Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @guroltr salgın hastalıklar hariç hiçbir "sağlık durumu" vizenizi almanıza engel değildir.

• @gucarslan DV süreci devam eden bir arkadaşımın uzun zamandır aradığı sorunun cevabı, forumda da bir çok başlıkta arattırmıştı ama bulamamıştı. Hatta DoctorUn ofisini aramayı düşünüyordu bu konu ile ilgili.

Geçirilen ameliyatların ve hali hazırda devam eden otoimmün rahatsızlıkların (haşimato, alopesi universalis) vize alma sürecine etkisi olup olmadığını merak ediyordu.

• @ATS16 kendisine geçmiş olsun.
    sorusunu forumda sorup cevaplanmasını bekleyebilir, cevaplamaktan memnuniyet duyarız.

• @barbie, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@yigitberberoglu mülakata Ankara’da mı girdiniz ?

Merhaba , evet mülakata 25 Ağustos tarihinde Ankara’da girdim.

• ⭐⭐

@feranduil Merhabalar, öncelikle Vize Surecinizi Imzaniza Tasiyin ,paylaşmış olduğum bağlantı üzerinden nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz. Sonrasında DV2024 Excel 'e giriş yapıp bilgilerinizi ekleyebilirsiniz.

• Herkese tekrardan selamlar. Karşılaştığım bir problemim var. DS-260 formuna yazdığım Amerika adresindeki arkadaşımız taşınmış ve telefon numarasını da kapatmış. Bu durum mülakata çağırılma konusunda herhangi bir aksilik yaratır mı acaba? Ne yapmamız gerekiyor? Yardımcı olacak yorumlarınızı bekliyorum, sevgiler.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@barbie Bu durum mülakata çağırılma konusunda herhangi bir aksilik yaratmaz.

Mülakat görüşmesi için konsoloslukta evraklarınızı teslim ederken yeni adresi ve iletişim bilgilerini boş bir kağıda yazarak evrakları teslim alan görevliye teslim etmeniz halinde gerekli güncelleme yapılacaktır.

Vize görüşmeniz olumlu geçerse, vizenizi aldıktan sonra green card'ın gönderimi için konsolosluğa yeni verdiğiniz adresteki arkadaşınızın tekrar taşınması ve telefon numarasını kapatması halinde, ABD'ye ilk giriş yaparken pasaport kontrolde sarı zarfınızı teslim edeceğiniz pasaport kontrol memuruna adres değiştirmek istediğinizi beyan etmeniz ve yeni adresi iletmeniz gerekir.

• @Jiyan-Zoroğlan cutt-off ne demek mülakat maili almak için ne yapmak gerekir.?

• @ATS16 teşekkür ederim tüm cevaplarınız için

• @barbie, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese tekrardan selamlar. Karşılaştığım bir problemim var. DS-260 formuna yazdığım Amerika adresindeki arkadaşımız taşınmış ve telefon numarasını da kapatmış. Bu durum mülakata çağırılma konusunda herhangi bir aksilik yaratır mı acaba? Ne yapmamız gerekiyor? Yardımcı olacak yorumlarınızı bekliyorum, sevgiler.

Hayır aksilik yaratmaz , mülakat aldıktan sonra ds260 formunu açtırıp adresi güncelleyebilirsiniz ya da mülakat esnasında adresi değiştirmek istiyorum diyebilirsiniz dert etmeyin.

Yeter ki mülakat alın :)

• @tnpturkey-TNP-project merhaba. Karadağ'dan nasıl oturum alınır, bilmiyorum.

• @KEMALAKKAYA merhabalar.
    cutt-off olması case numaranızın aktif olması demek. Yani mülakat alabilecek numaraların arasında olması demek. Sizin case numaranız 47XX Eylül ayı bülteninde 4500 e kadar aktif oldu. Büyük olasılıkla Ekim ayında ki bültende sizin numaranız da aktif olacak. Eğer yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsinler lütfen, okuduklarımı yanlış yorumlamış olabilirim🙂. Tüm arkadaşlar umarım vizelerine kavuşurlar. 🙏

• Sanırım cuma günü gibi belli olur degil mi önümüzdeki ay cutoffları?

• ⭐⭐

@misha90 2022 yılının temmuz ayında da ayın 1'i cuma gününe denk gelmiş ve 1 temmuzda bülteni onaylayıp, 8 temmuzda da ağustos bültenini yayınlamışlar. Muhtemelen perşembe ya da cuma bülten çıkar diye düşünüyorum.

• @KEMALAKKAYA evet hong - kong'ta belki okuyan arkadaşlar olur önceki yıl başka konsolosluklardı belli olmuyor hangisinin bu şekilde yaklaşacağı belli olmuyor o yüzden ankaraya güvenme denemeye devam et demek lazım

• @feranduil geçmiş yılların excell tablolarını inceleyip vizelerin hangi konsolosluklar tarafından verildiğine, DV21-DV22-DV23 deneyimlerini okuyarak hangi konsolosluklara dosya taşıma ve sürecin nasıl yönetildiği hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Dosya taşıdığınız ülkede ingilizce mülakata girersiniz. O ülkenin vatandaşlarına kendi dillerinde mülakata girme seçeneği sunar tıpkı Ankara'da hem Türkçe hem İngilizce mülakata girebilme seçeneği sunduğu gibi.

Geçmiş yıllar ve DV24 excell tabloları
    DV2021 tablosu: https://bit.ly/3csLtWZ
    DV2022 tablosu: https://bit.ly/3ep3byM
    DV2023 tablosu: https://bit.ly/3KzLHwc

Bu da bu yilin tablosu: https://bit.ly/428RByc

• @imrank merhaba cn numaranız cut off olmuş mülakat alabilirsiniz. Genelde mülkattan 6 hafta öncesinde mail gönderiliyor (istisnalar da yaşandı tabiki) mail aldığınızda çoğu belgeyi zaten e-devletten alacaksınız. Ama şimdiden ön hazırlık olması adına istenilen belgelerin bir check listini hazırlayabilirsiniz. Eksik ya da temini uğraştırıcı bir durumunuz varsa kolaylık sağlayacaktır. (Mesela 6 aydan fazla yurt dışında kaldınız police certificate ihtiyacınız olacaktır onu temin etmek için o ülkeyle mailleşmeniz gerekebilir.)

• @KEMALAKKAYA, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Jiyan-Zoroğlan cutt-off ne demek mülakat maili almak için ne yapmak gerekir.?

Bu iletiyi okumanız iyi olur.
    Mülakat maili almak için yapmanız gereken şey numaranız aktif olduktan sonra, ki yakında olur diye tahmin ediyorum, beklemek ve mailinizi takip etmek

• @gucarslan Merhabalar, Size bir şey sormak istiyorum; Ankara'da mülakata girecek olanların da apostil yapıştırması gerektiren evraklar var mı yoksa sadece başka ülkelerde gireceklerden mi isteniyor??? şimdiden yardımınız için çok teşekkür ederim iyi ki varsınız

• @akaynak-3546 olsa bunu bu başlığın ilk iletisinde sizlere söyler, temin etmenizi salık verirdik ;)

Benzer Başlıklar

• DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    19k
    1
    25 Oy
    19k İleti
    886k Bakış
    oktay3847O
    @Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
  • 33 Oy
    11k İleti
    783k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • Evlilik ile turkiyeden green card başvuru

Kilitli Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card evlilik abd mulakat uscis
    2
    -5 Oy
    2 İleti
    943 Bakış
    crazycellsC
    @akonwerty, içinde söyledi: Evlilik ile turkiyeden green card başvuru amerika vatandasi eşimle Türkiye'de evlendik şuan kendisi Amerika'ya döndü Türkiye'de green carda başvuru prosedüru nasıl işliyor neler sunmaliyiz mulakat da ? https://yesilkartforum.com/forum/topic/297/ir1-cr1-sureci-ve-mulakat-deneyimleri-abd-vatandasi-ile-evlenip-turkiye-de-green-card-almak
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k