Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @melikemim takilacaklari en son sey olur


  • @Beykentli yasal gocmen sayisi belli neden onlarin hakki gitsinki 🙄


  • merhaba herkese dv 2024 17 sıra dayım kafamda 1-2 soru var onları bulmama yardımcı olursanız cok sevinirim

    1. Açık lise mevzunuyum bu bi sorun yaratır mı ?
    2. pasaportum yoktu ds 260 formu 3' cü günde doldurdum ds260 mail almadan actırma vs söylemler var hemen açıp tekrar doldurmalı mıyım ?
    3. 17binde sıram sizce yurt dışına taşımalı mıyım ?
      teşekkürler

  • @raltan Merhaba;

    1 Hayır sorun olmaz.
    2 Mülakat almadan dosyanızı açtırmayın, arka sıralara düşebilirsiniz.
    3 Bu kararı ancak siz verebilirsiniz.

    Şahsi fikrim; Ankara’ya güvenmemelisiniz. Süreci yakından takip efin, forumu her gün okuyun ve dosya taşıma ile ilgili konularda hazırlıklı olun derim.

    Yolunuz açık olsun.


  • @raltan
    teşekkür ederim siz sıranız 30 k sanırım siz direk dosya taşımayı mı düşünüyor musunuz ?


  • @raltan foruma yeni üye olduysanız imzanızı profilinize taşimanizi ve excel e kayıt olmanızı öneririm böylece adminler size daha iyi yardımcı olabilirler


  • @kdone merhaba. Son 5 yılda 50.000 Türk vatandaşı ABD'ye giripte geri dönmezse (Meksika sınırından vizesiz girip siyasal sığınma hakkı isteyeni, Green Card kazananı, turist vizesi olup dönmeyeni, siyasal sığınma hakkı isteyeni, hepsi beraber) bunların hepsi göçmen sayılıyor, sonra da Türk vatandaşları Green Card lotosundan çıkarılma tehlikesiyle karşılaşıyor ya da buna engel olmak için (bence) ABD Ankara Konsolosluğu merkezden aldığı komutla (belki), Türk vatandaşlarının sayısı çok artmasın diye de EU32000'e kadar mülakat vermesi gerekirken, EU15000'de mülakatları kesiyor. Bunlar sadece benim tahminlerimdir.


  • @kdone bende uzun zamandir kullanmadigim yine adi aklima gelmeyen ama listede olan bir hesabi eklememisim, sizce mulakat aldiktan sonra ekletmeli miyim?

  • Yasaklı

    selamlar dostlar Ankara mülakat tarihlerini sadece cuma günleri veriyor diye bir mesaj okumuştum bunun doğruluk payı nedir ? Bir sorumda her ayın 2. haftası bülten mi açıklanıyor yoksa ayın 15 i mi açıklanıyor netlik var mı bu konuda ? bilgilendirirseniz sevinirim. iyi forumlar


  • @Cevdet51 mulakat tarihi aldık. dosyayı actırmadan, mulakat esnasında travel document yerine pasaport vermek istedigimizi söylesek sorun olur mu? cocugun pasaportu yokken travel document yazmıştık, sonra pasaport almış olduk. acıkcası cok onemli bir şey oldugunu dusunmuyorum, mulakat esnasında da duzenletebiliriz gibi geliyor. ama emin olmak istedim.


  • @Prm-oguzhan cuma günü konusu genel olarak doğru evet cuma günleri mülakat veriliyor. Bülten konusuna da gelirsek ona da ayın başından 15 ine kadar açıklanıyor diyebiliriz ama bu sene daha farklı tarihlerde bültenin açıklandığı oldu


  • @Prm-oguzhan Bildiğim kadarıyla ayın ilk cuması bülten onaylanıp akabindeki hafta herhangi bir gün içerisinde bültenin içeriği paylaşılıyor site içerisinde,(Eğer yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim). Mülakat tarihleri ise tamamen konsolosluğun takdirinde. Yani isterse hiç dağıtım yapmayacağı gibi isterse yarın (yani pazartesi) yine dağıtım yapabilir. Geçen sene kasım ayı içerisinde farklı haftalarda hem pazartesi(28.11.2022) hem salı(22.11.2022) hem de çarşamba günü(16.11.2022) mülakat maili yollamış. Bülten sadece o ay Cut off olacak sıralamayı belirtiyor potansiyel mülakat verilebilecek sıralama sınırını belirliyor açıkçası.


  • @cicek, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Cevdet51 mulakat tarihi aldık. dosyayı actırmadan, mulakat esnasında travel document yerine pasaport vermek istedigimizi söylesek sorun olur mu? cocugun pasaportu yokken travel document yazmıştık, sonra pasaport almış olduk. acıkcası cok onemli bir şey oldugunu dusunmuyorum, mulakat esnasında da duzenletebiliriz gibi geliyor. ama emin olmak istedim.

    Mülakat almadan açtırmanız sorun yaratırdı ancak mülakat aldıysanız açtırmanızda bir sakınca olmamak ile birlikte böyle bir şey için açtırmanıza da gerek yok. Mülakata gittiğiniz zaman pasaport bilgilerini güncellemek istediğinizi söylemeniz yeterli.

    Kısacası böyle bir şey için formu açtırmanıza gerek yok.

  • Yasaklı

    @Revolter, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Prm-oguzhan Bildiğim kadarıyla ayın ilk cuması bülten onaylanıp akabindeki hafta herhangi bir gün içerisinde bültenin içeriği paylaşılıyor site içerisinde,(Eğer yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim). Mülakat tarihleri ise tamamen konsolosluğun takdirinde. Yani isterse hiç dağıtım yapmayacağı gibi isterse yarın (yani pazartesi) yine dağıtım yapabilir. Geçen sene kasım ayı içerisinde farklı haftalarda hem pazartesi(28.11.2022) hem salı(22.11.2022) hem de çarşamba günü(16.11.2022) mülakat maili yollamış. Bülten sadece o ay Cut off olacak sıralamayı belirtiyor potansiyel mülakat verilebilecek sıralama sınırını belirliyor açıkçası.

    Teşekkürler bilgilendirme için hocam


  • @Beykentli bu daha önceki yıllarda da yaşandı, bunun bir sürü sebebi olabilir , sadece sizin bahsettiğiniz sebebe bağlamak çokta doğru değil


  • @jtcarlos gerek yok , görüşmede sorarlarsa paylaşırsınız


  • @yigitberberoglu tesekkürler. 🙏🏻


  • Selamlar, mulakat tarifi verildikten sonra yapılacaklar arasında şöyle bir madde var: "AIS'e kayit yaparak PTT subesi secme". Forum haricinde ingilteredeki konsolosluk sayfasında da AIS kaydı yapılması gerektiği yazılmış. Zannediyorum adres kaydı ve pasaportların gönderilmesi için.

    Bu işlemin ingiltere için yapmaya çalışıyorum. Ama şu alanlardan hangisini seçmem gerektiğine karar veremedim(RESIMDe). Açıkçası signup olmadan önce burda başka bir madde yazıyordu, tam benim durum oldugunu düşündüğüm bir madde. Signup olup bu sayfaya gelince o madde kalktı ve bu secenekler var.
    En son seçenek bana en yakın geliyor ama tam oda bana uymuyor. Bize bir mulakat tarihi verildi. Yeni bir appointment ihtiyacımız yok. Ne yapmalıyım çok emin olamadım. Bilgisi olan varsa yönlendirirse sevinirim. teşekkürler.

    b01ad347-c39e-4539-b376-e2193448195b-image.png

    Şu paylaştıgım linkte en baştaki secenek aslında bize daha uygun gibi oluyor. ama kayıt yaptırdıktan sonra bu secenek resimde de gordugunuz gibi gelmedi.
    https://ais.usvisa-info.com/en-gb/iv/information/iv_services


  • en son mülakatlar kaçta acaba


  • @melikemim, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    merhabalar, ds260 formunda gönderirken yazdığım sosyal medya hesabında (ınstagram) kullanıcı adını değiştirdim. bunlara takılıyorlar mı biliyor musunuz? Şimdi aklıma geldi eğer sıkıntı oluyorsa eski adına çevireceğim 😕

    Hiç önemli değil. Bu konu mülakatta gündeme gelmiyor.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

99
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum