Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @deebee çok yararlı oldu teşekkür ederim
    arabayı nereden aldınız acaba?
    biz de yeni taşınıyoruz Dallasa. araba ve evi şu an facebook marketplaceten bakıyoruz


  • @incomprisa ilk arabamiz Camry’ydi, facebook marketplace’den 4. gun almistik cunku arabasiz hareket etmek neredeyse imkansiz. Sansimiza cok temiz cikti ve 9 ay surduk. Temiz cikmasinin sebebi esimin arabalarla arasinin iyi olmasi, arabalardan anladigi icin alirken secici davrandi. Bana craiglist ve marketplaceden temiz araba bulamadik, 1 ay kadar bakinip Honda dealirindan aldik, bir Turk satici baya yardimci oldu. Esim ikinci arabasini da marketplaceden aldi, onda da sorun yasamadik ki BMW riskli arabadir, Turkiyede kullanirken de yaktigi isiklar sebebiyle servis ziyaretimiz oluyordu 🙂 Evi apartments.com’dan ayiklayip, tek tek leasing ofislerine gidip gezerek kiraladik, airbnb’de 1 ay suremiz vardi, 35 complex gezdik ve en cok icimize sineni sectik. Ev konusunda baya zorluyorlar, kredi skoru olusmadigi ve henuz bir isiniz olmadigi icin, onu da fazladan depozito vererek, Turkiyedeki hesap dokumlerini paylasarak veya bir tanidiginiz varsa calisma belgesi alarak asabilirsiniz. Guzel baslangiclar dilerim.


  • Merhaba Maryland bolgesi icin tecrubesi olan arkadaslar var midirr? 1.5 yasinda cocugumuz, esim ve ben hep birlikte gitmeyi planliyoruz Aralik ayinda


  • merhabalar houston bölgesi için paylaşabilirmisiniz.
    rica etsem ?


  • Bir sorum daha olacakti 🙂 biz geldigimizde buyuk ihtimal esim bebege bakacak ve ben calisacam tek basina calisarak bu bahsedilen giderleri karislayabilir miyim? Tr de annem bakiyor biz calisiyorduk annemi de abdye nasil aldirabilirim kalici zor gibi de belli araliklarla kisa donem bile olsa o bebege bakar esim ve ben calisirsak daha rahat ederiz gibi geliyor ve birikim yapma sansimiz da olur. Fikirleriniz bizim icin cok kiymetli simdiden tesekkurler;)

  • ⭐⭐

    @timtim, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

    Bir sorum daha olacakti 🙂 biz geldigimizde buyuk ihtimal esim bebege bakacak ve ben calisacam tek basina calisarak bu bahsedilen giderleri karislayabilir miyim? Tr de annem bakiyor biz calisiyorduk annemi de abdye nasil aldirabilirim kalici zor gibi de belli araliklarla kisa donem bile olsa o bebege bakar esim ve ben calisirsak daha rahat ederiz gibi geliyor ve birikim yapma sansimiz da olur. Fikirleriniz bizim icin cok kiymetli simdiden tesekkurler;)

    Sizin alacağınız maaş ne kadar olacaksa ona göre bir plan yapın. Kiralık evi ona göre tutun, giderleri minimumda tutmaya çalışın. Gideceğiniz bölgeyi araştırın. Zillow sitesinden kiralık ev fiyatlarına bakın.
    Annenizin turist vizesi varsa yılda en fazla 6 ay yanınızda kalabilir.


  • Her zaman aldigimiz organic 24 lu yumurta paketi son bir aydir $8.49 dan $7.99 a dustu. 😉

    1 gallon regular benzin $3.20 dan aldim. 3 hafta once $3.55 di.


  • Benzin fiyatlarinda bizim oturdugumuz bolgede de dusus var, 3.43 den 3.17`ye kadar geriledi.

  • ⭐⭐

    @MySea brent petrol %8 düştü bir haftada onun yansıması olabilir. Bizde brent düşsede çıksada hep zam oluyor. 😁

  • ⭐⭐

    Fiyatlarin genelde yukari yonlu hareketlerine alistigimiz icin amerika'da bazi urunlerde zaman zaman dususler gormek hem sasirtiyor hem de bir tebessum olusturuyor bende. Gas 2.95 , 1 galon portakalsuyu 5.80 , 12li normal yumurta 1.10 , 24lu organic yumurta 7.69.


  • Orlando ve civarında yaşayanlar var ise maliyetleri paylaşabilir misiniz ? Teşekkürler


  • @okanatan Bu yaz tatil icin oradaydik. Bana gore gida fiyatlari ve restaurant menuleri buradan (Delaware) daha pahaliydi. Ustelik bir de eyalet satis vergisi var.


  • @MySea, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

    @okanatan Bu yaz tatil icin oradaydik. Bana gore gida fiyatlari ve restaurant menuleri buradan (Delaware) daha pahaliydi. Ustelik bir de eyalet satis vergisi var.

    Gıda ve yiyecek sektörü, orlando'dan daha uygun olması büyük avantaj, sizin memelekette kiralar da uygun mu?
    Birde küçük eyalet olmasına karşılık ,sosyal yaşam ve aktiviteler konusunda nasıl bir yer diye sormamın yeri değil biliyorum yanıtı isterseniz burada isterseniz diğer başlıktada verebilirsiniz.


  • @kartalveat Ortalama 1+1 kiralar $1,500-2,000 arasinda. Yerine gore degisiyor. 2 ay once isyerinden bir arkadas 1+1 apartment kiraladi ve aylik $1,700. 7-8 tane degisik apartment komplex gezmis ve hemen hemen hepsi bu fiyat araligindaymis.

    Sosyal yasam ve aktiviteler derken neyi hedeflediginize gore degisir. Florida'daki gibi deniz, kum ve plaj aktivitelerinin benzeri yaz aylarinda guney Delaware'deki plajlarda mumkun. Cafe, bar ve restaurantlar zaten heryerde var. Delaware'in en onemli ozelligi konumu. Philadephia, Baltimore ve Washington DC 1-2 saatlik surus mesafesindeler. NYC ise yaklasik 3 saatlik mesafede. Yani buyuk sehir etkinliklerine de katilmak mumkundur.


  • Pakette 30 adet #2 numara HB kursunkalem $6.99
    Sera marka Kalamata siyah zeytin cam kavanozda, Fas urunu 2 kg $11.99
    Bu arada regular benzin gallon fiyatlari 1 haftadir $2.90 ile $3.00 arasinda.

  • ⭐⭐

    18 oz Blueberry 6.99$
    18 oz Raspberry 2.99$
    18 oz Blackberry 4.99$
    2 Ibs dilimli ananas 6.99$
    32'li kutu kola 16.8$
    Organik sut 1 galon 6.48$
    Regular benzin ( Costco) 2.68$


  • WA state benzin 4.95-5 aralığında 🥲


  • @damladav, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

    WA state benzin 4.95-5 aralığında 🥲

    Eyaletler arasında bu kadar fark olduğunu bilmiyordum 🥲Georgiada 2 gün önce bu fiyattan aldık biz de, bir ara regular 3.3$ civarını bulmuştu şu aralar yine düşüyor🙏🏻
    IMG_1799.jpeg


  • Merhaba Arkadaşlar
    Bu zamanda Pittsburgh da 1+1 eşyasız bir eve çıkkmanın ve evi eşyalı bir hale getirmenin maliyeti ortalama ne kadar olabilir..
    Ufakda olsa orada yaşayan arkadaşlar bilgilendirirlerse sevinirim teşekkürler


  • @Cancan Benim bir bilgim yok ama forumda 2 tane site söylemişlerdi, en azından ön bilginiz olması açısından inceleyebilirsiniz diye düşünüyorum.

    www.trulia.com
    www.zillow.com/


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

71
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum