DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@zerowan merhabalar, ds260ı doldurdultan sonra dosya numaranızın aktif olmasını beklemeniz gerekiyor, yapılacak başka bir şey yok bu durumda.
-
@avc merhaba, Umman’a gitmek çok daha zahmetli ve masraflı bile olabilir. Umman’a da uçak biletleri pahalı ve konaklama da pahalı diye biliyorum. Bir arkadaşımız ülkeye 2 kere giriş yaptıklarından bahsetmişti. Dosya taşıyacağım derken AOS’u vaktinde yapma fırsatını da kaçırabilirsiniz. AOS imkanı varsa değerlendirilmeli. AOS’ta sorun yaşayanlar anladığım kadarıyla genelde yoğun field officelerde sorun yaşayıp dosyasını Mayıs ayından sonra verenler. Amerika’ya süreyi ayarlayıp vakitlice girerseniz, iyi araştırıp gittiğiniz bir eyalette işlemlere zamanında başlarsınız. Hem o 3 aylık bekleme sürecinde ülkeyi tanır, gezer, network yapar, yapacağınız işlerin bağlantılarını da ayarlama şansınız olur. Ben kendi adıma dosyam 13 binlerde, Kasım sonu Amerika’ya giriş yapıp Airbnb’den 1000 doları geçmeyecek ya da o civarda oda kiralayıp süreci orda beklemeyi düşünüyorum. Current olur olmaz da Şubat-ayı sonu gibi dosyayı USCIS’e yollamayı planlıyorum. Fikir teatisi yapıyoruz :)
-
@erenotti İstanbul'dan Maskat'a gidiş-dönüş 7.000 tl civarında, otel günlük 50 dolar civarında. Sağlık raporu için git-gel yapılır. Bir de mülakat için git-gel yapılır. Mülakat sonrası genelde 1 hafta sonra vize basılı pasaportları teslim aldık. Aylarca ABD'de çalışma izni olmadan aos beklemek mi yoksa Umman'a gidip gelmek mi?
Hangisi daha maliyetli takdir sizin.
-
Herkese merhabalar öncelikle;
Askerlik tecilim 03.03.2024 tarihinde bitiyor. Case number'ım 5k'larda ve bu tarihe kadar mülakat alabilirim umarım eğer ocak ayında mülakat maili alamazsam da boş yere bir yüksek lisans programına yazılmak istemiyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Tecilim bittikten sonraki tarihe verilen bir mülakat bana mülakat sırasında sorun çıkartır mı? Tavsiyelerinizi merakla bekliyorum -
@ibrahimhalılll ankara öncelikle aylık mülakat verebileceği sayıyı kccye bildiriyor onun üzerine kcc o sayıya uygun mail gönderiyor
-
@zerowan merhaba. Son yılların Excel'lerine bakarsanız Ankara CN: 17 000'lere mülakat vermez. Kendinize başka çözümler üretin derim (AOS veya Dosya Taşıma gibi).
-
@Beykentli 2022’ye baktigimda 26 binlere kadar mülakat verildigini goruyorum. Bir yanlislik mi var acaba ?
-
@Beykentli talihlilerin temkinli olmasi onemli cunku Ankara’nin ne yapacagi belli olmaz ancak, ‘vermez’ seklinde bir ifade kullaniminin dogru olmadigini dusunuyorum.
Bu arada DV2022 exceline baktiniz mi? Vermis olmasi lazim.
-
@Turco toplamda kaç kere gidip geldiniz?
1- vize için
2- sağlık raporu
3- mülakat
4- vize ??bu arada siz ne zaman (yada ankara da hangi numarayı görünce) muscat'a taşımaya karar verdiniz
-
Merhabalar
2020' de kızımızın okul kaydı için adresimizi arkadaşımızın evine taşımıştık. 6 ay sonra kaydımızı tekrar kendi adresimize aldık. Adres taşıma yaptığımızı unuttuğumuz için ds260 formuna bu adresi yazmadık. Keşke baksaymışız e devlette görünüyor , maalesef geç fark ettik . Mülakat alırsak dosyamızı açtırıp bu adresi eklemeli miyiz? -
@Asumanm hatirladiginiz adreslerinizi yazdiysaniz bir problem olacağını düşünmüyorum. KCC nin e-devlete erişimi yok ☺️
-
@Asumanm Daha önce bende benzer bir soru sormuştum. Forumda deneyimli arkadaşların adres bilgilerine konsolosluğun çok takılmadıklarını hatırladıklarınızı yazmamızın yeterli olacağını söylemişlerdi.
-
@Asumanm Hic gerek yok, temel bilgilerinizde (ad, soyad, dogum tarihi, anne kizlik soyadi vb.) eksik olmadigi surece formunuzu, mulakat aldiktan sonra bile actirmayin. Surecinizde bol sans!
-
@deebee talihli eşim ama benim anne kızlık soyadını değil güncel olanı yazdık sorun olur mu yani mail gelince açtırıp değiştiririz gerçi ama
-
Hocam selamlar,
DS-260 formunun durumunu kontrol etmek istiyorum. https://ceac.state.gov/ceac/ adresinde "Check my visa application status" sekmesini tıkladığımda confirmation number yanlış ikazı alıyorum. 10 haneli confirmation numarasını formu doldurduktan sonra ekran görüntüsü ile almıştım. Ayrıca mülakat yeri olarak İstanbul'u seçmiştim ancak İstanbul'da göçmen vize mülakatları yapılmıyormuş. Mülakat yerini nasıl değiştirebiliriz? -
@Alice-0 Merhaba, sorulariniza saglikli cevap alabilmek ve surecinize maksimum fayda saglayabilmeniz icin lutfen vize surecinizi imzaniza tasiyin.
Imzaniza ek olarak, eger henuz yapmadiysaniz, bilgilerinizi talihliler icin olusturulan ve verilerin toplanarak analiz edildigi 2024 tablosuna eklemenizi saygilarimla onermek isterim.
Istanbul da yazsaniz Ankara'da olacak mulakat, bunun icin formu acmaniza gerek yoktur. Confirmation Number inizi, sisteme 0'lar olmadan yazmayi deneyin.
-
Evet teciliniz olmazsa ve mulakatta gosteremezseniz sorun cikartir. Yuksek lisans veya baska bir yol ile ( baska hangi yol var bilmiyorum) tecilinizi erteletmeye bakin. Case numaraniz iyi ve mulakat alma ihtimaliniz yuksek. Mart oncesi de olabilir mulakatiniz, sonraya da kalabilir. Ben olsam simdiden uzatmak icin yollar arardim
-
@Turco Cevabınız için çok teşekkür ederim. Oldukça açıklayıcı oldu. Hatta siz böyle yazınca kolaymış diye bile düşündüm ama tabii ki hiç de kolay olmadığını biliyorum. Bi kere en başta kabul almak başlı başına bir olay. Tekrardan teşekkür ederim.
-
@erenotti Cevabınız için teşekkürler. Tabii ki daha da masraflı da olabilir. O konuda dün baktığım fiyat endeksi dışında net bir bilgim yok. Sadece bütün opsiyonları düşünüp doğru planlamaya çalışıyorum. AOS konusunda haklısınız, her ne kadar AOS bütün CP yollarını kapatsa da zaman olarak CP ile uğraşırken aslında bir nevi AOS'a da geç kalmış oluyoruz. Amerika'ya daha önce 3 kez gittim, hatta dolaylı yoldan buradaki bir şirkete çalışıyorum diyebilirim ancak tabii ki ne kadar erken gidersem o kadar iyi. AOS kesinlikle mantıklı bir süreç ama diğer yolları da araştırıp en zahmetsiz ve garanti yolun muhakemesini yapıyorum kafamda bir nevi. Benim dosya numarası 16binlerde. Önceki yıllara baktığımda şu şekilde current olmuş:
2016-Ocak
2017------Şubat
2018-------------------------Mayıs
2019------------------Nisan
2020------------Mart
2021-------------------------Mayıs
2022-----------------Nisan
2023-----------MartOldukça değişken ama sanırım ortalama alırsak (ve tabii olağandışı bir durum olmazsa) Mart-Nisan arası current olduğumu varsayıyorum.
Ocak gibi ülkeye girsem girsem mantıklı çünkü current durumumun Mayıs'a kalması ihtimal dahilinde. Ayrıca Arkadaşlarım çoğunlukla VA, MA ve MN'de. Bunlardan birinde başvurmam benim için ekstra kolaylık sağlayacaktır ancak bu field officelerle ilgili henüz detaylı bir araştırma yapmadım.Fikir alışverişlerine devam edelim derim çünkü hepimiz burada okumalar yapıyor, birşeyler öğreniyoruz. Belki birimizin gördüğünü diğerimiz atlıyor. Farklı bakış açıları her zaman önemli. Uzun oldu ancak zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.
-
@Ümit-Karabayır toplamda 2 kez gittim. Bende 2 pasaport var, bordo ve yeşil pasaport.
1- Sağlık raporu ve mülakat: (5 Ağustos'ta Umman'a eşimle birlikte giriş yaptık, 6 Ağustos'ta sağlık raporu randevumuz vardı. 15 Ağustos'ta greencard mülakatımıza kadar orda kaldık. Mülakata girdik, bordo pasaportlarımızı vize basılması için konsolosluğa bıraktık ve 15 Ağustos'ta Türkiye'ye döndük.
2-Vize basılı pasaportları teslim almak: 23 Ağustos'ta vizeniz hazır diye mail geldi. Bunun üzerine ben tek olarak yeşil pasaportumla Umman'a giriş yaptım, kendimin ve eşimin vize basılı pasaportunu alıp aynı gün dönüş yaptım.
Benim özel sebeplerden mecburiyetten Türkiye'ye dönmem gerekiyordu. Normalde 5 Ağustos'ta gidip 23'üne kadar Umman'da kalsam tek seferde her şeyi halletmiş olacaktım.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
17
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.0k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum