Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @gozdelymn hatirladigim kadariyla ADEE-1317 belgesinin gecerlilik suresi 2 yil, Impact egitimi (ITAD) ise 90 gun. Eger teknik olarak sitelere ulasmakta sorun yasamayacaksaniz, satin alacaginiz kursa sorarak ilerleyebilirsiniz. Eger birkac kisi icin kurs alacaksaniz bizim gibi indirim de istemeyi unutmayin. Sitelere kayit olmak ve rezervasyon icin sizden ABD no’su ve DPS SSN istiyor, SSN ogrenene kadar 3-4 gununuz olacak, yerinizde olsam o surecte ulkedeyken hallederdim. Tabii ki karar yine de sizin.


  • @Yeşilkart-Forum linkler çalışmıyor


  • Arkadaşlar son dönemde Orlando bölgesinde ehliyet almak nekadar kolay? İşlemler ve süreçler nelerdir bilgisi olan varsa yazabilir mi? Bir de Türk ehliyetini nekadar kullanabiliyoruz 1 ay diye biliyorum ama doğru mu biliyorum?


  • South Dakota icin konusmam gerekirse gecerli vizenizin olmasi gerekli. Sadece vize surenizin bitimine kadar ehliyet veriyorlar. Turk ehliyetinizin herhangi bir gecerliligi yok ve sinavda dil destegi yok. Ingilizce bilmiyorsaniz kalma ihtimaliniz yuksek her ne kadar calismis olsaniz da, bazi sorular tyt turkce sorusu gibi dolambacli soruluyor. Ama sorularin yarisindan cogu ilkokul sorusu gibi cok kolay. Instruction permit icin randevu aliyorsunuz ve DMV gidip yazili sinava giriyorsunuz. Yanlis hatirlamiyorsam 25 soru var ve 20sini dogru cevaplamaniz gerek. Takildiginiz soruyu atladiginizda o atladiginiz sorular en sonda yine karsiniza cikiyor. Instruction permit icin kanimca randevu almaya gerek yok DMVdekilerin yarisi randevusuzdu ve bilgisayarlarin neredeyse hepsi bostu. 28 dolar ucret oduyorsunuz yazili sinav icin (instruction permit). Bank statementimi SSN kartimi vize basili pasaportumu uzerinde adresim yazan GEICO insurance belgelerimle gittim. Fotograf cekip goz testi yapiyorlar harfleri soylemenizi istiyorlar soyledikleri satirda ve sirada. Sonra sinava giriyorsunuz. Sinavi gectikten sonra size instruction permit kartiniz saniyesinde veriliyor.
    Direksiyon sinavi icin randevu almak kesinlikle zorunlu. Genelde randevular bir ay sonrasina bulunuyor tum DMVlerde. Benden bu sefer belge istemediler direkt instruction permit kartimi uzattim yine ayni sekilde 28 dolar odedim ve kadinla beraber yola ciktik. Yol boyunca full muhabbet ettik, sturgis rally'den oturu bulundugum kasaba motorcularla dolup tasiyordu (her yil south dakotada duzenlenen 500 binden fazla motorcunun amerikanin dort bir yerinden gelip eglendikleri etkinlik). Ablamizla bir guzel sinav boyunca motorculara salladiktan sonra 94 Ford F150 stick shift ile etrafta birkac tur atip sinavi gectim. Kadin manual surdugumu gorunce ve rahatligimi gorunce surdan da iki tur at ehliyetini vereyim kafasina girmisti zaten. Hic el kitabindan soru sormadi, sadece duz git sag don sola don gibi talimatlar verdi. DMV geri dondukten sonra ehliyetimi saniyesinde orada basip elime verdi. South dakotanin en guzel yani ehliyetin basilip kargolanmasi icin beklemiyorsunuz, orada size veriliyor. Ehliyetin ustunde limited term terimi yer aliyor.


  • Merhaba, New Jersey DMV deneyimimizden, benim bilmediğim bir detayı paylaşmak istedim. Daha önce belki biri yazmıştır ama ben kaçırmışım bilmiyordum.
    Türkçe çeviri sıkıntılı oluyor( anlamsız çeviriler) diye ben Ingilizce testi seçtim. Eşim Türkçe istedi. O ilk seferde geçti, ben 38 le kaldım. Türkçe sınavda, Türkçe sorunun sağ alt tarafında English diye bir buton varmış ekranda. Saçma gelen yerde ona bastım dedi. Sonraki hafta ben de Türkçe seçip, geçtim. Biraz da olsa İngilizceniz varsa aklınızda olsun.

    Ve dipnot; onlar istemese de, TR Ehliyetinizi her gittiniz bankoya gösterin ve işleme almalarını sağlayın. DMV, Nüfus gibi çalışıyor sanki:) çok kalabalık yerler. İşlem yapanlar, her zaman dikkatli olmayabilir.
    Bir de sınavı geçemediyseniz ve Knowledge test için çok ileri tarihe gün varsa sitelerinde ( Zaten minimum 7 gün bekliyorsunuz), her gün yeniden deneyin. Bir kaç gün öncesine muhakkak boşalan yerler oluyor.

    Forumdan görmüşsünüzdür zaten; NJ için

    bu iki yerden çalıştık.
    Kolaylıklar herkese


  • NJ ciler icin yaziyorum en dogru ve guncel bilgidir: gelmeden 1 ay evvel randevu alin daha amerikaya gelmeden green cartinzi aktive etmeden ,paterson mvc den (https://telegov.njportal.com/njmvc/AppointmentWizard/15).Daha sonra newarktan indikten sonra hemen araba kiralayin ve hemen ssa newarka gidin ssn basvurusu yapin adresi(Social Security Administration, Broad Street room 1035, Newark, NJ, USA) ds 260 ta doldursanizda gidin hemen basvurun.Ardindan size ssn receipt verecekler onu saklayin .Ardindan td bank tan hesap acin bunun icin 1 green card vizesine birde adress beyanina ihtiyac olacak ,adress icin us mobile dan aldiginiz prepaid sim cartin faturasinoi gosterin utility bill diye isinize cok yarayacaktir dandikte gozukse size td bank hemen debit card verecek ardindan 1 de bank statement alin dursun.2. gun patersona gidin kaoslu berbat bir ortam cok ciddiye almayin resepsiyonda siz pasaportunuzu ehliyetiniz orada doldurdugunuz ehliyet kartini td bank debit carti ve us mobile bill i vereceksiniz.Onlarda sizi ondeki kontuara yonlendirecek orada sizin ssn numaranizin olmadigini soyleyecekler bunu halletmen icin ise 14 guinluk bir tamamlama kagidi verecekler bu sekilde bir dahakine randevu almadan girebileceksin.Ardindan muhtemelen paterson dmv den bnu sekilde ayrildiginda orada bulunan butun social security office lere git ortalama 45 dakaika bekleyeceksin ki bir tanesi senin ssn numarani soylesin ki yaz bir kenara.Numara ertesi gun belli olur yada land ettigin gunun aksaminda ,fizikselolani saana 1 haftada gelecektir yani pazartesi dedigimi yapsan cuma gunu eline ulasir.paterson ssa (200 Federal Plaza First Floor, Paterson, NJ 07505, United States) buradan ogrememezsen clifton (935 Allwood Rd 2nd Floor, Clifton, NJ 07012, United States) dan orasida olmazsa geze geze iyi bir memur bul ogrenmeye calis amerikada biri yok dersen yuzde doksan oteki evet der merak etme.Diyelimki 2. gun ogrendin ondan sonra sabahtan paterson mvc ye git ssn numarani ver sana bir kagit verecekler eger knowledge test icin dolularsa hemen internetten lodi den randevu al orada knoledge testini yap gectin diyelimki zamanda var hemen o muhurlene n kagidin ile paterson mvc ye git tekrar o kucuk ehliyet formunu doldur siraya gec oevraklari ver ve ehliyetini al.3 gunde en hizli boyle olur basarilar dilerim


  • Georgia eyaleti Cumming şehri için ehliyet deneyimimiz yazmak istiyorum. İlk önce eşim ehliyet için evrakları toplayıp dds e gitti hemen yazılı teste aldılar. Testi geçmesine rağmen uscis tarafından random yapılan SAVE adındaki bir incelemeye takıldı. Ve 50 gün bu dosyanın sonuçlanmasını bekledik, sorunsuz şekilde sonuçlandıktan sonra road teste de girip kolayca ehliyetini aldı, ama tabi bu sürede bizi epey endişeli bir bekleyiş sardı. Eşim ehliyetini aldıktan sonra ben ehliyete başvurdum. Dds ile gider gitmez pasaport ve ev adresini gösteren bir belgeyi verdim cüzi bir miktar para(sanırım 20$dı) ödedim. Orada hemen bir fotoğrafımı çektirip kaydımı yaptırdım. Bir süre bekledikten sonra bir sürü bilgisayarın bulunduğu bir odada yazılı sınava girdim. Yazılı sınav 2 ye ayrılıyor 20 soru trafik kuralları 20 soru da trafik işaretlerinden oluşuyor. Her sınavda en fazla 5 yanlış yapma hakkınız var. Trafik kurallarında Türkçe dil seçeneği var ama trafik işaretleri sınavı ingilizce. Bir sınavdan 5ten fazla yanlış yasanız bile diğer testi yapmanıza izin veriyor yani birinden kalıp diğerinden geçme olayı da olabiliyor. Teste hazırlı için dds sitesinde bir kitapçık ve deneme sınavı var. Ben oradan trafik kuralları ve trafik işaretleri konularına çalıştım. Çalışırken ingilizce olarak anlamaya çalıştım ama testi Türkçe istedim ama çeviri o kadar kötüydü ki ilk soruların ne demek istediğini bile anlamadım ve trafik kuralları testinden kaldım, devamında trafik işaretleri testine devam ettim ve o test ingilizce olduğu için çok kolay şekilde geçtim 😂 Çıkışta görevliye gidip ertesi gün için yeniden trafik kuralları sınav kaydı oluşturdum eve gidip bu sefer sınavı Türkçeye çevirerek çalıştım ve bu sefer hiç zorlanmadan testi geçtim. Bu testten sonra bize permit dedikleri bir kağıt veriyorlar, bu kağıtla sanırım yanınızda ehliyeti olan birisiyle araba sürülebiliyormuş ama ben ehliyet alıncaya kadar araba kullanmadım ne olur ne olmaz diye. 1 hafta kadar sonra da bu kağıt yerine bir kart gönderdiler. Bir çok yerde ID olarak onu kullandım. Randevuların doluluğundan dolayı 1 ay kadar sonraya road teste yer bulabildim. Road testte panik yapmazsanız çok basit, L park, paralel park, ileri geri gitme ve kısa bir trafik turu yaptırıyorlar. Hatta park yaparken arabanın kamera sistemini de kullanmama izin verdiler öyle çok daha kolay oldu. Benim yanımda eşim tercüman olarak girdi, arabaya bir kamera takıp eşimin telefonunu arayarak iletişim kurduk. iyiki de öyle yapmışız, benim testime giren görevli Hintli bir kadındı ve aksanı çok garipti yalnız girsem eminim anlayamaz ve panik olurdum 😅 Sınavdan sonra kart gelinceye kadar geçerli olacak yeni bir kağıt verdiler onunla yalnız başınıza araba kullanabiliyorsunuz. 1 hafta kadar sonra da kart basılı olarak elimize ulaştı. Kartın son kullanma tarihi ı-94 formunda yazan tarih, şimdi e2 statüsüne geçtiğimiz için dds e gidip yeniden kart bastıracağız onun süresi de 2 yıllık olacak muhtemelen.


  • Pensilvanya , Pittsburgh da sınava giren sınav tecrubesi bilgiisi olan arkadaşlar varsa bilgilerini paylaşabilir mi😁


  • @Henry-bloor vay be... adrese teslim nokta tarifler yapmışsınzı.sizi içtenlikle kutlarım.
    Hayata Amerika yeni başlayacaklar için çok değerli bilgiler bunlar.


  • @Yeşilkart-Forum elinize sağlık


  • @kartalveat tssekkurler hocam o kadar sacma bilgi varki direk birinci elden gercekleri yazmak istedim aptala anlatir gibi. Hizlica alsin millet ehliyetini belki yasayi değiştirirler ileride. Ssn icin ise direk basvursun herkes ki bu sekilde isini cabuk halletsin yoksa uzadikca uzar


  • Merhaba Nort Carolina Cary'de ehliyet alma sürecini aktarmak isityorum.

    Burada ehliyet almak için DMV'nin sitesinden randevu almanız gerekiyor, fakat randevu almadan DMV'ye gidip sıra bekleyerek sınava girebilirsiniz. Ben bakdığımda randevu 3 ay sonraya veriliyordu.

    Sabah 9.30 gibi girdiğim sırada 13.30'da anca sıra geldi. Kızımı okula bıraktığım için daha erken gidemedim.İmkanınız varsa daha erken gidin.

    İlk önce kayıt alıp size sıra numarası veriyorlar. Kayıt sırasında ilk ehliyet ve real id istediğimi belirttim. Evrak olarak -adres kanıtı, -ssn number -pasaport -sınava girilecek araç için sigorta ve aracın registrasyon belgelerini istediler ve bi sıra numarası verdiler.

    Sıra gelince orada sizin bilgilerinizi işleyip (saç rengi, boy vs) göz testi ve trafik işaretlerini soruyorlar. (Sırada beklerken bir kadın işaretleri söyleyemedi ingilizce bilmiyordu görevli kadının kocasını çağırıp işaretleri söyleyemediğini ve sınava alamayacanı belirtti. Bende bir kaç işaretin ne olduğunu bildiğimi ama ingilizcesini hatırlamdığımı söyledim. Çoğunluğunu söylediğim için sınava aldı fakat NC de yaşayacaksan bilmelisin gibi birşeyler söyeldi.) Türkçe sınav seçeneği yok eğer 3 defa sınavdan kalırsanız size türkçe tercüman atadıklarını belirttiler. Hemen arkada bulunan bilgisayarlarda teste giriyorsunuz 25 sorudan 20 tane doğru yapmanız gerekiyor. Sınava ncdot.gov dan indiridiğiniz hand book ile hazırlanabilrisiniz. https://www.ncdot.gov/dmv/license-id/driver-licenses/new-drivers/Pages/handbooks.aspx

    20 doğru yaptığınızda sınav kapanıyor ve bir önceki işlem yapılan yere gidip sınavı geçtiğinizi söylüyorsunuz ve bankodaki görevli sizinle gelip kendi aracınızda sizi sınav yapıyor. (Burada sınava tek başınıza gidebilirsiniz yanınızda ehliyetli birini istemiyorlar diğer eyalatler gibi)

    Sürüş testinde ilk önce siz araca binip camları açıyorsunuz. Görevli dışardan komut verip kontrol yapıyor. Sinyal ver frene bas korna çal. Daha sonra sizin yanınıza binip hazır olduğunda aracı hareket ettir diyip bekiliyor. Aracı çalıştırmadan önce emniyet kemerini takıp numaradan aynaları kontrol ettim. (Ben o araçla sınava geldim zaten herşey ayarlıydı) sonra size yolda sadece size gideceğiniz yönleri şuradan dön vs diye yönlendimre yapıyor. Bir yerde durdurup 3 point turn yaptırdı ve sonra sınav yerine geri geldik. Aracı istediğin boş bir yere çek dedi ve birlike dmv binasına girdik. Herşeyin çok iyi olduğunu hızı iyi ayarladığımı araca iyi hakim olduğumu söyleyip sınavı onayladı. Ehliyet için sadece 5.50 usd ödeme yaptım ödemeyi nakit yada kredi kartı ile yapabiliyorsunuz. (eğer sınıvı geçemezseniz bir ücret alınmıyor ayrıca ehliyet sınavından kalıp real id istediğizde de bir ücret alınmıyor).
    Gecici ehliyetimi bir kağıda çıktı alıp verdi karta basılı ehliyetin ise 10 gün içinde adresime gönderileceğini söyledi.

    NOT: Türk ehliyetiniz burada 60 gün geçerli.


  • Merhaba Georgia için tecrübemi paylaşıyorum,
    Green Card ya da göçmenlik evraklarını istiyorlar sadece ssn yeterli değil 20 soruyu türkçe seçebiliyorsunuz diğer 20 soru İngilizce olmak zorunda çok zor değil biraz test çözüp sınava girerseniz kolay 10$ yazılı teste veriyorsunuz sonrasında automobile road test yani direksiyon testine randevu alıyorsunuz 20$ direksiyon sınavında veriyorsunuz toplamda 30$ dolara ehliyet sahibi oluyorsunuz yalnız zor tarafı teste gireceğiniz arabayı kendiniz bulucaksınız.ehliyet 2 yıl geçerli sonra tekrar yenilemeniz gerek, ehliyetim bir gün sonra adresime geldi.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   B bozyuruk 

  • @bozyuruk merhaba hayırlı olsun ehliyetiniz. nasıl bir göz testi yaptılar acaba biraz ayrıntı verir misiniz ?


  • @serel merhaba kapalı dürbüm gibi bir cihaza bakıyorsunuz orada ilk satırda harfler var sonra trafik işaretleri onları söylemenizi istiyorlar


  • @bozyuruk teşekkürler cevabınız için renk körlüğü testi gibi bişey yaptılar mı onu merak etmiştim 🙂


  • @serel Ayrıca renk körlüğü testi yapmadılar ama baktığınız ekran renkli belki oradan anlıyorlardır. Benim hiç aklıma gelmemişti.


  • Herkese merhabalar. Bu sene eşimle beraber ilk defa çekilişe katılacağız. Türkiye'de bir ehliyetim yok, açıkçası eksikliğini de çok hissetmiyorum. Ancak 2024 senesinde ehliyet almayı düşünüyordum. 2025'e kadar da bekleyebilirim. Ehliyeti olmayan birisinin Türkiye'den ehliyet alıp gitmesi mi yoksa direkt olarak Amerika'dan ehliyet alması mı sizce daha mantıklı olur? Teşekkürler


  • @Karras merhaba gideceğiniz eyalete göre değir o durum. Nj tr ehliyetine sadece trafik testi yapıyor sürüs testi yapmadan ehliyet veriyor. Nc her iki testide yapıyor örneğin. Ama ehliyet olmasa bile araç kullanmayı bilmiyorsanız öğrenin.

  • Yasaklı

    @bozyuruk, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

    @Karras merhaba gideceğiniz eyalete göre değir o durum. Nj tr ehliyetine sadece trafik testi yapıyor sürüs testi yapmadan ehliyet veriyor. Nc her iki testide yapıyor örneğin. Ama ehliyet olmasa bile araç kullanmayı bilmiyorsanız öğrenin.

    Hocam 30 gün ikametgah şartı vs varmı nasıl kanıtlıyoruz ne gerekir


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

114
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum