Staja gideceğim için eylül ayında 24 mart 2024 için vize randevusu oluşturdum. o tarihte aralık bile boştu ama benim staj tarihim mayıs-haziran olacağı ve belgelerin gelmesi ve acceptance letter ocak sonrasına kalabileceği için mart ayını seçmiştim. şimdi karşı taraf mart başında yapabileceğimi söyledi ve kabul mektubu yolladı. benim en az 2 hafta önce vize almış olmam gerekiyor. bu durumda şubat ortası öncesine çekmem gerek bu randevuyu.
Tabi ki sürekli sistemden kontrol edip geri çekmeyi deneyeceğim ama acil vize talebi sekmesinden şubat ortasına ya da başına durumu izah edip talep oluştursam işe yarar mı? sonuçta benim dışımda gelişti bu durum. normalde martta gidemezdim ama süreç öyle işledi. hatta okulumdaki stajları da ona göre değiştireceğim. bu geçerli bir sebep mi? öğrenciler için acil vize talebi kısmı var sanırım ama b1/b2 için değil, M/J/F vize türleri için. Yine de benim talebimi makul karşılarlar mı?
bu arada 1 ay gideceğim ama vize türümü değiştirip F'le falan gitsem de olur mu ki bu iş? yarıdımcı olursanız çok sevinirim