Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri


  • @mstfylmz32 @gkhanfeez abinin dediği gibi öncelikle gelecek zamlardan etkilenmemek için pasaportlarınız yenilenemez gerek. Zaten mülakata gittiğinizde pasaportununz en az 8 ay daha geçerli olması gerekiyordu sanırım.

    Pasaportunuzu yenilediğinize KCC ye bir mail atacaksınız DS260 dosyasını açtırmak için standart bir şablon var bilgileri değişip yollayabilirsiniz. 1-2 gün içinde açıldığına dair cevap maili gelecek sonra düzeltmeleri yapıp tekrar submit edeceksiniz.


  • Merhabalar arkadaslar vizem bu gün itibariyle onaylanmıştır ancak en önemli konu arkadaşım ds260 formunu doldurduğu zaman baba adına rasim yazacağına raşit yazmış bende mülakatta stresten dolayı unuttum ne yapmam lazım nasıl düzeltirebilirim yardımcı olabilirmisiniz


  • @mstfylmz32 DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Merhabalar. Bir sorum olacaktı. Talihlilerden biriyim. Gerekli bilgileri doldurup sistemi submit etmiştim. Şimdi sorum şu şekilde pasaportumu yenilemek istiyorum. Elimdeki pasaportum 2019 10. ayda doluyor süresi case number: 197** lerde. Buda bana haziran ayında sıra gelecek gibi geliyor. Bu yüzden süresi yetmeyen pasaportumla işleme devam edemeyeceğim. Şimdi yeniden pasaportumu çıkartsam nasıl bir yötem uygulamam gerekiyor? Kentucky konsolosluk merkezine mi bilgi vermem gerekiyor? Bilgilendirirseniz çok memnun olurum. Teşekkürler. @crazycells

    Su an bir degisiklik yapmaniza gerek yok, mulakat oncesi yeni pasaport bilgilerini konsolosluga gondermeniz yeterli.


  • @abdullah1453 DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Merhabalar arkadaslar vizem bu gün itibariyle onaylanmıştır ancak en önemli konu arkadaşım ds260 formunu doldurduğu zaman baba adına rasim yazacağına raşit yazmış bende mülakatta stresten dolayı unuttum ne yapmam lazım nasıl düzeltirebilirim yardımcı olabilirmisiniz

    Bu sekilde resmi ve onemli bilgilerin dosyada yanlis olmamasi onemli kanimca, sonra bununla ilgili sorunlar yasamayin. Suradan konsolosluga ulasip, DS260 formundaki bilginin degistirilmesini rica edin. Mesaji hemen gonderin ki, dosyaya zamaninda islesinler bilgiyi...

    https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/contact-immigrant-visa-section-tr/

    Mulakat deneyiminizi de bekliyoruz bu konuda...


  • @crazycells efendim yazım göndersem bir sıkıntı olur mu red gibi


  • Efendim ben diploma mı adlı sicil kaydı mı vs hepsini verdim ve okudular ordada babamın ismi net yazıyor acaba buna göre mi hareket ederler yolsa ds260 formuna göre mi


  • @abdullah1453 DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crazycells efendim yazım göndersem bir sıkıntı olur mu red gibi

    hayir, red almazsiniz bu nedenle.


  • @abdullah1453 DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Efendim ben diploma mı adlı sicil kaydı mı vs hepsini verdim ve okudular ordada babamın ismi net yazıyor acaba buna göre mi hareket ederler yolsa ds260 formuna göre mi

    Belgelere gore hareket edip etmeme meselesi degil bu, neden kendinizle ilgili net bir bilginin resmi kayitlarda yanlis olmasini istiyorsunuz?

    Tabii sizin kendi seciminiz. Fakat DS260 formundaki bilgiler, USCIS'teki dosyanizda hayat boyu duracak, bilginize.


  • @crazycells efendim usa da değiştirebilme ihtimalim var mı acaba


  • @abdullah1453 DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crazycells efendim usa da değiştirebilme ihtimalim var mı acaba

    hayir, ABD'de degistiremezsiniz bu bilgiyi.


  • @crazycells Teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için


  • Ais kaydını yaptım yaptıktan sonra ds 260 nosunun son rakamını yanlış yazmışım kaydettikten sonra gördüm ne yapmam gerekiyor lütfen acil yardım


  • @crazycells biliyorum çok soru soruyorum ama inan işin içinden çıkamadım yukarıdaki post için ne yapmam gerekiyor.cok teşekkür ederim


  • @crazycells katkılarınızdan dolayı çok teşekkürler. 6 aralık perşembe ( 2 gün sonra ) de mülakatımız var. onun da detaylarını paylaşıyor olacağız.

    @crazycells DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @luna cogu gitmis azi kalmis :) simdiden mulakatta bol sanslar.


  • @kürşat DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crazycells biliyorum çok soru soruyorum ama inan işin içinden çıkamadım yukarıdaki post için ne yapmam gerekiyor.cok teşekkür ederim

    site uzerinden degistiremiyorsaniz, AIS'in contact kismina email gonderip ya da arayip degistirmeye calisabilirsiniz.


  • @crazycells DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @kürşat DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crazycells biliyorum çok soru soruyorum ama inan işin içinden çıkamadım yukarıdaki post için ne yapmam gerekiyor.cok teşekkür ederim

    site uzerinden degistiremiyorsaniz, AIS'in contact kismina email gonderip ya da arayip degistirmeye calisabilirsiniz.

    Attım maili İNŞALLAH kısa zamanda değiştirirler


  • 4 Aralık 9.00 randevumuz için 3 aralıkta otomobille ankaraya gelip buyukelçiliğe cok yakın olan Holiday inn hotelinde konakladık, ertesi sabah buyukelçiliğe yuruyerek gittik boylelikle emanet esya bırakmaya gerek kalmadı. Tavsiye edildiği üzere 45 dakika erken gittik, ama gereksizmiş saat 10.oo da ancak içeri alınabildik , randevudan 15dakika önce orda olmak yeterli imiş aslında.
    (Sanırım 900 randevusu son randevu idi, birde 915 randevusu bekleyen iranlı vardı. Aklınızda bulunsun soğukta beklemeye gerek yok biraz aşağıda Simit Fırını isimli cafe var ve emanet de kabul ediyor. )Güvenlikten içeri girdik numara verdiler ve oturmaya kalmadı evrak bankosundan çağırdılar, sırasıyla pasaportlar , fotoğraf , diploma ve fotokopisi , velilik cuzdanı ve fotokopileri , sabıka kaydı , nufus kaydı , doğum belgesi verdim geri iade etti bu gerekli değil diye, banka antetli kağıdı istedi , dokumleri almadı , eşimin banka evrakını sordum ama istemedi gerek yok dedi :) çok nazik turk bir bayandı. Neyse işlem bitti on tarafa gectik oturduk . Normal vize alacak olanlarla aynı yerde beklenip işlem yapılıyor onların numaraları 3 haneli , immigrantlar 2 haneli . Neyse odeme bankosu için numaramız yandı , 4kişi ucreti istedi , 3 kişi işlem yapacaktık , yurtdışında yşayan kızım daha sonra katılacak , 3e indirdi odemeyi nakit usd olarak yaptık. ve sonra inteview için beklemeye başladık. Biraz fazla bekledik cunku Turk olmayanların gocmen vize goruşmeleri uzun suruyordu. Bizden once bekleyen 3kişilk turk aileninde vizesi onaylandı , bizim gibi NJ ye gideceklermiş , kulak misafiri olduk ama gorusmek kısmet olmadı belki orda denk geliriz . Neyse sıra bize geldi gorveli bayan nazik bir turk memurdu, once yemin ettirdi, nereye gidip ne iş yapacağımı sordu bana ve eşime , ben mesleğimi yapacağımı , eşimde muhtemelen evkadını olarak devam ederim dedi, kucuk kızımada adını annesinin adını sordu , daha sonra ona ne yapacaksın diye sordu rahatlatmak için bizimki bozuldu tabiiki okula gideceğim diye yanıtladı, bu sefer hangi okula dedi, kuzenimin gittiği okula diye cevapladı bizimki , kuzenin kaç yaşında diye sordu, bizimki benden bir yaş buyuk diye cevapladı :) . Bu arada kızıma sorgulamak için değil , onunla da ilgilenildiği gostermek amacıyla sordu nezaketen :) . Bize dondu planlar yapılmış dedi ve ben de yurtdışında yaşayan buyuk kızımın daha sonra nasıl mulakata geleceği hakkında birkç soru sordum , oldukça ilgili bir şekilde cevapladı ve mail atarak konuyu anlatmamı ve uygun bir cozumun oluşturalacağını yanındaki bir bayana da sorarak cevapladı. Sonra peki size iyi yolculuklar dedi , ee nasıl yani? Tmmdır , hayırlısı olsun tebrikler diye cevapladı . Bizde memnun ve mutlu bir biçimde ve mulakatın bizim için formalite olduğundan aydınlanmış bir şekilde ayrıldık . İçerideki konuştuğumuz bir iranlı kendilerine lottery çıkmış olsa bile onay verilmediğini duymuşlar umutsuzca mulakata gelmişlerdi. bizden once bir baba oğulun green cardı reddedilmiş , cıkarken soran birkişiye lise diploması olmadığı için diye cevaplamışlar.
    Mulkatta ana fikir , Diploma , sabıka kaydı , ekonomik yeterlilik ve evrak eksikliği yoksa , mulkattan onaylanmış bir şekilde ayrılanacağınızdır diye düşünüyorum. Katılacak herkese bşarılar diliyorum.
    noktalama işaretleri ve imla hataları için ozur diliyorum , ankaradan yeni geldik yolyorgunu ancak bu kadar yazıyorum gecikmeden ihmal etmeden.


  • @sash hayirli olsun, bundan sonraki surecte bol sanslar.


  • @sash hayırlı olsun


  • @sash Hayırlı olsun çok güzel haberler bunlar yeni hayatınızda başarılar dilerim.. Darısı başımıza.. :)


Benzer Başlıklar

  • 33 Oy
    11k İleti
    785k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card vergi
    5
    0 Oy
    5 İleti
    909 Bakış
    crazycellsC
    @fatim, içinde söyledi: Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek Merhabalar bi sorum olacaktı eşim gelir beyanında bulundu ama ödemesi gereken vergiyi ödemedi zamanı geçti üstelik benim için green card başvurusunu yapacaz bu bize sorun çıkarır mı? Evet, Green Card basvurusunda bu durum problem yaratabilir. Arkadaslarin da dedigi gibi IRS ile iletisime gecip bir payment plan uzerinde anlasin, bu plana dair belgeleri basvurunuzda kullanirsaniz borcunuzu odemeye calistiginiz icin bu durumun sorun yaratma ihtimali azalacaktir.
  • 17 Oy
    8k İleti
    917k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • 28 Oy
    3k İleti
    772k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum