ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
-
@Civil_Engineer, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
Civic testte coklu cevapli sorular var.
2. What does the Constitution do?
sets up the government
defines the government
protects basic rights of AmericansHepsini ezberlemek gerekiyor mu yoksa biri yeterli olur mu?
Ben hepsini ezberlemiştim ve hepsini söyledim sorulduğunda. Memur geçtikten sonra ilk defa bu kadar detaylı cevap veren birini görüyorum dedi😄. Bazı soruların çoklu cevapları birbirine benziyor. yani gerekli değil diyebiliriz:) Özellikle belirtilenler hariç.
-
@Lenore Sadece bir doğru cevap yeterli.
-
@lynx, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
@gkhanfeez Paylaşımınız için teşekkürler, hayırlı olsun. Ben de dün biyometrik datamı verdim. NY’dan başvuruyorum, umarım sizinki kadar hızlı olur benim sürecim de.
Biometric data da tam olarak ne oluyor ? Fotograf cekilip,parmak izi mi veriyoruz sadece. Tesekkurler
-
@crywolf34, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
@lynx, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
@gkhanfeez Paylaşımınız için teşekkürler, hayırlı olsun. Ben de dün biyometrik datamı verdim. NY’dan başvuruyorum, umarım sizinki kadar hızlı olur benim sürecim de.
Biometric data da tam olarak ne oluyor ? Fotograf cekilip,parmak izi mi veriyoruz sadece. Tesekkurler
Evet
-
@crazycells Merhaba , vatandaslik basvurusundaki es durumu ile ilgili olarak ; TR de evliyim ama ABD de hic birlikte yasamadik , bosanma mahkeme asamasindayim uzun yillardir. Sonuc olarak evli senenegi secersem onun hic bir bilgisi yok bende suanda . evidence olarak bir Dokuman paylasmam zor. Paylasmazsam da formda ilerlemem imkansiz ... ' Separated' olarak secersem gene es ile ilgili belge paylasmam gerekecek mi? Bilginiz varsa lutfen bir aciklma yapar misiniz ? Ya da daha once bu durumda basvurmus olanlar varsa deneyimini paylasabilr mi? Tesekkurler
-
Merhaba,
Vatandaslik icin interview'e girdim. Green Card'li iken Turkiye'de bedelli askerlik yaptigim icin benden Turkiye'de askerligimin bitmis olduguna, herhangi bir bagimin kalmadigina dair bir belge istiyorlar kanit olarak. Myuscis sitesi uzerinden yuklemem lazim. Edevlettten alabildigim bir pdf var askerlikle ilgili ama belgede yazan tek sey su:
"AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜ, ASKERLİK HİZMETİNİ YERİNE GETİRMİŞTİR."
Bu belge yeterli midir yoksa baska belge de gerekiyor mu sizce ?
-
@candreva, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
Merhaba,
Vatandaslik icin interview'e girdim. Green Card'li iken Turkiye'de bedelli askerlik yaptigim icin benden Turkiye'de askerligimin bitmis olduguna, herhangi bir bagimin kalmadigina dair bir belge istiyorlar kanit olarak. Myuscis sitesi uzerinden yuklemem lazim. Edevlettten alabildigim bir pdf var askerlikle ilgili ama belgede yazan tek sey su:
"AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜ, ASKERLİK HİZMETİNİ YERİNE GETİRMİŞTİR."
Bu belge yeterli midir yoksa baska belge de gerekiyor mu sizce ?
Yeterlidir.
-
Merhaba,
Çalıştığım iş yerinde (NY) silahlı soygun olayına maruz kaldım bununla ilgili VICTIM REPORT’u N-400 formuna eklemem uygun olur mu acaba? -
@Trojan, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
Merhaba,
Çalıştığım iş yerinde (NY) silahlı soygun olayına maruz kaldım bununla ilgili VICTIM REPORT’u N-400 formuna eklemem uygun olur mu acaba?Geçmiş olsun. Bence gerek yok. Yanınızda götürün, olurda sorarlarsa gösterirsiniz.
-
C crazycells bu başlıktan bahsetti
-
@Ryback Çok teşekkürler. Ben de öyle düşünüyorum.
-
@spring, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
@crazycells Merhaba , vatandaslik basvurusundaki es durumu ile ilgili olarak ; TR de evliyim ama ABD de hic birlikte yasamadik , bosanma mahkeme asamasindayim uzun yillardir. Sonuc olarak evli senenegi secersem onun hic bir bilgisi yok bende suanda . evidence olarak bir Dokuman paylasmam zor. Paylasmazsam da formda ilerlemem imkansiz ... ' Separated' olarak secersem gene es ile ilgili belge paylasmam gerekecek mi? Bilginiz varsa lutfen bir aciklma yapar misiniz ? Ya da daha once bu durumda basvurmus olanlar varsa deneyimini paylasabilr mi? Tesekkurler
Resmi olarak evli olduğunuz için formda da o şekilde bilgi vermelisiniz. Eşiniz ile ilgili bilgileri mümkün olan en doğru şekilde doldurun. Adres vb bilgilerinin güncel olmasına gerek yok. Separated de mahkeme kararıyla olan bir durum, sizin durumunuza uygun değil. Bildiğim kadarıyla sizden bir belge istemeyecek.
-
@knnrn Tesekkurler ,
-
Merhaba, interview tarihimi aldım. Başlığı takip edenlere bilgi olması amacıyla tarihlerimi paylaşmak istedim.
Başvuru ofisi: Brooklyn, New York
23/08/2023: N-400 Submit
01/09/2023: Biometrics Appt. Scheduled
22/09/2023: Biometrics Appt
19/10/2023: Interview Scheduled
01/12/2023: Interview -
@lynx Başvuruyu online’mı yapmıştınız?
-
@Trojan Evet, başvuruyu USCIS’in websitesinden online olarak yaptım.
-
Mrb
Birsey ogrenmek istiyorum.Irs ten alinan tax transcript ile TurboTax'dan alinan tax return(1040) ayni anlamami geliyor.cunku 2020 ve 2021 ye ait tax transcriptleri Irs sitesinden alabiliyorum.ama 2022 ye ait tax dokumunu esim bu ay gecikmeli yaptigi icin henuz Irs sitesinde göremiyorum guncellenmedi.ama TurboTax sayfasindan son 3 yila ait dokumleri alabiliyorum.
Bir de tax borcunuz var mi soruna nasil bir aciklama yapacagim? -
@lynx başarılar dilerim.
-
@turkay, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
Mrb
Birsey ogrenmek istiyorum.Irs ten alinan tax transcript ile TurboTax'dan alinan tax return(1040) ayni anlamami geliyor.cunku 2020 ve 2021 ye ait tax transcriptleri Irs sitesinden alabiliyorum.ama 2022 ye ait tax dokumunu esim bu ay gecikmeli yaptigi icin henuz Irs sitesinde göremiyorum guncellenmedi.ama TurboTax sayfasindan son 3 yila ait dokumleri alabiliyorum.
Bir de tax borcunuz var mi soruna nasil bir aciklama yapacagim?Hepsini alın yanınızda bulunsun, sorarlarsa gösterirsiniz. Tax return yaptığınıza göre borcunuz olmaması lazım. Borcunuz varmı sorusuna hayır dersiniz.
-
@Ryback online basvuru yaparken turbotaxtan aldigim belgeyi yuklesem olur mu demek istediniz? Interview hepsini goturucem.sadece irs ve turbotaxtan alinanlar ayni anlamimi tasiyor emin olamadim.
-
@turkay, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
@Ryback online basvuru yaparken turbotaxtan aldigim belgeyi yuklesem olur mu demek istediniz? Interview hepsini goturucem.sadece irs ve turbotaxtan alinanlar ayni anlamimi tasiyor emin olamadim.
Bence Irs'leri yükleyin sadece, turbotax'i giderken götürürsünüz. Irs'in sonuncusu siz gidene kadar sisteme düşerse, sadece Irs'leri götürürsünüz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
43
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum