DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @dytmelek Hayırlı olsun 🙂


  • @lavita, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

    @EasternStar @dytmelek Biz de ilgili havayolu ile benzer sorunu yaşadık. Olayı sosyal medyaya taşıdık, cimer’e yazdık. Hiçbir sonuca ulaşamadık. En son çareyi bileti açığa almakta bulduk. Haksız kazanç sağlıyorlar ve zerre utanmıyorlar. Yakın zamanda United ile benzer bir bilet alışverişinde United’ın verdiği uyarıların hiçbirisini vermemişti büyük(!) firmamız.

    Hayır madem gidişi ekonomi alınca, dönüş biletindeki tamamı iade seçeneğini kullanamıyoruz o zaman o opsiyonu bize sunmamalı. Ya da uyarısını yapmalı bu göz göre göre dolandırıcılık başka açıklaması olamaz.


  • @selamibasaran teşekkür ederim Selami bey 🙏🏻🙏🏻


  • @pigaro teşekkür ederim 🙏🏻


  • @dytmelek
    Acaba diyorum düşünüyorum... Pahalı bir şekilde 1 gidiş bileti ve pahalı bir şekilde 1 dönüş bileti alsak. Yani bağımsız iki ayrı bilet. ve sonra dönüş biletini iptal etsek işe yarar mı acaba ?


  • @Ferhat-ŞENER, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

    @dytmelek
    Acaba diyorum düşünüyorum... Pahalı bir şekilde 1 gidiş bileti ve pahalı bir şekilde 1 dönüş bileti alsak. Yani bağımsız iki ayrı bilet. ve sonra dönüş biletini iptal etsek işe yarar mı acaba ?

    Ben de şuan alacak olsam kesinlikle gidişi ayrı pnr koduyla ekonomi, dönüşü de ayrı pnr koduyla tamamı iadeli olarak alırdım. Böyle şark kurnazlıklarıyla uğraşmak zorunda kalmazdık ama bir uyarı olmadığı için iadeli seçeneği seçmenin yeterli olacağını düşünmüştük. Mahkeme sonuçlansın buradan bilgilendirme yaparım 👍🏻

  • ⭐⭐

    @Ferhat-ŞENER bildiğim kadarıyla o şekilde daha pahalıya geliyor. Gidiş dönüş biletler daha ekonomik. Tek yön bilet neredeyse gidiş dönüşle aynı fiyata gelebiliyor. tabi iade açısından belki daha avantajlı olabilir o şekilde hesaplamak lazım. uçuşa ve lokasyona göre değişiyor.


  • Örnek bir tarih aldım, fiyatları yazıyorum:
    1 yolcu tek yön ist-miami yaparsa 19.691,86₺
    1 yolcu gidiş-dönüş (İPTALSİZ) ist-miami yaparsa 11.359,86 + 12.260,13 = 23.619,99₺
    1 yolcu gidiş-dönüş (İPTAL seçenekli, herkesin yaptığı) ist-miami yaparsa 11.359,86 + 19.428,13 = 30.787,99₺
    sadece 1 yolcu tek yön ist-miami yaparsa 19.691,86₺ ve sadece 1 yolcu tek yön miami-ist yaparsa (İPTAL seçenekli) 1.326,20$ ama son bedel alınabiliyor sanırım
    Ya da alınamıyor ise
    1 yolcu gidiş-dönüş (İPTALSİZ) ist-miami yaparsa 11.359,86 + 12.260,13 = 23.619,99₺
    seçeneği daha uygun görünüyor ver parayı kurtul gibi
    Sizce?

  • ⭐⭐

    @Ferhat-ŞENER evet aslında iptal edilemeyen gidiş dönüş biletler bazı durumlarda çok daha uyguna gelebiliyor. her lokasyon ve tarih için böyle mi bilmiyorum tabi.

    tek yön ayrı ayrı almak çok daha masraflı her durumda.

    İadeler için 120 EUR/140 USD kesinti uygulanır yazıyor. Bunu da ancak PrimeFly paketinde yapabiliyormuşuz. Bilmiyorum bir sürü kriteri var paketler var okuyamadım kafam karıştı. dediğiniz gibi ver parayı kurtul daha makul gibi 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐

    @dytmelek buna gerek yok ikisini de en pahalı olanından alabilirsiniz. böylece dönüşü tam iade alabilirsiniz. annem için öyle yaptık. açıkçası bizim için de rahat oldu. istediğimiz kadar değişiklik yaptık. adamlar hem gidiş hem de dönüşü full iadeli yapılmasını istiyor ama sorun bunu belirten bir uyarı vermiyorlar.


  • @denizci10, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

    @dytmelek buna gerek yok ikisini de en pahalı olanından alabilirsiniz. böylece dönüşü tam iade alabilirsiniz. annem için öyle yaptık. açıkçası bizim için de rahat oldu. istediğimiz kadar değişiklik yaptık. adamlar hem gidiş hem de dönüşü full iadeli yapılmasını istiyor ama sorun bunu belirten bir uyarı vermiyorlar.

    Aynen bu da bir seçenek👍🏻 bize de bununla ilgili uyarı verseydi ya da ayrıca tamamı iadeli bileti seçmemize izin vermeseydi biz de bu iki yöntemden birini kullanırdık👍🏻 ben bir çok kişiyi bu konuda uyardım dikkat ettiler ama bizim gibi bu sıkıntıyı yaşayan çok kişi vardır diye düşünüyorum maalesef


  • Lufthansa ,Ac ,ba,klm falan dan alin thy ye 1 kurus kaptirmayin yazik.Eskiden yemekleri hizmetleri iyiydi.Simdi suratsiz hostesler berbat yemekler ve felaket musteri hizmetleri.Gecin Allah askina para falan kazandirmayin.Hadi ic hatlarda el mahkum ,dis hatlarda avrupali carierlerden alin.Cok gecmis olsun. Umarim maddi kaybiniz biran once temin edilir.


  • @Henry-bloor, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

    Lufthansa ,Ac ,ba,klm falan dan alin thy ye 1 kurus kaptirmayin yazik.Eskiden yemekleri hizmetleri iyiydi.Simdi suratsiz hostesler berbat yemekler ve felaket musteri hizmetleri.Gecin Allah askina para falan kazandirmayin.Hadi ic hatlarda el mahkum ,dis hatlarda avrupali carierlerden alin.Cok gecmis olsun. Umarim maddi kaybiniz biran once temin edilir.

    Aslında biz hizmetten memnunduk ama tabi diğer firmalarla kıyas yapamıcam hiç deneyimlemedim. Bir de açıkçası Mersin-Adana-İstanbul-Miami uçuşuna 2 çocuk bir sürü valizle bir aktarma daha eklemek gözümüzde büyüdü. Ama bundan sonraki uçuşlar için ben de Adana-Avrupa-Atlanta şeklinde olabilir diye düşünüyorum. Dediğiniz gibi kendi vatandaşını keriz yerine koyan bu havayoluna kuruş kazandırmak gelmiyor içimden 👍🏻


  • Anlaşılan herkes bu sorundan muzdarip, ben de 13 yılda sayısız kez 12 farklı ülkeye gittiğim ve her seferinde sorunumu çözen bu firmanın şu anki pozisyonunu anlamıyorum. Herkesten fazla para alarak sunmayı taahhüt ettikleri hizmeti ve esnekliği sunmayarak ne amaçlıyorlar çözemedim. Burada bir sistem sorunu olduğu aşikar ve Hizmet Koşullarımızı okusaydınız orada yazıyordı diyerek bu işten sıyrılmaya çalışıyorlar. Tıpkı mahalle arası oto galericiler gibi bahane üretiyorlar.

    Konuyu biraz dağıtmış gibi olduk ama gelecek olan arkadaşlar bu durumu göz önüne alsınlar, THY biletinin ikisini de esnek ya da esnek olmayan şekilde almalısınız, aksi takdirde THY sizden kişi başı 300$ fazla ücret alıp karşılığını yerine getirmiyor.


  • Biz de 2021 yilinda THY ile NJ-IST-Adana gidis-donus biletler almistik. Geriye donerken, elimizde olmayan bazi nedenlerle, donus biletlerini 2 hafta kadar ertelemek zorunda kalmistik. Iki kisi icin ertelemeden dolayi $550 fazladan para odedik.

    Cok daha onceden, bir keresinde Delta ile JFK-IST sonra da THY ile IST-Adana ucuslari vardi, Ucusu 2 gun ertelemek zorunda kalmistik ve Delta bizden hicbir ek ucret istememisti.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @MySea aradaki fark çok ciddi gerçekten.


  • Selamlar herkese, sorumu buraya yazma sebebim şu an Amerika'da olmanız 🌺 inşallah vizemizi alıp eşimle birlikte umarım biz de oraya geleceğiz. Siz eyalet seçerken nelere dikkat ettiniz? Ve şu an yaşadığınız eyaletler nereler acaba?

  • ⭐⭐

    @Sevil-Kaya-0 merhabalar .Sorduğunuz soru ile alakalı konu başlığı var.Ordaki bilgileri okuyup fikir edinebilirsiniz. ilgili konu başlığı


  • @Sevil-Kaya-0 her yerin kendine özgü ekonomik koşulu, iklim özellikleri ve öne çıkan sektörleri var. Siz nasıl yerleşmeyi (e-1, e-2 veya GC) planlıyorsunuz, ne yapmayı planlıyorsunuz, bütçeniz nedir gibi kriterlere göre her şey değişir. Ben soğuk havaları çok seven bir insan olmama rağmen eşimin isteği üzerine ortalama sıcaklıkların yüksek olduğu bir eyalet tercih ettim. Eyaleti seçtikten sonra da okul puanlarına, merkez kentlere olan uzaklıklarına göre de bölgeyi seçtim. Seçtiğim bölgedeki ikametgah masrafı ABD ortalamasının çok üzerinde; ama ortalamayı yakın yerleri görünce 3.200$ kiraya razı olabilirsiniz. Orta-Kuzey eyaletlerde bunun yarısına daha uygun evler bulabilirsiniz.


  • @denizci10, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

    İLK BÖLÜM İÇİN BURAYI OKUYUN LÜTFEN

    Öncelikle 2 hafta önce Cuma günü sabah eşimle beraber yola çıktık. Önce Adana’dan İstanbul’a oradan da Houston’a geldik. Uçağın kalkmasına saatler kala Houston’daki bir arkadaşımın mesajı ile kan basıncım tepelere çıktı. Mesajında yakın zamanda bir arkadaşının girerken deport edildiği, başka bir arkadaşımın eşi ve çocuğuna da 1 ay kalış süresi verildiği yazıyordu. Bana da dikkatli olmamı söylüyordu. O andan itibaren hem ben hem de eşim telefonlarımızdaki ve bilgisayarımızdaki ABD ile ilgili her bilgiyi sildik veya arşivledik.

    telefonlarımızdaki ve bilgisayarımızdaki ABD ile ilgili her bilgiyi silmek gerekiyor mu?

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Ferhat ŞENER Ferhat ŞENER 

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

236
Çevrimiçi

41.5k
Kullanıcı

4.4k
Konu

429.6k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum