Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • son olaylardan sonra özellikle dün ABD incirlik üssü ve Malatya radar merkezine yapılmak istene protestolar vize mülakatlarını etkiler mi

  • ⭐⭐

    @merlandil davet mektubunun vize almanızda ne kadar etkisi olur bilmiyorum açıkcası. 21 yaş altı kardeşiniz ve anneniz hangi statüde ABD'ye gittiler? Sizin de B1/B2 vizesi ile giriş yapıp ABD'ye yerleşmeye çalışacağınızı düşünebilir görevli. Bu konuda bir yorum yapmam çok zor.


  • Merhaba, yarın sabah vize görüşmem var ancak elim geçen hafta cam patladığı için dikişli parmak izi istediklerinde bir parmağın ucu dikişli olduğu için parmak izi çıkmayacaktır:( sizce ne olur görüşmem iptal mi edilir? Bilenler yardımcı olursa çok sevinirim.

  • ⭐⭐

    @lylabaros geçmiş olsun. evet bu bir sorun oluşturabilir eğer parmak iziniz okunmazsa. Süre çok kısıtlı olduğu için artık iletişime geçseniz de bir faydası olmayacaktır. Dilerseniz görüşmeye katılıp görevlinin değerlendirmesi doğrultusunda hareket edin. Diğer seçenek de görüşmeye katılmamak ve AIS üzerinden yeni bir randevu almak.( şu an için randevu üzerinde işlem yapamazsınız, görüşme tarihi geçtikten sonra katılamadığınızı işaretleyip yeni bir randevu oluşturabilirsiniz)


  • @tufank cevabınız için teşekkür ederim. En iyisi oraya gidip durumu anlatmak görevli nasıl yönlendirirse öyle hareket ederim artık tekrar teşekkür ederim


  • Merhabalar, 2 hafta sonra görüşmem var ve istemsizce çok heyecanlıyım. Eşimle birlikte başvuracağız 2 ay kalacağımı beyan ettim ve bu sürece balayı için demeyi düşünüyorum ki gerçekten de öyle balayı için düşünüyoruz Amerika'yı. Bu 2 ay yazmam olumsuz bir etki oluşturur mu? Ayrıca görüşmede nelere dikkat etmem gerekiyor?


  • Ankara'da konsolosluk önünde 2 gündür tedbirler attırıldı şuan ki gündemden dolayı. Her sabah ve akşam önünden geçtiğim için takip etme fırsatım oluyor. Görüşmeye girenler her zaman ki yerlerinde bekliyorlar ekstra bir durum söz konusu değil bu konuda çekinceleri olan arkadaşlara bilgisini vereyim. Ben içeride de ekstra bir durum olduğunu düşünmüyorum.


  • ankara’da az önce vizemiz onaylandı. genel olarak onay oranı baya yüksek gibiydi.

  • ⭐⭐

    @bulut profiliniz ve seyahat geçmişiniz hakkında detaylı bilgi verebilir misiniz. Yada Mülakat deneyimleri sayfasında deneyiminizi paylaşabilirsiniz.


  • @selamibasaran tabi mülakat deneyimleri sayfasına yazacağım müsait ilk zamanda.

  • ⭐⭐

    @bulut Şimdiden vizeniz hayırlı olsun.


  • AIS anasayfasında İsim Pasaport ve diğer bilgilerin olduğu satırda "DS-160 Durumunu Kontrol Et" başlıklı bir link var, tam olarak işlevi nedir.

    Linkin yönlendirdiği sayfaya gidip bilgileri girdiğimde "Your search did not return any data." şeklinde uyarı alıyorum.

  • ⭐⭐

    @ReLoad orada yer alan linki (ceac) görüşmeye girdikten ve sonuçlandıktan sonra aşamaları takip etmek için kullanıyoruz. Şu an çalışmaması çok normal.


  • @tufank teşekkür ederim sağ olasın.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   tufank tufank 

  • Staja gideceğim için eylül ayında 24 mart 2024 için vize randevusu oluşturdum. o tarihte aralık bile boştu ama benim staj tarihim mayıs-haziran olacağı ve belgelerin gelmesi ve acceptance letter ocak sonrasına kalabileceği için mart ayını seçmiştim. şimdi karşı taraf mart başında yapabileceğimi söyledi ve kabul mektubu yolladı. benim en az 2 hafta önce vize almış olmam gerekiyor. bu durumda şubat ortası öncesine çekmem gerek bu randevuyu.

    Tabi ki sürekli sistemden kontrol edip geri çekmeyi deneyeceğim ama acil vize talebi sekmesinden şubat ortasına ya da başına durumu izah edip talep oluştursam işe yarar mı? sonuçta benim dışımda gelişti bu durum. normalde martta gidemezdim ama süreç öyle işledi. hatta okulumdaki stajları da ona göre değiştireceğim. bu geçerli bir sebep mi? öğrenciler için acil vize talebi kısmı var sanırım ama b1/b2 için değil, M/J/F vize türleri için. Yine de benim talebimi makul karşılarlar mı?

    bu arada 1 ay gideceğim ama vize türümü değiştirip F'le falan gitsem de olur mu ki bu iş? yarıdımcı olursanız çok sevinirim


  • Merhaba arkadaslar,

    Anne ve babam icin B2 vize basvurusu yaptik daha once cesitli nedenlerden dolayi birkac sefer tarihi ileri bir tarihe erteledik. Ayin 30 unda gorusmeleri var ancak forumda okuduklarim dogrultusunda tekrar ileri bir tarihe ertelemeyi dusunuyorum cunku daha once herhangi bir ulkeye giris cikis yapmadilar. Durumlarindan kisaca bahsetmem gerekirse emekliler babam hala calisiyor ev ve arabalari var maddi durumlarida iyi. Amerikaya gitme sebebide oglu, gelini ve torunlari olarak bizi ziyaret etmek yaklasik 20 gun kadar. Sizce daha once baska bir ulkeye giris cikis olmadigi icin randevuyu erteleyip Schengen aldiktan sonra Avrupa Ulkelerinden biri yada birkacina giris cikis yaptiktan sonra mi randevuya gitmeliyiz? Aslinda vatandas olarak anne ve babama green kart saglama imkanim var ama Amerikaya geldiklerinde uzun sure kalmayacaklari icin vize daha iyi olur diye dusunuyorum. Yorumlariniz icin simdiden tesekkurler.

  • ⭐⭐⭐

    @Mehmet-Kocak özellikle yaşlı kesim vize konusunda pek zorlanmıyor. Cünkü konsolosta biliyor ki belli bi yaş sonrası bu kadar zorluk çekip kaçak göçek orda çalışamazlar 🙂 bence vize görüşmesine girsinler


  • @Mehmet-Kocak Siz vatandassaniz sorun olacagini dusunmuyorum. Gecen hafta anneme vize aldik. O da kardesime gidecegini soyledi. Gerci annemin daha once de 10 yillik vizesi vardi. 2015’te bitmisti. Hic zorlamamislar. “Ne icin gidiyorsun Amerika’ya? Ogluma” “Baska cocugun var mi?” Evet. “Bu formu senin icin kim doldurdu? Kizim” Vizeni onayliyorum. Bu kadarmis hepsi. Hatta annem gorusmede hangi evraklari verecegini tam anlayamadi. Ben de “sen bu dosyayi gorusme yapan konsolosa ver. Icinden siz ne lazimsa alin” de dedim. O da oyle yapmis. Sadece 1 fotografini ve pasaportunu almislar. DS 160 confirmation page’i bile almamislar. Cok kisa surdu gorusmesi. Ertesi gun vizesi “issued” oldu ve pasaportu gonderildi. Bence gorusmeye girsinler. Onaylanir buyuk ihtimalle.


  • Merhaba ds 160 formunda yanlışlık yaptığımı fark ettim tekrar yeni form doldursa olur mu ücreti ödediğim için sorun olur mu


  • @Mehmet-Kocak Eğer siz daha evvelden cos yapmadıysanız veya çocuklar arasında b/f/j vizeleriyle gelip orada evlenip gc sahibi olan yoksa rahatlıkla vize alırlar. Benim görüşmemden hatırladığım da bu şekildeydi. Çocukları Evlilik ya da CoS yoluyla ABD'de yerleşik olanlarda ise soru sayıları arttı ve genellikle ret ile sonuçlandı.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

31
Çevrimiçi

41.2k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum