklarin birçoğuna dosya transferi için email gönderdim. İlk olarak Saraybosna kabul ediyoruz demişti. Haziran ayi ortalarında ise El Salvador bilgilerinizi gönderirseniz dosyanızı talep edeceğiz demisti ancak, mulakat günüm belli olduğu için bu durumu onlara belirttim. Bu arada başka bir talihli daha buradan mülakat almıştı. Son olarak Ağustos ayında Montevideo (Uruguay) dosya transferinizi kabul ediyoruz ve şu tarihe mulakat planlayabiliriz diye dönüş yaptı. Vizemi zaten aldığımı belirten bir email ile cevap vermiştim.

    Bu arada DV2022’deki bence en sürpriz dosya kabul eden konsolosluk Mumbai olmuştu. Transfer talep etmeyen 10-15 kişiye mülakat planlamislardi.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Hope-Breaker bu başlıkta nasıl bir işlem yapmanız gerektiğini çokça anlattım, lütfen ilgili iletileri inceleyin.
    bu arada geçmiş yıllardaki performasına da bakın gideceğiniz konsolosluğun ve savaş yüzünden ukrayna vatadaşlarına da hizmet verdiğini unutmayın.


  • Selamlar,

    "şubat 2022'de başkan joe biden, Green Card Başvurusunda Pasaport Şartının Kaldırılması Kararı almıştı. bu tarihten sonra başvuru için herhangi bir pasaporta ihtiyacınız yok. ancak mülakatta vize alabilmek için geçerli bir pasaporta ihtiyacınız var. eğer DS260 formunu doldururken geçerli bir pasaportunuz yoksa "Other travel Documents" seçeneğini işaretleyin ve formu o şekilde doldurun. eğer form doldurduktan sonra pasaport süreniz bittiyse de hiç telaş etmeyin. eğer formu "Other Travel Document" seçeneği ile doldurduysanız, mülakat tarihi aldıktan sonra ankara konsolosluğu'na mail atıp formunuzu açtırma talebinde bulunun ve ilgili alandaki bilgiyi, yeni pasaport numaranızla değiştirin. eğer pasaport süreniz bitti ve yeni bir pasaport çıkarttıysanız da eski + yeni pasaport ile mülakata gidin. DS260 formunda hiçbir şey değiştirmenize gerek yok. mülakat sırasında yeni pasaportunuzu ibraz etmeniz yeterli olacaktır."

    Şeklinde bir yönlendirme var. Benim durumumda neredeyse bu şekilde. Form doldurma aşamasında other travel documents şeklinde işlemlere devam ettim. sonradan pasaport temin ettim. Şimdi bunun bildirilmesi için büyükelçiliğin hangi mail adresini kullanmam gerekiyor. Kendi sitelerinde bize ulaş kısmı var. konu başlığı ve dosya numarası vs. seçiliyor. Bunu kullanarak mı iletişime geçmem gerekiyor yoksa doğrudan ulaşılabilen mail adresleri mi var?


  • @datanist hindistan mumbai ile ilgili hiçbir mülakat deneyimini görmedim. Acaba Mumbainin mülakat planladığı hic kimse oraya dosya taşıma yapmadı mı?


  • @sametx bunu tahminleyebilmek için en azından forumdaki herkesin talihli listenin olduğu excele girişini yapması lazım, maalesef forumda 100 e yakın kişi bu şekilde sorular soruyor ama excele bilgisini girmemiş, sizin isminizi de göremedim farklı bir isimle mi kayıtlı acaba? şu an excelde 515 kişi var, eğer dışarıda bi bu kadar kişi daha varsa ki öyle, muhtemelen geçen seneki gibi 10-15 üstüne mülakat gelmeyecek. bu sene savaş nedeniyle konsolosluk performansı düşerse 10K bile zor gibi, şu ana kadar excelde sadece 20 kişi mülakat almış gözüküyor. 3 ay geçmiş oldu.


  • @sinaanyilmaz Çok teşekkürler


  • @gucarslan Öncelikle teşekkürler. Aslında vize heyecanı ile sorumu biraz yanlış sormuşum. Mailin nasıl olması gerektiğine hakim sayılırım ancak sorum şu. Vizemi dün aldım ve hala türkiyedeyim. 2 hafta içinde almanyaya gitmeyi planlıyorum ve oturum kartının çıkması yaklaşık 2 ayı bulabiliyormuş. KCC'ye mailleri ne zaman atmalıyım? Hemen mi almanyaya ayak basınca mı yoksa kartımı alınca mı? Aslında ulusal vizem sonuçta oturum olarak sayılmalı. DV vizesi gibi bir şey olmalı. Ayrıca bir sonraki bültende sanırım numaram cut off olacak ama ocak bülteni olacak o sanırım. Ocak bülteni açıklanana kadar cut off olmuş sayılmam değil mi?


  • @Eren-Özpar Selamlar Eren bey, onay aldıktan sonra sınırda teslim etmek üzere kapalı bir zarf verildiği söylenmişti. Siz öyle bir zarf aldınız mı? Ya da onay sonrası size verdikleri herhangi bir şey oldu mu?


  • @steward59 Mumbai veya Hindistan diye arama yaparsanız, yazılan deneyimleri gorebilirsiniz. 3 kişi dosya taşımaya çalışıyordu ve bu kişiler dışında da mülakat alan olmuştu.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

143
Çevrimiçi

41.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

431.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum