Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri

• @sash Hayırlı olsun çok güzel haberler bunlar yeni hayatınızda başarılar dilerim.. Darısı başımıza.. :)

• @sash hayırlı olsun

• @sash hesapta ne kadar para gosterdiniz .bizde 4 kisilik bi aileyiz ne kadar la sorunsuz geceriz

• @nahya123 , 20-25 bin dolar isterler sanırım , mesleğinizi eğitiminizi bilmemekle beraber, oraya gittiğinizde cebinizde nakit 30bin dolarınız olması gerekiyor. Benim mevduatım yüksekti , eşimin mevduat mektubuna gerek gormediler yada tapu vs.

• Randevum 4 Aralık saat 9:00 daydı. 9:23 te numara aldım. Belge olarak bilinen belgeler dışında üniversite 4.sınıfta olduğum için e-devletten aldığım öğrenci belgesi ve transkript, bir de 26 yaş altında olduğum için selective service belgesi verdim.Banka hesabımda 9bin dolar gösterdim. Görüşme Türkçe oldu. Okulumu, geçimimi kimin sağladığını, anne ve babamın mesleklerini, gideceğim yeri ve niye orayı seçtiğimi, ne iş yapmak istediğimi sordu ve ondan sonra tebrikler vizeniz onaylandı dedi :)) 2 dk kadar sürdü. Toplam da 1 saatte sonuçlandı. Daha önce sorduğum sorulara cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim. Mülakata girecek arkadaşlara da iyi şanslar..

• ⭐⭐⭐⭐

@sash hayırlı olsun

• @ouz-tuna33 Tebrikler bugün güzel haberler ardı ardına geliyor .. Darısı başımıza ..

• @ouz-tuna33 DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

Randevum 4 Aralık saat 9:00 daydı. 9:23 te numara aldım. Belge olarak bilinen belgeler dışında üniversite 4.sınıfta olduğum için e-devletten aldığım öğrenci belgesi ve transkript, bir de 26 yaş altında olduğum için selective service belgesi verdim.Banka hesabımda 9bin dolar gösterdim. Görüşme Türkçe oldu. Okulumu, geçimimi kimin sağladığını, anne ve babamın mesleklerini, gideceğim yeri ve niye orayı seçtiğimi, ne iş yapmak istediğimi sordu ve ondan sonra tebrikler vizeniz onaylandı dedi :)) 2 dk kadar sürdü. Toplam da 1 saatte sonuçlandı. Daha önce sorduğum sorulara cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim. Mülakata girecek arkadaşlara da iyi şanslar..

hayirli olsun, bundan sonraki surecte bol sanslar.

• @sash @ouz-tuna33 tebrikler, hayırlı olsun. Güzel haberler gerçekten...

• @sash @ouz-tuna33 Tebrikler. Yeni yaşamınızda çok mutlu huzurlu olursunuz inşallah.Darısı başımıza...

• @crazycells efendim bu gün pasaportuma basılmış şekilde vizem elime geçti bana gelen belgede de rasıt yazıyor ancak bu isim meselesi beni halen ister istemez strese sokuyor arkadasim doldurdugu zaman gozunden kacmis herhalde rasım yazacagına rasıt yazmış tek bir harf bu gün bir kaç firma gezdim sıkıntı olmaz dediler ancak siz daha tecrübelisiniz efendim ne yapmam lazım yardımcı olabilirmisiniz

• ***efendim bu gün pasaportuma basılmış şekilde vizem elime geçti bana gelen belgede de rasıt yazıyor ancak bu isim meselesi beni halen ister istemez strese sokuyor arkadasim doldurdugu zaman gozunden kacmis herhalde rasım yazacagına rasıt yazmış tek bir harf bu gün bir kaç firma gezdim sıkıntı olmaz dediler ancak siz daha tecrübelisiniz efendim ne yapmam lazım yardımcı olabilirmisiniz

• Ayni anda orda imişiz :)) benim sıra
    Numaram 8 di senin ?

@ouz-tuna33 DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

Randevum 4 Aralık saat 9:00 daydı. 9:23 te numara aldım. Belge olarak bilinen belgeler dışında üniversite 4.sınıfta olduğum için e-devletten aldığım öğrenci belgesi ve transkript, bir de 26 yaş altında olduğum için selective service belgesi verdim.Banka hesabımda 9bin dolar gösterdim. Görüşme Türkçe oldu. Okulumu, geçimimi kimin sağladığını, anne ve babamın mesleklerini, gideceğim yeri ve niye orayı seçtiğimi, ne iş yapmak istediğimi sordu ve ondan sonra tebrikler vizeniz onaylandı dedi :)) 2 dk kadar sürdü. Toplam da 1 saatte sonuçlandı. Daha önce sorduğum sorulara cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim. Mülakata girecek arkadaşlara da iyi şanslar..

• @cemeskiyurt 10du benimkide :))

• Hepimiz için hayırlısı olsun :)

Ben bir şey daha sormak istiyorum bilen arkadaşlara

Şimdi ben şubat başında gitmeyi planlıyorum Gidiceğim yer orlando olacak ve THY nin direkt uçuşu yok new york üzerinden aktarmalı gidiyor bana verdikleri evrakları herhangi bir havalimanının görevlilerine vermem herhalde problem olmaz değil mi çünkü yüksek ihtimalle orlando yerleşim bölgem olacak ?

• @abdullah1453 hayırlı olsun. Durumunuzu konsolosluğa yazarak ne şekilde ilerlemeniz gerektiğini öğrenmenizi tavsiye ederim. Baba adı kimlik doğrulamada önemli bir bilgi olduğundan düzeltilmesinde fayda vardır.

• @abdullah1453 bu arada pasaport ve evraklar Ptt ye verildiğinde size mesaj veya mail ile bildirim geldi mi?

• @roccorocco geldi

• Merhaba Arkadaşlar, vizem ve pasaportum elime ulaştı artık stresim kalmadığı için detayları sizlere anlatmak istiyorum. Öncelikle tebrikleriniz için çok teşekkür ederim.
    Dün gece saat 01:00 da saat 08:00 'daki randevum içim pamukkale seyahate bindim Saat 7:15'da konsolosluğun önündeydim. İnsanları saatine göre
    sıraya sokan bir görevli var. Sıra size gelmeden 5-6 kişi önce fotoğrafınıza bakmak istiyor. Şayet fotoğrafta bir sıkıntı var ise
    sizden hemen yeni fotoğraf istemek için. Daha sonra pasaportunuzu alıyor ve içeriden teyit ediyor ve bu süreçte 1'er 1'er sıra ilerliyor.
    Kemerinizi falan çıkartmanızı istiyorlar. (Hava alanı kontrolünden bir farkı yok) İçeriye telefon falan sokmak yasak, tek başına gelecekler korkmasın hemen yan tarafta büfe var ve emanetçi bir meblağ karşılığında emanet alıyor. İçeri girdiğinizde hava alanı gibi kontrole girip bir kapıdan çıkıyorsunuz.
    Ve diğer binaya giriyorsunuz. Hemen sizden pasaportunuzu alıp kaydınızı yapıyorlar. Sonra size oturup sıranızı beklemenizi söylüyorlar.
    Oturduktan sonra TRT-Çocuk kanalı açık bir televizyon :) ve yanında yanan numara ekranından numaranızı kontrol ediyorsunuz.
    Numaranız ilk defa yanınca gidiyorsunuz. Sizden evraklarınız isteniyor. Evrak isterken eminim sizde her olasılığı düşünüp fazla fazla almışsınızdır.
    Ama gayet güzel bir şekilde öncelikle. Hiç ama hiç stres yapmayın sadece bütün evrakları toparlayın.

Memur ile aramızda geçen diyalog.
    Memur : Adli Sicil Kayıt evrağınızı verir misiniz diye soruldu.
    Ben :): E-devlet ve kurumdan da aldım hangisini istersiniz ?
    Memur : Bizim için farketmez biz e-devlet evrağınıda kabul ediyoruz herhangi birini verebilirsiniz.

Adli Sicil Kaydı
    Nüfüs Kayıt Örneği
    Diploma aslı ve fotokopisi
    Mali durumumu gösteren belgeler (Banka Hesap Dökümleri)
    Sağlık muayenesi zarfı (Kapalı!)
    2 Adet Fotoğraf

Belgeleri çok nazik bir şekilde sırasıyla poşetten çıkartıp vermemi istedi. Daha sonra ptt kaydımı yapıp yapmadığımı sordu. Yaptım dedikten sonra yerinize geçebilirsiniz, sıra numaranızı kaybetmeyin ödeme için sizi tekrar çapıracağız iye söyleyip bir kağıt verdi ve bunu okumamı söyledi. (kağıdının üzerinde ödeyeceğim ücret felan yazıyor. Bu kağıt yeşil kart forumda mevcut)

İçeride sohbet havasında beklemeye başladık. Ve numaram ikinci defa yandı. Başka bir memur 330 dolar istedi, ben nakit olarak ödeyeceğimi söyledim
    Memur tekrar yerinize geçip bekleyebilirsiniz dedi.

Numaram 3. kez yanınca yeni bir memurun yanına gittim. Merhaba faslını geçip diyaloğu harfi harfine yazıyorum.

Memur: Buyurun evrak asıllarınız diye bana diplomamı ve ödediğim ücretin dekontunu verdi.
    Memur: Bize verdiğiniz bu bilgilerin doğruluğu için yemin eder misiniz ?
    Ben : Yemin Ederim.
    Memur: Amerika da nereye gitmeyi düşünüyorsunuz. (Lütfen sol 4 parmağınızı cihaza koyunuz)
    Ben : New york (Brooklyn)
    Memur: Ne iş yapıyorsunuz ? (Lütfen sağ 4 parmağınızı cihaza koyunuz.)
    Ben : daha önce part time işlerde çalıştım garson çağrı merkezi vs
    Memur: Eyaleti seçme sebebiniz nedir,
    (iki baş parmaklarınızı birleşik cihaza koyunuz)
    Ben: Bir aile dostumuz var orda onun yanına gideceğim dedim.
    Memur:ne iş yapıyor arkadaşın dedi
    Ben; Bir türk şirketinde çalışıyor dedim
    Memur: ne iş yapacaksınız orda
    Ben: eğitimime devam edeceğim dedim
    Memur; Tebrikler, vizeniz onaylandı hayırlı olsun. Pasaportunuzu 5 iş günü içerisinde
    ptt şubenizden alabilirsiniz.

o an işte içinize ayaklardan yavaşça yükselen bir mutluluk geliyor. Bitti. Kuş gibi hafifsiniz.

• @abdullah1453 DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

@crazycells efendim bu gün pasaportuma basılmış şekilde vizem elime geçti bana gelen belgede de rasıt yazıyor ancak bu isim meselesi beni halen ister istemez strese sokuyor arkadasim doldurdugu zaman gozunden kacmis herhalde rasım yazacagına rasıt yazmış tek bir harf bu gün bir kaç firma gezdim sıkıntı olmaz dediler ancak siz daha tecrübelisiniz efendim ne yapmam lazım yardımcı olabilirmisiniz

Zaten daha once yonlendirmistim sizi, cevabim ayni sekilde gecerli. Konsolosluga suradan ulasabilirsiniz:
    https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/contact-immigrant-visa-section-tr/

Hala konsolosluga yazmamissaniz zaten bu konuyu cok da onemsemiyorsunuz demektir.

Bu tur resmi konularda baska kisilere inisiyatif vermemelisiniz, konsolosluga sorun ama ugrasmak da istemeyebilirler.

Benzer Başlıklar

• Green card onay numara hatası

Kilitli Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card greencard form yesilkart forum
    3
    -2 Oy
    3 İleti
    8k Bakış
    sonarS
    @BEDİRHAN-FERMANOGLU Muhtemelen geçmiş yılın sonuçlarını kontrol ediyorsunuz. Bu sene başvurduysanız 2022 Mayıs ayını beklemek zorundasınız çekiliş o zaman açıklanacak.
  • 33 Oy
    5k İleti
    603k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 0 Oy
    965 İleti
    66k Bakış
    P
    Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k