DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @ibrahimhalılll ankara öncelikle aylık mülakat verebileceği sayıyı kccye bildiriyor onun üzerine kcc o sayıya uygun mail gönderiyor


  • @zerowan merhaba. Son yılların Excel'lerine bakarsanız Ankara CN: 17 000'lere mülakat vermez. Kendinize başka çözümler üretin derim (AOS veya Dosya Taşıma gibi).


  • @Beykentli 2022’ye baktigimda 26 binlere kadar mülakat verildigini goruyorum. Bir yanlislik mi var acaba ?


  • @Beykentli talihlilerin temkinli olmasi onemli cunku Ankara’nin ne yapacagi belli olmaz ancak, ‘vermez’ seklinde bir ifade kullaniminin dogru olmadigini dusunuyorum.

    Bu arada DV2022 exceline baktiniz mi? Vermis olmasi lazim.


  • @Turco toplamda kaç kere gidip geldiniz?
    1- vize için
    2- sağlık raporu
    3- mülakat
    4- vize ??

    bu arada siz ne zaman (yada ankara da hangi numarayı görünce) muscat'a taşımaya karar verdiniz


  • Merhabalar
    2020' de kızımızın okul kaydı için adresimizi arkadaşımızın evine taşımıştık. 6 ay sonra kaydımızı tekrar kendi adresimize aldık. Adres taşıma yaptığımızı unuttuğumuz için ds260 formuna bu adresi yazmadık. Keşke baksaymışız e devlette görünüyor , maalesef geç fark ettik . Mülakat alırsak dosyamızı açtırıp bu adresi eklemeli miyiz?


  • @Asumanm hatirladiginiz adreslerinizi yazdiysaniz bir problem olacağını düşünmüyorum. KCC nin e-devlete erişimi yok ☺


  • @Asumanm Daha önce bende benzer bir soru sormuştum. Forumda deneyimli arkadaşların adres bilgilerine konsolosluğun çok takılmadıklarını hatırladıklarınızı yazmamızın yeterli olacağını söylemişlerdi.


  • @Asumanm Hic gerek yok, temel bilgilerinizde (ad, soyad, dogum tarihi, anne kizlik soyadi vb.) eksik olmadigi surece formunuzu, mulakat aldiktan sonra bile actirmayin. Surecinizde bol sans!


  • @deebee talihli eşim ama benim anne kızlık soyadını değil güncel olanı yazdık sorun olur mu yani mail gelince açtırıp değiştiririz gerçi ama


  • Hocam selamlar,
    DS-260 formunun durumunu kontrol etmek istiyorum. https://ceac.state.gov/ceac/ adresinde "Check my visa application status" sekmesini tıkladığımda confirmation number yanlış ikazı alıyorum. 10 haneli confirmation numarasını formu doldurduktan sonra ekran görüntüsü ile almıştım. Ayrıca mülakat yeri olarak İstanbul'u seçmiştim ancak İstanbul'da göçmen vize mülakatları yapılmıyormuş. Mülakat yerini nasıl değiştirebiliriz?

  • ⭐⭐⭐

    @Alice-0 Merhaba, sorulariniza saglikli cevap alabilmek ve surecinize maksimum fayda saglayabilmeniz icin lutfen vize surecinizi imzaniza tasiyin.

    Imzaniza ek olarak, eger henuz yapmadiysaniz, bilgilerinizi talihliler icin olusturulan ve verilerin toplanarak analiz edildigi 2024 tablosuna eklemenizi saygilarimla onermek isterim.

    Istanbul da yazsaniz Ankara'da olacak mulakat, bunun icin formu acmaniza gerek yoktur. Confirmation Number inizi, sisteme 0'lar olmadan yazmayi deneyin.


  • Evet teciliniz olmazsa ve mulakatta gosteremezseniz sorun cikartir. Yuksek lisans veya baska bir yol ile ( baska hangi yol var bilmiyorum) tecilinizi erteletmeye bakin. Case numaraniz iyi ve mulakat alma ihtimaliniz yuksek. Mart oncesi de olabilir mulakatiniz, sonraya da kalabilir. Ben olsam simdiden uzatmak icin yollar arardim


  • @Turco Cevabınız için çok teşekkür ederim. Oldukça açıklayıcı oldu. Hatta siz böyle yazınca kolaymış diye bile düşündüm ama tabii ki hiç de kolay olmadığını biliyorum. Bi kere en başta kabul almak başlı başına bir olay. Tekrardan teşekkür ederim.


  • @erenotti Cevabınız için teşekkürler. Tabii ki daha da masraflı da olabilir. O konuda dün baktığım fiyat endeksi dışında net bir bilgim yok. Sadece bütün opsiyonları düşünüp doğru planlamaya çalışıyorum. AOS konusunda haklısınız, her ne kadar AOS bütün CP yollarını kapatsa da zaman olarak CP ile uğraşırken aslında bir nevi AOS'a da geç kalmış oluyoruz. Amerika'ya daha önce 3 kez gittim, hatta dolaylı yoldan buradaki bir şirkete çalışıyorum diyebilirim ancak tabii ki ne kadar erken gidersem o kadar iyi. AOS kesinlikle mantıklı bir süreç ama diğer yolları da araştırıp en zahmetsiz ve garanti yolun muhakemesini yapıyorum kafamda bir nevi. Benim dosya numarası 16binlerde. Önceki yıllara baktığımda şu şekilde current olmuş:
    2016-Ocak
    2017------Şubat
    2018-------------------------Mayıs
    2019------------------Nisan
    2020------------Mart
    2021-------------------------Mayıs
    2022-----------------Nisan
    2023-----------Mart

    Oldukça değişken ama sanırım ortalama alırsak (ve tabii olağandışı bir durum olmazsa) Mart-Nisan arası current olduğumu varsayıyorum.
    Ocak gibi ülkeye girsem girsem mantıklı çünkü current durumumun Mayıs'a kalması ihtimal dahilinde. Ayrıca Arkadaşlarım çoğunlukla VA, MA ve MN'de. Bunlardan birinde başvurmam benim için ekstra kolaylık sağlayacaktır ancak bu field officelerle ilgili henüz detaylı bir araştırma yapmadım.

    Fikir alışverişlerine devam edelim derim çünkü hepimiz burada okumalar yapıyor, birşeyler öğreniyoruz. Belki birimizin gördüğünü diğerimiz atlıyor. Farklı bakış açıları her zaman önemli. Uzun oldu ancak zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.


  • @Ümit-Karabayır toplamda 2 kez gittim. Bende 2 pasaport var, bordo ve yeşil pasaport.

    1- Sağlık raporu ve mülakat: (5 Ağustos'ta Umman'a eşimle birlikte giriş yaptık, 6 Ağustos'ta sağlık raporu randevumuz vardı. 15 Ağustos'ta greencard mülakatımıza kadar orda kaldık. Mülakata girdik, bordo pasaportlarımızı vize basılması için konsolosluğa bıraktık ve 15 Ağustos'ta Türkiye'ye döndük.

    2-Vize basılı pasaportları teslim almak: 23 Ağustos'ta vizeniz hazır diye mail geldi. Bunun üzerine ben tek olarak yeşil pasaportumla Umman'a giriş yaptım, kendimin ve eşimin vize basılı pasaportunu alıp aynı gün dönüş yaptım.

    Benim özel sebeplerden mecburiyetten Türkiye'ye dönmem gerekiyordu. Normalde 5 Ağustos'ta gidip 23'üne kadar Umman'da kalsam tek seferde her şeyi halletmiş olacaktım.


  • @avc dosya taşımak için kabul aldıktan sonrası zor gibi görünse de, bu forumdaki yardımlaşma ve dayanışma sayesinde kolaylaşıyor. Sağolsunlar oraya giden herkes tüm tecrübelerini paylaşıyor. Bu sayede sanki daha önce oraya gidip tüm süreci halletmiş gibi detaylara hakim oluyorsunuz. Forumdaki ve o zaman açılan telegram grubundaki paylaşımlar olmasaydı her şeyden bi haber Ankara’yı bekleyecektik ve bu fırsatı kaçırmış olacaktık. Size bol şans diliyorum.


  • @Turco Çok teşekkür ederim. Tekrardan hayırlı olsun, umarım her şey gönlünüzce olur.


  • @lumos selamlar bu ay su ana kadar dağıtım yapılmadığından boş geçtigini düsünebilir miyiz bu ay için?

  • Yasaklı

    Hala mülakatlardan haber yok garip


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

94
Çevrimiçi

43.0k
Kullanıcı

4.5k
Konu

436.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum