ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
-
Bende Amerikaya Green Card yoluyla geldim ve tek takip ettiğim Abd’de yasayan Türk olarak tek takip ettiğim sizlersiniz..Çok bilgi edindim sayenizde.
Yalnız bende Abd’ye gec giriş yaptım.İlk giriş 2018 eylül ve bu tarihten sonra 10 ay giriş yapmadım ve 2019 temmuzdan beri toplam 40 ay oldu burdayım.Sence ne zaman vatandaşlık başvurusu yapmalıyım? -
@ayseerdem, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
Bende Amerikaya Green Card yoluyla geldim ve tek takip ettiğim Abd’de yasayan Türk olarak tek takip ettiğim sizlersiniz..Çok bilgi edindim sayenizde.
Yalnız bende Abd’ye gec giriş yaptım.İlk giriş 2018 eylül ve bu tarihten sonra 10 ay giriş yapmadım ve 2019 temmuzdan beri toplam 40 ay oldu burdayım.Sence ne zaman vatandaşlık başvurusu yapmalıyım?2024 Nisan ayında, 2019 Temmuz ayında giriş yaptığınız tarihe 88 gün kala başvuru yaparsanız, herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız.
-
Çok teşekkür ederim @Ryback
-
@Ryback Merhaba, benim basvurumun ertesi gunu reuse letter i statumde gorundu. Bu durumda 2-3 aya direk mulakat randevusu mu gelebilir acaba? Cok tesekkurler cevabiniz icin 🙏
-
@Ryback cok teşekkürler
-
U.S ARMY National guard'a imza attiktan 1 gun sonra N-400 vatandaslik basvuru formunu kendim doldurdurup Ucsis.gov'a Online olarak basvurdum.
N-426 Askeri hizmet kagidini sisteme pdf olarak yukledim.
Yasadigim sehir Pittsburgh'ta 2 ay 5 gun sonra vatandaslik testi mulakati randevusu verdiler testi gectim vatandasligi aldim ardindan 4 gun sonrasinda temel askerlik egitimine gittim.N-426 formu genellikle Basic Combat Training'te(Temel askerlik egitiminde) veriliyor.
Army 3 bolume ayriliyor 1-Active Duty 2-National Guard 3-Reserve
eger tam zamanli Active Duty'e giderseniz vatandaslik sinavi 2.5 aylik temel egitim esnasinda oluyor ugrastirici yorucu bir sureci var egitim esnasinda aliyorsunuz vatandasligi.
Eger Unitiniz belli ise yani ilk gorev yeriniz belli ise N-426 formunu alabiliyorsunuz. Ornegin gideceginiz yer Pittsburgh Pennsylvania National Guard ya da Reserve birimi oradaki kisilere N-426 formuna ihtiyacim var diyorsunuz.Formu O-6 Albay ve uzeri seviyesindeki bir kisi imzalamasi gerekiyor.Formun ozeti su bu kisi bizim unitimizde çalisiyor bize aittir.Eger Orduya katilim icin resmi referansa ihtiyaciniz varsa Instagramdan bana ulaşabilirsiniz.
Mesajın başlangıcına Greencard sahibiyim ya da Greencardım yolda şeklinde yazarsanız sorunuzu yanıtlayabilirim.
Mesajı cevaplayabilmem için minimum greencardınızın yolda olması gerekir ki yardımcı olabileyim.
Orduya katılım için ciddi niyetiniz varsa temel araştırmaları yaptıktan sonra yani Armynin websitelerinde bilgi edindikten sonra kafanızda oluşan sorulara cevap verebilirim.
Şu ve benzeri sorulara dönüş yapamam :Abi bu yıl greencarta başvurdum Amarıkanya ordusuna katılmayı düşünüyorum. -
Herkese öncelikle selamlar. Bayadır paylaşım yapma ya da siteye girme şansım olamıyordu. Bugüne kısmetmiş. Vatandaşlık işlemi buralar bu kadar hızlı mı bilmem ama benim ki çok hızlı geldi. 14 temmuzda N-400'ü doldurdum bir hafta sonra parmak izin için gün geldi sonra aradan 2-3 hafta geçmeden interview tarihi geldi o da 14 eylülde interview'e girdim. Bana çok basit bişey geldi. Sınava dip not düşmem gereken bir yer sınav, sonunda N-400 doldurduğunuzda size "yes or no" sorularını bir daha soruyorlar, bunu beklemiyordum ve haliyle bir soruda siyahi arkadaşı anlamadım. Bir kaç kere sordurdum bir tek bu sıkıntı olmuştu. Görüşmeden dokuz gün sonraya seromoni için 23 eylüle gün verdiler. Yani 70 günde sertifikayı almış oldum. Bana hızlı geldi ve iyi oldu. Bundan sonra SSA ofisine gidip statü değiştirip, pasaport'a başvurma kaldı. Şuana kadar 750 dolara yakın para ödedim gerisi pasaport olacak. Houston/TX'da beklenmiyecek hızdı bence.
-
@gkhanfeez Hayırlı olsun.
-
@gkhanfeez Paylaşımınız için teşekkürler, hayırlı olsun. Ben de dün biyometrik datamı verdim. NY’dan başvuruyorum, umarım sizinki kadar hızlı olur benim sürecim de.
-
@Civil_Engineer, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
Civic testte coklu cevapli sorular var.
2. What does the Constitution do?
sets up the government
defines the government
protects basic rights of AmericansHepsini ezberlemek gerekiyor mu yoksa biri yeterli olur mu?
Ben hepsini ezberlemiştim ve hepsini söyledim sorulduğunda. Memur geçtikten sonra ilk defa bu kadar detaylı cevap veren birini görüyorum dedi😄. Bazı soruların çoklu cevapları birbirine benziyor. yani gerekli değil diyebiliriz:) Özellikle belirtilenler hariç.
-
@Lenore Sadece bir doğru cevap yeterli.
-
@lynx, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
@gkhanfeez Paylaşımınız için teşekkürler, hayırlı olsun. Ben de dün biyometrik datamı verdim. NY’dan başvuruyorum, umarım sizinki kadar hızlı olur benim sürecim de.
Biometric data da tam olarak ne oluyor ? Fotograf cekilip,parmak izi mi veriyoruz sadece. Tesekkurler
-
@crywolf34, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
@lynx, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
Biometric data da tam olarak ne oluyor ? Fotograf cekilip,parmak izi mi veriyoruz sadece. Tesekkurler
Evet
-
@crazycells Merhaba , vatandaslik basvurusundaki es durumu ile ilgili olarak ; TR de evliyim ama ABD de hic birlikte yasamadik , bosanma mahkeme asamasindayim uzun yillardir. Sonuc olarak evli senenegi secersem onun hic bir bilgisi yok bende suanda . evidence olarak bir Dokuman paylasmam zor. Paylasmazsam da formda ilerlemem imkansiz ... ' Separated' olarak secersem gene es ile ilgili belge paylasmam gerekecek mi? Bilginiz varsa lutfen bir aciklma yapar misiniz ? Ya da daha once bu durumda basvurmus olanlar varsa deneyimini paylasabilr mi? Tesekkurler
-
Merhaba,
Vatandaslik icin interview'e girdim. Green Card'li iken Turkiye'de bedelli askerlik yaptigim icin benden Turkiye'de askerligimin bitmis olduguna, herhangi bir bagimin kalmadigina dair bir belge istiyorlar kanit olarak. Myuscis sitesi uzerinden yuklemem lazim. Edevlettten alabildigim bir pdf var askerlikle ilgili ama belgede yazan tek sey su:
"AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜ, ASKERLİK HİZMETİNİ YERİNE GETİRMİŞTİR."
Bu belge yeterli midir yoksa baska belge de gerekiyor mu sizce ?
-
@candreva, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
Merhaba,
Vatandaslik icin interview'e girdim. Green Card'li iken Turkiye'de bedelli askerlik yaptigim icin benden Turkiye'de askerligimin bitmis olduguna, herhangi bir bagimin kalmadigina dair bir belge istiyorlar kanit olarak. Myuscis sitesi uzerinden yuklemem lazim. Edevlettten alabildigim bir pdf var askerlikle ilgili ama belgede yazan tek sey su:
"AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜ, ASKERLİK HİZMETİNİ YERİNE GETİRMİŞTİR."
Bu belge yeterli midir yoksa baska belge de gerekiyor mu sizce ?
Yeterlidir.
-
Merhaba,
Çalıştığım iş yerinde (NY) silahlı soygun olayına maruz kaldım bununla ilgili VICTIM REPORT’u N-400 formuna eklemem uygun olur mu acaba? -
@Trojan, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
Merhaba,
Çalıştığım iş yerinde (NY) silahlı soygun olayına maruz kaldım bununla ilgili VICTIM REPORT’u N-400 formuna eklemem uygun olur mu acaba?Geçmiş olsun. Bence gerek yok. Yanınızda götürün, olurda sorarlarsa gösterirsiniz.
-
C crazycells bu başlıktan bahsetti
-
@Ryback Çok teşekkürler. Ben de öyle düşünüyorum.
-
@spring, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
@crazycells Merhaba , vatandaslik basvurusundaki es durumu ile ilgili olarak ; TR de evliyim ama ABD de hic birlikte yasamadik , bosanma mahkeme asamasindayim uzun yillardir. Sonuc olarak evli senenegi secersem onun hic bir bilgisi yok bende suanda . evidence olarak bir Dokuman paylasmam zor. Paylasmazsam da formda ilerlemem imkansiz ... ' Separated' olarak secersem gene es ile ilgili belge paylasmam gerekecek mi? Bilginiz varsa lutfen bir aciklma yapar misiniz ? Ya da daha once bu durumda basvurmus olanlar varsa deneyimini paylasabilr mi? Tesekkurler
Resmi olarak evli olduğunuz için formda da o şekilde bilgi vermelisiniz. Eşiniz ile ilgili bilgileri mümkün olan en doğru şekilde doldurun. Adres vb bilgilerinin güncel olmasına gerek yok. Separated de mahkeme kararıyla olan bir durum, sizin durumunuza uygun değil. Bildiğim kadarıyla sizden bir belge istemeyecek.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
9
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum